| T O P I C R E V I E W |
| supermark |
Posted - 07/06/2011 : 17:16:29 
Zanimljivosti
Hrvatska nogometna reprezentacija od svoje prve službene utakmice 4. rujna 1994. do 10. rujna 2008. nije kod kuće izgubila službenu utakmicu, napravivši niz od 35 domaćih utakmica i 14 godina - bez poraza.
Najveće pobjede 6. lipnja 1998., prijateljska Hrvatska - Australija 7:0 7. listopada 2006., kvalifikacije za EURO 2008 Hrvatska - Andora 7:0
Najveća pobjeda u gostima 12. rujna 2007., kvalifikacije za EURO 2008 Andora Hrvatska 0:6
Najmlađi debitanti Zlatko Čajkovski, debitirao 1. studenog 1942. u protiv Njemačke (1:5) sa 18 godina, 11 mjeseci i 8 dana
Najstariji igrači Dražen Ladić, 28. svibnja 2000. protiv Francuske u Zagrebu (0:2) imao je 37 godina, 5 mjeseci i 27 dana.
Najviše gledatelja bilo je na utakmicama: 11. prosinca 1996. Kup Kralja Hassana Maroko - Hrvatska 2:2, 11m, 6:7 80.000 (neslužbeno preko 100.000) 21. studenog 2007. kvalifikacije za EP '08 Engleska - Hrvatska 2:3 88.091 9. rujna 2009. kvalifikacije za SP '10 Engleska - Hrvatska 5:1 87.319 19. lipnja 1999. Korea kup Južna Koreja Hrvatska 1:1 80.000
"Susjedi" Hrvatska je izgubila samo 1 od 21 utakmice koje je igrala sa reprezentacijama država sa područja bivše Jugoslavije:
utak. pob. neod. por. gol raz. Slovenija 9 6 3 0 16-8 Makedonija 6 3 2 1 9-8 Bosna i Hercegovina 4 4 0 0 14-6 Jugoslavija 2 0 2 0 2-2
|
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| risbozg |
Posted - 13/07/2026 : 23:13:51 Odgledao..zanimljiv je Bilić ..što je stariji to je bolji i zanimljiviji govornik |
| izivko |
Posted - 13/07/2026 : 19:10:11 Večeras Bilić gost na Amerikani u 20 sati. |
| Kruger |
Posted - 13/07/2026 : 15:43:17 Ipak su izabrali bilića za izbornika. Jel to zato što su ga te 2006 izabrali pa je umalo upio jer je Kranjčar složio i ostavio odličnu ekipu. Kad je on sam počeo kemijati nikakvi rezultati. Valjda se nadaju kak će taj lik nakon što mu je Dalić ostavio nešto dobro u nasljedstvo on nešto napraviti. Bumo vidli al ne vjerujem da je on sposoban za nešto više. Dao Bog da griješim. |
| Tonto |
Posted - 09/07/2026 : 17:30:31 Nista nisam dokazivao, niti sam ista htio reci. Post nema poantu. Jednostavno sam iznio zanimljivu cinjenicu, zakljucke svako moze izvlaciti sam za sebe. Prestanite se propinjati na zadnje noge i režati na svaku pizdariju jeboga pas. |
| ken2 |
Posted - 09/07/2026 : 17:28:30 po rezultatima dalića teško da itko može nadmašiti međutim, on odlazi u trenutku zalaza jedne velike generacije i imam dojam da je on svjestan kako je prošlo vrijeme ubiranja rezultata i došlo vrijeme kada treba izgraditi novu ekipu, što onda znači ciklus ili dva bez uspjeha na koje se naviklo - bio on izbornik, bio bilić ili bilo tko drugi dakle, htjeli ne htjeli, za velike rezultate ćemo morati graditi skroz novu ekipu i morat ćemo sačekati neko vrijeme s druge strane, dalić je uletio u reprezentaciju sasvim slučajno, nakon što je čačić izvukao plasman na SP, sve mu se posložilo, ni mamića više nije bilo da ga jebe u mozak i ulazi u svlačionicu i stvara nervozu, a imao je modrića, rakitića, perišića i mandžukića u životnoj formi, a i on je sve to dobro vodio i rezultat je uz nešto sportske sreće došao - a vjerujem da bi tada došao i s nekim drugim izbornikom katar je ipak najviše njegova zasluga, jer taj tim više nije bio toliko kvalitetan i uspjeh je došao dobrim vođenjem reprezentacije i na ovom mundijalu je ostvario realan cilj - plasirao se i prošao skupinu, a ispali smo na čudan način i ostali moralni pobjednici dakle, sportski ga jako cijenim, ali ga ne cijenim kao čovjeka |
| mmihoci |
Posted - 09/07/2026 : 16:59:24 quote: Originally posted by Tonto
Bilic je nas izbornik s najvecim postotkom pobjeda. Bilic ima oko 64 posto pobjeda, dalic oko 51 posto...
