forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Dokumentarci & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

dante
Senior MemberCroatia
2474 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 20/05/2017 :  15:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Tnx, nisam vec dugo nigdje naisao na njih, moram pronjuskati. A posto je maloprodaja kod nas vec prakticki nepostojeca, Algoritmovi se ducani zatvaraju, Tisak Medija pada s Todoricem, bit ce nemoguce bilo sta naci, cak i s najboljom voljom.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/05/2017 :  08:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with QuoteJoš jednom, ali s osjećajem (One More Time with Feeling), red. Andrew Dominik, Velika Britanija / Francuska, 2016.


Doks Andrewa Dominika ostvarenje je kojem su još u vrijeme snimanja bili zajamčeni visoka gledanost i kultni status.

Sasvim očekivano, jer je riječ o filmu koji prati posljednju fazu rada na albumu Skeleton Tree Nicka Cavea i benda The Bad Seeds.

Skeleton Tree je Caveov zasad posljednji, najmračniji i najpesimističniji album, snimljen netom nakon tragične pogibije njegova 15-godišnjeg sina Arthura, koji je pod djelovanjem LSD-ja poginuo pri padu s visoke stijene.

Osim jedne kolor-sekvence u kojoj Cave pjeva u duetu, čitav je film snimljen crno-bijelom fotografijom uz intenzivna i efektna poigravanja svjetlom i sjenom te izvorima svjetla.

Osim 35 minuta snimaka završnog snimanja albuma, realiziranih kruženjem kamere oko Cavea koji sjedi za glasovirom te prikazima svirke članova benda, film donosi intimistički ispovjedni portret glazbenika koji razumljivo dijelom rezignirano i umorno progovara, odnosno nerijetko tek pokušava progovoriti o svojim osjećajima, razmišljanjima, pogledu na život i njegov smisao, o smislu bavljenja glazbom i kakvom ju trenutno doživljava, te o svom odnosu sa suprugom Susie Bick.

Dakako, tu je i Caveov prijatelj i intenzivan suradnik Warren Ellis, osebujan glazbenik te član bendova Dirty Three, Grinderman i The Bad Seeds, koji također govori o sebi i svom odnosu s Nickom, o obostranoj predanosti glazbi i umjetnosti.

Novozelanđanin Andrew Dominik izuzetno je zanimljiv filmaš koji se tijekom proteklih 17 godina najprije intrigantnom biografskom krimi-dramom Chopper te potom izvrsnom biografskom vestern-dramom Ubojstvo Jesseja Jamesa od kukavice Roberta Forda i osjetno inferiornijim trilerom Ubij ih nježno, afirmirao kao hrabar autor sklon nekonvencionalnim pričama.

Dominik razvidne artističke pretenzije spretno zamata u naizgled čisto žanrovsko ruho, koje međutim vrlo efektno obogaćuje mračnijim, tjeskobnijim i prljavijim detaljima.

U doksu Još jednom, ali s osjećajem nema spomenutih prljavijih detalja, ali ima intimnog mraka i tjeskobe Nicka Cavea, koji na Dominikovim filmovima povremeno surađuje kao skladatelj.

Cave tako spoznaju o sinovoj smrti pred kamerom pokušava racionalizirati i abreagirati kroz glazbu i stihove u kojima se razotkriva i ogoljuje, kao i kroz tumačenje zbog čega narativnost u svojoj poeziji trenutno smatra beznačajnom te kroz opisivanje vlastitih psihičkih i tjelesnih mijena nakon tragedije, primjerice primjećujući velike podočnjake koje nije imao godinu ranije.

Caveova razmišljanja i stihovi nude razoružavajuće neposredan i intiman pogled u intimu velikog umjetnika, intimu koja je razumljivo povremeno konfuzna i doima se iracionalnom.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Caleb
Advanced MemberGreece
13893 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 25/05/2017 :  21:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Red Army

http://www.imdb.com/title/tt3264102/


Sport kao sredstvo sirenja komunisticke ideologije-superiornosti, iz ugla legendarnih hokejasa.
Sjajan dokumentarac.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic - https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 26/05/2017 :  18:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/05/2017 :  19:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with QuoteŽivot kao crtić (Life, Animated), red. Roger Ross Williams, SAD, 2016.


