forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izberite Top 50 stripova svih vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

ridiculus
Senior Member1172 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 28/11/2021 : 11:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

a kao drugo, period nakon ABC-a se većinom svodi na isti strip Neonomicon/ProvidenceNastavci Lige; Cinema Purgatorio; Crossed +100.

That mirror
Whose magic penetrates like a dart,
Who lifts that mirror
and throws our mind back on us, and our heart,
Until we start?
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member4113 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/11/2021 : 11:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

quote:
Originally posted by vukozec

a kao drugo, period nakon ABC-a se većinom svodi na isti strip Neonomicon/ProvidenceNastavci Lige; Cinema Purgatorio; Crossed +100.Liga je strip započet u ABC-u, ovo drugo je antologija u kojoj je Moore napisao samo 1 priču, i strip koji je donekle opet na sličnu foru kao Liga, a treće je spin-off tuđeg stripa. Nije Neonomicon/Providence jedino što je radio, ali to mu je jedini veliki potpuno autorski i originalni projekt nakon odlaska iz ABC-a.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
12507 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/11/2021 : 12:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Također, sve više stječem dojam da je Moore jedan od onih autora koji najbolje funkcioniraju kada ih urednik usmjerava. Većina onog što je stvorio nakon odlaska iz DC-ja je za zaborav.Moore nije bio mnogo "usmeravan" još od dana Lena Weina (ako i tada), koji je napustio Nadzirače negde na pola. Ovo što je radio kasnije, za Image (a ABC je bio pod Wildstormom, koji je prvo bio pod Image-om) nema mnogo nadzora, ako uopšte. Glavni urednik za ABC u Wildstormu je bio Scott Dunbier, koji je davao neke predloge i uglavnom nalazio crtače za te poslove, kao i ostatak ekipe, ali nije se kreativno mešao u Mooreov rad. Bar ne da ja znam, a pratim Dunbierova pisanja i intervjue godinama. Nije ni bilo potrebe za mešanjem jer Tom Strong nije Spider-Man pa da moraju da paze na javni imidž brenda ili kontinuitet.

Isto u ranijoj kolaboraciji sa Liefeldom, za Supreme. Moore je tražio dozvolu da praktično napiše strip ispočetka, i dobio je. Nije tu kasnije bilo mešanja. A taj Supreme se naširoko smatra jednim od najboljih stripova o Supermanu ikada. Ili bar "Supermanu". Doduše, boje su bile očajne, ili se bar tako sećam.

Za rani Wildstorm je Moore napisao i kratki serijal Voodoo, koji nije baš dobro nacrtan, ali ne mogu sad da se setim da li je posebno dobro napisan. Jedino su naslovnice Adama Hughesa bile standardno fenomenalne. Crtači samog stripa su bili neki ljudi za koje prethodno nikad nisam bio čuo.


Onda moja teorija o utjecaju uredništva ne drži vodu, što me dovodi do ovoga:

quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by vukozec

Neonomicon jede većinu horor stripova za doručak. Također većinu omaža/adaptacija/komentara Lovecrafta.


Ne bih se složio.

Moore je bio daleko od svojih kreativnih vrhunaca kada je pisao Neonomicon.

Također, sve više stječem dojam da je Moore jedan od onih autora koji najbolje funkcioniraju kada ih urednik usmjerava. Većina onog što je stvorio nakon odlaska iz DC-ja je za zaborav.Nakon odlaska iz DC-a Moore je preko nezavisnog izdavača između ostalog stvorio From Hell, jedan od najboljih stripova svih vremena, a to je samo vrh sante leda od onoga što je radio mimo mainstream izdavača.

Također, prilično je cinično nazvati ABC projektom DC-a, s obzirom da je to zapravo - Mooreov projekt. S kojim je raskinuo jer je prodan DC-u (iako su mu garantirali potpunu slobodu).

