forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martin Mystère
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 149

jaki
Advanced MemberCroatia
22838 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/12/2022 : 17:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by john connor

Eh kad bi nesto ovakvo postojalo na papiru.Svako ko je bio na makar nekoj stripovskoj berzi zna da se ova izdanja naprasno pojave odštampana i na prodaju, “ispod žita”.

Ne kažem da to radi ista ekipa koja pravi skenlejšn, dizajn i upis - iskreno, ne mislim da su to isti ljudi - ali neko, možda i više njih, štampa i uzima pare za, najverovatnije, tuđi trud.


Ne samo to nego se još i javno reklamiraju na raznim platformama..
OK.Piratizaraš strip,prodaješ ga drugima i još se reklamiraš.
Ono samo zbog drskosti bi ih trebalo ispendrečit

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
17298 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/12/2022 : 18:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Ja prijavim artikle ali nista
Piratske knjige i stripovi nisu ko filmovi i serije
Barem u bih

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

koze123
Average Member847 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 16/12/2022 : 12:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Panova frulaScenario: Kasteli i Penakioli

Crtež: Klaudio Vila

Posle duže pauze sam se konačno uželeo ZS, a budući da Martija čitam jako retko ova priča mi je baš lepo legla. Možda mi se ova epizoda posebno svidela zato što je bliža "Istraživaču noćnih mora" nego "Detektivu nemogućeg", te se oslanja na folklorni horor u ambijentu koji podseća na filmove Čovek od pruća ili video igre poput Resident Evil 4. Po meni to je i najjači adut cele priče: atmosfera zabačenog španskog sela koje kao da se nimalo nije promenilo od 19. veka. No, urbanizacija polako stiže i do izolovanog sela, u vidu elektrane koja treba da se sagradi pored samog mesta. Ubrzo kreću da se dešavaju neobjašnjive nesreće na gradilištu koje sabotiraju građenje elektrane i tako i naš junak dolazi do ovog mirnog mesta. Ispred njega javlja se prava misterija: da li su seljani ti koji namerno sabotiraju izgradnju elektrane ili je u pitanju neka crna magija?

Sviđa mi se što je u ovoj priči izbegnut kliše u kome su seljani od samog starta prikazani kao zatucani stanovnici puni praznoverja koji predstavljaju opasnost i po sebe i po druge. Za razliku od tog pristupa, čitaocima je od samog starta prikazana i druga strana, te mi objektivno vidimo da se dešavaju loše stvari u mestu i da su seljani zabrinuti i u panici. Verski fanatizam nije sama suština priče (iako Kasteli ne izbegava da ga prokomentariše), pa su i akcije likova negde u sivoj zoni, sve do završnice kada se konačno otkriva šta se zapravo dešava u ovom malom mestu. Sve što seljani rade je u sivoj zoni zato što mi do samog kraja ne znamo da li su oni u pravu ili nisu - da li se đavo stvarno uvukao među njih, ili je u pitanju čisto praznoverje. I tu dolazimo do završnice koja me je donekle razočarala. Pre svega, okršaj na samom kraju mi je potpuno banalizovan i kao da je Kasteli ostao bez ideja i želeo da priču dovede do kraja. Pored toga, razjašnjenje misterije mi se svodi na već mnogo puta viđenu priču o vanzemaljcima. Iskreno sam očekivao da će se priča završiti u horor ambijentu, no umesto toga ona se pretvara u naučnu fantastiku, te pored nekih sitnih nelogičnosti se završava jako klišeizirano (Marsovci su na zemlji!).

Kao celina, ova priča funkcioniše i pored misterije i akcije komentariše naše društvo, "praznoverje" i do čega sve strah i panika mogu da dovedu zastrašenu masu. Tako je bilo u prošlosti, a ako smo vođeni samo svojim emocijama, tako će biti i u budućnosti. Tako makar kaže čika Kasteli. Vilin crtež je izuzetan, istovremeno veoma detaljan i atmosferičan, te je ova priča pravi praznik za oči. Pored svega toga, naslovnica Milana Jovanovića je fenomenalna! u njegovom stilu, ali sa mnogo detalja, posebno u pozadini. Nadam se da če VČ objaviti još ovako kvalitetnih epizoda u ZS. Možda i jesu do 43. broja, u velikom sam zaostatku. Videćemo.
Go to Top of Page

koze123
Average Member847 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 08/01/2023 : 15:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Povratak nemogućemScenario: "Misterijanci"

Crtež: Pjačentini

Svež početak gde je Marti dosta mlađi, gde nema Jave (skoro ni Dijane), i gde Marti (još uvek) nije onaj Marti kog znamo iz redovne serije. Nešto što je incijalno trebalo da bude animirana serija preraslo je u projekat koji nije nastavak, ni prikvel, a ni ribut već nešto potpuno treće, serijal koji bi trebao da odgovara novim čitaocima koji ne prate Martija od početka, ali bi i iskusnim Misterijancima trebalo da predstavlja razlog za radovanje. Što se mene tiče očekivao sam "origin story" razbibrigu, bez puno teksta (što je umeo da mi bude problem kod nekih epizoda iz redovne serije) i puno akcije i upravo to sam i dobio. Još od prve stranice sve liči mnogo više na Džejms Bonda nego na Martija Misteriju, od lokacija i zapleta pa sve do likova i njihovih karakteristika. Ovo je Marti za nove generacije, akciona figura koja je stalno u trku i koja ulazi u tuče bez razmišljanja (i iz njih izlazi nepovređen). Ipak tu je znatiželja junaka koji želi da se dokaže i razume misterije sveta oko sebe, hrabrost i sve druge osobine koje prate čiku iz redovnog serijala (sem iskustva).

