forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Tennis

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
acestroke Posted - 13/01/2014 : 00:08:03

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
King Warrior Posted - 03/02/2026 : 09:12:24
quote:
Originally posted by sawitch

Nalupace njih dvojica sve rekorde a nece biti nikad do kolena staroj trojci.

Nikad se ne zna. Vidis i sam, ova dvojica se odjednom pojavise kako se Rodjo i Rafa povukose. Da nisu, Nole bi sad imao preko 30 GS, ali eto.
Tako isto preko noci moze da se pojavi opet jedan ili vise talenata, koji ce im pomrsiti planove.
velka031 Posted - 03/02/2026 : 08:40:15
Nije imao Šanse, svejedno je napravio čudo...
delboj Posted - 01/02/2026 : 19:33:45
Đoković se žalio na neki zdravstveni problem (želudac?), ali prvenstveno mislim da nije imao više snage, što je i normalno. Propustio je priliku u drugom setu.
Beren Posted - 01/02/2026 : 18:16:09
Finale je vrlo malo bilo borba, a samim tim i prosječnog intenziteta. Prvo je jedan dominirao, pa onda drugi dva ipo seta. Tek negdje od polovine četvrtog je počelo da bude interesantno.

Šteta je što je Đokovićev nivo drastično pao od početka drugog jer bismo imali meč, mada je imao šansu da sve zakuva krajem četvrtog, a ko zna što bi onda bilo. Ipak, ovaj rezultat je mnogo bolji od očekivanog.

Prisjećao sam se tokom meča onih legendarnih duela sa Nadalom, Federerom, Maryjem, pa i Wawrinkom. Koji je ono ludački nivo i intenzitet bio, ovo danas je bilo barem za nivo slabije.

Uprkos svemu, Alkaraz ima najbolje prosječno vrijeme u istoriji. Kakve bi rezultate imao da je profesionalniji?
anto Posted - 01/02/2026 : 16:14:29
quote:
Originally posted by dovlajoe

Posle prvog seta sam već u glavi spremio komentar "jesam vam rekao", i onda neverovatan pad. Od izvanrednog izdanja u prvom setu do neobjašnjivog pada u nastavku. Ne verujem da ga je izdala snaga, jer je prvi set ekspresno dobio, jedino mi pada na pamet da ga je slomio veliki pritisak, koji nosi saznanje da je ovo verovatno poslednja prilika za osvajanje slema. Pritisak koji mu je ukrao onaj žar u očima iz polufinala i prvog seta, i koji ga je načinio indiferentnim posmatračem kako odlaze dva naredna seta.
Bez obzira na poraz u finalu, hvala Novaku za svu sreću koju nam je doneo, i na ovom turniru i uopšte.

ovo
plus,što kažu izivko i savić, godine ipak čine svoje.
16 godina razlike je ogroooomna razlika,Novak praktično može da mu bude otac;i dva čuda bi ipak bila previše.

Ali da ponovim gornji zaključak - hvala ti Nole za svu sreću koju si nam doneo sa tvojom igrom i uspesima.
dovlajoe Posted - 01/02/2026 : 14:35:19
quote:
Originally posted by izivko

Španski borac je danas bio jači. Đokoviću nije dao ni najmanju priliku.

Jbg, realno je da je bik jači od jarca (tako su ih predstavili u Australijskoj štampi pre meča).
sawitch Posted - 01/02/2026 : 14:15:58
Nista osim godine proizvodnje. Malo me rastuzuje sto fali generacija ili dve izmedju njih dvojice pa se ovaj mali seta po GS-ovima i jedino Siner moze da mu otkine neki. Sto je realno horor. Nalupace njih dvojica sve rekorde a nece biti nikad do kolena staroj trojci.
izivko Posted - 01/02/2026 : 13:24:59
Španski borac je danas bio jači. Đokoviću nije dao ni najmanju priliku.
dovlajoe Posted - 01/02/2026 : 13:19:26
Posle prvog seta sam već u glavi spremio komentar "jesam vam rekao", i onda neverovatan pad. Od izvanrednog izdanja u prvom setu do neobjašnjivog pada u nastavku. Ne verujem da ga je izdala snaga, jer je prvi set ekspresno dobio, jedino mi pada na pamet da ga je slomio veliki pritisak, koji nosi saznanje da je ovo verovatno poslednja prilika za osvajanje slema. Pritisak koji mu je ukrao onaj žar u očima iz polufinala i prvog seta, i koji ga je načinio indiferentnim posmatračem kako odlaze dva naredna seta.
Bez obzira na poraz u finalu, hvala Novaku za svu sreću koju nam je doneo, i na ovom turniru i uopšte.
Macon Posted - 01/02/2026 : 13:06:44
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by Macon

Po mome Zverev nije rekao poslednje. Kada imaš dvoboj od više od četiri ure, onda dolaze drugi faktori i to je izdržljivost i nepokolebljiva vjera. Zverev to ima, o njemu se piše dosta gluposti ali je ljudina.

