forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 87

NESVRSTANI
Advanced MemberCroatia
5566 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/05/2018 :  23:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Velečasni ljudi su mi super, pa sam ih stavio u kolekciju, a obiteljska mi se iako ima svojih nedostataka isto našla na listi.
Ako bude na aukciji spreman sam dati ozbiljnu ponudu.


Zvuči interesantno ali nisan siguran da bi se svidilo ljudima iz knjižnice

Doli sve stranke, živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
10867 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/05/2018 :  00:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

AAron/Guera-Skalpirani 2 i 3

Ovo je kako odmiče sve bolje. Ne bude li nekog velikog pada u zadnje 2 knjige ide uz bok Preacheru šta se Amerikanaca tiče. Sviđa mi se kako se razvija priča, sviđa mi se kako kroz flashbackove upoznajemo malo po malo likove, sviđa mi se crtež, Dash mi je faca.
Prijevod u ove druge dvi knjige puno bolji nego u prvoj.

Putanja je uzlazna, za sada 8/10


rekoh li ti da je prevod bolji nego u prvoj knjizi;a i putanje će i dalje biti uzlazna!

"Bez sekire si niko,bez pištolja ništa"
Go to Top of Page

Shaner
Senior Member

Croatia
1738 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 15/05/2018 :  18:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with QuoteDaytripper (Fábio Moon & Gabriel Bá)

Daytripper je još jedan u nizu slice of life stripova u Fibrinom izdanju, no iako je to žanr koji mi izrazito odgovara i riječ je o hvaljenom djelu, nakon čitanja istog nisam ostao u potpunosti zadovoljan. Koncept je zanimljiv – pregled najvažnijih dana u životu glavnog lika od kojih svaki završava njegovom smrću, no dok je takav kraj u prvom poglavlju bio iznenađujuć, vrlo brzo postaje dosadni gimmick u službi krajnje poruke stripa koja je negdje na tragu poznate uzrečice "carpe diem". I upravo to je moja glavna zamjerka ovom djelu. Umjesto da čitam priču o nečijem životu u kojoj onda pronalazim i prepoznajem komadiće sebe, imao sam osjećaj da autori koriste priču o Brásovom životu da bi mi objasnili kako ja trebam voditi svoj, kao nekakav self-help priručnik. Tom dojmu je uvelike doprinijeo pretjerano prisutan glas sveznajućeg pripovjedača koji sve objašnjava, te time uklanja svu suptilnost i dvosmislenost iz priče kojoj su nužno potrebni. To naravno ne znači da strip nije zanimljiv i (donekle) zabavan. Drugo i pogotovo osmo poglavlje su mi se prilično svidjeli, iako je i tu prisutna doza naivnosti. S druge strane, treće poglavlje je, primjerice, iskarikirano do krajnjih granica i u potpunosti neuvjerljivo.

Ono što pomaže priči je prilično razigran crtež i upečatljiv kolor. Zanimljivo je da je predgovor za Daytrippera pisao i crtao (predgovor je u obliku jedne strip-table, odlično rješenje koje se ne sjećam da sam prije vidio) Craig Thompson, upravo autor na čiji stil najviše podsjeća crtež braće Moon/Bá (btw, koja je fora s različitim prezimenima?!), doduše bez kod njega neizbježnog stiliziranog ukrašavanja. Kako nisam baš neki ljubitelj Thompsonovog vizualnog izričaja tako me ni ovdje, iako je nepobitno riječ o znalačkom uratku, crtež sam po sebi nije impresionirao, no kolor Davea Stuarta uspijeva podići ukupan dojam i čak doprinosi izazivanju emocije (najbolji primjer za to je peto poglavlje koje donosi detalj iz Brásovog djetinjstva).

Na kraju mi se ipak čini da bi svatko trebao pročitati Daytrippera pa donijeti vlastiti sud. Autori su u pogovoru naveli da je u stripu "sve napravljeno kako bi se pokušali reproducirati osjećaji". Kod mene baš i nisu uspjeli u tome, no siguran sam da će kod mnogih biti suprotno.

6/10


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
10982 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/05/2018 :  18:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Zanimljivo je da je predgovor za Daytrippera pisao i crtao (predgovor je u obliku jedne strip-table, odlično rješenje koje se ne sjećam da sam prije vidio) Craig Thompson, upravo autor na čiji stil najviše podsjeća crtež braće Moon/Bá (btw, koja je fora s različitim prezimenima?!)


Prezimena su im umjetnička, imena su im prava.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Shaner
Senior Member

Croatia
1738 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 15/05/2018 :  21:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ko će znati ako ne Bushido. Hvala!


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page
Page: of 87 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000