Ove godine za Oscara nominiran doks temeljen na nefikcijskoj knjizi Pulitzerovom nagradom ovjenčanog novinara Rona Suskinda, a redatelj Roger Ross Williams prethodno je među ostalim 2013. realizirao hvaljeni dokumentarac "Bog voli Ugandu".

S jedne strane riječ je o dirljivoj biografskoj priči o Suskindovu autizmom pogođenom sinu Owenu, kao i o nošenju roditelja te dvojice starije braće s takvim stanjem, koje je detektirano kad je Owenu bilo tri godine.

U filmu su mu 23 godine i završava koledž te pronalazi posao u jednom kinu, najviše zahvaljujući činjenici da se s poremećajem čitavog života nosi upijajući sve detalje iz valjda svih Disneyjevih animiranih filmova, od „Bambija“ i „Petra Pana“ preko „Pinocchija“ i „Ljepotice i zvijeri“ do „Kralja lavova“ i „Aladdina“, a i čitati je naučio na odjavnim špicama filmova.

Owen je samostalniji od svojih vršnjaka pogođenih sličnim poremećajem, a u nošenju s autizmom osobito mu je pomogao otac koji je, nakon što su se konvencionalni tretmani pokazali neučinkovitima i kad se činilo da će tada dječak Owen potpuno izgubiti dodir sa svijetom oko sebe, počeo pisati priče o side-kickovima iz Disneyjevih crtića.

Tako je izmislio i Fuzzbacha, arhineprijatelja tih side-kickova, kojemu je sam posudio glas i preko kojeg je uspostavio intenzivniji odnos s Owenom. Prema tim pričama dijelom impresionistički animirane segmente filma nacrtao je Mac Guff, a ti segmenti funkcioniraju kao zgodna dijelom nadopuna a dijelom kontrast Disneyju.

S druge strane, posrijedi je dijelom proračunato ostvarenje koje funkcionira kao reklama Disneyjevih dakako konzervativnih, šabloniziranih, neproblemskih i nerealnih crtića, jer ističe njihovu važnost u odgoju djece i njihovu pripremanju za svijet odraslih i za kasniji život.

Teško je pa i nemoguće prihvatiti da bi "Bambi", "Mala sirena" i tko zna koji već Disneyjev crtić svojom posvemašnjom benignošću, infantilnošću, naivnošću i dominantnim eskapizmom bilo koga mogli pripremiti za život.

Sve u svemu, tezičan, djetinjast i nerealan film koji od pravih problema koji okružuju Owena i njegovu obitelj uglavnom bježi u šarenilo i eskapizam Disneyjevih crtića.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/05/2017 :  19:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Owen Suskind s roditeljima govori o svom stanju, a roditelji govore o tome kako su otkrili Owenov autizam te kako su shvatili da s njim mogu komunicirati kroz crtiće:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/06/2017 :  11:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with QuoteVrabac huligan (Hooligan Sparrow), red. Nanfu Wang, Kina / SAD, 2016.


Redateljica Nanfu Wang je Kineskinja koja se nakon dvije godine života u Americi vratila u Kinu.

Njezin doks je priča o represiji totalitarnog i korumpiranog društvenog sustava, o zlostavljanju, utamničenju i gaženju ljudskih prava. U fokusu je aktivistica Ye Haiyan zvana Hooligan Sparrow, koja se za prava žena i seksualnih radnica borila i besplatnom prostitucijom.

Ovaj put je bila motivirana slučajem zlostavljanja šest učenica jedne osnovne škole u južnokineskoj provinciji Hainan. Zlostavljač je bio ravnatelj škole, a umiješan je i jedan njegov podčinjeni.