A ako si mislio samo na novije projekte nakon odlaska iz ABC-a, to kao prvo ignorira jedan dugačak period u kojem je Moore već radio za nezavisne izdavača mimo mainstreama, i u kojem je objavio neke od svojih najboljih radova, a kao drugo, period nakon ABC-a se većinom svodi na isti strip Neonomicon/Providence, pa bi to značilo da na temelju jednog stripa koji ti ne paše zaključuješ da jednom od najproduktivnijih strip scenarista koji je objavljivao za mnoge izdavače raznih profila treba mainstream urednik. Prilično paušalno od tebe, mislio sam da voliš objektivnost


Ako zanemarimo moju teoriju o utjecaju uredništva - i dalje sam pod dojmom da je Moore većinu svojih najboljih radova producirao za mainstream izdavače. Što je u neku ruku logično, jer ćeš imati priliku stvarati više ako imaš konstantan izvor financija.

Doduše, iz njegovih je izjava nakon napuštanja ABC-ja/DC-ja sredinom 2000-ih prilično jasno da ga je dotadašnje iskustvo s medijem poprilično iscrpilo i deziluzioniralo, te je teško očekivati da bi s takvim stanjem uma išao stvarati stripove iste kvalitete kao u svojim najboljim godinama. Ridiculus je dobro primijetio: nisam mislio samo na Neonomicon i Providence, već i sve ostalo što je stvorio nakon raskida s ABC-jem/DC-jem.

A Avatar Press je čudo od izdavačke kuće. Na jednom mjestu su okupili neke od najboljih scenarista, ali većina objavljenih radova su osrednje kvalitete. A tu je i Avatarov kronični nedostatak poštenih crtača.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
19155 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/11/2021 : 12:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
dođe aleks sa svojim pametovanjem i ode tema u kurac

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

manhunter
ModeratorSwitzerland
22764 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/11/2021 : 12:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Autor topica sudeluje u ovoj (odličnoj) diskusiji, tako da ne bih rekao da je tema otišla bilo gde. A počela je tvojom opaskom na moju listu, ako ćemo pravo. ;)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik21917 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/11/2021 : 12:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meni je Burrows odlican, rijetko ko crta tako dobro psihopate kao on.
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member4113 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/11/2021 : 12:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido...
Ok, ja nisam ni čitao ostale post-ABC radove. Ali sad sam baš dobio želju da ih potražim :)

PS: a i dalje ostaje ona "moja" (zapravo ne moja, već općeprihvaćena) tvrdnja da je Moore neke od kruna karijere napravio mimo mainstreama.
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member1172 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 28/11/2021 : 12:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Liga je strip započet u ABC-u, ovo drugo je antologija u kojoj je Moore napisao samo 1 priču, i strip koji je donekle opet na sličnu foru kao Liga, a treće je spin-off tuđeg stripa. Nije Neonomicon/Providence jedino što je radio, ali to mu je jedini veliki potpuno autorski i originalni projekt nakon odlaska iz ABC-a.A Neonomicon/Providence su potpuno "autorski" i originalni? Nikakav Lovecraft nije bio umešan, iako nije među nama? Nije li Moore radio nešto slično sa From Hell? Ja ova tvoja (figurativna) "ali" iz citiranog pasusa čak i ne razumem, jer se uvek može naći propust u "teoriji autorstva", posebno za savremene autore, ako samo malo dublje zagrebemo.

Postoji težnja u fandomu - potpuno psihološki normalna, ali beskorisna i čak štetna u ovakvim raspravama - da se svakom umetničkom talentu koji je predmet nečije ljubavi pripisuje više nego što je ovaj zaista zaslužio. To posebno važi u američkom "mejnstrimu", gde se svako direktno oslanja na nešto što je neko drugi prethodno uradio, i pod tim ne mislim na neke postupke ili elemente zapleta, već na čitave ideje, koncepte, događaje, rešenja, i slično. Kao kad neko hvali neki strip ovako: "Nije neka realizacija, ali ideja je super." Da, osim što to nije ideja potekla iz tog stripa. Mislim, mogu i ja da budem genijalan na taj način, uzimajući najbolje ideje od drugih - samo ako nisu vrlo konkretne, jer su takve uglavnom trejdmarkovane. (Doduše, ovakva primedba se mnogo više odnosi na neke druge nego na Moorea.)

