forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Tom King
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Gil-galad
stripovi.com suradnikSerbia
3537 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 15/03/2021 : 18:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
MISTER MIRACLE

Odličan topic o Kingu. KuntaKinte udarno! Kingov Batman je providan koliko je predvidiv... Ali The Vision i Mister Miracle su sjajni, kao i neki drugi radovi. Setih se da sam na DW pisao o MM, čak smo ridiculus i ja tamo lepo prodiskutovali. Elem, uz sitne izmene...

Ovaj naslov je po mnogo čemu znači povratak superherojskim korenima, isto onoliko koliko je tipični predstavnik Modernog doba. I to me je dovelo do pitanja da li je superherojski strip konačno odsvirao svoje?

Koliko su 80-e i nulte bile sjajne za superherojštinu, toliko je decenija iza nas bila katastrofalna, poput 90-ih. Generalizujem, znam, ali ovo nije daleko od istine... Neću da se gađam naslovima, samo ću da izvučem dve teze:

1) Neki inovativni način rada na superherojskim stripovima isprva se često označi kao revolucionaran, ali zbog kopiranja to nikad ne potraje dugo. Zaista je ovaj žanr neodvojiv od duha vremena, a samo retki naslovi ga nadžive.

2) Tom King je Mister Miracleom opisao (i zatvorio) pun krug.

Zaista, sad kad se osvrnem na neke od najvažnijih runova u XXI veku so far, bilo je 10-20% onog dobrog, naspram hrpe smeća. Od mini-serijala, rekao bih da su se četiri naslova izdvojila: All-Star Superman Granta Morrisona (apsolutno najbolja superherojština dva'es' i kusur godina unazad!), Fractionov komšijski Hawkeye, te Kingovi The Vision i Mister Miracle. Ono što ih spaja jeste odavno prihvaćeni pristup superherojima kao običnim ljudima. Kod Hawkeyea i Visiona je kontinuitet praktično zanemarljiv. No, kod Supermana i Miraclea - premda su oba stripa rookies friendly - neuporedivo više ćete uživati čitajući ih ako poznajete njihovu istoriju. Tu je Morrison imao znatno teži posao, koji je obavio savršeno, dok se King oslanjao na početni period Mister Miraclea, naravno - Kirbyjev.

Tom King, nakon mnogih svojih kolega, dekonstruiše i rekonstruiše superherojski strip. U saradnji s crtačem Mitchom Geradsom, to čini kroz 3 x 3 table, poput Gibbonsa u Watchmen; ali Gibbons koliko usporava radnju kroz ponavljanje istog panela, toliko je i razlaže kroz table čiji paneli prikazuju istu scenu ispresecanu. Dinamika čitanja je tako prepuštena čitaocima znatno više nego inače. Gerads više koristi prvi vid pripovedanja, pa tako imate utisak da čitanje traje kao nekada, kada je jedna sveska sama po sebi bila nešto. To je prvi tribute Kirbyjevom - ili bilo čijem, ruku na srce - Silver/Bronze Age pisanju, iza čega ovde stoje i scenarista i crtač (Kirby je na Mister Miracleu bio kompletan autor).Novi Bogovi umiru, jedan po jedan. Ispunjava se i jedno staro proročanstvo... Scott i Barda tokom skokova kroz prostor i vreme polemišu o rasporedu nameštaja u stanu, a u L.A.-u su redovni učesnici saobraćajnih gužvi; Bardu pred porođaj zajebava lik koji radi na parkingu... Oberon, (pokojni) pomoćnik Scotta Freeja se kod Kinga preziva Kurtzberg, a sin Scotta i Barde se zove Jacob. Pravo ime i prezime Jacka Kirbyja. Funky Flashman, koji je u DC-ju bio Kirbyjeva kritika Stana Leeja, čuva malog Jacoba...

