forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Stephen King
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

bonjovi4ever
stripovi.com suradnikCroatia
395 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 09/08/2019 :  06:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
Da, ponekad i ja mislim da sam u svezi Kinga skroz prodan. Meni tolko odgovara njegov stil pisanja da čak i kad bi pisao o, šta ja znam, opustošenoj njivi punoj graktavih vrana čiji zlokobni preludij najavljuje nedaće stanovnicima gradića ______ u državi Maine, dok se s obližnjeg groblja traktora, motokultivatora i sveukupne zaboravljene poljoprivredne opreme diže osvetnički duh koji će poharati mještane zbog nepoštivanja tradicije dobrog i mukotrpnog rada... meni bi to bilo prekrasno.
P.S. Uspavane ljepotice sam čitao 3 tjedna. Većinom uz gemište po birtijama i sasvim su mi ok sjele. Možda i zato jer to što King ima reći, barem po pitanju svojih likova i propitkivanju odnosa između muškaraca i žena, svi ti njegovi inspirativni opisi koji mi dođu ko aperitiv uz gemišt, plus tu i tamo ubaci kojeg tupavca, luđaka ili redneck bandita koji malo razbuca radnju... I dalje je mnogo zanimljivije od radnje koja odavno stagnira u ovoj usahloj vukojebini od mjesta u kojoj živim.

I got a shiny saw blade and all I need's a volunteer
I'll cut you in half while you're smilin' ear to ear

Edited by - bonjovi4ever on 09/08/2019 06:54:53
Go to Top of Page

VALTER
Advanced MemberCroatia
5748 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 09/08/2019 :  15:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
I Dooling iz romana je vukojebina (kao, uostalom, i većina Kingovih toponima). A opet je u njemu odlučena sudbina svijeta. Provincija je tek stanje duha koje treba prevladati.
Go to Top of Page

bonjovi4ever
stripovi.com suradnikCroatia
395 Posts

Member since 09/10/2007

Posted - 09/08/2019 :  17:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send bonjovi4ever a Private Message  Reply with Quote
Je, vjerojatno mi zato toliko i sjedaju Kingovi romani :D Ovo moje mjesto je stanje duha gdje ti je najbolje biti odsutan duhom i ne dati se izbaciti iz ravnoteže; ja kažem da je to jedno jako lijepo mjesto puno jako ružnih ljudi. Ali kad to naučiš, nije da te nešto pretjerano dira okružje u kojem se nalaziš. Popiješ vino, pročitaš knjigu, prošećeš... katkad se razvališ ko ovi Kingovi rednecki s bazukom i slomiš ključ u bravi... Kak bi reko jedan moj frend, iz 4. pokušaja uspješno izliječeni alkoholičar: Ovdje se možeš napit, možeš se napušit ili vandalizam. A vandalizam smo prerasli. Pa se on napuši, a ja napijem. Mislim da bismo mi bili dobri za ulogu u Štefovom romanu.

I got a shiny saw blade and all I need's a volunteer
I'll cut you in half while you're smilin' ear to ear
Go to Top of Page

fandango
Average Member555 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 12/08/2019 :  08:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
E pa bonjovi, iz koje si ti to vukojebine? Pitam jer zvuci da bismo mogli bit iz iste Ovo mi je nesto poznato s alkoholicarima, samo sto je devedesetih, prije nego sto sam pobjegao u Zagreb a onda i dalje, kod mene doma prevladavala droga, vecinom marihuana i heroin. Alkohol se nekako podrazumijevao, to nije bilo nesto cemu su ljudi pribjegavali da pobjegnu od svakodnevnice, alkohol se podrazumijeva(o) u svakom kontekstu i drustvu.

A Valter dobro kaze, mozes zivjeti u najzadnjijoj vukojebini pa da te to mentalno ne jebe ni pet posto. Fino otvori Kinga, pogledaj dobar film, danas bar imamo internet sto prije dvadeset i pet godina nismo imali pa je lakse povezati se s drugima.

On-topic: ove trnoruzice jos nisam citao. Potka zvuci kao Y The Last Man ili ovaj novi film Caseyja Afflecka.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000