Suočena s pokušajem potpunog zataškavanja tog slučaja, Hooligan Sparrow se suočila s intenzivnim praćenjima i nasilnim prijetnjama, a ubrzo je s vlastitom kćerkom bila prisiljena na bijeg diljem zemlje.

U bijegu ju je pratila autorica, a rezultat je hrabar, beskompromisan, neposredan, dinamičan, dramaturški i narativno odlično komponiran te izuzetno intrigantan film koji kolokvijalno rečeno vraća vjeru u mogućnosti svjesnog i angažiranog pojedinca u borbi protiv opresije sustava.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 04/06/2017 11:17:46
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/06/2017 :  11:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Tri kratka razgovora s redateljicom Nanfu Wang o razotkrivanju seksualnog skandala sa zlostavljanjem učenica i doksu Vrabac huligan, tijekom rada na kojem je i sama bila izložena opresiji sustava:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/06/2017 :  10:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with QuoteDubina dva, red. Ognjen Glavonić, Srbija / Francuska, 2016.


Doks koji je premijeru imao na Berlinaleu prošle godine svojevrsni je križanac dokumentarnog i eksperimentalnog filma u kojem se autor na iznenađujuće sugestivan, meditativan i poetičan način pozabavio 17 godina starim ratnim zločinom koji su srpske vojne i paravojne postrojbe počinile u gradiću Suva Reka na Kosovu 1999.

„Dubina dva“ bio je naziv tajne operacije srpskog MUP-a u kojoj su 1999. godine, tijekom NATO-ova bombardiranja, leševi kako se u filmu navodi 705 žrtava, od čega 95 posto civila, hladnjačama prevoženi od Suve Reke do Batajnice, te ili u tajnosti u masovnim grobnicama sahranjivani u okolini Beograda i diljem Srbije, ili pak poput onih u hladnjači slučajno izvađenoj iz Dunava kod mjesta Tekije potapani na neznanim lokacijama.

Dok u offu slušamo iskaze svjedoka na haškim suđenjima Slobodanu Miloševiću, Nikoli Šainoviću i ostalim srpskim optuženicima za ratne zločine, gledamo nadahnuto i prilično dojmljivo snimljene i komponirane kadrove mjesta koja se u tim iskazima spominju, od Suve Reke preko cesta između Kosova i Srbije do Dunava i Batajnice.

Rezultat spoja tih dvaju dokumentarnih zapisa – filmskog i zvučnog – jest začudan, iznimno tjeskoban i povremeno hipnotički snažan dokumentarno-eksperimentalni film sjajnog ritma i precizne naracije.

Film je dobitnik Velikog pečata u Regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/06/2017 :  10:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
"Dubina dva" je srpsku premijeru imao na festivalu Beldocs u svibnju prošle godine, a tim je povodom održana i diskusija o filmu:

Tu je i kratki razgovor s redateljem na Berlinaleu:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1562 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 21/06/2017 :  23:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ko će ga znati, ako ne Đoni.
Kolega sa audio foruma me podsjetio na osebujnog lika, a kako je nešto bilo govora o mogućnosti snimanja nekog dokumentarca, jel možda nešto izašlo?

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/06/2017 :  23:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ono što sam uspio pronaći jest da je doks trenutno u postprodukciji, premijera bi trebala biti do kraja godine, a nešto više imaš ovdje:


https://www.thevikingof6thavenue.com/


Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1562 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 22/06/2017 :  14:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Fala na infu.
Lik je živa guba (bio) plus simpa mi je dio opusa koji me podsjeća na Glassa, onaj nabrijano repetativni.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/06/2017 :  17:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with QuoteZasljepljujuća svjetlost sutona (Daisis miziduloba), red. Salomé Jashi, Njemačka / Gruzija, 2016.