Dokazati nešto s usporedbom jedne stvari i to postotkom je baš ono bezveze.
Ajd sad izračunaj koliko postotak Bilićevog a koliko Dalićevog odlaska na završne turnire.
Pa onda probaj izračunati uspješnost jednog i drugog na osnovu plasmana i medalja.
I tako dalje i tako dalje....
Kad napraviš detaljnu analizu onda ti možda dam za pravo da je Bilić uspješniji izbornik od Dalića.
Dalić je iza sebe ostavio stvari koje će teško neki nasljednik dostići.
I ja se nadam da će Bilić nadmašiti Dalića jer onda to znači da će Hrvatska biti konačno prvak Europe ili Svijeta. |
| Tonto |
Posted - 09/07/2026 : 14:37:54 Bilic je nas izbornik s najvecim postotkom pobjeda. Bilic ima oko 64 posto pobjeda, dalic oko 51 posto... |
| itanzopen |
Posted - 09/07/2026 : 13:05:48 Bilic se bas nije iskazao u svom mandatu, ali posto je to odluka onda mu mozemo dati Ligu Nacija da vidimo sta ima za reci... valjda necemo ispasti...
ja bih radije vidio nekog novog sa svjezom energijom poput Orescanina ili Olica |
| Lorda |
Posted - 09/07/2026 : 11:20:34 To je točno, samo što je Dalić iskrompirao par nebitnih trofejčića u zadnjih 10 godina a Bilić ostao na istom kao i 2006. kada je prvi puta vodio reprezentaciju. Mislim, daj Bože da Bilić napravi čuda, u principu navijam za njega ali se isto tako bojim da će ovo biti žešći pušing... nadam se da griješim, uopće mi ne bi bilo žao da griješim, prvi ću popapati govno ako Bilić napravi čuda |
| risbozg |
Posted - 09/07/2026 : 11:12:39 quote: Originally posted by Lorda
He, he, znači Slaven "nula trofeja" Bilić... ako bude imao jako puno sreće potrajat će do iza Lige nacija... pa će dobiti nogom u dupe, ali kao što rekoh, ako je dovoljno pametan neka potpiše za recimo milijun eura plaće i njemu odlično. Inače nemam ništa protiv njega, kao osoba mi se čini sasvim ok... Eto, imat ćemo se priliku osvetiti Englezima i odigrati sa zakašnjenjem s Španjolskom...
