forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Ultras Posted - 15/06/2010 : 00:00:05

Prvih 59 godina !

15. jun 1961 - 15. jun 2020

Zagor - tekst o junaku

Zagor - recenzije

Zagor - facebook

Zagor - Sergio Bonelli Editore

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Voodoo84 Posted - 17/11/2025 : 19:35:41
Piše dole u tehničkim podacima

Zagor Knjiga 33 - 700 strana
Zagor Knjiga 34 - 414 strana
Zagor Knjiga 35 - 414 strana
Zagor Knjiga 36 - 536 strana
delboj Posted - 17/11/2025 : 15:20:04
Ne piše.
Voodoo84 Posted - 17/11/2025 : 15:09:43
Piše na alanford co rs
delboj Posted - 17/11/2025 : 14:16:00
Imaju li negdje podaci koliko ove Zagorove knjige 33-36 imaju stranica?
Striposlaven Posted - 12/11/2025 : 23:18:44
quote:
Originally posted by sawitch

Nisam ti se zahvalio za ovo. Ne znam da li sam ikad pre toga koristio tu pretragu. :) Hvala ti!

Nema na čemu. Tri klika "posla". :)
Kruger Posted - 12/11/2025 : 18:54:31
quote:
Originally posted by jaki

To mu je trejdmark.

Trash!!
Kruger Posted - 12/11/2025 : 18:53:14
Kad ti u 13 sek neprijatelj postane vrlo dobar frend. Nekako se moraš zapitat.
sawitch Posted - 12/11/2025 : 11:47:56
quote:
Originally posted by Striposlaven

quote:

Znaci i maksi kao specijal do 41. Onda se edicija zove Zagor+? Koreni znaci 8 za sada.

A ima li negde spisak brojeva koji su BIS? Da dodam i ovde, jeb’o ih bis!

Evo popisa:

https://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=ZG&What=IT&Publisher=All&ITPublisher=SBEBIS&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei

BIS izlazi jednom godišnje, svakog srpnja (jula) i ima po 96 stranica.

Nisam ti se zahvalio za ovo. Ne znam da li sam ikad pre toga koristio tu pretragu. :) Hvala ti!
jaki Posted - 11/11/2025 : 16:33:46
To mu je trejdmark.
adriano Posted - 11/11/2025 : 15:43:18
Dovoljno se prisjetiti one blasfemije SA murdovim preobracenjem u otockoj skupini.milion likova skacu Po skotskim otocima, Puno klanja Ali i novih povrsnih prijateljstava. Na kraju se i murdo od ubojice nevinih pretvara u frenda
Kruger Posted - 11/11/2025 : 11:47:18
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by King Warrior

Ukidanjem i uvodjenjem novih/starih edicija problem ce ostati isti. Mislim da su toga i oni iz SBE svjesni. Zagoru treba nova svjezina, ali tako da se zadrzi tradicionalna publika i istovremeno da se pridobije nova generacija citalaca, sto nece biti nimalo lak posao.

Jednom im je to poslo za rukom, devedesetih kad je Boselli uzeo palicu u svoje ruke. Mislim da je staeta sto ce Burattini ostati i dalje na serijalu, barem kao scenarista. Novi pocetak bi trebao upravo to da bude, njegova prepricavanja i skranavljanja legendarnih likova nece dati covjeku utisak da je krenuto nekim novim pravcem. Ukoliko mu je potreban novac, premjestiti ga na neki drugi serijal, mozda tamo donese tracak svjezine i napravi nesto dobro. Na Zagoru je rekao svoje.

Nije boseli uzeo palicu. Buratini je došao prije i udahnuo svježinu.

Kako nije? Volio ga ti ili ne volio, cinjenica da je Boselli bio urednik Zagora od 1993 do 2007 (kad je Burattini preuzeo urednistvo) i donio je do tad nevideni stil pisanja Zagora, sa mnostvom sporednih likova i vise povijesno-potkivanim pricama.

Buratini je došao prije. A što je donio boseli, da točno je donio je mnoštvo likova. Neviđen stil pisanja, dva lika koja su se pogledom ubijala u jednom trenutku u 13 sekundi postanu najbolji prijatelji jer se broj stranica približio kraju pa autor mora na brzinu napisati kraj. Zagor se skondrlja u provaliju, popne, snijeg okolo i boseli se sjeti nema trgovine i hladno je, što onda, odnekud se pojavi medvjed kojeg polumrtvi Zagor savlada i eto kaputa za hladnoću iako u blizini nema trgovine. boseli je hladan, njemu kad nešto treba u priči iako nema nikakve logike on će to stvoriti, pogotovo kad se zanese i pogubi.
D.J. Posted - 10/11/2025 : 21:54:23
quote:
Originally posted by Kruger

quote:

Ukidanjem i uvodjenjem novih/starih edicija problem ce ostati isti. Mislim da su toga i oni iz SBE svjesni. Zagoru treba nova svjezina, ali tako da se zadrzi tradicionalna publika i istovremeno da se pridobije nova generacija citalaca, sto nece biti nimalo lak posao.

Jednom im je to poslo za rukom, devedesetih kad je Boselli uzeo palicu u svoje ruke. Mislim da je staeta sto ce Burattini ostati i dalje na serijalu, barem kao scenarista. Novi pocetak bi trebao upravo to da bude, njegova prepricavanja i skranavljanja legendarnih likova nece dati covjeku utisak da je krenuto nekim novim pravcem. Ukoliko mu je potreban novac, premjestiti ga na neki drugi serijal, mozda tamo donese tracak svjezine i napravi nesto dobro. Na Zagoru je rekao svoje.

