forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor maxi 31 - Pripovijesti iz Darkwooda
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

piquet
Senior MemberCroatia
1577 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 16/08/2018 :  13:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
pozitivno iznenađen...Toffanetti odličan...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberQatar
25596 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/09/2018 :  22:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
(7, 7, 8, 8)
Nestrpljivo sam očekivao ovaj maxi baš zato što se radi o novom scenarističkom pristupu pripovijedanja kakav još nije viđen na Zagoru.
Nakon pročitanog mogu reći da je sve to dobro i smisleno uklopljeno u cjelinu, mada nakon svega ostaje dojam da se moglo izvući više.
Tu prije svega mislim na priču koja se odvija u trenutnom vremenu, a djelomično i na onu prvu iz prošlosti koja jedina nosi nekakvu povezanost sa glavnom radnjom.
Uvijek sam se potajno nadao povratku Eddyja Rufusa, makar bio u potpuno sporednoj ulozi, ali sada je jasno da od toga više ne može biti ništa.
Burattini je napravio nesmotrenu grešku u vezi Rufusa, ne zbog sudbine koju mu je namijenio nego zato što je otkrio jedan detalj iz njegovog života.
Od kako je odvjetnik Bruce rekao da Rufus ima sina nije bilo teško zbrojiti ponuđeno i pretpostaviti o kome se radi. Zato je na kraju izostalo iznenađenje Zagorovim otkrićem, a moglo je biti drugačije samo da Burattini nije previše zakopao u prošlost.
Nije uopće bilo potrebno spomenuti sporni detalj, tj. radnja se i bez njega mogla nesmetano odvijati i ništa važno se ne bi izgubilo.
Još u epizodi Riječna patrola Zagor je obećao Chicu da će mu ispričati kako je upoznao Banacka.
Silom prilika Chico je zajedno sa čitateljima ostao uskraćen za tu priču sve do sada kada smo je napokon saznali od Banacka osobno.
Izvrsna ideja da upravo to bude prva priča iz prošlosti, samo šteta što joj Toninelli nije ozbiljnije pristupio.
Jednostavno mi je neshvatljivo da se Zagor mogao tako vjerno prerušiti u Banacka i boriti se umjesto njega da nitko ne skuži takvu varku, nisu indijanci valjda toliko slijepi da ne vide razliku između bijelca i čovjeka njihove rase.
S obzirom da je iz prvog susreta ostalo saznanje kako je Zagor spasio život Banacku, razumljivo je da se sada to moralo ispoštovati, ali sa ostalim stvarima se moglo manipulirati po potrebi i napraviti vjerojatniji scenarij.
Baš me zanima hoće li likovi Minerve i Shikan u budućnosti dobiti još poneku ulogu ili je ovo bila samo jednokratna upadica.
Priča Uspomene iz prošlosti je ispričana na ozbiljniji način, gledajući one scene rata za neovisnost imam osjećaj kao da su rađene po stvarnim događajima. Onaj obrat na kraju meni nije bio očekivan zbog svega napisanog u pronađenom pismu.
Pokopani glasovi je više u Dylan Dog stilu, posjeduje zanimljivu horror atmosferu mada nisam siguran što je Orazio njome htio reći.
Sedam koraka je opet klasični western, iako je potpuno drugačija od zadnje priče Mjesečev Povjetarac, obje sadrže nit koja ih povezuje i izvan glavne radnje.
Revolveraš Quentin Snake i traper Calvin su dobili primjerene kazne za svoje postupke čije će posljedice ostati do kraja života.
Tko bi rekao da je Zagor u mlađim danima bio iskorišten kao pomoć pri porodu, možda ga više nikad nećemo vidjeti u takvoj ulozi.
Sve ove kratke priče su pomogle Bruceu da dobije potrebno vrijeme kako bi došao do vlastitog zaključka u vezi događaja iz prošlosti.
Koliko god njegov pravi identitet bio predvidljiv, što se tiče postupka na kraju on je mogao otići u oba smjera.
Kada se sve zbroji dobijemo dobar i zanimljiv maxi, ali za neki poseban dojam trebalo je ponuditi nešto više od ove inovativne koncepcije.
Teško je ocijeniti vizualni dojam za kojega je zaslužno 6 različitih crtača.
Della Monica je definitivno najbolji i dobro što je njegov udio najveći.
Iznenadio me Mangiantini i njegov stil crtanja koji baš odgovara tematici borbe za neovisnost.
Od ovih koji inače ne rade na serijalu, Toffanetti i Airaghi su sve dobro nacrtali osim samoga lika Zagora koji im previše varira.

Teška srca ću ti oprostiti, ali drugi puta nemoj ponoviti istu grešku.


Murskaamme Kasvot Juutalaisten Kuninkaan
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000