The king is dead, long live the king. Jack "King" Kirby. Tom King. Ali može li se ovo preneti na superherojski strip? Naime, Mister Miracle počinje Scottovim pokušajem samoubistva, a na samom kraju imamo onaj momenat da li se sve ovo stvarno desilo?Ovaj izolovani pristup određenim junacima, poput navedenih naslova, daće sigurno još koje delo vredno pažnje, ali je već i on izrabljen, kao što je svojevremeno bio slučaj sa usponom i padom superheroja. Biće uvek inovativnih autora, s novim pristupima, tumačenjima, viđenjima... Te bi ovde generalizacija bila neprimerena. Kako bilo, za mene je Mister Miracle Toma Kinga na svoj način i kraj superherojskog stripa, jer je uspeo da sve bude tako drugačije, a tako isto, na način za koji sumnjam da će neko ponoviti. (Neću da kažem remek-delo, jer ću mu se još vraćati... Reći ću da je na korak od toga da bude remek-delo.) Još, ako niste čitali The New Gods, evo prilike da se upoznate sa ovim izuzetnim delom, kroz Mister Miracle Toma Kinga.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 17/03/2021 : 12:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Mister Miracle nisam "analizirao" i neću sigurno jedno duže vreme (možda nikad), ne zato što ne treba, već jednostavno jer sam taj strip doživeo kao da me neko tresnuo pesnicom po sred lica. Kao šok! Jednostavno nisam verovao da takav strip može da objavi mejdžor izdavačka kuća. Neka manja da, neki small press, neki samizdat nekog autora, ali DC ne.
Da se razumemo, MM mi jedan od najblesavijih, najduhovitijih, najdražih stripova koje sam skoro pročitao. Kingovo "ludilo" ovde može da se meri sa Trondheimovim blesavljenima i uživao sam u skoro svakoj pročitanoj strani.
Ali ne osećam nikakvu potrebu da bilo šta o njemu pišem, u njemu treba jednostavno uživati i ne kvariti osećaj analiziranjem.
Kao kad gledate neku blesavu komediju, pa ono posle sa ljudima koji su isto gledali i voleli taj neki film, želite samo da prepričavate fazone i da se smejete. Osećaj čiste sreće.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
12851 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 19/03/2021 : 13:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

Jednostavno nisam verovao da takav strip može da objavi mejdžor izdavačka kuća. Neka manja da, neki small press, neki samizdat nekog autora, ali DC ne.


Hm, zašto bi to bilo čudno?

Inače ne pratiš izdanja Marvela i DC-ja?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 20/03/2021 : 13:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by KuntaKinte

Jednostavno nisam verovao da takav strip može da objavi mejdžor izdavačka kuća. Neka manja da, neki small press, neki samizdat nekog autora, ali DC ne.


Hm, zašto bi to bilo čudno?

Inače ne pratiš izdanja Marvela i DC-ja?


Zaista ne. Tu i tamo overim nešto od po nekog autora koji me zanima, a zanima me manje od 1% njihove sadašnje produkcije.
Jedinog velikog izdavača koga “pratim” je Image. A i to tako što tu i tamo pročitam ponešto što mi se učini interesantnim.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced MemberUSA
3386 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 20/03/2021 : 16:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
ajde sad heroes in crisis
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 20/03/2021 : 19:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

ajde sad heroes in crisis


Haha, zloban si.
Mislim da ću ipak da preskočim da komentarišem HiC.
HiC i Grayson su za sada jedina dva Kingova stripa koja ne mogu da preporučim. Doduše i jedan i drugi imaju po nešto interesantno (možda Grejson čak i više, recimo prava epizoda u drugom trejdu, valjda sveska broj 5, ona u pustinji, i poslednja u 4. trejdu), ali apsolutno ih treba preskočiti, gubljenje vremena.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
11444 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/03/2021 : 20:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Dobro je, mislija sam da sam jedini kojemu Grayson nije sjeo. Pročitao sam prvi trejd na jedvite jade, baš mi je bio dosadan i nakon toga dalje nisam nastavljao. Možda jednog dana... Međutim, HiC je baš živi užas, među najgorim stvarima koje sam ikad čitao.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud


https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3956 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 02/04/2021 : 08:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Dobro, jel se to samo meni čini, ili Batman Catwoman postaje sve gluplji? U četvorci stvari i dalje stoje na mjestu, jaz između Cat i Bata postaje sve dublji (ne vidim kako je ta veza uopće mogla opstati do kraja Bruceovog života), a premisa je već otkrivena - a to je da će Selina do kraja serije koknuti cijelu galeriju Batmanovih lupeža... Za sada veliko razočaranje.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 02/04/2021 : 09:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao poslednju svesku. Čak razmišljam, da kao sa Strange Adventures, pa i Rorschachom, prekinem da čitam ovako svesku po svesku, nego da sačekam da bude objavljeno do kraja, pa tek onda da čitam.