Film na ovogodišnjem ZagrebDoxu nagrađen Velikim pečatom u Međunarodnoj konkurenciji etnografskim je motivima prožet dokumentarac koji tematikom i izvedbom donekle asocira na satiričnu dramu „12:08 istočno od Bukurešta“ Corneliua Porumboiua, a u određenoj mjeri i na antologijsku „Malu seosku priredbu“ Krste Papića.

Pred statičnom kamerom su manje ili više slikoviti stanovnici mjesta u gruzijskoj provinciji, čiju svakodnevicu bilježi ambiciozna i još uvijek mlada Dariko, reporterka i voditeljica na siromašnoj lokalnoj televizijskoj postaji.

Na toj postaji zidovi su pljesnivi ili oblijepljeni prastarim tapetama s apliciranim turističkim motivima, trošna scenografija je sklepana od kartona i drveta, a Dariko uz pomoć jedinog suradnika i sa samo jednom kamerom izlazi na teren i snima sve, od čovjeka koji je ulovio divovsku sovu i studijskih razgovora s mjesnim političarima, preko modne revije i nekakvog izbora za miss do sahrane vojnika koji je 1945. godine na Reichstagu podigao sovjetski stijeg.

Mozaično strukturirana cjelina kreirana je kao neizbježno ali pretpostavljivo i tendenciozno tragikomičan ali i empatičan i altruističan kolaž u kojem se na mikrorazini odražavaju funkcioniranje jedne državne zajednice kao i sudbine njezinih pripadnika, ljudi kod kojih su ambicije u drastičnom raskoraku sa stvarnim mogućnostima.

Zabavno, slikovito, zanimljivo, ali ipak pomalo predugo.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced MemberCroatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/06/2017 :  17:16:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Autorica Salomé Jashi na engleskom kratko govori o svom filmu:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
4050 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 26/06/2017 :  00:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote


"Beware the Slenderman" je dokumentarni film koji se bavi slučajem pokušaja ubistva djevojčice od strane dvije njene prijateljice (svi umješani su imali oko 12-13 godina u momentu činjenja dijela), koje su ubrzo nakon toga i uhvaćene. Za vrijeme istrage i daljih ispitivanja tvrdile su da su pokušale da je ubiju pod uticajem fiktivnog lika - čudovišta Slendermena - koji im je naredio da mu prinesu žrtvu, ili će im porodice stradati. Mučni zločin završen je tako što je žrtva pronađena izbodena pokraj puta, na sreću preživjevši, a dvije djevojčice-počinitelja - Morgan i Anisa - kako lutaju po okolnim šumama, zazivajući Slendermena za pomoć.

Dokumentarac se fokusira na dva glavna područja: same karakteristike počinilaca, intervjue sa njihovim roditeljima, objašnjenje njihove trenutne situacije (u pritvoru, izolovane od prijatelja i porodice, itd.), te na sam fenomen internet-horor priča i likova - uključujući i sajt "creepypasta" (koji i sam pratim) i lik Slendermena, koji je postao izrazito popularan i inspirisao više priča, amaterskih filmova, video igrica i slika. Ono što upada u oči jeste neuravnoteženost između ova dva dijela dokumantarca: tačnije, sam fenomen Slendermena je objašnjen daleko pliće, a u objašnjenju povezanosti morbidnih fantazija, internet sadržaja i konkretne životne situacije izolovane i nesrećne djece koja se identifikuju sa ovakvim likovima stalo se na svega jednom vrlo poučnom komentaru razvojnog psihologa. Umjesto toga, dobili smo Ričarda Dakinsa koji priča o internet fenomenima iz perspektive evolutivne biologije, što je potpuno nepotrebno u kontekstu ove priče.