Da, zato je i spušio, jer kako je sam rekao poslije na novinarskoj konferenciji: "To be honest, I had absolutely nothing left in me, even at 5:4. Normally I can rely on my serve a bit more but my legs stopped pushing upwards so... Thats the way it is, this is life, we move on".

Nevjerojatno je da danas igrači s takvim body-frameom uopće uspijevaju i izdržati koliko-toliko meč od 5 i pol sati, prije 20-30 godina je to bilo nezamislivo. Ali vremena se mijenjaju, današnji top tenisači praktički imaju košarkaške visine, pa tako i jedan Reilly Opelka koji ima 2.11 m uspijeva trčati i kretati se po terenu, dok to naš Ivo Karlović koji ima istu visinu nije mogao ni u snu. Pa čak ni Ivanišević i Ljubičić koji su nedje oko 1.90 nisu bili okretni i brzi tip tenisača, a danas Sinner, Aliassime i Shelton koji su njihove visine praktički lete po terenu.

quote:

Čilića nikada nisam gledao, tako je spor?

"Čilića nikada nisam gledao"Pa koga si gledao zadnjih 20 godina? Aljaža Bedena?

Aljaž je naš najveći.

Više gledam poslednjih pet godina, tako, da sam Čilića propustio kada je bio na vrhu.
matori paraliticar Posted - 01/02/2026 : 12:56:31
Tesko, tesko.. toliki napor i na kraju..
Nista cestitke pobedniku!

Ne znam kako uspeva da se motivise
i digne posle ovakvih padova
Velik uspeh su ipak ovakvi rezultati..
pare upadaju ako nista drugo ;)

drogsy Posted - 01/02/2026 : 12:53:21
Ipak ništa od drugog čuda, nažalost. Nole bi još tehnički i nadigrao Alcaraza, ali godine čine svoje. Čestitke Carlitosu, baš su mu se lijepo posložile kockice, prvo najmlađi br. 1 ikad a sad i najmlađi ikad sa kompletiranim career grand slamom (i najmlađi ikad sa 7 GS titula, ako se ne varam).
King Warrior Posted - 01/02/2026 : 10:37:49
Ovo sa senzorima je super stvar, nema uopste sudija.
matori paraliticar Posted - 31/01/2026 : 21:45:06
Namestite budilnike..

http://www.atptour.com/en/news/australian-open-2026-final-schedule

na tom sajtu 60 % veruje u pobedu Alkaraza a 40 u pobedu Noleta

cini mi se da je Nole rekao da je igrao polufinale pet sati.. u stvarnosti je bilo 4 sata i devet minuta, valjda mu se cinilo duze nego sto je bilo :)

Inace ni ja nisam video Cilica igrati nesto puno
drogsy Posted - 31/01/2026 : 21:28:44
quote:

Po mome Zverev nije rekao poslednje. Kada imaš dvoboj od više od četiri ure, onda dolaze drugi faktori i to je izdržljivost i nepokolebljiva vjera. Zverev to ima, o njemu se piše dosta gluposti ali je ljudina.

Da, zato je i spušio, jer kako je sam rekao poslije na novinarskoj konferenciji: "To be honest, I had absolutely nothing left in me, even at 5:4. Normally I can rely on my serve a bit more but my legs stopped pushing upwards so... Thats the way it is, this is life, we move on".

Nevjerojatno je da danas igrači s takvim body-frameom uopće uspijevaju i izdržati koliko-toliko meč od 5 i pol sati, prije 20-30 godina je to bilo nezamislivo. Ali vremena se mijenjaju, današnji top tenisači praktički imaju košarkaške visine, pa tako i jedan Reilly Opelka koji ima 2.11 m uspijeva trčati i kretati se po terenu, dok to naš Ivo Karlović koji ima istu visinu nije mogao ni u snu. Pa čak ni Ivanišević i Ljubičić koji su nedje oko 1.90 nisu bili okretni i brzi tip tenisača, a danas Sinner, Aliassime i Shelton koji su njihove visine praktički lete po terenu.

quote:

"Čilića nikada nisam gledao"Pa koga si gledao zadnjih 20 godina? Aljaža Bedena?
Macon Posted - 31/01/2026 : 13:38:53
quote:
Originally posted by anto

kad kažem izglupirao se,mislim na trenutak kad ga je imao na kolenima,Alkaraz je u tim momentima bio skoz pogubljen,mislim da su Zvereva delila dva poena od pobede,na njegovom servisu,i onda maši jedan smeč koji bih ja realizovao,pa onda još jedan težak zicer,i od tog trenutka Karlos se vraća u normalu.