A što se tiče Bat-Cat, verovatno si u pravu. Meni je kad sam počeo da čitam bilo "uaauuu", ali po pročitanoj trećoj svesci sam slično pomislio: dobro, ovo je ok, ali šta će King da radi sa još 9 sveski? Prvo, ne može ova tenzija da se drži još toliko, a i nema tu baš priče za još toliko strana.

Ja želim da verujem da će Tom već nešto smisliti (ili je već smislio...)

Bajdvej, u ponedeljak mi stižu Sheriff of Babylon i Omega Men na papiru, jedva čekam drugo, "pravo" čitanje.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced MemberUSA
3386 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 14/04/2021 : 15:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

Nisam čitao poslednju svesku. Čak razmišljam, da kao sa Strange Adventures, pa i Rorschachom, prekinem da čitam ovako svesku po svesku, nego da sačekam da bude objavljeno do kraja, pa tek onda da čitam.
kako mozes, pa vidi kakva frka oko rorschacha u novom broju
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 15/04/2021 : 08:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Sad si me nateralo da pročitam i prathodnu i ovu svesku...
Pa sad... ne znam... od svih ongoing Kingovih serijala jedino od Strange Adventures očekujem nešto zaista vredno. Rorschach me prilično zbunjuje. Već je na sedmoj svesci, a ne vidi se uopšte gde vodi, tj šta tu King hoće da ispriča. A moram da priznam i da me uvođenje Millera kao lika uopšte nije impresioniralo. Dark Fife? What?!
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3956 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 15/04/2021 : 09:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Ja sam krenuo sa Strange Adventures i za sada pročitao prve 4 sveske. Još uvijek ne znam kakav će biti sveobuhvatni dojam.

Na trenutke mi se čini čak i bolji od Mistera Miraclea - ideja o stvarnim ljudima superherojima nije nova, ali ukomponirati je u svijet nakon rata na planeti Rann i tamo počinjenih ratnih zločina (za koje još uvijek ne znamo jesu li se stvarno dogodili) je nešto sasvim novo i blisko Kingu koji je prije stripova bio časnik CIA-e.

Priča je čvrsta i širi se detaljima (potpričama) koji stvaraju realističan dojam, a ponekad su neki dijelovi čak i malo predugački (npr. cijela sveska broj 2 je upoznavanje s Mr. Terrificom - ujedno i Kingova diverzija/odgovor na novu politiku DC-ja da stripovi trebaju imati više teksta; ispunio je svesku brojnim pukim činjenicama s Wikipedije).

Crtež dvojice majstora, Mitcha Geradsa i Evana Shanera, maestralan je. Sporiji ritam priče mi ne smeta i polako nastavljam čitati dalje jer me sve više zanima kuda će cijela ova priča otići.

Edited by - zveles on 15/04/2021 09:44:17
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 15/04/2021 : 09:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Sheriff of Babylon (art and color: Mitch Gerads) 2015-2016

Ovaj strip nije potrebno analizirati, potrebno ga je pročitati.
A čitanje ostavlja mučan osećaj u stomaku.
Od svih Kingovih stripova, najmanje imam potrebu da pišem o ovom, ali ipak, evo par rečenica.

Stiče se utisak da je King uspeo da realno predstavi poptuni haos u koji je Irak upao, da kažemo još pre četrdesetak godina. Mesto je to koje je verovatno kolevka civilizacije, mesto uzavrelih političkih dešavanja i verskih sukoba, zemlja koja je najebala ne samo od svojih unutrašnjih problema, korupcije, mržnje i nerazumevanja raznih vrsta, već i dugogodišnjih ratova sa susedima, ali i neke vrste građanskog rata. Na žalost, ovo sve nama iz Srbije (a verujem nekima iz zemljama iz okoline još i više) zvuči vaoma poznato. A kad se na to nadoda prisustvo Amerike kao "donosioca demokratije i uređenja", onda dobijamo oporu i tešku priču koje verno predstavlja sav taj haos, ali ne kao priču o državi, već kao priču o ljudima.
A likovi su napravljeni neverovatno. Za razliku recimo od Džoa Sakoa koji svoje stripove pravi uglavnom iz vizure posmatrača, King je ovde pisao iz perspektive učesnika. On sam je, kao što je poznato, proveo četiri meseca 2004. godine upravo u Bagdadu kao CIA operativac, tako da je lik Christophera verovatno pravljen poluautobiografski.
Priča u početku deluje komplikovano, ali je ispričana (i nacrtana!) meastralno. Ne mogu da pišem detaljnije, a da ne spojlujem, ali mogu samo da kažem da je strip napravljan muški, detaljno, surovo, brutalno, eksplicitno i iskreno.

