forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibrarijum - samo dobri stripovi (tm)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

dcopic
stripovi.com suradnikCroatia
6116 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 18/02/2019 :  19:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote


Markiz od Anaona

Pet albuma objavljenih od 2002-2008 čine sadržaj ovog integrala. Autori su stari znanci. Bonhomme je crtao i Estebana. Odličan crtač! Pravi mi je užitak listati njegove table. A crtao je po scenariju koji je napisao Vehlemann, čijih je sedam albuma do sada objavila Fibra, a osmi je u najavi. U pogovoru je vrlo zanimljiv intervju sa oba autora. O njihovom upoznavanju, radu na ovim pričama i svemu pomalo... Koliko su bili predani poslu dokaz je što su prije rada na priči Zvijer otišli na planinarenje, a prije priče Keopsova odaja čak u Kairo! U planu je bilo više od ovih pet albuma, ali izgleda da prodaja nije bila najbolja. Što je prava šteta, jer su priče odlične. Ovaj strip bih svakome preporučio.
Glavni lik je Markiz od Anaona, mladić koji stalno putuje i istražuje praznovjerja, rješava razne slučajeve, ruši dogme i hrabro se hvata u koštac sa neobjašnjivim stvarima. Upada u neprilike i probleme, ali se sa svojom inteligencijom i spretnošću uvijek spasi.

8/10
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnikCroatia
6116 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 20/02/2019 :  17:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote


Sputnikove godine

Godina 1957. Malo mjesto u Francuskoj i gomila klinaca koji uživaju u djetinjstvu. Svađe između suparničkih kvartova, nogomet, igranje rata, kauboji i indijanci, itd. Vjerujem da su klinci lijepo proveli najzabavnije razdoblje svojih života, ali ja nisam proveo ugodnih sat vremena čitajući ovaj strip. Iako se svog djetinjstva sjetim sa osmjehom na licu, nikako mi nije odgovaralo to dječačko prenemaganje u ovom stripu i jedva sam ga odgulio do kraja. Zato je i ocjena na kraju čisto subjektivno mišljenje.

Strip se sastoji od četiri albuma, a nacrtao ga je Baru, kojeg poznajemo kao autora stripa Autocesta sunca. Lijep crtež, kao i boje, idealni su za jednu ovakvu priču. Ako imate djecu koja uživaju u kvartovskim igrama bez granica, preporučam!

3/10
Go to Top of Page
Page: of 96 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000