forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Sandman 3 i 4
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11771 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/08/2017 :  21:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kornboy

Hoće li peta knjiga biti sadržajno identična petom Absolute izdanju?
Ukoliko hoće, postoje li planovi za izdavanje Overture?


Za razliku od originalnog, Fibrino izdanje pete knjige će sadržavati i Overture.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

don_draper
Average Member700 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 26/04/2020 :  00:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
3.knjiga

Još jednom Gaiman cilja visoko i opravdava sva moja očekivanja. Još jedno nepredvidljivo, ali neobično neodoljivo i fantastično putovanje svijetom Sandmana, koji vlada posvuda, od povijesti pa do sadašnjosti, čak i u nekim alternativnim svjetovima.
Od većih ciklusa ovdje se nalazi "Kratki životi" u kojem se pojavljuje još jedan od vječnih i koji je dosta dobro okarakterizirao neke od njih i unio neke nove detalje u njihovoj dinamici. Uz naravno predivnu, meditativnu atmosferu, prepunu mitologije i učenjaštva ovakvog vrsnog pisca kao što je Gaiman.
Drugi veći ciklus je "Kraj svijeta" koji je zapravo niz pripovijetki iz raznih doba. Taj je ipak malo slabiji, možda jer mi taj format i zamisao malo manje pašu, ali ima i tu svakako sjajnih momenata.
No, ono što su mi dva vrhunca ove knjige su zasebne priče, specijal o Orfeju i Ramazan. Oboje prelijepo nacrtane, umjetnički na najvišem nivou i oboje na svojevrstan način dirljivi i predobro osmišljeni. To smatram zasada i vrhuncem serijala, a vjerno dočaravaju kako je genijalan sami serijal.
Stilski opet sve pohvale ovome i još jedno divno izdanje ovog serijala.
Premda taj dio s pričama u Kraju svijeta mi je bio slabiji i nije imao prosječnu kvalitetu ostatka, zbog svih ostalih stranica koje su možda najbolje što sam do sada pročitao ipak ovoj knjizi dajem čistu peticu. 5/5
Go to Top of Page

don_draper
Average Member700 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 29/04/2020 :  10:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
4.knjiga

Eto i kraja redovnog serijala. Većinu ove knjige zauzima ciklus "Suđenice" koji je bez puno razmišljanja najbolji ciklus u glavnom serijalu. Premda stilski podosta drukčiji od ostatka Sandmana i s prilično hrabrim i zanimljivim odabirom crteža ovo je umjetnički gledano meni bio jedan od vrhova serijala. Baš je pasalo imati takav stil. Što se tiče radnje i ona je vrhunska i sve ono što se polako nakupljalo u serijalu ovdje je zapravo doživjelo svoju kulminaciju. Sviđa mi se kako je Gaiman objedinio za kraj dosta značajnih likova otprije i svima je dao neku priču i nitko ne djeluje ovdje suvišno.
Ostatak knjige je iz ciklusa "Bdijenje" koji daje sentimentalan završetak serijalu, uz manje drame i dinamike od prethodnog ciklusa. Crtež je i ovdje totalni zaokret od ostatka serijala i više je realističan, čak dosta podsjeća na BD školu stripa. Što se tiče stila i sadržaja taj ciklus mi je ipak bio slabiji, premda dostojno završi serijal možda je ovdje malo prerazvučeno i mislim da se moglo bolje i kompaktnije to realizirati.
Za kraj su još 2 nepovezane priče koje nisu među samim vrhom serijala, onako u nekom prosjeku Sandmana, šteta što se nisu bolje istaknule.
Što se tiče na kraju dojmova o ovoj knjizi, oni su uglavnom izuzetno pozitivni zbog tih "Suđenica" koje su sami vrh serijala, završetak je isto tako za pohvalu, ali po ugođaju ne tako dobar kao kulminacija. 4.5/5
Sve u svemu, Sandman je kulturološki fenomen, u stripu je ovo možda onaj najviši nivo, nešto jako značajno i umjetnička majstorija. 75 tradeova koji svaki za sebe su svjedočanstvo jedinstvenog umjetničkog pothvata i koji skupa daju toliko svestranu i sveobuhvatnu priču, rijetko gdje se to može susresti. No, ovo nije kraj druženja sa Sandmanom jer Fibra je izbacila još 2 knjige s dodatnim pričama iz tog universea. Sumnjam da će ikako negativno utjecati na dojam na serijal tako da im se iznimno veselim, a kako god bilo, ova glavnina serijala je ipak odrađena za svaku pohvalu i sveukupnih 6/5 makar nije svaki ciklus bio perfektan, ali kad se sve zbroji skupni dojam je jači od onih pojedinačnih.
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
16007 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/04/2020 :  10:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
75 sveščica

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000