That mirror
Whose magic penetrates like a dart,
Who lifts that mirror
and throws our mind back on us, and our heart,
Until we start?
Go to Top of Page

Beva
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
5337 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/11/2021 : 12:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Kod Burrowsa je kolor isti kao onaj rekolor Inkala:Taj mi je aspekt crteža najodbojniji, isto kao što mi je bio odbojan kad sam čitao novi kolor Inkala, a tu to svakako nije bila namjera. Previše efekata raznih digitalnih tekstura i gradijenata koji izgledaju jeftino i loše.

Inače crtež nije ništa posebno, ali ponavljam, s boljim kolorom bi bar bio podnošljiv.

A što se tiče Neonomicona, on nema puno smisla bez Providencea jer se sve narativne linije tu završavaju i po meni, radi se o odličnom stripu. Način na koji je Moore povezao sektu iz Neonomicona, novinara iz Providencea i samog Lovecrafta je izvrstan. Jednom kad se na kraju sve razjasni, ne možeš biti nezadovoljan pročitanim. Radnja ima puno poveznica i lako je propustiti neke detalje pa može izgledati konfuzno, ali baš zato je strip dobar za više čitanja. Osobno mi je bio pomalo naporan rukopis i memoari onog novinara u Providenceu, ali bez toga se priča ne može razumjeti. Način na koji on sebi objašnjava sve užase kojima svjedoči, racionalizacija i na kraju trenutak kad mu sve postaje jasno, pravi horor. Bolji od bilo kojeg jump scarea i sličnih trikova.

Jasno mi je da se nekom taj strip ne sviđa zbog crteža ili mu smetaju eksplicitni prikazi svega i svačega, ali riječ je o odličnom stripu. Dvaput sam ga pročitao i još ću barem toliko. Sad ću ga dodati na svoju listu :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 28/11/2021 12:31:49
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member4113 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/11/2021 : 12:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

quote:
Originally posted by vukozec

Liga je strip započet u ABC-u, ovo drugo je antologija u kojoj je Moore napisao samo 1 priču, i strip koji je donekle opet na sličnu foru kao Liga, a treće je spin-off tuđeg stripa. Nije Neonomicon/Providence jedino što je radio, ali to mu je jedini veliki potpuno autorski i originalni projekt nakon odlaska iz ABC-a.A Neonomicon/Providence su potpuno "autorski" i originalni? Nikakav Lovecraft nije bio umešan, iako nije među nama? Nije li Moore radio nešto slično sa From Hell? Ja ova tvoja (figurativna) "ali" iz citiranog pasusa čak i ne razumem, jer se uvek može naći propust u "teoriji autorstva", posebno za savremene autore, ako samo malo dublje zagrebemo.

Postoji težnja u fandomu - potpuno psihološki normalna, ali beskorisna i čak štetna u ovakvim raspravama - da se svakom umetničkom talentu koji je predmet nečije ljubavi pripisuje više nego što je ovaj zaista zaslužio. To posebno važi u američkom "mejnstrimu", gde se svako direktno oslanja na nešto što je neko drugi prethodno uradio, i pod tim ne mislim na neke postupke ili elemente zapleta, već na čitave ideje, koncepte, događaje, rešenja, i slično. Kao kad neko hvali neki strip ovako: "Nije neka realizacija, ali ideja je super." Da, osim što to nije ideja potekla iz tog stripa. Mislim, mogu i ja da budem genijalan na taj način, uzimajući najbolje ideje od drugih - samo ako nisu vrlo konkretne, jer su takve uglavnom trejdmarkovane. (Doduše, ovakva primedba se mnogo više odnosi na neke druge nego na Moorea.)Sorry, zanemarimo tu cijelu moju opasku da se Bushido referencirao samo na Neonomicon/Providence, to je bilo nategnuto u startu, sorry što sam spominjao, ne bih dalje drvio po tome.