No, psihološka analiza počinilaca... snimci intervjua u pritvoru, njihovih porodica, itd., više su nego zanimljivi i zaslužuju pažnju. Osjećao sam se donekle frustrirano što informacije nisu date u još sirovijem obliku - čitavi intervjui umjesto isječaka, sa daleko više detalja o funkcionisanju i istoriji i porodičnoj situaciji itd. - ali to je već stvar profesionalnih interesovanja i većini drugih gledalaca neće smetati. Ono što se može primjetiti jeste vrlo abnormalna emocionalna reakcija jedne od djevojaka nakon počinjenog dijela - potpuna hladnoća i "ravan" afekat - što se potvrdilo kroz kasniju dijagnozu, tj. dijagnozu dječje shizofrenije. Sadržaj internet priča služi samo kao "materijal" koji se ugrađuje u psihotičnu sliku svijeta: sliku svijeta u kome osoba zna da Slenderman čeka žrtvu u šumi. Druga djevojčica je drugačija, i čini mi se da razloge prije treba tražiti u socijalnoj izolaciji, pomjerenoj agresiji, problemima samopoštovanja. Ubistvo onda predstavlja čin odvajanja od drugih, potvrđivanja svoje posebnosti, pripadnosti jednom tajnom svijetu, presijecanje veze sa balanim svijetom "normalnih" koji je ionako ne prihvata. Ipak, nezahvalno je davati sud. Volio bih da pročitam psihijatrijske nalaze.

Reakcije roditelja su fascinantne i potresne. Bol zbog odvojenosti od kćerka, sveprisutni osjećaj krivice, neadekvatnosti kao roditelja, pokušaji da održe porodice na okupu i povežu se sa kćerkama... dosta je i odbrana, npr. banalno okrivljavanje ajpeda za sve od strane oca jedne od djevojčica, izjava jedne majke da nije primjetila nikakve upozoravajuće znake, iako je djevojčica od malih nogu ispoljavala nedostatak empatije, i otac boluje od shizofrenije... i same djevojčice, enigma. Dječja fantazija koja je otišla predaleko? Svakako kompleksan slučaj.

http://levoilevlje.blogspot.com/
živjece ovaj narod
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 21/11/2017 :  10:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
"... Listed below is a complete list of 180 different films, videos, and documentaries you can watch for free online that are guaranteed to open your mind and expand your consciousness. There are is an endless amount of topics to explore, from aliens to politics to animal rights ...":
http://www.higherperspectives.com/documentaries-1406171853.html

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

mladjo
ModeratorCroatia
17688 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/11/2017 :  11:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Railroad Alaska
Izvrstan dokumentarac o aljaškoj željeznici koji zapravo govori o životu u toj državi i koliko offgrideri ovise o njoj. Dobivamo uvid u sve tajne zanata života na sjeveru gdje veliki broj ljudi živi u uvjetima nezamislivim suvremenom čovjeku. Ali oni su to izabrali i ne bi takav život mijenjali za ništa na svijetu.
http://www.imdb.com/title/tt3343582/?ref_=fn_al_tt_1

https://www.youtube.com/watch?v=_5_tCHWMZdY

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
ModeratorCroatia
17688 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/12/2017 :  01:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ultimate survival Alaska
Odličan dokumentarac o preživljavanju u divljini u obliku natjecanja. tri su sezone, gledao sam na preskokce dosta epizoda na Exploreru i National Geographicu s sada sam počeo gledati iz početka (preskačući one epizode koje sam gledao). U prvoj sezoni je 8 natjecatelja koji moraju za 72 sata stići od točke A do točke B koristeći samo ono što imaju u ruksacima. Imaju kilogram riže i graha po osobi tako da hranu moraju loviti. uvijek se podijele oko načina stizanja do cilja. Kasnije (u drugoj sezoni) imamo striktno formirane timove i sistem bodovanja tako da se traži pobjednik. Odlična stvar!
https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Survival_Alaska