A Dalić je bio trofejni trener ...     |
| Lorda |
Posted - 09/07/2026 : 10:42:54 He, he, znači Slaven "nula trofeja" Bilić... ako bude imao jako puno sreće potrajat će do iza Lige nacija... pa će dobiti nogom u dupe, ali kao što rekoh, ako je dovoljno pametan neka potpiše za recimo milijun eura plaće i njemu odlično. Inače nemam ništa protiv njega, kao osoba mi se čini sasvim ok... Eto, imat ćemo se priliku osvetiti Englezima i odigrati sa zakašnjenjem s Španjolskom... |
| risbozg |
Posted - 09/07/2026 : 09:28:01 Koji igrači čekaju Bilića za nastavak jake Hrvatske
https://www.dnevno.hr/sport/dolazi-novo-doba-za-hrvatsku-neki-se-plase-najgoreg-3354194/ |
| don_draper |
Posted - 08/07/2026 : 18:14:55 Nisam bas govorio o njemu u pozitivnom kontekstu uvijek. Dvojim jos uvijek oko nekih njegovih taktickih vjestina, ali cinjenica je da je covjek znao prepoznati moment i generirati momentum unutar ekipe. Imali smo sjajnu generaciju, ali za razliku od recimo Belgije, mi smo to kapitalizirali. I to mu ostaje kao uspjeh. Zamjeram mu da je precesto mijesao neke emocije nevezane sa sportom u kontekst reprezentacije i previse se stvorila fama kko njega, ali dobro je procijenio da je vrijeme za otici. |
| lwood |
Posted - 08/07/2026 : 16:36:43 Evo i Plenki komentira ostavku  pa ovo nema u pm |
| Lorda |
Posted - 08/07/2026 : 16:15:51 Što god mislili od Daliću jednog ćemo dana plakati za njim. Ostavio je teško breme sljedećem izborniku, navikli smo na dobre rezultate tako da predviđam da će novi izbornik trajati vrlo kratko. Ispast će da bi bilo najbolje najprije izabrati nekog zamjenjivog pa tek onda pravi izbor. A taj koji prvi dođe nek se osigura dobrim ugovorom tipa uzmi lovu i bježi... |
| Dwayne_Looney |
Posted - 08/07/2026 : 14:21:40 quote: Originally posted by Edi B
Šta god ljudi pričali, Dalić je ipak najuspješniji i najtrofejniji izbornik u povijesti reprezentacije. Hvala mu na svemu i naklon do poda!
I bit će tako za života svih nas smrtnika.
Što se tiče novog izbornika, na prvu nemam ništa protiv Bilića, ali on je u ćorsokaku već dosta vremena. Da, da, nije isto voditi klub i reprezentaciju, ali valjda u odabiru izbornika treba gledati što je kandidat dosad uradio i kakav je bio u zadnjim angažmanima. |
| Edi B |
Posted - 08/07/2026 : 13:45:05 Šta god ljudi pričali, Dalić je ipak najuspješniji i najtrofejniji izbornik u povijesti reprezentacije. Hvala mu na svemu i naklon do poda! |
| Jerry Krause |
Posted - 08/07/2026 : 13:41:57 Nisam ga nešto cijenio sve do prvenstva u Kataru kad je izvukao nemoguće iz one ekipe. Znao je često čudinjati i izluđivati navijače, ali kad se sve zbroji ima veliki respekt kod mene. |
| lwood |
Posted - 08/07/2026 : 13:17:04 https://www.index.hr/sport/clanak/dalic-vise-nije-hrvatski-izbornik/2811150.aspx?index_ref=naslovnica_sport_prva_d
pa pa |
| matori paraliticar |
Posted - 08/07/2026 : 13:16:09 A Ciro??? |
| izivko |
Posted - 08/07/2026 : 12:59:54 Dalić odazi
 |
| risbozg |
Posted - 08/07/2026 : 11:11:00 Evo od njih treba nesposobni Dalić naučiti kako se postaje prvak svijeta u nogometu..bravo Hrvatska..
https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/hrvatska-prvak-svijeta-mladi-lavovi-razbili-konkurenciju-i-uzeli-titulu-u-barceloni---972758.html? |
| Tonto |
Posted - 07/07/2026 : 13:14:44 Nemoj tako racionalno... |
| Beva |
Posted - 07/07/2026 : 13:01:32 Može FIFA biti sretnija kad prođe velika reprezentacija, ali da će aktivno gurati ne vjerujem.
Infantinu bi više odgovarala Italija na prvenstvu, pa je opet prošla BiH.
Mogu oni donekle pokušavati kao ovo sad s Balogunom, ali to je to. Na terenu namještati utakmice već je puno teže. Naravno da bi SAD u nastavku natjecanja donijele više love od Belgije, ali tako je kako je.
Lakše je ljudima podnijeti da je poraz krivica nekih tamo iza kulisa, i stvarno je ova situacija jednom u milijardu (kao što se i Iranu dogodilo), ali zavjere nema. Za osvojiti bilo što treba i puno sreće, ovaj put je nije bilo i to je to. |
| udarnik007 |
Posted - 07/07/2026 : 12:52:15 Isprike, nespretno sam se izrazio. Naravno da je meni, kao i većini Hrvata naša reprezentacija velika ali, izivko gore je to dobro napisao. Slažem se i nažalost je tako. Bez obzira na naše velike sportske rezultate. |