Važnije mi je ono da je Moore već prije puno objavljivao mimo mainstreama i da je to bilo isti najviši rang kao ono najbolje što je radio za velike izdavače, tako da teorija da je dobar samo u mainstreamu ne drži vodu.

Edited by - vukozec on 28/11/2021 12:33:39
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member4113 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/11/2021 : 12:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Autor topica sudeluje u ovoj (odličnoj) diskusiji, tako da ne bih rekao da je tema otišla bilo gde. A počela je tvojom opaskom na moju listu, ako ćemo pravo. ;)Neki, poput Bushida, doduše još duguju listu za ovaj topic, ali dugujem ju i ja, pa im (zasad) opraštam :)
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
8774 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 28/11/2021 : 12:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus
Postoji težnja u fandomu - potpuno psihološki normalna, ali beskorisna i čak štetna u ovakvim raspravama - da se svakom umetničkom talentu koji je predmet nečije ljubavi pripisuje više nego što je ovaj zaista zaslužio. To posebno važi u američkom "mejnstrimu", gde se svako direktno oslanja na nešto što je neko drugi prethodno uradio, i pod tim ne mislim na neke postupke ili elemente zapleta, već na čitave ideje, koncepte, događaje, rešenja, i slično. Kao kad neko hvali neki strip ovako: "Nije neka realizacija, ali ideja je super." Da, osim što to nije ideja potekla iz tog stripa. Mislim, mogu i ja da budem genijalan na taj način, uzimajući najbolje ideje od drugih - samo ako nisu vrlo konkretne, jer su takve uglavnom trejdmarkovane. (Doduše, ovakva primedba se mnogo više odnosi na neke druge nego na Moorea.)Potpisujem.

Zbog nedostatka novih ideja ili iscrpljenosti određenih tema kod poznatih junaka ide se u kreiranje stripova koji se temelje na nekim dosjetkama koje se u pravilu iscrpe nakon nekoliko stranica, a nakon toga je ostatak stripa ili smor ili već nebrojeno puta viđeno.

I nerijetko fandom regaira oduševljen novom idejom i nekritički vrednuje i sam strip svrstavajući ga maltene u klasike iako je riječ o osrrednjem stripu. I neki od nas na ovom forumu znaju tako nekritički reagirati tako da nismo po tome drugačiji od ostatka svijeta.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member4113 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/11/2021 : 12:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by ridiculus
Postoji težnja u fandomu - potpuno psihološki normalna, ali beskorisna i čak štetna u ovakvim raspravama - da se svakom umetničkom talentu koji je predmet nečije ljubavi pripisuje više nego što je ovaj zaista zaslužio. To posebno važi u američkom "mejnstrimu", gde se svako direktno oslanja na nešto što je neko drugi prethodno uradio, i pod tim ne mislim na neke postupke ili elemente zapleta, već na čitave ideje, koncepte, događaje, rešenja, i slično. Kao kad neko hvali neki strip ovako: "Nije neka realizacija, ali ideja je super." Da, osim što to nije ideja potekla iz tog stripa. Mislim, mogu i ja da budem genijalan na taj način, uzimajući najbolje ideje od drugih - samo ako nisu vrlo konkretne, jer su takve uglavnom trejdmarkovane. (Doduše, ovakva primedba se mnogo više odnosi na neke druge nego na Moorea.)Potpisujem.

Zbog nedostatka novih ideja ili iscrpljenosti određenih tema kod poznatih junaka ide se u kreiranje stripova koji se temelje na nekim dosjetkama koje se u pravilu iscrpe nakon nekoliko stranica, a nakon toga je ostatak stripa ili smor ili već nebrojeno puta viđeno.

