forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
mladjo Posted - 04/05/2010 : 00:04:43
Nathan Never
kronike budućnosti

Dobro došli u budućnost dragi prijatelji!
"Budućnost je nesigurna baš kao i prošlost" - kaže jedna pjesma grupe Vaya Con Dios i kada je slušam ne mogu a da se ne sjetim čovjeka koji u sebi najbolje utjelovljuje te riječi. Čovjek je to koji ne zna što mu donosi ocean snova koji ga vraća u prošlost, a onda ga poput oluje baci u vrtlog budućnosti zajedno sa bremenom sadašnjosti. On se ne miri sa bolom, sa tugom, ne miri se sa sobom. Što je stariji to je iskusniji, ali jednom kada se uvuče pod kožu, bol postane opipljiva i kao da čovjek ni ne može više bez nje...Nathan to možda najbolje zna.
Kako ga razumjeti? Krivo pitanje. Kako ga ne razumjeti? Da li i dalje vjerovati da budućnost donosi bolje sutra? Zašto vjerovati da će ljudi odigrati drukčije? Na žalost, Nathanova budućnost je realna. Opasno realna. Jer ako smo nešto naučili to je da se povijest ponavlja i da čovjek nikada ne uči na greškama.
Ni drugih ljudi, a kamoli svojima.

Potaknut sjajnom Ultrasovom idejom sa DD topicom, odlučio sam napraviti jedan topic koji bi obuhvatio sve relevantno za Nathanov svijet. Trebao bi to biti topic koji će služiti raspravama/popisima/lakšem snalaženju, a naročito bi htio pomoći onima koji tek ulaze u Nathanov svijet da se laše snađu i informiraju.

Htio bih naglasiti jednu stvar: najveći dio moga znanja o Nathanu Neveru mogu zahvaliti dvojici ljudi: Vladimiru Tadiću - Djoletu i Danielu Kuzmiću - DeeCaju. Bez njihovih tekstova/recenzija/rasprava ne bi ni bilo ovoga topica.U odnosu na njih ja sam samo jedan mali amater. Posebno mi je pomogao Djoletov osvrt na univerzum Nathana Nevera, bez kojega bih se vjerojatno još uvijek vrtio ukrug:))
Stoga momci još jednom veliko hvala i keep the good work:))

SADRŽAJ:
1) Mali putokaz - kako čitati Nathana Nevera

2) USPOREDNI KRONOLOŠKI POPIS IZDANJA NATHANA NEVERA - popis sadrži sve relevantne podatke o stranim i domaćim izdanjima, uključujući i scenariste i crtače.Popis je sastavio član Ferri i može se također naći u podforumu "Popisi".

3) POPIS RECENZIJA - SLOBODNA DALMACIJA, LUDENS, LIBELLUS - mnoge recenzije još nisu napisane. Navalite!

4) NATHAN NEVER - RASPRAVE I TOPICI - popis nekoliko relevantnih topica o našem junaku. Nadam se da će ih biti još!

5) POPIS AUTORA

6)KRONOLOGIJA UNIVERZUMA/MULTIVERZUMA NATHANA NEVERA, autor:Djole

7) TEKST VLADIMIRA TADIĆA - DJOLETA O NATHANU NEVERU OBJAVLJEN POVODOM MAFESTA 2010.

8) SLIKA NATHANOVOG SVIJETA

9) LEGS WEAWER - POPIS EPIZODA SA NASLOVNICAMA

Novo - sažetci epizoda i pojašnjenja u vezi kontiniuma (u izradi)

10) USPOREDNI POPIS SVIH NATHAN NEVER IZDANJA UKLJUČUJUĆI REDOVNU SERIJU, SPECIJALCE, ALMANAHE...(u izradi)

GLAVNI LINKOVI:

NATHAN NEVER - stripovi.com

NATHAN NEVER - recenzije

NATHAN NEVER - facebook

NATHAN NEVER - Sergio Bonelli Editore

Eto prijatelji, to je zasada to. Ali, biti će konstantnih updejtovanja, a i plan je da svaki tjedan imamo novu temu za raspravu(ideja by Ultras na DD topicu)
Navalite!
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
jaki Posted - 20/04/2026 : 17:11:49

https://www.sergiobonelli.it/prodotto/leredita-di-skotos/
jaki Posted - 19/04/2026 : 11:07:41
Mozda će bit specijal😁
plavi Posted - 19/04/2026 : 09:28:43
quote:
Originally posted by Sheldon

U novom broju Golcondinog Kapetana Mikija : uskoro na svim kioscima Natan Never, pojedinačne epizode. U najavi Skotosovo nasleđe, mislim da je broj 368. Piše svaka dva meseca...

Ako je tako, to je baš nepromišljen pitez... Broj 367 je početak nove narativne linije koja se nastavlja u brojevima 388, 389 i specijalu 34, a delom i broju 400 (iako indirektno). Ako se ikada bude stiglo do njih, ova "pilot" epizoda će da nedostaje.
DiSkAcH Posted - 19/04/2026 : 06:55:52
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by DiSkAcH

quote:
Originally posted by Jerry Krause

Čitam ovu prvu knjigu redovne serije i mislim se stalno na što je ovaj serijal spao.

Prva epizoda nastavak iz prethodne knjige. Neka latinoamerička banana država i naravno predsjednik diktator koji usput obožava kečere i eto ti našeg Nathana infiltritranog u taj svijet. Usput se zaljubi u ovaj sport i predvodi ih, zamislite, u svrgavanju diktature. Najjače su mi karike mutant Wolf s njuškom pravog vuka koji pravi mimike u govoru ama kakav holivudski glumac te Hulk Hogan glavom i bradom. Božanstveno..

Pređem na drugu dvodijelnu priči i zamislite sad ovo, opet banana država, ovaj put afrička. Opaki general diktator, opaki mutanti pola ljudi, pola mačke, Nathan u stilu Zagorove američke odiseje, Legs koja stalno teži biti duhovita. Zatim bum, tras, paf i tako redom. Ovaj novi scenarist ne znam na koju vezu je upao u redovnu seriju, scenarij na razini predškolca.

Piani vrati se, sve ti je oprošteno!

A da da, diktatori su u modi, mašta nije.

Specijali 23 i 24 su mi puno bolji od ove Maxi....ovaj redovne serije.

Zar nije bila tako blesava radnja i u prvim epizodama (Operacija Zmaj) pa nikomu nije smetalo?

Tada sam imao 12-13 godina i na kompu sam igrao Mortal Kombat (kada sam prvi put čitao SD NN), a na TV-u sam gledao Blood Sport, Kick Boxer i ostale Van Damme-ove filmove (teško je to razumijet ako nisi bio klinac koji je to konzumirao u to doba). Tako da ne da mi nije smetalo nego sam to gutao kao nešto najbolje ikada, BTW te prve epizode su kao prvo i nisu ponavljanje ponavljanja. A i da jesu opet su osjetno bolje od ovog što sam pročitao u zadnje 3-4 knjige. Pa oni su dve skoro identične priče stavili jednu za drugom. To o diktatorima. BTW, u Operaciji Zmaj nije ni bila riječ o nikakvom diktatoru, a turnir je bio baš u stilu navedene igre i filma, sakriven na brodu u međanurdnim vodama, pozivnica samo za odabrane, najbolji svjetski borci....

Koliko god naivno i bzvz zvuči danas, tada je to bilo top, a nostalgija je tu da zakrpa sve ostale rupetine.

EDIT: I sada si me samo podsjetio na onaj odličan dio "Upoznajmo svijet NN-a" ili kako se već zvalo gdje je između ostaloga bio detaljan opis tog broda na kojem su se borili...nadam se da će LL kako su jednom pisali, stvarno izdati tu knjigu sa CC naslovnicama i svim tim činjenicama iz NN svijeta.
supermark Posted - 19/04/2026 : 06:40:45
quote:

quote:

Čitam ovu prvu knjigu redovne serije i mislim se stalno na što je ovaj serijal spao.

Prva epizoda nastavak iz prethodne knjige. Neka latinoamerička banana država i naravno predsjednik diktator koji usput obožava kečere i eto ti našeg Nathana infiltritranog u taj svijet. Usput se zaljubi u ovaj sport i predvodi ih, zamislite, u svrgavanju diktature. Najjače su mi karike mutant Wolf s njuškom pravog vuka koji pravi mimike u govoru ama kakav holivudski glumac te Hulk Hogan glavom i bradom. Božanstveno..

Pređem na drugu dvodijelnu priči i zamislite sad ovo, opet banana država, ovaj put afrička. Opaki general diktator, opaki mutanti pola ljudi, pola mačke, Nathan u stilu Zagorove američke odiseje, Legs koja stalno teži biti duhovita. Zatim bum, tras, paf i tako redom. Ovaj novi scenarist ne znam na koju vezu je upao u redovnu seriju, scenarij na razini predškolca.

Zar nije bila tako blesava radnja i u prvim epizodama (Operacija Zmaj) pa nikomu nije smetalo?
Sheldon Posted - 18/04/2026 : 23:34:32
U novom broju Golcondinog Kapetana Mikija : uskoro na svim kioscima Natan Never, pojedinačne epizode. U najavi Skotosovo nasleđe, mislim da je broj 368. Piše svaka dva meseca...
Jerry Krause Posted - 18/04/2026 : 23:18:47
Ali ove epizode iz Max... pardon, redovne serije potpuno srozavaju serijal.

"Sirenine suze", recimo, odlično počinju. Melankolija, kiša, očaj stanovništva, atmosferičnost, dobar Toffanetijev crtež, ali mi je sve srozao sami rasplet s neuvjerljivim pojavom umjetne inteligencije te gotovo banalnim rješenjem ovako opake situacije.
Jerry Krause Posted - 18/04/2026 : 23:08:05
quote:

Vidiš, možda si u pravu. Sad tek vidim da je jedan od njih napisao Vietti i da oba imaju vrlo dobru ocjenu. Možda ovo ipak nabavim.
DiSkAcH Posted - 18/04/2026 : 19:25:45
quote:

Quebrasco Posted - 18/04/2026 : 12:26:26
Scenarij: Michele Medda
Crtež: Silvia Corbetta
Naslovnica: Sergio Giardo

https://www.sergiobonelli.it/prodotto/il-candidato/

Table:
https://www.sergiobonelli.it/wp-content/uploads/2026/04/15_Nahan-Never-420_01.jpg
https://www.sergiobonelli.it/wp-content/uploads/2026/04/15_Nahan-Never-420_02.jpg
https://www.sergiobonelli.it/wp-content/uploads/2026/04/15_Nahan-Never-420_03.jpg
https://www.sergiobonelli.it/wp-content/uploads/2026/04/15_Nahan-Never-420_04.jpg
prozirna senka Posted - 17/04/2026 : 03:51:37
quote:

xexexe:))
Jerry Krause Posted - 16/04/2026 : 22:48:35
Gledam sad i ove ocjene epizoda na talijanskom forumu do broja 300. Jedina vrijedna spomena s odličnim ocjenama je 291. epizoda gdje je Secchi scenarist. Strahota na šta je serijal spao.
Jerry Krause Posted - 16/04/2026 : 22:31:32

Jerry Krause Posted - 15/04/2026 : 07:47:14
Odlična Senkina recenzija. Bravo!
Spock Posted - 14/04/2026 : 17:32:13
Senka o astrofizici Zvjezdanih Staza i Harryju Muddu 😉:

https://www.stripovi.com/recenzije/asteroid-argo-asar-lib-4-novi-pocetak/3717/
risbozg Posted - 10/04/2026 : 00:07:48
Super..hvala
Kerempir Posted - 09/04/2026 : 11:41:04
Mislim par brojeva nakon 300.
risbozg Posted - 09/04/2026 : 09:50:23
quote:

Ja sam nedavno prelomio, nikakva kolekcionarska izdanja ni VČ ni drugih izdavača. Ne uzimam više ni popratna izdanja, samo redovna serija libellusove knjige. Izdržati do kraja sage Omega, pa poslije vidjet kako dalje.

sa kojim brojem završava ?
Kerempir Posted - 08/04/2026 : 19:24:06
Hvala ljudi!
mmihoci Posted - 08/04/2026 : 11:12:09
quote:
Originally posted by Kerempir

Hvala na dozi optimizma i lijepim vijestima. već par godina čekam da to izađe pa da slistim cijeli serijal odjednom i napišem svoje opservacije.

P.s. ima li negdje na međumrežju kakvi skenovi prva dva giganta?

Poslao ti privatnu poruku.
Valjda je to to kaj tražiš.
Kerempir Posted - 08/04/2026 : 09:54:53
Hvala na dozi optimizma i lijepim vijestima. već par godina čekam da to izađe pa da slistim cijeli serijal odjednom i napišem svoje opservacije.

P.s. ima li negdje na međumrežju kakvi skenovi prva dva giganta?
DiSkAcH Posted - 08/04/2026 : 09:33:29
Najavili su čepljenje rupe prije nego se nadamo, ja se samo nadam da to znači do kraja ove godine sva 3 komada.
Jerry Krause Posted - 08/04/2026 : 09:24:42
THE Rupa će biti začepljena, to je sigurno. Koje godine to ne znam.
Kerempir Posted - 08/04/2026 : 07:57:16
Oj dobri ljudi, ima kakvih novosti o THE Rupi?
DiSkAcH Posted - 07/04/2026 : 10:04:27
quote:

Ja sam nedavno prelomio, nikakva kolekcionarska izdanja ni VČ ni drugih izdavača. Ne uzimam više ni popratna izdanja, samo redovna serija libellusove knjige. Izdržati do kraja sage Omega, pa poslije vidjet kako dalje.

Sretno ti s time! Evo pročitao sam ove dvije zadnje redovne knjige i ono...not good not terrible, ali mi je npr specijal 23 dosta bolji od njih, ostao mi je još i sp 24 za pročitati.

Pa npr priča sa kečerima i ova odmah nakon nje su mi jako slične, tj na potpuno isti kalup su i minimalno izmijenjene. Kao da se autori traže trenutno. Nakon toga ide jedna epizoda koja je cijela, nema nastavaka i neki pokušaj neo noira, ali opet bzvz i nakon toga već mi se sada čini nepotrebno razvučena priča čiji treći i zadnji dio tek treba izaći u 93-oj knjizi.
Meni je ovo OK jer volim ovako 1-2 godišnje pročitati nove NN epizode, ali kvaliteta pada i ne razumijem silovanje serijala koji je očito rekao već sve što je imao. Kako kažu, para vrti di burgija neće ili kako već.
Fora mi je kako mi sa LL izdanjima dobijamo neke ekskluzivne DeAngelisove naslovnice ali mi se čini da zbog toga pati tempo i da to bespotrebno poskupljuje same stripove. Jednostavnije, drago mi je da su te naslovnice tu, ali nebi ni primijetio da ih nema više, nego da dobijemo redovne ITA naslovnice od Giarda (a i ostalih) za novija izdanja.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000