| T O P I C R E V I E W |
| sawitch |
Posted - 24/03/2009 : 14:16:32 Evo topica i o serijama..
Meni najbolja - The Sopranos |
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| itanzopen |
Posted - 27/07/2026 : 11:39:56 quote: Originally posted by Grzi
Uz sve receno, naravno da jedva cekam 5. sezonu Froma ;__;
Srecom pa je zadnja :) |
| Barker |
Posted - 26/07/2026 : 22:53:41 Gledace se svakako |
| naker |
Posted - 26/07/2026 : 21:46:47 Cyberpunk je izgleda ponovo u modi, nakon Blade Runner-a stiže i adaptacija kultnog sci-fi klasika - Neuromancer. Bilo bi bolje da svet izgleda malo prljavije, i da je glavni glumac malo više ispran i depra, ali OK. Apple radi bolje serije od Amazona, ali ne deluje da će ovo biti nešto više od korektnog. A i koja je to ironija da cyberpunk serije dobijamo od Amazona i Apple-a 
Neuromancer
|
| Grzi |
Posted - 26/07/2026 : 17:02:01 Uz sve receno, naravno da jedva cekam 5. sezonu Froma ;__; |
| Grzi |
Posted - 26/07/2026 : 17:01:28 Suprotno mojim (naivnim) ocekivanjima, ovo je definitivno bila najgora sezona Froma dosad. Katastrofa. Znam da se vec dugo spominje da su zeljeli 5 sezona, ali mene nitko nece uvjeriti da serija nije trrbala zavrsiti u 4. sezoni, al su je oni razduzili i podijelili u dvije.
Kraj ove sezone mi bas mirise na mid-season finale, jer svaka sezona dosad je zavrsila bas upecatljivo i donekle se time iskupila za hrpu dosadnih sranja kroz sezonu. Ova bas ima los zavrsetak, nedorecen, uopce me nije briga sto ce biti dalje.
Uvijek cu reci da From ima sjajnu centralnu misteriju, to je razlog zasto gledam, jer nema bas takvih serija vise,ali nekako sve oko te misterije uspijeva biti sve gore i gore svakom iducom sezonom.
Pogledajte Widow's Bay, e to je vec serijetina, grijeh je stavljati ju u isti post sa Fromom. |
| Barker |
Posted - 26/07/2026 : 13:56:33 S tim sto ja mislim da se Lost sasvim solidno izvukao iz lavirinta. I nije bio ni blizu dosadan kao sto je From. |
| john connor |
Posted - 26/07/2026 : 12:56:54 Slazem se za From. I rekoh necu gledati 4 sezonu, i opet se zajebah, okretanje u prazno. Ista ekipa sa Lostom napravila, imaju odlicnu ideju, naprave postavku, smisle lavirint, i posle ne znaju kako iz njega da izadju. |
| Barker |
Posted - 24/07/2026 : 00:07:43 American Gods - zavrsio trecu sezonu, samim tim i seriju. steta sto je otkazana, jer 4 sezona bi cak i u 5-6 epizoda mogla zavrsiti pricu do kraja. Kako god, meni je ovo i dalje bilo uzivanje za gledati, drama u Lakesideu je razresena kao i u stripu, gledaoci su ostali zakinuti za otkrivanje tajne ko je u stvari Mr. World, vodja novih bogova i koji je bio glavni razlog za iniciranje sukoba starih i novih bogova. Mislio sam da je strip izasao uveliko pre serije, ali vidim da su imali premijere u razmaku od mesec dana. i da ponovim, kao i kod Sandmana, serija je vizuelno oku ugodna, ali dinamika u stripu je nesto sasvim drugo. Savrseno nesavrseni crtez Scota Hamptona je pravi uzitak!