I nerijetko fandom regaira oduševljen novom idejom i nekritički vrednuje i sam strip svrstavajući ga maltene u klasike iako je riječ o osrrednjem stripu. I neki od nas na ovom forumu znaju tako nekritički reagirati tako da nismo po tome drugačiji od ostatka svijeta.

Dobro, ali ako još uvijek pričamo o Alanu Mooreu, njegov trademark kroz čitavu karijeru je da uzima postojeće koncepte i onda pronalazi vlastite ideje i rješenja za njih. A mnogi drugi su onda kopirali njegove ideje, postupke i rješenja.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
12507 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/11/2021 : 12:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

PS: a i dalje ostaje ona "moja" (zapravo ne moja, već općeprihvaćena) tvrdnja da je Moore neke od kruna karijere napravio mimo mainstreama.


To nikada nije bilo sporno. Moje je mišljenje da se ta tvrdnja nikako ne može primijeniti na Mooreove stripove nastale tijekom proteklih 15 godina.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
12507 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/11/2021 : 12:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Neki, poput Bushida, doduše još duguju listu za ovaj topic, ali dugujem ju i ja, pa im (zasad) opraštam :)


Zapravo, ne mislim objavljivati nikakvu listu. Ovdje sam samo radi rasprave.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member5999 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/11/2021 : 12:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ne vidim nikakav grijeh u preuzimanju ideje ako ces je unaprijediti, zaciniti, dotjerati odnosno ostaviti svoj pecat.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
ModeratorSwitzerland
22764 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/11/2021 : 13:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by vukozec

Neki, poput Bushida, doduše još duguju listu za ovaj topic, ali dugujem ju i ja, pa im (zasad) opraštam :)


Zapravo, ne mislim objavljivati nikakvu listu. Ovdje sam samo radi rasprave.Quell provocateur !

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member1172 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 28/11/2021 : 13:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ne vidim nikakav grijeh u preuzimanju ideje ako ces je unaprijediti, zaciniti, dotjerati odnosno ostaviti svoj pecat.Naravno, tako i treba. Ali to znači da pre svega trebamo gledati realizaciju, dok većina fanova - pogotovo mlađih - ne pravi tu distinkciju i hvata se za bilo šta, često i samo za koncepte.

Ne odnosi se toliko na Moorea - više sam reagovao na konkretnu podelu njegovih naslova na više i manje originalne ili autorske od strane vukozeca - ali vidljivo je, recimo, u odnosu publike prema The Boys.

That mirror
Whose magic penetrates like a dart,
Who lifts that mirror
and throws our mind back on us, and our heart,
Until we start?

Edited by - ridiculus on 28/11/2021 13:06:04
Go to Top of Page

Beva
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
5337 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/11/2021 : 13:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Dobro, mlađim fanovima treba dati vremena da otkriju originalne uzore. Ista je stvar s pjesmama, recimo. The man who sold the world mi je bila super nekih desetak godina, i tek tada sam shvatio da je riječ o obradi. Mislim, super mi je i dalje, ali bi se neki Bowiejev fan vjerojatno malo naživcirao jer nisam pojma imao o originalu :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member1172 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 28/11/2021 : 13:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Dobro, mlađim fanovima treba dati vremena da otkriju originalne uzore.


Spreman sam da čekam do svoje smrti, ali ne i posle.

That mirror
Whose magic penetrates like a dart,
Who lifts that mirror
and throws our mind back on us, and our heart,
Until we start?
Go to Top of Page

alexts
Advanced MemberSerbia
4258 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/11/2021 : 14:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam da je "common knowledge" da su Mooreovi scenariji i dometi u padu, tokom godina, ali uvek su tu "cult following" da se odupiru objektivnijoj analizi.

