Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
10795 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 20/12/2017 : 17:19:34
|
quote: Originally posted by anto
u čemu je fora sa ispremeštanim poglavljima? 5.,7.,6.,17.,8.,9.,10.,11.,12.,godišnjak,13.,14.,15.,16.,18... Stranice su normalno numerisane,a koliko vidim,nigde nije dato objašnjenje za pretumban redosled.
Fora je sledeća: svojevremeno je Marvel odvojio zasebnu grupu Avengersa, koja je živela u Los Anđelesu, West-Coast Avengers. U ovom Hawkeyeu imamo dva junaka s tim imenom, Klinta i malu Kejt. Kada ga ona napusti, mazne mu psa i zapali za L. A. I to je omaž starim West-Coast Avengersima... A priča postavljena da ima smisla, zato su epizode razbacane, jer je svaka druga bila za Klinta, odnosno Kejt |
"Bez sekire si niko,bez pištolja ništa" |
 |
|
ivke80
Starting Member

99 Posts
Member since 24/06/2017 |
Posted - 28/12/2017 : 09:46:03
|
Meni je priča bila na trenutke konfuzna, jako dobro mi je počela i poslije se to pretumbalo sve, moguće radi potreba izlaženja u pojedinačnim sveskama. Dio u LA mi nije sjeo. Clint mi je kao junak puno jači od Kate. Crtež od Aje mi je dobar, kod drugih kako kod koga. I boje na momente znaju bit teške, iako daju tu neku drugačiju atmosferu. Za prijevod, mislim da je dio sa Ba-kanjem odlično ispao, kao i ono sa psima. Primjedba glede prijevoda je na početku: kaže se sparirati a ne sparingovati, zdjelica a ne karlica, to dvoje mi je bas upalo u oko. Nije mi zao šta sam kupio strip ali nije me ni oborio sa nogu. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
10795 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/01/2018 : 16:40:09
|
U ovom integralu koji skuplja 23 sveske i jedan godišnjak,pratimo Klinta Bartona aka Oko sokolovo šta radi kad nije Osvetnik.Kao i drugo Oko sokolovo,Kejt Bišop. Vrlo neobičan pristup superherojskom stripu,ako je ovo uopšte ta tematika.Ovo mi više dođe kao neka parodija superherojštine,iako dosta blaža nego Dedpulovska. Čak sam se u više trenutaka zapitao otkud se Klint smatra superjunakom - osim što vešto barata lukom i strelama,a njih baš i ne koristi nešto u prikazanim pričama,u svemu drugom je prilično običan. Jedino je dvodelna priča,Vrpca (kao i uvodna epizoda), sa elementima svojstvenim marvelovštini.Što nikako nije minus,svakako.
Klint Barton u najvećem broju priča se suprostavlja nekakvim "drakulama" u trenerkama(pretpostavljam rusima),te se sukobljavaju oko zgrade,odnosno vlasništvom nad njom.U jednom trenutku će se Kejt i Klint,između kojih sevaju romantične varnice (na koje se oni ne obaziru) popičkarati,te će ženska polovina Oko sokolovog otići u LA i tamo doživeti razne avanture(najviše protiv Madam Maske;i moram reći da mi taj deo u LA lošiji).Ali se na kraju vraća, da pomogne Klintu i njegovom bratu u sukobu sa dripcima u trenerkama i opakim poljskim ubicom.
A šta znam...Hawkeye od Aje i Frekšna mi je dobar strip;naslućujem čak i potencijal u smislu da će mi se u narednim čitanjima otkrivati možda neki novi detalji,da će mi još bolje sesti,ali za sada me nije oborio s' nogu.
Crtež - Aja mi je ovde i najbolja stvar u stripu.Moj najdublji . Ostali su mi tako-tako.U stvari,osim Havier Pulida,svi su prilično lošiji.
3.5/5 |
"Bez sekire si niko,bez pištolja ništa" |
Edited by - anto on 02/01/2018 17:39:40 |
 |
|
Cromwell
Senior Member

Croatia
2485 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 04/01/2018 : 17:51:29
|
Plusevi: odlične ideje! Što kompozicijom u kadrovima, što zajebancijom na tragu filmskim akcićima iz zlatnog doba (kraj 80tih do sredine 90tih) Minusevi: (uglavnom) prejednostavan crtež, setting se meni osobno ne sviđa jer na kraju mi dođe ko da gledam Friends ili Seinfield tako da mi je dopizdilo na pola knjige i odustao sam od daljnjeg čitanja i sumnjam da ću se natjerati završiti. Jebigau akcijskim stripovima mi se čitaju neke džungle, sibiri panišeri itd ali priznajem Okusokolovu određenu izvrsnost u netipičnosti. |
Only this and Nothing more |
 |
|
Topic  |
|
|
|