From -kako vidim niko nije pomenuo da je sezona 4 odsvirala svoje, sto moze da znaci da se svi slazemo da je ovo mozda najgluplje nesto sto sam poceo da gledam, a ipak nisam odustao ma koliko mi islo na zivce. Tako fino zamisljenu misteriju su uspeli da razvuku i svedu na debilne dijaloge i repetitivne scene da je to nenormalno. I ako sam obicno zadivljen kastingom u vecini americkih serija koje sam gledao, ovde mi je isti skoro pa nepodnosljiv. Necu da trosim ni rec vise na ovaj shit. |
| don_draper |
Posted - 22/07/2026 : 17:18:45 Ne znam je li bila već spominjana, ali u moru generičnih serija i hiperprodukcije, Apple TV je, uz Severance, stvorio još jednu zanimljivu seriju The Studio. Dok se Severance trudi biti vrlo originalan i inovativan u svojim radnjama, Studio uzima dosta izlizanu temu života i muka hollywoodskih redatelja, glumaca i producenata, ali na jedan vrlo parodičan i eksplicitan način. Svaka epizoda donosi neku novu muku za šefa studija Continental kojeg utjelovljuje Seth Rogen. A muke variraju od klasičnih modernih (casting i koliko će koja manjina imati udjela u istom) do nekih bizarnih (redatelj ukrade rolu vlastiog filma). Serija je po tonu i režiji dosta slična The Bearu s vrlo direktnim praćenjem akcije, dinamike i drame te je prisutan ta tenzija koja raste kroz scenu. Ne sjeda svaka epizoda jednako dobro, ali volim koncept i sviđa mi se što je dosta poznatih odlučilo se pojaviti i biti stereotipni Hollywood face. Radujem se drugoj sezoni. Serija koja ne zahtjeva neki umni napor, a može iznjedriti dosta dobrih fora i živciranja. |
| vice |
Posted - 21/07/2026 : 14:59:23 Cape Fear
Ostale su dvije epizode do kraja serije, a ja sam zasad zadovoljan.
Veliki sam fan oba filma prema knjiškom predlošku, a u seriji od 10 epizoda stvari su očekivano rastegnute, poglupljene i prenaglašene. Međutim, guštam kao prase u tome jer su atmosfera, glumci i dinamika na vrhuncu i zabava je zagarantirana.
Izvsrna serija za litnji đir iliti mozak na godišnjem. |
| Sneaksie Thiefsie |
Posted - 18/07/2026 : 16:50:56 |
| supermark |
Posted - 16/07/2026 : 19:20:15 Pridružujem se Verabu Ja sam pogledao do kraja, ali mi se nije svidjelo. Ostali sugledaoci odustali nakon par epizoda, ali ja sam izdržao. Previše geyluka za mene čednog |
| jagodanbg |
Posted - 16/07/2026 : 18:04:29 4. epizoda ima ocenu 9.5 na IMDB tako da si prerano stao 🤣 Ali kao što rekoh već, def. nije za svakog, i sasvim je ok da ti se ne svidi. |
| verab |
Posted - 16/07/2026 : 13:15:16 Prije par mjeseci pogledao prvu epizodu Half Mana i rekao sebi, ok. ne znam šta da mislim o viđenom al' ajde, scena je postavljena, upoznali smo likove i odnose pa hajde da vidim kako će se dalje odvijati. Pogledao drugu, više-manje imao neodređen stav, nasilje mi je malo izlazilo iz okvira i banaliziralo Rubena čineći ga predvidljivim al' ajde, opet sam rekao sebi, da vidim kuda će nas priča odvesti.. Bez većeg entuzijazma pogledao treću i rekao: dosta je bilo. Nije za mene. Previše svega je tu naslagano, sve je predimenzionirano gotovo ništa utišano: od emocija, nasilja do interakcija, glumci koji igraju mlađe glavne aktere su rasponom tanji, imaju dozu karikaturalnosti i stereotipnosti za razliku od svojih starijih inačica (izvrsni Bell i Gadd). Ne znam, možda sam prerano odustao, možda je poslije došlo do nenadanih obrata, karakternog i dramaturškog razvoja, možda je serija genijalno zaključena, možda su Jamie Bell i Richard Gadd preuzeli seriju na svoja leđa i rasturili, ipak je serija Gaddovo čedo), možda sam gledao u pogrešnom stanju... ne znam.
Moguće da ću se jednom vratiti seriji i opet joj dati šansu, volio bih je doživjeti jagodinim očima. |
| jagodanbg |
Posted - 14/07/2026 : 22:04:53 kakva SERIJETINA!