Treći (regularni) deo Lige džentlmena je stvarno bila nekoherentna, meandrirajuća "priča na drogama" u kojoj se autor gubi i povremeno vraća na tok. Zanimljiva, ali neuporediva sa ranijim poznatijim radovima. (Ni prve dve Lige se ne mogu nazvati vrhunskim radovima, posebno druga)

Edited by - alexts on 28/11/2021 14:54:59
Go to Top of Page

alexts
Advanced MemberSerbia
4258 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/11/2021 : 15:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

dođe aleks sa svojim pametovanjem i ode tema u kuracZnaš kako, nekom je zanimljivije prebrojavanje naslova na listama koje su mu/joj zajedničke sa drugima. Svakom svoje.

Vukozec ima plemenitu ideju, napraviti spisak najboljih stripova forumaša scoma, ali ispada i jedan od dosadnijih topika, izvorno. Dok čovek čita neku predugačku listu, već zaboravlja i prethodnu tj prethodne koje je pročitao i nastaje monotonija (zato preskačem suvoparna iščitavanja )
Go to Top of Page

Beva
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
5337 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 28/11/2021 : 15:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Mislio sam da je "common knowledge" da su Mooreovi scenariji i dometi u padu, tokom godina, ali uvek su tu "cult following" da se odupiru objektivnijoj analizi.

Treći (regularni) deo Lige džentlmena je stvarno bila nekoherentna, meandrirajuća "priča na drogama" u kojoj se autor gubi i povremeno vraća na tok. Zanimljiva, ali neuporediva sa ranijim poznatijim radovima. (Ni prve dve Lige se ne mogu nazvati vrhunskim radovima, posebno druga)Pročitao sam prve dvije Lige i meni osobno su Neonomicon / Providence bolji. Te dvije Lige su dobri stripovi, ali kao što kažeš, nisu vrhunski. Nije ni Neonomicon / Providence, ali uglavnom zbog crteža i ponekad prerazvučenih dnevničkih zapisa.

Probao sam bio čitati Mooreov Crossed i tu je, ako se dobro sjećam, koristio nekakav izmijenjeni engleski do razine da je bilo nečitljivo.

E sad, može Neonomicon nekome biti loš strip, meni se itekako svidio. Ako me to čini sljedbom, mogu živjeti s tim.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
9906 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/11/2021 : 15:07:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Neonomicon bio čisto okej što se tiče radnje, niti smrdi niti miriše, može se pročitati i to je to. S druge strane crtež mi je živi užas kao i u svakom stripu u kojem je Burrows imao prste. Courtyard sam dva puta pokušao čitati preko skenova i svaki put me odbija gomila onog katastrofalnog rukopisnog fonta, baš mi se ne da probijati kroz to, no vidim da ima i compendium za relativno okej cijenu pa ga možda uzmem prije ili kasnije.

There's no such thing as good time for bad luck.

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member4113 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 28/11/2021 : 19:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by alexts

Mislio sam da je "common knowledge" da su Mooreovi scenariji i dometi u padu, tokom godina, ali uvek su tu "cult following" da se odupiru objektivnijoj analizi.

Treći (regularni) deo Lige džentlmena je stvarno bila nekoherentna, meandrirajuća "priča na drogama" u kojoj se autor gubi i povremeno vraća na tok. Zanimljiva, ali neuporediva sa ranijim poznatijim radovima. (Ni prve dve Lige se ne mogu nazvati vrhunskim radovima, posebno druga)Pročitao sam prve dvije Lige i meni osobno su Neonomicon / Providence bolji. Te dvije Lige su dobri stripovi, ali kao što kažeš, nisu vrhunski. Nije ni Neonomicon / Providence, ali uglavnom zbog crteža i ponekad prerazvučenih dnevničkih zapisa.

Probao sam bio čitati Mooreov Crossed i tu je, ako se dobro sjećam, koristio nekakav izmijenjeni engleski do razine da je bilo nečitljivo.

E sad, može Neonomicon nekome biti loš strip, meni se itekako svidio. Ako me to čini sljedbom, mogu živjeti s tim.Ovom sljedbeniku je Neonomicon bolji i od prvih epizoda Lige.
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000