forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Corto maltese
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

dxgnation
Starting MemberSerbia
56 Posts

Member since 14/04/2022

Posted - 29/11/2022 : 15:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dxgnation a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Očekujem da se Miller identificira s Raspućinom!ovo je uvreda za Raspućina :(

zbog jer ja sam šef - boss baby, kineski magnet na mom frižideru i spiritualni guru
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member4003 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 21/02/2023 : 10:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Nikad nije kasno za opametiti se, a niti za uhvatiti dobar strip u ruke. Nakon upoznavanja s brojnim autorima, klasicima i stilovima, došao je red i na ovaj klasik europskog stripa. Bookglobeova izdanja su djelovala kao dobar način za upoznati se s junakom.

1. Mladost

Iako je ovo početak Corta, on je u ovoj priči sporedan lik. U fokusu su Jack London i Rasputin, dva dosta oprečna karaktera. Mjesto i vrijeme radnje Rusko-japanski rat.
Svaki početak je težak, tako i ovaj nije perfektan. No, vrlo zabavno i umjetnički lijepo osmišljeno. Nema tu previše naive u zapletima i raspletima, ali ni pretjeranih komplikacija. No, nedostaje neke finije karakterizacije i emocije u stripu, ali vjerujem da će to doći kasnije.
Sve u svemu, dosta kratak, dinamičan i zabavan početak druženja s Cortom. Iako je on ovdje sporedan lik, ovakva old school predvidjiva avantura ima svoje draži.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
26278 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/02/2023 : 13:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Bolje čitat kako je izlazilo nego kronologijom Cortovog života..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
20826 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/02/2023 : 14:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
+1

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3902 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 21/02/2023 : 17:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Bolje je čitati redom kako su albumi izlazili.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member2557 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 30/03/2023 : 14:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Bivsi kosarkas podgoricke Buducnosti, Nikola Otasevic, u podkastu Jao Mile, nosi majicu:

Go to Top of Page

igor23
New Member

Croatia
223 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 12/08/2023 : 19:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Pročitano po prvi puta kronološki(kronološki po Bookglobe-u, od Mladosti-Mu).E ovo je moja bačva vina ,,,,sloboda ,onostrano .malo ruma ,malo gljiva,puno ukrasa oko pičke(žena).... Barba Ugo Prat je za mene broj 1 ,i tamo će i ostat( predci su nam živili u zajedničkoj državi nekih 400-500 godina, plovili smo ,ili plovimo istim morem kojim je i Corto plovio)Rame uz rame s scenarističko -crtačkom perverzijom je i lokalpatriotizam:) Izdvojio bih tripi pričicu o poručniku Stuartu,"Laguna lijepih snova" iz integrala br.6 ,"Laguna misterija"(crnogorsko zlato ,Borojević)U predgovoru desete knjige na dvadeset i drugoj stranici"Bajka o Veneciji", "ribu koja priča" nazivaju trljom ,što nije točno!!Ime te ribe bi tribalo bit lastavica ili kokot!.......P.S.Bookglobe-ova izdanja najlipše vonjaju:) Ocjena 9.8/10

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

igor23
New Member

Croatia
223 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 03/09/2023 : 18:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Pod ponoćnim suncem 9/10

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3902 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 13/10/2023 : 21:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Nikad više objavljenih novih stripova i stripova koji čekaju na čitanje, cenim da je najbezbolnije rešiti ovaj problem tako što ćeš čitati nešto ponovo, nešto što znaš da je dobro, i nešto u čemu uživaš. Obnavljalo se gradivo i iščitalo svih 12 knjiga sage o Kortu, pa sledi moja lična ranga lista, po pravilu poređeno od lošijih ka boljim stvarima:- Mladost / Ovo nije toliko epizoda o Kortu koliko o Raspućinu i Džeku Londonu, i naš omiljeni mornar se ovde pojavljuje samo u sporednoj ulozi. Nije mi ovaj koncept preterano interesantan iskreno, i subjektivno i objektivno najlošiji Kortov album. Jedina svetla tačka je skidanje koprene o tome šta znači jedan rat, šta znači bilo koji rat: "Biti vojnik pod bilo kojom zastavom, nikad nije ohrabrujuće. Uvek će biti vojnika kojima će presuđivati nesposobni oficiri, govoreći im pritom o otadžbini i zastavi. Danas saveznici, sutra neprijatelji, uvek je u pitanju samo interes."