http://www.imdb.com/title/tt3250562/
COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 01/12/2017 :  14:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ultimate survival Alaska
Odličan dokumentarac o preživljavanju u divljini u obliku natjecanja. tri su sezone, gledao sam na preskokce dosta epizoda na Exploreru i National Geographicu s sada sam počeo gledati iz početka (preskačući one epizode koje sam gledao). U prvoj sezoni je 8 natjecatelja koji moraju za 72 sata stići od točke A do točke B koristeći samo ono što imaju u ruksacima. Imaju kilogram riže i graha po osobi tako da hranu moraju loviti. uvijek se podijele oko načina stizanja do cilja. Kasnije (u drugoj sezoni) imamo striktno formirane timove i sistem bodovanja tako da se traži pobjednik. Odlična stvar!
https://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_Survival_Alaska
"... About the only reality show that looks real to the people who live here is “Deadliest Catch,” which has picked up 10 Emmys in nine seasons. Most of the rest do a spectacular job misrepresenting the state and the people who call it home. Some, like “Ultimate Survival Alaska,” are fake, fake, fake. Others, such as “Wild West Alaska,” make us look like deranged misfits. And then there is “Alaska Moose Men,” which would be better if it were about creatures who are half-human, half-moose, as its title suggests ...:
http://theimmoralminority.blogspot.si/2014/05/there-is-virtually-no-real-alaska-in.html

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 01/12/2017 14:25:04
Go to Top of Page

mladjo
ModeratorCroatia
17688 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/12/2017 :  14:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ma mislim da pretjeruje. Ovi dokumentarci stvarno realno pokazuju život tamo a i ljudi koji sudjeluju u njima, su origigi ljudi od tamo sa origigi problemima i pustolovinama. Evo, npr. u ovom dokumentarcu je i Dallas Seavey koji je već sad legenda, kao i cijela njegova obitelj.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dallas_Seavey

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member3693 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 05/12/2017 :  21:14:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
e tako se to radi
Urasawa Naoki no Manben Manga Documentary S4E2 2016 - Itou Junji
http://www.dailymotion.com/video/x65w5fu

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 05/12/2017 21:15:39
Go to Top of Page

fandango
Average Member890 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 17/12/2017 :  15:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Rat Film, http://www.imdb.com/title/tt5840448/

Da odmah kazem/napisem da nisam bas nacisto bih li preporucio Rat Film ili ne. Kao cjelina, film funkcionira tako-tako. Vec jedna od prvih recenica izgovorenih u filmu daje mu poantu, kod problema stakora ne radi se zapravo o stakorima, vec o ljudima.

Slijedi povijest borbe protiv stakora u Baltimoreu prozeta epizodama svakodnevne borbe stanovnika toga grada protiv stakora pa tako pratimo deratizatora-filozofa, dva frajera iz kvarta kojima je hobi pecanje (!) stakora, tipa koji puca na stakore u svojem dvoristu, uz posjete ekipi koja stakore drzi za ljubimce i uzgajivace zmija koji stakorskim bebama hrane svoje zmije. Takodjer, prikazuju se i rezultati zanimljivijih znanstvenih studija sa stakorima, izmedju ostalog i kako stakori, a prema tome vjerojatno i ljudi, reagiraju na prenapucenost. Ne bas najbolje.

E te su mi epizode vec kvalitetnije od glavne poruke filma, koji nam u biti ne (is)porucuje nista novo. Od filma ovakve tematike ocekivao sam ipak (malo) vise.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member13979 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 18/12/2017 :  17:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ima li netko da preporuči dokumentarce da su na našem jeziku?
Zanima me nešto tipa National Geographic.
Ima na YT, ali ako je netko već upućen da ne kopam.

If I had all the money in the world,I'd probably burn it all.If a smile could save the world,You know I'd heal you all.
Go to Top of Page

mladjo
ModeratorCroatia
17688 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/12/2017 :  23:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Završio sam drugu sezonu Ultimate survival Alaska dokumentarca i mogu samo još jednom potvrditi da je riječ o odličnoj stvari! Na kraju je fakat bilo napeto i nije se do zadnjeg trena znalo tko će pobijediti.
ima još jedna sezona, budem to svakako pogledao ali sada budem išao malo na dobru staru Aljašku željeznicu

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000