Half man: https://www.imdb.com/title/tt32767294/
Nije za svakoga, pogotovo ne za mladje, posto se bavi ozbiljnim zivotnim 'problemima'/iskustvima/izazovima Ima i 'pederastije' (to je donekle i core same serije) i nasilja ali ne pamtim kada me je nesto ovako dirnulo, bukvalno vuce da se gleda, ubija od emocija... |
| Grzi |
Posted - 07/07/2026 : 12:05:16 Ma Widow's Bay gledajte. |
| King Warrior |
Posted - 07/07/2026 : 11:54:27 Pokusao da gledam, odustao nakon druge epizode. Pored svega opet dosta bolja od Marshals, koja je teska debilana. Neke stvari je bolje ostaviti da pocivaju u miru. |
| naker |
Posted - 04/07/2026 : 20:28:33 
Dutton Ranch (S1) (2026)
Beth & Rip bili najzanimljiviji par u Yellowstone-u, pa ima smisla da dobiju svoju spinoff seriju. Kao glumačka podrška im se pridružuju Annette Bening i Ed Harris, iskusna i prekaljena glumačka imena koja su se odlično uklopila u ovaj svet. Tematski po tonu i atmosferi najbliže Yellowstone-u od svih do sada spinoff serija pa je bilo zanimljivo za praćenje. Iako serija nominalno nosi naziv Dutton Ranch, zapravo se u glavnoj ulozi nalazi 10 Pettal ranč pa u neku ruku Beth & Rip u suštini dođu kao sporedni likovi u sopstvenoj seriji. Sve bitno i napeto se desi u prve dve, tri epizode, kasnije se pređe u sapuničaste vode gde se akcenat stavlja na likove tj. njihove odnose i emocije. Iz nekog razloga je klinja Carter dobio bitnu minutažu, a cela ta tinejdž priča oko njega je znala da iritira. Serija ima ubitačan završetak u poslednjoj epizodi i naravno ništa se na kraju ne reši i vrata su širom otvorena za S2. Može se pogledati, ali ipak je 1883 i dalje ubedljivo najbolja spinoff serija iz Yellowstone franšize  |
| Barker |
Posted - 28/06/2026 : 15:19:02 American Gods -druga sezona se nakon sjajne prve epizode svela na celosni filer o bogovima "zaglavljenim" u mrtvacnici kod Ibisa, plus dokona drobljenja o tome koliko su crni bogovi obespravljeniji od belih. Svideo mi se upgrade nove boginje medija, kao i tehnoloskog boga. Laura i Mad Sweeney su postali "simpa par" i on je dobio filmicniji kraj od onog u stripu. Cini mi se da su bespotrebno produzili zivot Salima i Djina - bolje i efikasnije je bilo da su ostali na onoj eksplozivnoj minijaturi iz knjige/stripa u prvoj sezoni. Inace, da, mnogo mi se svidja dzemper koji je Salim nasledio od Ifrita :) Poceo sam i trecu sezonu, vidim da su se vratili na staze knjige-stripa, pa i dalje gustam na veliko gledajuci. Steta sto je otkazana, pa pretpostavljam da necu dobiti zavrsnicu. I da, najavna spica i muzika su mi kao reteko kad hipnotizirajuce! Ovde kao i u Yellowjackets, skip intro mi nije opcija. |
| Caleb |
Posted - 24/06/2026 : 19:53:13 Da li neko ima info, da li će i kada će izaći treća sezona Bese?
Obnovio sam je ovih dana. Baš je dobra serija. |
| verab |
Posted - 20/06/2026 : 10:55:36 
Cape Fear (2026)
Možda je prerano, tek su 4 epizode iza nas, ali dojmovi zasad nisu baš obarajući s nogu. Bardem je pojeo seriju, ali ne na dobar način, osjeća se tu prevelik trud za dominacijom u svakoj sceni, sve je nekako "over the top". Čovjek se našao u nezahvalnoj situaciji kako izbalansirati ovu ulogu između repeticije samog sebe iz "Nema zemlje za starce" i De Nirovog Max Cadyja. S druge strane koliko god mi bili simpatični Patrick Wilson i posebno Amy Adams jasno je da nisu Nick Nolte i posebno Jessica Lange, plus, nedostaje im kemija koju je imao Scorseseov dvojac. Nema ni podteksta ni tenzija koje bi ih činile dovoljno živima, ovdje su Bowdenovi prilično sterilni pa ne izazivaju kod gledatelja prevelik interes, i ta emotivna plošnost mi je kroz prve 4 ep najveća mana serije. Klinci su ok, ali opet, ni zajedno nisu jaki kao Juliette Lewis, koju su iz nekog razloga i ovdje angažirali. Naravno, pratim seriju i dalje nadam se da će me iznenaditi i opravdati bar dio očekivanja koje sam imao. |
| King Warrior |
Posted - 17/06/2026 : 11:29:38 Widow's Bay je bas pozitivno iznenadila. Slab pocetak, nisam ni znao u koju kategoriju da seriju svrstam, ali onda polako postaje sve jasnije. |
| Sneaksie Thiefsie |
Posted - 15/06/2026 : 12:35:55 Anne Schedeen (1949-2026)
 |
| panzer |
Posted - 10/06/2026 : 21:37:46 Nisam ni znao, da su napravili 3. sezonu ... |
| Barker |
Posted - 10/06/2026 : 20:59:27 Uh, dobro je :) ;) |
|
|