forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Jimmy Corrigan: najbistrije dijete na svijetu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Shaner
Advanced Member

Croatia
3508 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/06/2020 :  12:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Nakon pomnog višednevnog čitanja dovršio strip. S obzirom da sam se već susreo s Wareovim radom (Rusty Brown), Jimmy me nije toliko iznenadio, ali svakako je u pitanju jako dobar strip. Priča sama po sebi nije ništa neviđeno, ali način na koji ju Ware prezentira i na koji koristi medij stripa je nešto posebno i osvježavajuće. Upravo ta stripovska umješnost je razlog zbog kojeg sam guštao u ovom stripu, usprkos depresivnim likovima i teškim temama kojima obiluje. Zasigurno jedan od glavnih kandidata za strip godine, a nadam se da ćemo imati prilike vidjeti i druge Wareove radove u Fibrinom izdanju.


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
4727 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 21/06/2020 :  14:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Uaaa Shaner! Uaaa za depresivne teme!

Hoćemo humor, avanturu i seks !
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member4056 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 22/06/2020 :  18:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Uaaa Shaner! Uaaa za depresivne teme!

Hoćemo humor, avanturu i seks !


Go to Top of Page

don_draper
Average Member732 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 13/07/2020 :  09:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Dovoljan je samo jedan pogled na knjigu da se vidi da je riječ o jednom prilično neobičnom izdanju. Nema baš puno stripova omot koji se odmota i priča priču i okreće u svim smjerovima kako bi pohvatali autorove virtuoznosti.
Ne znam je li ovo prvi ovakav strip, ali svakako je izuzetan, ekstreman primjer iskorištavanja potencijala stripa kao medija. Ware je pretresao sve mogućnosti pripovjedanja u stripu, ovaj strip vizualno je vjerojatno jedan od najboljih u cijelom katalogu Fibre. Čak i crtački stil, premda jednostavan je toliko dopadljiv da nisam mogao ne pasti na taj šarm. Osim što stvarno ima puno varijacija u stripu od krupnih do skroz sitnih tabli koje stvaraju mozaik, ovdje je Ware postigao ono što se rijetko viđa (osobno to pamtim najviše iz Svagdanje borbe), a to je da s tišinom, mukom, prekidanjem dijaloga katkada kaže više nego što bi rekao s cijelom hrpom oblačića.
Tematika ovog stripa je uvelike deprimirajuća i teška, premda stil može zavarati. No, strip nikad ne izlazi iz okvira svojih početnih postavki, nikada ne "gušta" u toj tjeskobi, jednostavno je uz prizore stvarnosti i snova prikazao jednu jako ranjenu, onesposobljenu ličnost glavnog lika. Ni događaji oko njega nisu preveseli. Ono što je najveći konflikt je što glavni lik i njegovo okruženje su toliko naoko obično, toliko nedorečeni, a opet čitajući ovo osjećao sam se kao da sve znam o njemu i kao da proživljavam neku empatiju s njim. Toliko je osobno i neosobno istovremeno postavio autor ovaj strip.
Nakon završetka bio je onaj osjećaj "što sam ja upravo pročitao". Strip nije jednostavan, ali funkcionira na svakoj od razina, bilo da hoćete psihološki uvid u jednu ranjenu ličnost, obiteljsku dramu, povijesni prikaz razvoja jednog grada, klasični osjećaj američkog malog grada ili samo vizualno-grafičku poslasticu dostojne izloška u muzeju suvremene umjetnosti.
Definitivno sam oduševljen (makar emocije u stripu su prilično kontrarne) pročitanim jer riječ je o ambicioznom i opet tako uspjelom projektu, intimnoj, ali i mudro upakiranoj priči i velikom stripovskom pothvatu. Ovo pripada u sami gornji vrh Fibrine ponude i svaka čast na zahtjevnoj objavi ovog remekdjela.
5/5
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000