Za kraj samo jedan detalj, ali dosta bitan.
Iako je američka popularna kultura navodno otvorena za sve teme, svi smo svesni stega pod kojima se svi proizvodi (filmovi, serije, stripovi...) prave: hteo neko da prizna ili ne, još uvek postoji prećutna cenzura, bilo eksplicitna, bilo samocenzura (recimo sex je i dalje neka tabu tema, za razliku od nasilja), ifjunouvotajmin.
E sad zamislite da se neko u Americi šali sa 11. septembrom! Da li ste IKAD, IGDE to do sada videli? Treba muda za to. King ima muda.

U narednom broju, isto to, samo malo drugačije zapakovano, manje eksplicitno, ali opet mnogo više o američkoj spoljnoj politici i glumljenu dežurnog svetskog šerifa: The Omega Men.

Edited by - KuntaKinte on 15/04/2021 10:45:48
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 15/04/2021 : 10:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

Ja sam krenuo sa Strange Adventures i za sada pročitao prve 4 sveske. Još uvijek ne znam kakav će biti sveobuhvatni dojam.
...
Priča je čvrsta i širi se detaljima (potpričama) koji stvaraju realističan dojam, a ponekad su neki dijelovi čak i malo predugački (npr. cijela sveska broj 2 je upoznavanje s Mr. Terrificom - ujedno i Kingova diverzija/odgovor na novu politiku DC-ja da stripovi trebaju imati više teksta; ispunio je svesku brojnim pukim činjenicama s Wikipedije).

Crtež dvojice majstora, Mitcha Geradsa i Evana Shanera, maestralan je. Sporiji ritam priče mi ne smeta i polako nastavljam čitati dalje jer me sve više zanima kuda će cijela ova priča otići.


Strange Advantures počinje malo sporije, ali prava priča se zahuktava tek oko 6., 7. sveske. King ovde radi ono što najbolje ume: slaže slagalicu, deo po deo, otkriva nam parče po parče, pravi veliku sliku.
Ja sam ovo ostavio po strani, sačekaću još te tri sveske, pa onda čitam. Ovako nedovršeno me uhvati, uvuče i onda dođeš od poslednje objavljene sveske i "paf" - treba čekati još mesec dana...

Edited by - KuntaKinte on 15/04/2021 10:08:48
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2187 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 15/04/2021 : 11:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte
Za kraj samo jedan detalj, ali dosta bitan.
Iako je američka popularna kultura navodno otvorena za sve teme, svi smo svesni stega pod kojima se svi proizvodi (filmovi, serije, stripovi...) prave: hteo neko da prizna ili ne, još uvek postoji prećutna cenzura, bilo eksplicitna, bilo samocenzura (recimo sex je i dalje neka tabu tema, za razliku od nasilja), ifjunouvotajmin.
E sad zamislite da se neko u Americi šali sa 11. septembrom! Da li ste IKAD, IGDE to do sada videli? Treba muda za to. King ima muda.
Ima ona čuvena ilustracija Johnny Ryana 69-11, sigurno i svašta još nešto, ali on je ipak underground autor
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3956 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 15/04/2021 : 12:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

E sad zamislite da se neko u Americi šali sa 11. septembrom! Da li ste IKAD, IGDE to do sada videli? Treba muda za to. King ima muda.
Zanimljivo je to da je King, koji je do tada radio kao pomoćnik urednika u Marvelu, napustio stripove i pridružio se CIA-i baš neposredno nakon 9-11.
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior MemberSerbia
1690 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 15/04/2021 : 12:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
U uvodniku SoB postoji kratko Kingovo objašnjenje šta je radio i zašto se prijavio. To je ona klasična američka žvaka da je želeo da pomogne koliko je mogao i da se bori protiv onih koji su srušili toranj. Vratio se posle (ispravka gornjeg navoda) "samo" 5 meseci ("drugi su služili mnogo duže"), kad je dobio prvo dete.
Niti ga pravdam, niti ulazim u njegove motive, meni se učinilo da je kroz taj kratak tekst otprilike (prikriveno) napisao "jebi ga, ponelo me, prijavio sam se, zajebo se, video kakvo je tamo sranje, vratio se čim sam mogao, pa rešio da to podelim sa drugima".

