forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
mladjo Posted - 04/05/2010 : 00:04:43
Nathan Never
kronike budućnosti

Dobro došli u budućnost dragi prijatelji!
"Budućnost je nesigurna baš kao i prošlost" - kaže jedna pjesma grupe Vaya Con Dios i kada je slušam ne mogu a da se ne sjetim čovjeka koji u sebi najbolje utjelovljuje te riječi. Čovjek je to koji ne zna što mu donosi ocean snova koji ga vraća u prošlost, a onda ga poput oluje baci u vrtlog budućnosti zajedno sa bremenom sadašnjosti. On se ne miri sa bolom, sa tugom, ne miri se sa sobom. Što je stariji to je iskusniji, ali jednom kada se uvuče pod kožu, bol postane opipljiva i kao da čovjek ni ne može više bez nje...Nathan to možda najbolje zna.
Kako ga razumjeti? Krivo pitanje. Kako ga ne razumjeti? Da li i dalje vjerovati da budućnost donosi bolje sutra? Zašto vjerovati da će ljudi odigrati drukčije? Na žalost, Nathanova budućnost je realna. Opasno realna. Jer ako smo nešto naučili to je da se povijest ponavlja i da čovjek nikada ne uči na greškama.
Ni drugih ljudi, a kamoli svojima.

Potaknut sjajnom Ultrasovom idejom sa DD topicom, odlučio sam napraviti jedan topic koji bi obuhvatio sve relevantno za Nathanov svijet. Trebao bi to biti topic koji će služiti raspravama/popisima/lakšem snalaženju, a naročito bi htio pomoći onima koji tek ulaze u Nathanov svijet da se laše snađu i informiraju.

Htio bih naglasiti jednu stvar: najveći dio moga znanja o Nathanu Neveru mogu zahvaliti dvojici ljudi: Vladimiru Tadiću - Djoletu i Danielu Kuzmiću - DeeCaju. Bez njihovih tekstova/recenzija/rasprava ne bi ni bilo ovoga topica.U odnosu na njih ja sam samo jedan mali amater. Posebno mi je pomogao Djoletov osvrt na univerzum Nathana Nevera, bez kojega bih se vjerojatno još uvijek vrtio ukrug:))
Stoga momci još jednom veliko hvala i keep the good work:))

SADRŽAJ:
1) Mali putokaz - kako čitati Nathana Nevera

2) USPOREDNI KRONOLOŠKI POPIS IZDANJA NATHANA NEVERA - popis sadrži sve relevantne podatke o stranim i domaćim izdanjima, uključujući i scenariste i crtače.Popis je sastavio član Ferri i može se također naći u podforumu "Popisi".

3) POPIS RECENZIJA - SLOBODNA DALMACIJA, LUDENS, LIBELLUS - mnoge recenzije još nisu napisane. Navalite!

4) NATHAN NEVER - RASPRAVE I TOPICI - popis nekoliko relevantnih topica o našem junaku. Nadam se da će ih biti još!

5) POPIS AUTORA

6)KRONOLOGIJA UNIVERZUMA/MULTIVERZUMA NATHANA NEVERA, autor:Djole

7) TEKST VLADIMIRA TADIĆA - DJOLETA O NATHANU NEVERU OBJAVLJEN POVODOM MAFESTA 2010.

8) SLIKA NATHANOVOG SVIJETA

9) LEGS WEAWER - POPIS EPIZODA SA NASLOVNICAMA

Novo - sažetci epizoda i pojašnjenja u vezi kontiniuma (u izradi)

10) USPOREDNI POPIS SVIH NATHAN NEVER IZDANJA UKLJUČUJUĆI REDOVNU SERIJU, SPECIJALCE, ALMANAHE...(u izradi)

GLAVNI LINKOVI:

NATHAN NEVER - stripovi.com

NATHAN NEVER - recenzije

NATHAN NEVER - facebook

NATHAN NEVER - Sergio Bonelli Editore

Eto prijatelji, to je zasada to. Ali, biti će konstantnih updejtovanja, a i plan je da svaki tjedan imamo novu temu za raspravu(ideja by Ultras na DD topicu)
Navalite!
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
zeljko Posted - 02/09/2026 : 13:50:00
raritetno da ne kažem sta :D
menjaj to
mmihoci Posted - 02/09/2026 : 11:09:03
quote:
Originally posted by night

Golkonda/Forma B Natan Never knjiga 14: Rajzerova tajna/Tri istine/Strava na dnu

Rajzerova tajna je vrlo-dobra krimi priča sa SF elementima, dobro izbalansirana i sa korektnim crtežom. Tri istine je još jedna dobra epizoda, iz istog žanra, ali u znatno drugačijem okruženju. Strava na dnu dopunjuje raznolikost, sa dobrom promenom sredine i, sad već klasičnim, negativcima u vidu megalomanskih kompanija. Ova knjiga zaslužuje 4+/5
Što se tiče štampe, ovo je najgore izdanje do sada. Ne samo da je manjak crne boje, već je na nekim stranama i delimično razlivena, kao kod štampača kad mu toner počne da pušta. Ako se ovako nastavi, ja dalje preskačem ovo izdanje - a baš sam se nadao Natanu po relativno pristupačnoj ceni.

A čuj, možda si dobio raritetni primjerak.
Razmisli da ga zamjeniš ak je moguće.
night Posted - 01/09/2026 : 21:50:09
Golkonda/Forma B Natan Never knjiga 14: Rajzerova tajna/Tri istine/Strava na dnu

Rajzerova tajna je vrlo-dobra krimi priča sa SF elementima, dobro izbalansirana i sa korektnim crtežom. Tri istine je još jedna dobra epizoda, iz istog žanra, ali u znatno drugačijem okruženju. Strava na dnu dopunjuje raznolikost, sa dobrom promenom sredine i, sad već klasičnim, negativcima u vidu megalomanskih kompanija. Ova knjiga zaslužuje 4+/5
Što se tiče štampe, ovo je najgore izdanje do sada. Ne samo da je manjak crne boje, već je na nekim stranama i delimično razlivena, kao kod štampača kad mu toner počne da pušta. Ako se ovako nastavi, ja dalje preskačem ovo izdanje - a baš sam se nadao Natanu po relativno pristupačnoj ceni.
zeljko Posted - 28/08/2026 : 11:58:57
pola godine da su mi opljačkali vikendicu
paket nathana ostao
otpuhali martija zagora komadant marka...

to je odgovor
barem djelomično na ovih 16 godina praznine :D
a i jedan od primarnih razloga što sam prestao ista kupovati od libelusa (čekati 25 godina nešto)
emirem Posted - 27/08/2026 : 18:04:01
Nekad sam i ja bio na ovom topiku cesto..
Bas razmisljam da sam se 2010 i prijavio na stranicu upravo zbog pracenja tada novog izdavaca "Libellus"-a zbog svojih revivala stripova od "Slobodne Dalmacije" i "Ludens"-a. A najvise zbog Nathana Nevera kao nesto novo cyberpunkersko u Bonelliju.

Pisete 16 godina pratimo ovo sve?
Fijuu, ide to…

Doduse, ja sve manje i manje.

Nakon sto sam dosao do svoje muske pecine, to jest potkrovlja, slazem ovih dana stripove i vidim ima jos cijela hrpa da se procita.

Raduje me izlazak ove dvije knjige, ali i zalim sto nije i treca, koja je i zadnja za ..hmm.. 😁 smijesno mi je kad se spomene "popunjavanje rupe" u kolekciji, zvuci malo kao "intimno druzenje", uglavnom reci cu postavljanje "karike koja nedostaje" u kolekciju.

Mislim si, hvala Libellusu na svemu, a ostale superlative cu ostaviti za zadnju knjigu.

I hej Igman, ono sto si pisao prije u postu kazu u narodu ukratko "prcanje u mozak"😁
risbozg Posted - 27/08/2026 : 06:58:03
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Sve si rekao Igmane. Ako ništa mogli su zbog Rizbe. Čovjek se održava na životu samo da začepi rupu i time napokon doživi katarzu. Čak i da Dinamo osvoji Ligu prvaka ne bi ga toliko usrećilo kao ovo začepljenje. Je li tako Rizbo?