Što se tiče samog zapleta ove priče, on je za zaborav. Interesantno je videti poznate junake u malo drugačijem svetlu (a pored njih i neke nove!), no baš zbog toga i fokusa na akciju sama priča mora da pati. Zaplet je gotovo nepostojeć, a cela priča oko Golema je izuzetno loše izvedena i završena. Prosto je previše naivno, pa i debilno kako se Marti rešio čudovišta (kome možda nije bilo ni mesto u ovoj priči!) i kako se cela ta narativna celina zatvorila. No, ovaj obojeni program ima potencijala da bude zabavno štivo za opuštanje, što će se tek videti iz narednih epizoda. Sam kraj je interesantan i postavlja misteriju za sledeću epizodu. Crtež je kao da je u pitanju animirana serija, funkcionalno i uklapa se u samu priču. Videćemo kakav će dalje biti serijal.

Da li je neko pročitao sve brojeve? Kako vam se čini, postoje li neke epizode koje odskaču po kvalitetu? Nabavljaću ovo povremeno, ipak je skupo dati 1000 dinara za strip krajnje osrednjeg kvaliteta koji se pročita za 25 minuta (ako i toliko).

Edited by - koze123 on 08/01/2023 15:37:44
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
36246 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/01/2023 : 16:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ja samo prvih 6 do sada, i moram reci da sam zadovoljan. Bolje je citati sve skupa, pa mozda pricekati sa citanjem. Barem meni je tako lakse kod tih serijala gde se dosta toga nadovezuje.Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
1741 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 11/01/2023 : 17:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
#396
Scenarij: Alessandro Mainardi
Crtež: Antonio Sforza
Naslovnica: Giancarlo Alessandrinihttps://shop.sergiobonelli.it/martin-mystere/2023/01/09/albo/l-altro-volto-della-verita-1022631/

Table:
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1673277033578.jpg--.jpg?1673277034000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1673277034207.jpg--.jpg?1673277034000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1673277034792.jpg--.jpg?1673277035000

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member6013 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 12/01/2023 : 10:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Divlji lov (VČ 64)
P: 6, S: 6, C: 7, N: 6

Gledajući nebo, mlada istraživačica Marta Ross doživljava neobične vizije divljeg lova čije su žrtve njene kolege, profesori s Fermilaba, koji su se pet godina ranije udružili i prilikom gašenja Tevatrona, tada drugog najvećeg hadronskog sudarača čestica najveće energije u svijetu, izveli eksperiment čija je posljedica "uzbunila" bića iz Crne lože, druge dimenzije, s kojom smo povezani preko brojnih prostorno-vremenskih pragova. Jedan po jedan, profesori postaju žrtvama bizarnih incidenata, a Martin Mystere i Chris Tower žele otkriti što su 2011. godine učinili i postoji li način da preživjeli izbjegnu najgoru sudbinu. Ostaju iznenađeni kada saznaju da je rezultat njihova eksperimenta bilo otjelovljenje Mistera Minda, starog Martyjeva neprijatelja koji je godinama do tada živio u stanju čiste misli.

Priča je zanimljiva i dinamična, a mješavina je fizike, metafizike i drevnih legendi. Morales nastoji objasniti kako je eksperimentom kojim se ponovno otjelovio Mister Mind došlo do stvaranja prolaza između našeg i drugog svijeta, tzv. Crne lože, što koriste zli entiteti i na Zemlji vrše nesreće izazivajući prirodne katastrofe. Naslućuje se i da je strip svojevrsna kritika znanosti koja po svaku cijenu srlja u nove eksperimente. Možda je i do crteža, ali dojam je da Morales nije uspio izazvati pravi učinak, nedostaje uvjerljivosti.

Ah, cuj...

Edited by - Dwayne_Looney on 12/01/2023 10:32:05
Go to Top of Page

big joco
Senior MemberSlovenia
1708 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 27/01/2023 : 15:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message  Reply with Quote

https://www.youtube.com/watch?v=BMkRRvEoVoM
Go to Top of Page

big joco
Senior MemberSlovenia
1708 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 27/01/2023 : 15:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message  Reply with Quote

https://www.youtube.com/watch?v=BMkRRvEoVoM
Go to Top of Page
Page: of 149 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000