Author |
Topic  |
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
14092 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 12/02/2021 : 15:52:23
|
Gledam Soulmates. Mini serija od sest epizoda. Vrlo zanimljiv socioloski eksperiment.
U bliskoj buducnosti, naucnici su uspeli da, preko testa, pronadju srodne duse zainteresovanih ljudi. Zanimljiva ideja i lepo oslikava ljudsku psihu u ovakvim trenucima. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic - https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
7252 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4273 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
koze123
Average Member

579 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 18/02/2021 : 17:43:50
|
Prve dve sezone su još i dobre koliko kasnije postaje bljutavo i naivno. Meni su se generalno svidele prve dve sezone, dinamično je od starta i stvarno ima nekih kul momenata. E sad, veći je problem kultni status koji je ta serija stekla jako brzo, što utiče i na očekivanja... Čekam sad petu da konačno vidim kako će da se priča završi, oteglo se previše. |
 |
|
manhunter
Moderator

20550 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/02/2021 : 17:53:50
|
quote: Originally posted by Barker
Odprilike sam i ja stigao dotle kad sam odustao.
Ja sam otprilike posle prve odustao.  |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
koze123
Average Member

579 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 18/02/2021 : 22:46:18
|
Za ovaj "produženi vikend" odgledao sam Netflixovu seriju Capitani- u pitanju je luksemburška triler serija koja u suštini i nije toliko loša. Mala zapuštena varošica u planinama okružena šumom, nestanak i smrt maloletne devojčice, detektiv sa mračnom tajnom i grad pun lažova i prevaranata - sve su to već neke viđene stvari, ali im se uvek rado vraćam. Ovde mi je posebno odgovaralo što jedna epizoda traje 30-tak minuta, pa mi je lakše palo gledanje nego kad traju po sat vremena. Jedna sezona, završen slučaj, počinje jako dobro i u prvih par epizoda navlači gledaoca da bi kasnije priča popustila i rasplinula se. Poslednja epizoda je mogla biti dosta bolja, sve to na kraju deluje pomalo zbrzano. Ni gluma nije na nekom zavidnom nivou, ali je generalno atmosfera skroz dobro pogođena, pa ako ste ljubitelj krimića i detektivskih priča ovo moće da prođe. 
 |
Edited by - koze123 on 18/02/2021 22:46:57 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
7252 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 20/02/2021 : 23:19:31
|
quote: Originally posted by Paka01
Odgledao sam jučer prve dvije epizode Casa De Papel. Nadam se da će sljedeće epizode biti puno bolje nego ove dvije, jer ne mogu reći da sam baš oduševljen. Čisto okej za sada, ali očekivao sam puno više s obzirom na hype.
Pet epizoda kasnije i idalje je serija na istoj, osrednjoj razini. |
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
ridiculus
Junior Member

361 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 21/02/2021 : 00:18:28
|
Završeno je snimanje treće sezone Britannije, britanske fantazijske/pseudo-istorijske serije za Sky.
https://twitter.com/i/status/1362849924820463616
Od svih serija koje sam gledao u poslednjih godinu-dve, ova me je najviše pozitivno iznenadila, posebno druga sezona.
Iako me je već prva sezona zaintrigirala, bio sam na oprezu zbog negativnih komentara na IMDB-u. Pošto sam kasnije odgledao seriju u celini - to jest, prve dve sezone - mogu da kažem da 99% negativnih reakcija koje sam pročitao nemaju mnogo veze sa njom... u stvari, nemaju mnogo veze ni sa čim.
Prvo i osnovno, Britannia nema mnogo veze sa Igrom prestola, a još manje sa drugim TV serijama istorijske tematike, kao što su Poslednje kraljevstvo ili Vikinzi. Više liči na film Excalibur, sa nešto upliva filmova Terija Gilijama. Apsurd i mračan humor igraju ulogu, posebno u drugoj sezoni - iako u prvoj imamo i scene brutalnosti i vrlo neprijatnog nasilja (ili nagoveštaja istog). Ko traži istorijsku verodostojnost, bolje neka preskoči.
Veliki deo tereta ovde nose glumci, koji su skoro svi prva liga. Eleanor Worthington-Cox je verovatno jedna od najboljih mlađih glumica (ne samo zbog ove uloge), David Morrissey i Mackenzie Crook se silno zabavljaju (i nas usput), a Annabel Scholey je ionako vredna gledanja u bilo čemu - da pomenem samo neke. |
"There is only one black hole worth studying." Pierce Hawthorne |
Edited by - ridiculus on 21/02/2021 00:20:46 |
 |
|
ridiculus
Junior Member

361 Posts
Member since 11/06/2008 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia