forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Svijet boksa

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
brni Posted - 08/09/2012 : 22:53:44
"VITALIJ KLIČKO obranio je naslov prvaka u teškaškoj kategoriji po WBC verziji! Kličko je u četvrtoj rundi snažnim aperkatom razbio arkadu svom izazivaču, Nijemcu Manuelu Charru, a sudac je odmah nakon tog događaja prekinuo meč."
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
udarnik007 Posted - 13/09/2026 : 19:51:07
Pokoj mu vječni.
Negdje sam pročitao nekad davno da su borbe Chuvala i Alija
bile inspiracija Stalloneu za Rockyja...
izivko Posted - 13/09/2026 : 18:36:24

"George Chuvalo, the five-time Canadian heavyweight champion and two-time world heavyweight title challenger, has passed away at 89 years old.

Chuvalo's career was defined by two mega-bouts with Muhammad Ali, in which Chuvalo drew kudos for standing toe-to-toe with the most gifted and charismatic boxer of the era."

R.I.P.
Oki Posted - 05/09/2026 : 21:55:08
https://youtube.com/shorts/CQGOqeqyE9I?is=zBENvZlRwkNth6yK
izivko Posted - 02/09/2026 : 22:40:52
Naravno da je Mate najveći ikad.
ken2 Posted - 02/09/2026 : 22:30:57
quote:
Originally posted by izivko

I ja sam još jednom pogledao snimak. Potpisujem uglavnom sve.

Sjećam se Matinog meča za titulu, mislim da je nokaut išao u špici sportskog pregleda. Veliki Mate.

Jedna anegdota: Ovdje u Livnu živi čovjek koji je s njim bio u JNA, zove se Antunović Mirko.
Pričao sam s njim par puta, zanimljiv čovjek, jak kao mazga, ruke ko lopate. Kaže Mate se jedino s njim nije smio pohrvati.

Ovim pojasom Filip (umalo napisa Mirko) je nadmašio Matin uspjeh jer ovo je kraljevska kategorija.
Bit će zanimljivo gledati protiv koga će braniti titulu. I s kojim uspjehom.

slažem se da je teška kategorija kraljevska i da je to najveći uspjeh našeg boksa, ali ipak mislim da je mate naš najveći boksač
zbog olimpijskog, svjetskog i dva zlata s europskih prvenstava
čak je i više puta osvojio prestižnu Zlatnu rukavicu, koja je boksačima u to vrijeme bila važna kao zlato na bilo kojem prvenstvu
hrgović nije imao vrhunsku amatersku karijeru (i pored olimpijske bronce) iz jednostavnog razloga što njemu 3 runde nisu dovoljne da pobijedi baš sve protivnike u konkurenciji
do 12 rundi - to je njegov teren

prije par tjedana sam bio u matinom kafiću u puli i popio pivu u čast velikana
izivko Posted - 02/09/2026 : 18:48:24
I ja sam još jednom pogledao snimak. Potpisujem uglavnom sve.

Sjećam se Matinog meča za titulu, mislim da je nokaut išao u špici sportskog pregleda. Veliki Mate.

Jedna anegdota: Ovdje u Livnu živi čovjek koji je s njim bio u JNA, zove se Antunović Mirko.
Pričao sam s njim par puta, zanimljiv čovjek, jak kao mazga, ruke ko lopate. Kaže Mate se jedino s njim nije smio pohrvati.

Ovim pojasom Filip (umalo napisa Mirko) je nadmašio Matin uspjeh jer ovo je kraljevska kategorija.
Bit će zanimljivo gledati protiv koga će braniti titulu. I s kojim uspjehom.
adriano Posted - 02/09/2026 : 18:46:32
Na kraju 8. Runde mu se na licu Dalo primjetiti da je itauma lose primio jedan udarac. Od tada se potpuno raspao. Nije ga Samo umor dokrajcio
ken2 Posted - 02/09/2026 : 16:13:25
platio sam DAZNu prijenos meča, pa imam pristup 8 dana i pogledao sam meč osim uživo, još nekoliko puta - pa da malo dignem temu o našem prvom teškaškom svjetskom prvaku i najvećem boksaču nakon mate parlova
hrgović je odradio meč savršeno i u svemu slušao trenera
za razliku od itaume kojemu su par puta rekli da malo uspori - po meni ipak ne dovoljno jasno da to mladi borac shvati ozbiljno
on je očito htio samo nokaut, što možemo shvatiti i kao hrgovićevu pobjedu trash talku u pripremi meča, a što se vidjelo nakon vaganja
8.runda je najgluplje odrađena runda nekog boksača koju sam ja ikad gledao
međutim, nije se on samo ispuhao, pa ga hrgović namlatio u slijedećoj, nego je to krenulo ranije
hrgović ga je prvi put jače udario u 3. rundi
onda mu je trener nakon četvrte rekao da ga i dalje pusti da se iscrpljuje, ali da hoće malo više akcije
i u 5. rundi je to filip odmah i isporučio - da nije bilo onog nadrealnog aperkata na kraju runde, ta bi bila prva u kojoj je hrgović bio bolji, a zbog aperkata bih rekao da je neriješena
u 6. rundi ga je hrgović dobro uzdrmao i tu rundu bih ja dao njemu
tako da narativ da ga je itauma mlatio 8 rundi pa se ispuhao ne stoji (bez obzira na sudačke kartice u kojoj je samo jedan sudac dao 7.rundu hrgoviću - u kojoj je isto bio ravnopravan, ali ipak bih rekao da je itaumina), a na kraju 8. runde je hrgović opasno uzvratio i najavio devetu
moses itauma je bio uzdrman od udaraca i još se glupo i neiskusno potpuno potrošio u osmoj

