forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Zimski sportovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

DODSFERD
Advanced MemberQatar
26520 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/02/2019 :  01:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

quote:
Originally posted by DODSFERD

Današnji spust je bila zadnja utrka u karijeri za Linsey Vonn i oprašta se na idealan način.
Ova medalja u situaciji kada je potpuno izvan natjecateljske forme potvrđuje da se radi o najvećoj skijašici u povijesti.
Da nije bilo toliko ozljeda u zadnjih 5-6 godina vjerojatno bi došla do 100 pobjeda u svjetskom kupu, mada je i ovih 82 dostignuće koje samo Mikaela Shiffrin može nadmašiti u bližoj budućnosti..Daleko je to od najbolje u povijesti - sa samo tri olimpijske medalje od koje je samo jedno zlato i dvije jadne bronce i to isključivo u brzim disciplinama.

što reći onda tek za Janicu sa 6 olimpijskih medalja od kojih čak 4 zlatne i dvije srebrne koje je osvajala u čak 4 različite discipline (brze i tehničke). Da ne kažem da je Lindsey Wonn u slalomu ko medo u staklani.

A i izuzev Janice bilo je drugih daleko uspješnijih na najvažnijem natjecanju kao što su Olimpijske igre kao što su npr. Vreni Schneider itd.

Ali ako ćemo Janicu i Lindsey uspoređivati i u zlatima na SP i tu je Janica daleko uspješnija sa 5 zlata iako ju SP baš i nisu previše zanimala.Skijanje nisu samo OI već i ostala natjecanja, koliko je samo bilo slučajeva da netko uzme zlato na OI a u svjetskom kupu ga nema nigdje. OI su samo nekoliko utrka svake 4 godine, dok je za svjetki kup potrebna konstanta i tu nitko nije bio bolji od Lindsey Vonn.
Evo ti argumenti koji dokazuju da je bila najbolja, ova lista je zbroj bodova svih skijaških natjecanja (SK, SP i OI) od 1966. do današnjih dana i na njoj je Lindsey Vonn trenutno vodeća. https://www.ski-db.com/db/stats/f_super.php
Ima pobjede u svim disciplinama, čak i tom slalomu koji joj nije išao od ruke https://www.ski-db.com/db/profiles/lindsey_vonn_usa_wkldlc.php , dok recimo Vreni Schneider nema niti jedne u brzim. https://www.ski-db.com/db/profiles/vreni_schneider_sui_wschvr.php
Što se tiče brzih disciplina na vječnoj ljestvici nitko neće prestići Vonn, dok će već ove sezone Mikaela Shiffrin sa samo 24 godine prestići Vreni Schneider u slalomu https://www.ski-db.com/db/stats/f_s_event.php
Janica može biti najuspješnija samo gledajući OI, ali nikako kada zbrojiš sva skijaška natjecanja, možda bi to postala da joj je karijera potrajala, samo što to već ide u kategoriju što bi bilo kad bi bilo.
Olimpijska medalja je najvrijednija, ali u skijanju za nju ne treba konstanta već dobro odvožena utrka u pravo vrijeme i malo sreće, može je osvojiti i autsajder dok nikad nećeš vidjeti da autsajder osvoji svjetski kup.
Ako si slučajno ozlijeđen u vrijeme održavanja OI, kao što je bila Vonn 2014., onda ne možeš ni osvojiti medalju već moraš čekati jako puno vremena do sljedeće prilike.
Uglavnom, to je sada nebitno, ako nastavi ovim tempom još nekoliko godina ionako će Mikaela Shiffrin potući sve rekored i postati najuspješnija svih vremena.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan

Edited by - DODSFERD on 11/02/2019 01:01:54
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
26520 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/02/2019 :  00:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mikaela Shiffrin pobijedila u parallel slalomu u Stockholmu, stigla do 14 pobjede ove sezone i time izjednačila rekord Vreni Schneider iz sezone 1988./1989., još ima 11 utrka do kraja da ga pokuša nadmašiti.

Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000