Author |
Topic |
Ted Miller
Average Member
700 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 05/08/2024 : 11:02:43
|
Poncho , jako zanimljiva analiza iliti osvrt da budemo tocniji, strip ostavlja dosta toga otvoreno i mozda cemo jos vidjeti portugalca i famoznog Sandokana, a mozda ne :) uglavnom dobar kraj divne cure, Maya je isto predivno nacrtana, a Virginia da unatoc tom pomalo simpaticno smjesnom feminizmu ipak cezne za Zagorom, steta sto on malo vise ne trza, al jebiga, jadnik je osudjen biti strip heroj i nema odmora od toga :D
|
|
|
Duke Zill
Senior Member
Croatia
1075 Posts
Member since 23/05/2015 |
|
Ted Miller
Average Member
700 Posts
Member since 28/10/2021 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6402 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/08/2024 : 20:09:28
|
Priča dobiva smisao ako znate, ili barem naslutite (što je moguće na temelju zadnjeg kadra) da je Yanez de Gomera Sandokanov pomoćnik. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16779 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 28/08/2024 : 15:19:46
|
Imam utisak da ljudi očekuju da svaka priča ovog autorskog dvojca bude genijalna zbog one jedne odlične priče iz regularne serije, ali meni djeluje da su ovi njihovi kolorci baš loši. Ovaj je bio donekle i pondošljiviji, Zagor ovdje baš i nije dominantan, više puta ga isprebijaju u borbi, a može se vidjeti i njegova emotivna strana s određenom dozom ljubomore. E sad, neobično je onako otvoreno propagiranje feminizma u prvoj polovini XIX vijeka, to mi ne ide uz ove likove, ali dobro, možda je imalo nekog smisla u samoj priči. Očigledna je inspiracija Sandokanom, sve je tu samo njega nema... Prevod ima manjkavosti, na jednom mjestu piše "Pazi sta pricas" da je na romskom jeziku "Budi oprezan"!? Pa bog s tobom, Ana, ako su Italijani zabrljali, zar nisi mogla ispraviti, nećeš "prevoditi" sa svog jezika pogrešno!? I da, ovdje bi pomogla transkripcija, zbilja blesavo zvuči sultan Jebat. Crtački ovo nije loše, mada ne baš da je odlično, a naslovna onako. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 30/08/2024 : 09:35:48
|
quote: Originally posted by Ted Miller
Poncho , jako zanimljiva analiza iliti osvrt da budemo tocniji, strip ostavlja dosta toga otvoreno i mozda cemo jos vidjeti portugalca i famoznog Sandokana, a mozda ne :) uglavnom dobar kraj divne cure, Maya je isto predivno nacrtana, a Virginia da unatoc tom pomalo simpaticno smjesnom feminizmu ipak cezne za Zagorom, steta sto on malo vise ne trza, al jebiga, jadnik je osudjen biti strip heroj i nema odmora od toga :D
Ma cila priča je jako zbrzana, možda sam doista postavio previsoke kriterije za Marollu. Lik je zraka sunca u ovoj tami poznog manirističkog Bure perioda pa gledam u njemu Mesiju i očekujem čuda od njega. Ovdi je Marolla odradio posa al ono priča je meh bezveznjikava. |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4323 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Topic |
|
|
|