- Balada o slanom moru / Legendaran uvod sa početnom rečenicom gde Tihi okean priča o samom sebi, predivan crtež, a priča pitka, opuštajuća, al ipak ima neku oštrinu, a kako se ne zaljubiti u bitangu Raspućina. Mogu da razumem zašto narod voli Baladu. Ali ja lično nikako ne mogu da Hugu oprostim sekvencu događa od stote stranice pa na dalje kada Korto izvodi skokove u vodu na kojim bi mu pozavideli i olimpijci, pa se potom bori protiv hobotnice, i na kraju i sa ajkulom.. Sve ovo na 4,5 stranica, pa malo ga pretera Prate Hugo. Previše je ovo naivno ispalo za neka moja shvatanja kako treba da izgleda jedan strip. Još jedna stvar, pošto je ovo prvi album, ovde Hugo još nije uveo u priču elemente snoviđenja, sanjarenja, lucidnosti itd., osobine po kojima će se ovaj serijal pamtiti i po čemu će se razlikovati od drugih stripova.


- Etiopljani / Epizoda sa crnog kontinenta bogata magijom i oštrim dijalozima dok Kortov razgovor sa vračom koji mu gata sudbinu nudi par besplatnih životnih mudrosti: "Sve što si učinio bilo je pisano i moralo je da se dogodi" - "ništa nije pisano, ništa što ne bi trebalo napisati ponovo!" Odlična naslovnica sa redom poslaganih leševa svih rasa koji ide u nedogled.. Afričko tlo je krvlju natopljeno.


- Uvek malo dalje / "Primetićete da uvek ima nešto da se otkriva, uvek dalje, sve dok ne stignete do polazne tačke ne našavši ono što ste tražili." Već u ranoj fazi sage o Kortu Hugo je postavio jak kamen temeljac koji je suština celog ovog serijala i lika i dela Korta Maltezea. Posebna napomena ide na poglavlje sa vojnikom koji tripuje da beži od sopstvenih demona, fenomenalna priča, koja posebno dobija na težini jer su u njoj Korto u suštini ni ne ponavljuje sem u cameo ulozi.


- Zlatna kuća Samarkanda / Nema lošeg Korta kada je tu Raspućin. Tako slični, a tako različiti, nekad neprijatelji, a nekad najbliskiji prijatelji, sve zavisi na koju stranu novčić padne. Samo što je za jednog data reč svetinja, a za drugog samo igra. Ko je od njih dvojice koji, a pa to će vreme pokazati. Hugo kao najbolji učitelj podučava da su drugarstvo i prijateljstvo dve potpuno različite stvari. Epizoda koja najbolje prikazuje odnos Korto vs. Raspućin tj. Korto & Raspućin. Ali moram priznati da sem ovog seciranja odnosa između Korta i Raspućina, ostatak epizode mi nije toliko interesantan.


- U Sibiru / Kada vidim ovog pokvarenjaka Raspućina sve mi toplo oko srca, ne može epizoda loša biti kada je on prisutan. Malo je falilo da padnem sa stolice na scenu kada vozi sanke sa irvasima kao neka manijakalna socijalistička verzija Deda Mraza Veoma čudna avantura sa velikim brojem likova gde se ne zna ko pije ko plaća, juri se vozovima po transsibirskoj železnici, a nigde skretničara. Zabave nikada ne manjka u društu džentlmena sreće. Izvlačim još jedan parafrazirani citat: "Završio sam rusku carsku vojnu akademiju kako bih dospeo da budem savetnik družini zlikovaca i gospodara rata dok je naša otadžbina prepuštena na milost i nemilost boljševizmu, ne znam gde mi je porodica, prijatelji su rastureni ili postreljani, šta misliš kako se osećam i šta sada da radim, pobeći da budem kelner u Parizu ili taksista u Njujorku." Znalac Hugo poznaje tugu ruske duše koja žeđ votkom utapa.


- Tango / Tango argentino u noar stilu gde drugi plešu dok Korto posmatra uz malu dozu magijskih elemenata sa dva mlada meseca, jedino šteta što se ovde nije pojavila neka femma fatale, falilo je malo romantike ali i bez toga odlična celina, i jedan od retkih ako ne i jedina gde Korto na kraju gubi. Mislim da je ovo najpotcenjenija Kortova epizoda.


