forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 204

panzer
Advanced Member

9913 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 16/10/2017 :  10:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote


Moja recenzija je ovdje:
https://www.goodreads.com/review/show/2151223922

Na engleskom je, pa se mi je nije dalo prevoditi na hrvatski ...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

fandango
Starting Member90 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 17/10/2017 :  16:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Ajme panzeru svaka cast, kako ti se samo dalo Meni je ovaj The Long Walk uz Thinnera najbolji Kingov Bachman, ali slazem se da je potreban oveci suspension of disbelief. No sve u svemu, zabavno stivo.

Citao sam svasta u zadnje vrijeme, ali malo toga mogu preporuciti. Mozda knjigu "Reclaiming Conversation: The Power of Talk in a Digital Age" americke psihologinje s MIT-a Sherry Turkle. U ovoj odebljoj knjizi Turkle provlaci tezu da smo u ovo nase digitalno doba kada svi visimo po pametnim mobitelima zaboravili razgovarati oci u oci. Stovise, ona navodi i primjere raznih istrazivanja koja pokazuju da recimo djeca u Britaniji i Kanadi zbog mobiteliranja zaostaju u empatijskom razvoju; devetogodisnjaci se ponasaju kao petogodisnjaci ili sestogodisnjaci. Nadalje, djeca se cesto osjecaju zapostavljeno jer se roditelji prilikom zajednickog veceranja posvecuju mobitelima. Poslati sms postalo je prakticnije od telefonskog razgovora, ali i daleko neosobnije. I tako dalje.
Mogu se donekle sloziti s Turkle, pametni mobiteli predstavljaju ogromnu smetnju u normalnom zivotu. Barem meni. Medjutim, smatram da ona zanemaruje da je ovo samo jos jedan nacin komunikacije koji nadopunjuje ostale. Ipak, knjiga je vrijedna citanja jer navodi na razmisljanje. Mene je barem navela da preispitam svoj odnos s mobitelom i da kad sam posvecen poslu iskljucim zvuk.

Druga knjiga na temu digitalizacije koja mijenja svakodnevnicu je "The Future of Professions" oca i sina Susskinda. Autori konkretno i interesantno pokazuju kako kompjutori i umjetna inteligencija polako, ali sigurno "demokratizira" profesije kao sto su medicina, pravo, revizija, arhitektura itd. Strucnjaci u profesijama zapravo gube svoj eksluzivitet jer golo znanje postaje dostupno sirim masama, a istodobno se mijenja i nas odnos prema znanju. Umjetna inteligencija nam postaje partner koji posjeduje znanje u vidu golih podataka, ali mi smo ti koji posjedujemo sposobnost apstraktnog razmisljanja. Neizbjezno se knjigom povlaci i pitanje buducnosti trzista rada.
Go to Top of Page
Page: of 204  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000