Tu je negdje podjednako , a Igman je 1000% u pravu.
Jerry Krause Posted - 26/08/2026 : 14:24:18
Prije će Hajduk biti prvak.
Kerempir Posted - 26/08/2026 : 12:22:46
quote:

Sve si rekao Igmane. Ako ništa mogli su zbog Rizbe. Čovjek se održava na životu samo da začepi rupu i time napokon doživi katarzu. Čak i da Dinamo osvoji Ligu prvaka ne bi ga toliko usrećilo kao ovo začepljenje. Je li tako Rizbo?

Ne šprdaj čovjeka. Radije reci u što bi se kladio: Prvo će izaći knjiga 21 ili će Hajduk postati prvak.
Kerempir Posted - 26/08/2026 : 12:17:49
Još da se zainate i kažu za 21. knjigu: "E nema, tko vas jebe nezahvalne!"
Jerry Krause Posted - 26/08/2026 : 12:02:38
IGMAN2 Posted - 26/08/2026 : 11:28:13
quote:
Originally posted by pcoro

Ali čemu žurba? S tom zadnjom knjigom? Mislim, sad je samo ona ostala i jasno je da će je izdati. Epizode su svi pročitali u Ludensu, znači jedino zbog čega se NN fan veseli toj knjizi je trenutak kad će je staviti na policu među ostale i doživjeti taj kratkotrajni osjećaj ispunjenja, nakon kojeg može uslijediti i ona praznina nakon dosegnutog cilja. Tako da je po meni ok da se još malo razvuče to iščekivanje. Naravno, ne sad sto godina ali par mjeseci više manje i nije toliko važno

Važno je jer je iritantno. Svojim (ne)izdavanjem samo razdražuju svoje kupce -a to se ne radi. Ne pljuješ po nekomu od koga živiš. 16 godina za 20 brojeva i još nije završeno. 16+ godina da nešto dovrše! Cijelo vrijeme bacaju ti mrvice... možda izađe idući broj, a možda i ne. Nema tu više zadovoljstva iščekivanja, ni kupovine. Samo iritacija. Ne vjerujem da će im itko, kad jednog dana napokon izdaju i zadnju, 21 knjigu, zahvaliti na tome (OK,OK tu je i mmihoci:) Što je previše... ili izdaj kako treba ili pusti sve. Ubili su mi volju da više išta pratim od Nathana. Onaj koji će kupiti 19. i 20. knjigu, kupio bi 21. Naslovnice i prijevod imaju. Što i njima ne bi bilo u interesu da završe više s klasik NNom. Da su izdali sve tri preostale knjige pokazali bi minimalno poštovanje i nekakvo izvinjenje na 16 godina čekanja. Pokazali bi da im je ipak stalo. Ovako, pokazuju da su samo još jedni obični izdavači odvojeni od od onih kojima izdaju.
Kerempir Posted - 26/08/2026 : 11:14:55
Evo kod mene su nepročitane epizode. Ali i da nisu, jos prije nekoliko godina, kada sam još očekivao razumne rokove, nabrusio sam se kako ću u ovom ruhu pročitati sve epizode ispočetka od nule do rata svjetova ( i mozda ostavljati nove dojmove).

Dapače prije 16 godina, kada se počela popunjavati rupa, imao sam prilike nabaviti stare brojeve, ali si rekoh, što ću bezveze duplirati, brzo će to 😁

Inače ja se zaista iskreno veselim najavljenim brojevima i čudi me rezignacija kod nekih. A zajebancija ko zajebancija, ne znam ni sto se mihoci napalio.

A ovaj period u svezi s Nathanom mi je, nakon duuuuugačke pauze od završenog rata svjetova (skoro 3 godine!), izvrstan, nakon šrota sa Omegom Multiverzumi su me baš digli, i sad ovi brojevi.

pcoro Posted - 26/08/2026 : 10:28:10
Druga bi stvar bila da su to neke nepročitane epizode ful važne za radnju, onda bi čekanje bilo skoro nepodnošljivo
pcoro Posted - 26/08/2026 : 10:27:09
Ali čemu žurba? S tom zadnjom knjigom? Mislim, sad je samo ona ostala i jasno je da će je izdati. Epizode su svi pročitali u Ludensu, znači jedino zbog čega se NN fan veseli toj knjizi je trenutak kad će je staviti na policu među ostale i doživjeti taj kratkotrajni osjećaj ispunjenja, nakon kojeg može uslijediti i ona praznina nakon dosegnutog cilja. Tako da je po meni ok da se još malo razvuče to iščekivanje. Naravno, ne sad sto godina ali par mjeseci više manje i nije toliko važno
dino1984 Posted - 26/08/2026 : 09:08:46
quote:
Originally posted by risbozg

quote:
Originally posted by udarnik007

quote:
Originally posted by mmihoci

Činjenice su i ovo:
- Tiraž Nicka je 200 komada koji se prodaju godinama
- tiraž Nathana je 250 komada koji se isto tako prodaje godinama

Nije jednostavno izdavati stripove na taj način. Pitaj Ludens pa onda i Golcondu pa onda i VČ.