- U znaku Jarca / Ne smatram da je ova epizoda kvalitetnija u odnosu na par prethodnih, ali rangiram je visoko jer je bitna. Prva epizoda sa elementima snoviđenja koji će Korta razdvojiti od ostalih sličnih stripova. Ovo se pogotovo vidi u poglavlju kada Tristan sanja Inke, sjajno odrađeno. Ovo je i epizoda koja uvodi u priču Zlatoustu, Soledad, Hesusa Mariju, legendarne likove. A i ovo je prva epizoda sa rascepkanim narativnom od nekoliko različitih, ali povezanih priča, suprotnost od Balade koja je jedna dugačka celina koja traje i traje. Jedino što mi se ne sviđa kod Jarca je što autor koristi trik sa amnezijom i gubitkom pamćenja, po meni prerano je to iskoristiti na samom početku serijala.


- Mu / Bila je ovo avantura kao malo koja druga, ali sve što je lepo ima svoj kraj (početak). Poslednji album dođe kao svojevrsni duhovni nastavak i završetak priče započete U znaku Jarca i Kortove potrage za davno izgubljenim kraljevstvom Mu & Atlantidom. Uvodna špica postavlja ton za praktički ceo album, jer Korto pod vodom sanja i halucinira pa sve dogodovštine koje slede prati aura lucidnosti kao da su dešavanja "pod vodom". Svi bitni i nama dragi likovi se pojavljuju u ovom albumu i dobijaju svojih pet minuta da se predstave i oproste, u predgovoru je Mu odlično opisan kao "scenaristička orgija" zbog Pratove ambicioznosti i pristupu ovom albumu. Odličan završetak (početak) sage o Kortu.


- Venecijanska bajka / Bajkovito, magično, ne mogu da zamislim da se nekome ne sviđa ova epizoda, cela epizoda je kao pozorišna predstava, a magija je onoliko dobra koliko je gledaoc u nju spreman da veruje, koliko je spreman da veruje u iluziju. A scena kada je Korto Aladin, a Raspućin džin iz lampe je nešto što zauvek ostaje urezano u sećanju Venecija je sjajna, i najbitnija lokacija jer će se spominjati tokom celog serijala, i koja će Korta privlačiti i oko koje će gravitirati.


- Helvećani / Između Venecije i Helvećana se mogu povući brojne paralele, sestrinske epizode koje dele mnogo toga, kod obe epizode vlada ta jedna sveopšta snolika atmosfera gde se često ne zna da li Korto bivstvuje u snu ili javi. Helvećani su u suštini unapređena i proširena Venecijanska bajka zbog pregršt simbolike, fantazije, mašte, uz brojne reference na autore i likove iz sveta književnosti, i na likove koji su se već ranije pojavljivali u serijalu o čoveku koji sanja otvorenih očiju. Naravno da ovde kameo ulogu ima i baraba Raspućin koji preti da svaki san pretvori u noćnu moru. Ali Pratu ni ovo nije bilo dovoljno pa pisanje podiže na još jedan viši nivo kroz poistovećivanje sa glavnim likom jer u ovoj epizodi je potpuno srušena ionako labava granica koja je razdvajala Korta i Huga i oni se ovde toliko međusobno poistovećuju da čitaoc nije siguran da li je ovo priča o Kortu ili priča o Pratu. Ko zapravo od njih dvojice traga za Svetim gralom? Pohvale za predgovor koji odlično objašnjava zašto je ovo toliko bitna epizoda. Helvećani broje samo oko 90tak stranica ali govore mnogo toga, a još više toga nije rečeno već je naslućeno čitanjem između redova. Potraga za Svetim gralom odveć hrani maštu odvažnima koji se usude da krenu u potragu za neuhvatljivim i nedostižnim, upitno da li ćemo pronalaskom Grala pronaći ono za čim žudimo, ali putovanje je ono što se ceni. A putovanje i druženje sa Pratovim Kortom pleni dušu više nego bilo kakva lažna obećanja o Gralu i besmrtnosti. Pratov Korto je taj koji je besmrtan dok god postoje fanovi koji čitaju i uživaju u njegovim putešestvijama po svetu mašte i snoviđenja. Fenomenalni su Helvećani.