Nisam do sad video ovu Rayanovu karikaturu. Moj komentar za šale na račun 9/11 su se odnosile pre svega na meinstrim kulturu. Ja zaista nisam video, tj ne sećam se da sam video tako nešto negde. Čak se, recimo, ni ludaci koji prave Paradise PD i ranije Brickleberry nisu sprdali sa tim.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2187 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 15/04/2021 : 14:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ma da, i nije neka tema za sprdnju
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member1541 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 15/04/2021 : 17:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

E sad zamislite da se neko u Americi šali sa 11. septembrom! Da li ste IKAD, IGDE to do sada videli? Treba muda za to. King ima muda.Jel se računaju retroaktivne šale? Ovo mi padne na pamet kad neko pomene Svetski trgovinski centar:
quote:
Originally posted by KuntaKinte

Za kraj samo jedan detalj, ali dosta bitan.
Iako je američka popularna kultura navodno otvorena za sve teme, svi smo svesni stega pod kojima se svi proizvodi (filmovi, serije, stripovi...) prave: hteo neko da prizna ili ne, još uvek postoji prećutna cenzura, bilo eksplicitna, bilo samocenzura (recimo sex je i dalje neka tabu tema, za razliku od nasilja), ifjunouvotajmin.


Što se ovoga tiče, valja naglasiti - između ostalog, zato što do sada nismo - da "mejnstrim" u američkom stripu znači nešto sasvim drugo od "mejnstrima" u pop-kulturi generalno. Zapravo, skoro je suprotnost. Ovo prvo je bukvalno fanovski geto. I zato ne treba porediti te dve kategorije. Američki strip je imao svoje probleme i sopstvenu (samo)cenzuru tokom više decenija, nevezano za sve ostalo.
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3956 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 19/05/2021 : 08:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
pročitao sam konačno svih 9 do sad objavljenih sveskica strange adventures. dojam je čak bolji od mister miracle iako ne vjerujem da će biti takav "hit". vrlo napeto, pogotovo od broja 3 nadalje i vuče dalje da saznamo what's really going on. crtež prekrasan, često govori više od teksta. jedino mi se čini malo da u samo tri preostala broja king završi sve priče koje je ovdje otvorio.

offtopic: njegov batman/catwoman za sad mi nikako nije sjeo. čeka se specijalka. a čeka se i nova serija od 8 brojeva, supergirl: woman of tomorrow.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member1541 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 19/05/2021 : 18:47:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

offtopic: njegov batman/catwoman za sad mi nikako nije sjeo. čeka se specijalka.Zašto je to offtopic?

Ta specijalka je poslednji rad J.P.Leona.
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3956 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 19/05/2021 : 19:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
offtopic mom postu koji je bio posvećen strange adventures. inače nije offtopic same teme threada.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
11444 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/05/2021 : 19:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da Strange Adventures drži kvalitetu, jedva ga čekam pročitati cijeloga. Pročitao sam samo prvi broj kad je izašao i bio mi je strašno zanimljiv, ali odlučio sam ne pratiti iz mjeseca u mjesec već čekati da izađe pa onda obrnuti sve zajedno (Rorschacha također).

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud


https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3956 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 19/05/2021 : 20:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Pročitao sam samo prvi broj kad je izašao i bio mi je strašno zanimljiv.Onda vjerujem da će ti i dalje biti dobar. Ako ne i sve bolji... Mene je oduševio nekim sitnicama; npr. nikakvi monolozi ne mogu opisati ljutnju kao ovakvo gašenje cigarete.


Edited by - zveles on 19/05/2021 20:12:23
Go to Top of Page

zveles
Advanced MemberCroatia
3956 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 25/05/2021 : 18:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote


Još dva broja su preostala. Rasplet postaje vidljiv - neočekivan, ali logičan. U svakom slučaju, u sljedećem broju će Adam pravo najebati od Alanne zbog Aleee...
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000