imamo prvaka u teškoj kategoriji koji je to postao u jednoj od borbi koja će ući u povijest teške kategorije
Oki Posted - 30/08/2026 : 16:45:56
…inače, moje mišljenje je da bi Itauma još gore prošao protiv boksača kao što su Fury, Usik, Zhang, Dubois ili Parker, pa je nekako i završio u meču protiv Hrgovića kao najlakšeg mogućeg protivnika, ali…ne možeš bika nokautirati samo tako😂
Oki Posted - 30/08/2026 : 16:37:43
Gledam jučer na internet supersport kladijoni koeficijent 20 na Hrgovićevu pobjedu prekidom od 7 do 12 runde, ali zatvorili supersport ove godine, pa nisam imao gdje uplatiti.
Samim time rekao bih da sam nekako očekivao Filipovu pobjedu upravo na ovakav način.😁
izivko Posted - 30/08/2026 : 16:15:23
Stari se...
ken2 Posted - 30/08/2026 : 14:17:13
quote:

quote:
Originally posted by ken2

izivko, editiraj tog mirka :)

Nemam što editirati. Stojim pri tome da je Hrgović osrednji boksač.

Dobio je ovog zelenog kolonijalistu od kojeg je popio teške batine. Momak se umorio udarujući ga.
Greenhorn se hvalio da u životu nije boksao 12 rundi, čak niti sparing meč. Njegov tim ga je uljuljao u vjeri da će sigurno dobiti. Eto ta njihova nadmenost ga je koštala titule.
Potcijenili su Hrgovića debelo. Pa ne nosi čovjek bez veze nadimak El Animal.

Samo da još dodam:
Kolonijalisti su ga već bili proglasili novim Mike Tysonom
sve je bilo spremno za slavlje, poraz nije bio ni u primislima.
Na koncu su ga iznosili na nosilima, momak nije mogao sam sjesti.

Zaboravili su onu narodnu: Ne izuvaj se prije vode ili Govna se mrznu pred zoru

Mirko nije imao nikakvu šansu ali ju je iskoristio. Eto tako je to u životu.

I baš mi je drago da je ovako završilo.

već ti je tex2 napisao
filip hrgović, filip

a hrga jest osrednje vještine, ali sada se već može reći da ima jednu od najjačih brada u povijesti teške kategorije
tex2 Posted - 30/08/2026 : 13:58:11
Mirko, Filip...
adriano Posted - 30/08/2026 : 12:51:54
Svidilo Mi se Sto se hrgovic njje uzoholio u razgovoru poslije meca. Posteno je priznao da Ni Sam ne zna kako je dobio mec, a i engleski Mu je bez greske, za razliku od usika Koji ne zna slozit jesnostavnu recenicu. Zacudo je i striming Bio odlican, za razliku od inace
izivko Posted - 30/08/2026 : 12:20:13
quote:
Originally posted by ken2

Nemam što editirati. Stojim pri tome da je Hrgović osrednji boksač.

Dobio je ovog zelenog kolonijalistu od kojeg je popio teške batine. Momak se umorio udarujući ga.
Greenhorn se hvalio da u životu nije boksao 12 rundi, čak niti sparing meč. Njegov tim ga je uljuljao u vjeri da će sigurno dobiti. Eto ta njihova nadmenost ga je koštala titule.
Potcijenili su Hrgovića debelo. Pa ne nosi čovjek bez veze nadimak El Animal.

Samo da još dodam:
Kolonijalisti su ga već bili proglasili novim Mike Tysonom
sve je bilo spremno za slavlje, poraz nije bio ni u primislima.
Na koncu su ga iznosili na nosilima, momak nije mogao sam sjesti.

Zaboravili su onu narodnu: Ne izuvaj se prije vode ili Govna se mrznu pred zoru

Filip nije imao nikakvu šansu ali ju je iskoristio. Eto tako je to u životu.

I baš mi je drago da je ovako završilo.
Tonto Posted - 30/08/2026 : 12:00:42
quote:

@ Tonto, nitko te ne tjera da uđeš u ring.

Po meni su gori oni koji omladini svjesno toče alkohol znajući da im to uništava zdravlje. Ali boli ih hašim

ken2 Posted - 30/08/2026 : 11:27:48
izivko Posted - 30/08/2026 : 11:12:38
@ Tonto, nitko te ne tjera da uđeš u ring.