Kako nije? Volio ga ti ili ne volio, cinjenica da je Boselli bio urednik Zagora od 1993 do 2007 (kad je Burattini preuzeo urednistvo) i donio je do tad nevideni stil pisanja Zagora, sa mnostvom sporednih likova i vise povijesno-potkivanim pricama.
Kruger Posted - 10/11/2025 : 14:40:10
quote:

mmihoci Posted - 09/11/2025 : 10:57:51
quote:
Originally posted by Spock

Burattini pokušava dokazati da Zagor nije gej:

https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lu-365-366-djevojka-u-opasnosti/3631/

Ali nije dokazao da nije bi-sex.
Spock Posted - 09/11/2025 : 00:17:48
Burattini pokušava dokazati da Zagor nije gej:

https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lu-365-366-djevojka-u-opasnosti/3631/
anto Posted - 08/11/2025 : 16:46:41

Burattini&Lozzi:Zagor Korijeni #7 - Ukleta močvara (Libellus)

To je ta neka ista priča kao i kod ranijih brojeva ove edicije - korektno.
Veliki format,boja,prijatno za oko,prića nije krš,taman da se ubije vreme pred spavanje.
Ovaj put imamo Zagora&Tonku VS madafaking Seneke koji su rešili da uz malo mađionačrske magije zavladaju Mračnom šumom.
Perović mi nešto i nije legao,a posebno mi se ne dopada kako crta Zagorovu facu;nađoh i neke kadrove koje kao da je odradio preko one stvari.

3/5
going going Posted - 07/11/2025 : 17:27:19
Jedva cekam da vidim sta ce Serra doneti serijalu! I jedva cekam da vidim #800 u njegovom izvodjenju ali do toga ima barem jos 6 godina.
Tonka24 Posted - 07/11/2025 : 00:11:11
Sljedeće godine dolaze nam Akronijani.
Da li je Hellingen - ne znam, ali ako su oni tu, moguće je da nam dolazi i Hellingen.
Striposlaven Posted - 06/11/2025 : 08:29:12
quote:

Znaci i maksi kao specijal do 41. Onda se edicija zove Zagor+? Koreni znaci 8 za sada.

Evo popisa:

https://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=ZG&What=IT&Publisher=All&ITPublisher=SBEBIS&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei

BIS izlazi jednom godišnje, svakog srpnja (jula) i ima po 96 stranica.
sawitch Posted - 05/11/2025 : 21:09:17

zlatan bihac Posted - 05/11/2025 : 17:05:25
Maxi išao do broja 41. Nakon krenuo Zagor+ i sad je na broju 18, išao prvo na 192 stranica a zadnjih par brojeva na 128.
Bis ide jedna godišnje, imam jedno 4-5 brojeva
Korijeni prva sezona 6 brojeva, druga 2 a biće 4 ukupno.
sawitch Posted - 05/11/2025 : 14:30:27
Svaka cast! Nasao sam brojeve epizoda iz prve 4 Libellusove knjige.

A sad nesto dodatno:

1. Maxi je isao do jednog broja a onda je postao Price iz Darkvuda? Do kog broja je isao Maxi i koliko ima tih prica? 4 u 1 je i u Italiji?
2. Koliko ima epizoda Korena?

Nema toliko puno edicija kao kod Teksa.

I nema biseva u redovnoj Zagor ediciji?
danielp Posted - 05/11/2025 : 14:10:46
quote:

Zagorolozi, moze pomoc:

http://www.libellusforum.com/default.aspx?g=posts&t=2618

Koji brojevi redovne serije su u ovim stripovima? Za ove novije odabrane price su pisali brojeve redovne serije a ovde ne. Kako skupljam C/B ediciju belezim i epizode koje su objavljene.

Takodje jos dve informacije:

1. Koliko je redovnih Zagora izaslo u Italiji? Do kog broja se doslo? I ima li biseva?
2. Sta ima od sporednih Zagor edicija?

Hvala unapred,

1. u italiji su na broju 723 (VC je oko 2 godine iza, ali ide redovno)

Pored redovne serije izlaze:
2. Specijal - trenutno na broju 41
3. Maxi je 'evoluirao' u Price iz Darkwooda. Uzme se jedna tema pa 4 krace price na temu i obicno je pripovedac neko od prijatelja (Trampi, Dranki dak...). Ludens oko 2 broja iza.
4. Zagor kolor (kolor u originalu, ne bojanka) i to je na broju 21 (Ludens kaska oko dva broja iza). Obicno epizode gde je pored Zagora glavni lik neki od prijatelja: Rohas, Fisleg, Doc, Ramath, Jimmy Gitara...
5. Sad su izasle jos dve-tri epizode nastavak na Korene koje su objavili svi a najbolje izdanje VC integral. Libellus vec izdao ta dva nova albuma (nesto kao Francuzi, malo ozbiljnije kao Dragonero Bezdusni ili Veliki Tex u boji)
sawitch Posted - 04/11/2025 : 20:29:53
Mozda neko ima u glavi nesto na sta bih ja potrosio pola sata.
jaki Posted - 04/11/2025 : 17:44:54
quote:
u Italiji? Do kog broja se doslo? I ima li biseva?
2. Sta ima od sporednih Zagor edicija?

Hvala unapred,

Ja se stvarno čudim da je tebe iko zaposlio...
Soslovno te 3 klika mišem vodi do odgovora

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000