- Kelti / Od Venecije, preko rata i Crvenog barona, do Eldorada i keltske mitologije.. A svemogući Korto je čak našao vremena i da pomogne Ircima u njihovom večitom sukobu sa Englezima. Sjajna epizoda u svakom mogućem pogledu. Metafora Prvog svetskog rata i sukoba Engleza sa Nemcima i "magijskog WWI" gde trolovi, dvarfovi i nibelunzi pokušavaju da osvoje Stounhendž britanskih vila, leprekona i čarobnjaka Merlina je genijalna. Kidaju Kelti.

.................

Od dvanaest albuma samo jedan tj. Mladost dobija negativnu, sve ostalo je od dobrog do sjajnog. Sjajan serijal, sjajan lik, sjajna pouka, odličan crtež, farba Patricije Canoti se odlično uklapa sa grafičkim izrazom, istorijski kontekst, značaj za strip kao medij.. Hugo Prat je genije koji je narodu podario Korta Maltezea. Samo reči hvale za Darkwoodovo izdanje. Srcu veoma blizak serijal kojem ću se vraćati
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced MemberSerbia
3205 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 13/10/2023 : 22:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Mu na mesto Etiopljana, a oni odmah ispod Kelta i tu smo.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced MemberCroatia
4218 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/10/2023 : 10:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Nevjerojatno, gotovo potpuno obrnut redoslijed od mog uz izuzetak Mladosti.
Nakeru jesi ti kojim slučajem bivši/recentni DylanDogovac?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3902 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 14/10/2023 : 11:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
@Red: Objektivno si u pravu za Mu, ne verujem da će mnogi rangirati ovu epizodu tako visoko kao ja. Ali meni se sviđa, volim maštovite Kortove epizoda sa obiljem fantazmogorije.

@Cromwell: Davno je bila osnovna škola :)
A kako misliš obrnut redosled, Kelti su pored Mladosti najlošiji Korto?!

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced MemberCroatia
4218 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/10/2023 : 15:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Od najlošijeg prema boljem:

Mu
Kelti
U znaku Jarca
Helvećani

... ili tako nekako, otprilike

Mladost mi nije ostala u lošem sjećanju, ali već dulje vrijeme nikako da je ponovim. U znaku Jarca i Helvećane također.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3902 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 14/10/2023 : 18:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Dobri su stripovi sa istorijskim kontekstom, ali još bolji su stripovi sa istorijskim kontekstom obogaćeni maštom i sanjarenjem koji se bave idejom traženja sebe i sopstvenog identiteta. Ta večita Kortova tj. Hugova potraga za onim egzistencijalnim je ono po čemu je ovaj serijal unikatan i što ga izdvaja od drugih sličnih stripova.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2182 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/10/2023 : 10:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Pohvaljujem listu. Volim kad je lista pomalo iznenađujuća, a ne kad unaprijed znam šta će biti na kom mjestu. Lijepo je i da su dana objašnjenja i da je uspostavljen kriterij, to je ono što listu čini listom. Npr kad Crowell napiše: Mu, Kelti, U znaku jarce, Helvećani.. to je samo nabrajanje koje nema vrijdnost, osim možda statističku (bez ljutnje Cromwell, htio sam samo primjer ).

Pomalo i zavidim Nakeru što može pročitati sve Korte u odličnom Darkwoodovom izdanju na ćirilici dok mi imamo samo one bezvezne Bookglobe, bez dodatnih tekstova i s ružnim naslovnicama.

Što se tiče same liste, pomalo je šokantna ali i obećavajuća. Obećavajuća u smislu da ja držim da su Mladost, Mu i helvećani dno, ne samo Korta već i stripa općenito, doživljavam ih kao izdrkavanja već ostarjelog Pratta kojem se više nije dalo ni crtat ni smišljat priču nego je samo išao na škrabanje na brzinu i nekoherentno nabacivanje ezoteričnih pojmova i oniričnih scena da bi izgledalo kao da ima nešto za reći. Ali sad kad vidim da ima i pozitivnih mišljenja, možda se i vratim tim stripovima i probam u njima naći nešto što mi je promaklo..
.. tako mi je npr Grad od stakla bio bezveze godinama i onda sam ga nedavno pročitao i baš me pozitivno iznenadio. Ali rezerviran sam jer ova zadnja Kortova trilogija izgleda stvarno stvarno grozno
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
12845 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/10/2023 : 10:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Pomalo i zavidim Nakeru što može pročitati sve Korte u odličnom Darkwoodovom izdanju na ćirilici dok mi imamo samo one bezvezne Bookglobe, bez dodatnih tekstova i s ružnim naslovnicama.