Jedino što su mogli je već ranije objaviti knjigu 21 jer nisu morali čekati naslovnice od De Angelisa.

U konačnici je veliko pitanje kad i da li ćemo vidjeti to sve objavljeno.
Na kraju najviše se nadam da će to Libellus napraviti. Za Golcondu sve više sam sumnjičav. A VČ to radi bez nekog reda i smisla. Ludens je odavnmo odustao.

Prijatelju dragi, tu mantru o Libellusu možeš sam sebi prodavat.
Prošli smo to, ne bih opet.
Za te tiraže su ogromnim djelom krivi sami.
To što je njima mrsko držat stripove u skladištu pa smanjuju tiraže
i dižu cijene da im se isplati je samo njihova odluka.
Sutra da puknu ne bih suze pustio kao ni oni za mnom.
Stripova ima, hvala Bogu, na svakom koraku i to dosta kvalitetnijih
od Bonellija.

+1

Meni se cini da brat mmihoci ima neki fetis na Libellus.
Bez zamjere
risbozg Posted - 26/08/2026 : 08:37:26
quote:

quote:

Činjenice su i ovo:

Nije jednostavno izdavati stripove na taj način. Pitaj Ludens pa onda i Golcondu pa onda i VČ.

Jedino što su mogli je već ranije objaviti knjigu 21 jer nisu morali čekati naslovnice od De Angelisa.

Na kraju najviše se nadam da će to Libellus napraviti. Za Golcondu sve više sam sumnjičav. A VČ to radi bez nekog reda i smisla. Ludens je odavnmo odustao.

od Bonellija.

+1
udarnik007 Posted - 25/08/2026 : 15:05:18
quote:

Činjenice su i ovo:

od Bonellija.
mmihoci Posted - 25/08/2026 : 10:21:12
Činjenice su i ovo:

udarnik007 Posted - 24/08/2026 : 20:21:07
Nemoj to doživjeti kao pljuvanje jer, bar s moje strane, zaista nije.
Ali, da je mrcvarenje od strane Libellusa sa zatvaranjem te rupe, bogami itekako.
Baš me zanima kad će zatvoriti Nicka, valjda za 10 godina ako i tada.
Dakle, samo činjenice, bez pljuvanja. ;)
mmihoci Posted - 24/08/2026 : 20:06:16
quote:

quote:

Nema smisla zagristi udicu Libellusovom pravobranitelju. ;)

Ma, zaboravim se ponekad...

Na temama o Zagoru konstantno samo negativa i pljuvanja po urednicima, autorima i izdavačima.

Ovdje na Nathanu toga ima malo (ili znatno) manje ali uvjek vam je čaša poluprazna i nikad polupuna.

Nikad niste pozitivno nastrojeni pa zato tu i tamo vas treba bocnuti.

Dobre su šanse da knjiga 21 izađe do kraja godine ili najkasnije 3 ili 4. mjeseca 2027.

A Risbozgu želim da to doživi i preživi i da dočeka i LL izdanje u kojoj će biti 1000. epizoda najdražeg nam Nathana.

A želim to i nama.

Nathan živi vječno.!!!
mmihoci Posted - 24/08/2026 : 19:53:08
Već je prije bilo rečeno da knjiga 21 ide u paru s knjigom 93.
DiSkAcH Posted - 24/08/2026 : 18:08:04
Ništa očito od knjige 21 do daljnjega, šteta, mislio sam da će sve 3 u šutu i bok.
udarnik007 Posted - 24/08/2026 : 16:23:35
quote:

Ma, zaboravim se ponekad...
mmihoci Posted - 24/08/2026 : 16:12:41
I cvilež ide dalje.
Jerry Krause Posted - 24/08/2026 : 15:14:56

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000