Po meni su gori oni koji omladini svjesno toče alkohol znajući da im to uništava zdravlje. Ali boli ih hašim
ken2 Posted - 30/08/2026 : 11:07:39
moses itauma i njegov kut su, uz hrgovićevu nadrealnu izdržljivost, krivci za poraz
hrga mu je izjavama prije meča ušao u glavu i dečko nije htio ništa drugo osim nokauta
i prvih nekoliko rundi je izgledalo da je na tom putu - nikad nitko nije hrgovića ovako školovao, probijao ga sa svih strana i bilo koji drugi boksač bi odavno bio na podu
moses itauma je najtalentiraniji boksač današnjice, ali mu nedostaje iskustva i boksački IQ koji ima usyk
već nakon treće, četvrte runde je polako postajalo jasno da bi ovo moao biti dugačak meč, pa čak i da završi drugačije nego su svi očekivali
npr, na samom kraju 5.runde je itauma zadao jedan nevjerojatan aperkat, kakav se rijetko viđa, boksačka perfekcija... ali je hrga samo odšetao u svoj kut
ne znam što je itaumi bilo u glavi nakon toga, vjerojatno se pitao kao ivan drago u filmu 'od čega je ovaj čovjek?'
trebao je tada usporiti, ali nije i u 6. rundi ga je filip prvi put jako uzdrmao
ni to ga nije urazumilo i u 8. rundi je sasvim nepotrebno jurišao i iscrpio se do kraja
hrgović i njegov kut su to osjetili i ušao je u slijedeću rundu s namjerom da bude zadnja
ipak, čak i u polunesvijesti, teturajući po ringu sa staklenim nogama je itauma uspio hrgovića pogoditi udarcem koji bi mnoge poslao na pod
nevjerojatan meč
hrgović zaslužuje respekt i svjetski je prvak, a itauma mora ovo shvatiti kao školu
ako nauči, bit će budući veliki prvak
risbozg Posted - 30/08/2026 : 10:29:05
Pravi komentar..

Jebote, ovo je bio najzanimljiviji i najčudniji meč kojeg sam ikad gledao. Hrgoviću je taktika bila 8 rundi blokirati Itaumine udarce glavom, biti mu boksačka vreća, Hrga se nije ni trudio eskivirati udarce, Itauma je dobio ama baš svaku rundu uvjerljivo...i onda, ko u filmu "Rocky", Hrgović je dočekao da Itauma izduši i riješio ga u dvije minute.
Hrga možda nije najbrži i nema najbolju tehniku, ali je najjača brada teške kategorije. Jebote, pa onakve batine primati 8 rundi ne znam bi li Foreman izdržao. Svaka čast na bradi, taktici i karakteru. Mnogi bi u trećoj ili petoj rundi poslali sve u kurac, kleknuli i iznudili prekid meča, ali Hrga je išao iznad ljudskih granica
Tutta Posted - 30/08/2026 : 09:54:22
Krv ti milu, Hrgovic je svaki udarac, a bilo ih je, obranio, svojom bradom. Cestitke Majstoru!

Moses Itauma vs. Filip Hrgovic | KAMPF-HIGHLIGHTS

Tonto Posted - 30/08/2026 : 08:24:32
Diljem svijeta uvode se zabrane igranja lopte glavom zbog dokazanih rizika od teskih zdravstvenih posljedica. U engleskoj i americi odavno su uvedene zabrane za mlađe uzraste i ograničenja za starije.

https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/como-zabranjuje-udarce-glavom-djeci-postupno-uvodi-tehniku-15731283

Ovdje imamo sport u kojem je jedini cilj narušiti zdravlje protivnika udranjem u glavu. U normalnim sportovima igrači nakon utakmice odlaze pod tuš, ovi odlaze u bolnicu. Tužno je vidjeti koliko malo smo evoluirali u dvije tisuće godina i koliko malo smo odmakli od nabija ljudi na koplja i mačeve u arenama. Kličemo, navijamo i bodrimo dok jedan čovjek mlati drugoga, a zgražamo se kad se isto odvija na cesti. Ne vidim preveliku razliku između borbi pasa i ovoga, a tepamo si da smo inteligentna bića. Dobro, pasa mi bude žao.
tex2 Posted - 30/08/2026 : 07:46:09
Čestitke Hrgoviću! Povijesni pothvat!
Tonka24 Posted - 30/08/2026 : 02:18:06
Pogledaj ove dvojice zadnjih, ooo tako ti svemogućeg jupitera, pa da li je ovo moguće da se ovako nešto piše u 2026 godini.

Nema zaista ću se morati povući s foruma.
izivko Posted - 30/08/2026 : 01:36:16
Kakva pobjeda Filipa Hrgovića nad kolonijalistom Mojsijem! Čestitke Hrga!

"It was not me tonight. It was Jesus Christ in me"

Izdržao je Filip 7 teških rundi i popio dobre batine. Ali izdržao.
U 8. je najavio preokret a u 9 nokautirao Mojsija. Sudac je prekinuo meč a i njegov trener je bacio ručnik u ring.

Izgleda da je to bila taktika njegovog tima, uvući Mojsija u drugi dio meča za koji Mojsije nije imao ni iskustva ni snage.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000