Govoriš o crno-bijelom izdanju?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2566 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 16/10/2023 : 11:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Meni nijedan Corto nije dno, sve mi valja, mada nakerova lista se ne podudara sa mojom, i to drasticno, osim sto su i meni Kelti na vrhu, strasan strip, crtacki, scenaristicki, simbolicki, cista 10ka...poentira sa svakom stranom...herojem se proglasava dousnik, a izdajnikom onaj ko pokusava uraditi pravu stvar, jedna od najjacih momenata u serijalu...
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2182 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/10/2023 : 11:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by pcoro

Pomalo i zavidim Nakeru što može pročitati sve Korte u odličnom Darkwoodovom izdanju na ćirilici dok mi imamo samo one bezvezne Bookglobe, bez dodatnih tekstova i s ružnim naslovnicama.


Govoriš o crno-bijelom izdanju?Da, baš je bezvezno. Evo, nedavno sam čitao Samarkand i dizajnom više liči na školsku bilježnicu s motivom Korta nego na pravi strip album. Plus nema dodataka, a za Samarkand je npr baš birno da ima dodataka, da čitatelj skuži geopolitičku i povijesnu pozadinu jer je strip pun raznih sekti, frakcija, istočnih gradova...

Što se tiče izdanja u boji sam čitao samo Kelte i ni to nije bilo dobro. Npr od Kelta ima samo 4 epizode, nema one u Veneciji sa Venexijanom Stevenson i još neke, a u crno bijelom albumu ima 6 epizoda. Ok mi je što ima dodataka i priloga, ali i dalje su tu bezvezne naslovnice umjesto lijepih Prattovih akvarela.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
12845 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/10/2023 : 12:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Što se tiče izdanja u boji sam čitao samo Kelte i ni to nije bilo dobro. Npr od Kelta ima samo 4 epizode, nema one u Veneciji sa Venexijanom Stevenson i još neke, a u crno bijelom albumu ima 6 epizoda. Ok mi je što ima dodataka i priloga, ali i dalje su tu bezvezne naslovnice umjesto lijepih Prattovih akvarela.


Epizode su drukčije posložene u kolornom izdanju.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

jaki
Advanced MemberCroatia
26278 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/10/2023 : 12:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
To će Fibra jednog dana...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced MemberCroatia
4218 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 16/10/2023 : 12:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Makaki ljutnja, ja isto ne volim suho izlistano i uvijek se trudim potkrijepiti s barem rečenicom-dvije ali eto, kad sam davno čitao pa nemoren u detalje. Mogu reći jedino da mi se niti inače ne sviđa kada autor ubaci previše elemenata koji zahtjevaju dodatni angažman nakon čitanja a pogotovo još kada se grozničavo pleše na granici između zbilje i sna.

Dragi Hugo, rip, daj mi povijesni kontekst i uobliči ga u službu stripovske naracije tako da pročitam PRIČU. Pusti me da dodatne odgovore tražim samo ako baš to želim a ne da strip mogu razumjeti tek nakon historiografske analize, sondiranja mogućih izvora, evaluacije mogućih psihičkih stanja autora i ostalim metodološkim primjenama odnosno da ga tek tada mogu smatrati pročitanim. (sad ga kenjam malo ali eto ti sad na)

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 16/10/2023 13:23:56
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2182 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/10/2023 : 13:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
E, tako nešto sam i ja htio napisati vezano za kasnog Pratta ali nisam se uspio kvalitetno izraziti Al svejedno mi je drago da je Naker zaronio ispod mutne i prljave površine Helvećana i Mua, i u dubinama našao neka skrivena blaga
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced MemberCroatia
4218 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 16/10/2023 : 13:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
To je to, kužimo se :)
Je, fala Nakeru, sad sam i ja dobio poriv da se napokon opet uhvatim tih epizoda.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2566 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 16/10/2023 : 14:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi dobro da Dw uradi cb Corta na latinici, uvecan a4 format.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3902 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/10/2023 : 21:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Stripovi koji bivstvuju između sna i jave su ugrožena vrsta, njih ima veoma malo, a da su dobri, i zato Kortove albume sa tom tematikom vrednujem više. Dok stripove sa istorijskim kontekstom slične kao Kortove su radili i Battaglia, Toppi, Micheluzzi itd., pa njih doživljam kao manje posebne jer su lakše dostupni kod drugih autora.
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000