Ima Zverev te momente kada kao da neko u njegovom mozgu prebaci prekidač na "ajde da igram na nivou amatera u narednih x minuta".

Po mome nije to ali je bila umorenost. Vidjet ćemo više na pjesku ali po mome je Zverev bio u Australiji odličan. Mi svi uzimamo zdravo za gotovo, da će razni Norrieji (koji je bio u top 10) gubiti najkasnije u trećem krugu ali je to daleko od zdravo za gotovo.

Alcaraz je nepokolebljiv, treba mu sasvim malo, jedna greška protivnika i on se diže. Zato ga je veselje gledati jer znaš, da će iči do poslednje lopte. U tome je njegova glavna snaga pored snalažljivosti.
Macon Posted - 31/01/2026 : 13:33:53
quote:
Originally posted by drogsy

Zvereva najviše koči njegova visina od skoro dva metra i to je razlog zašto nikad neće biti jedan od najvećih. I ovako se za nekog s njegovim fizičkim predispozicijama kreće odlično, dovoljno je usporediti njega i Čilića koji je isto 1,98 ali u usporedbi s njime gotovo nepokretan. Nadam se da će osvojiti barem jedan GS prije kraja karijere jer je i već sada najbolji tenisač u povijesti koji nikad nije osvojio isti.

drogsy Posted - 31/01/2026 : 12:12:42
Zvereva najviše koči njegova visina od skoro dva metra i to je razlog zašto nikad neće biti jedan od najvećih. I ovako se za nekog s njegovim fizičkim predispozicijama kreće odlično, dovoljno je usporediti njega i Čilića koji je isto 1,98 ali u usporedbi s njime gotovo nepokretan. Nadam se da će osvojiti barem jedan GS prije kraja karijere jer je i već sada najbolji tenisač u povijesti koji nikad nije osvojio isti.
anto Posted - 31/01/2026 : 08:46:13
kad kažem izglupirao se,mislim na trenutak kad ga je imao na kolenima,Alkaraz je u tim momentima bio skoz pogubljen,mislim da su Zvereva delila dva poena od pobede,na njegovom servisu,i onda maši jedan smeč koji bih ja realizovao,pa onda još jedan težak zicer,i od tog trenutka Karlos se vraća u normalu.

Ima Zverev te momente kada kao da neko u njegovom mozgu prebaci prekidač na "ajde da igram na nivou amatera u narednih x minuta".
Macon Posted - 31/01/2026 : 02:15:11
quote:
Originally posted by anto

nikad se ne kladim,prezirem isto,međutim kad sam čuo za kvotu 10,i meni je bilo žao što ne uplatih barem 500 kinti (jbga,5k nije za baciti)

a Džimi je napisao ono što i ja mislim - kad je Zverev imao Alkaraza na kolenima i izglupirao se kako samo on zna,u trenutku mi je bilo krivo (zbog činjenice da ako prođe Nole imaće lakši posao u finalu),ali onda pomislih da je ipak bolje da dobije Španac,da zvekne Novak dvojicu najboljih na planeti kod osvajanja 25.gren slema,što bi u njegovim godinama,pa makar on bio Bog tenisa,nepojmljiv uspeh.
I ovo što Milanče kaže - Grešnik je za njega dosta veća prepreka,Karlosa će lakše savladati u finalu;kakogod,današnji meč nisam imao živaca da gledam (uključio sam se na prvoj meč lopti,do tada sam samo gledao na netu rezultate),kao i Nejker,a bogami i većina ostalih,bio sam ubeđen da će ga Janik počistiti.

Štagod da se desi u finalu,Novak je postigao na ovom AO strašan uspeh.

Nije se Zverev zglupirao, dobio je dva seta kada je gubio 0:2 in na kraju je borba trajala 5.5 sati. Bila je sasvim mala razlika, gledao sam kraj. Znam, biti u prednosti 5:4 i imati servis a na kraju izgubiti 5:7 ali bila je strašna borba.

Zverev će imati dobru sezonu.

Ali svaka čast Noletu. Sada je samo pitanje odmora u rekuperacije za dan i po. Carlitos nije nimalo za podcenjivanje.
Dzimi Gitara Posted - 30/01/2026 : 23:51:13
I ja mislim da je on sad favorit, makar blagi.

Ali, ovo što reče Anto, već ova pobeda je spektakl od rezultata, i veličanstven rezultat šta god da bude dalje.

I da citiramo Rodika, ko mu bar u narednih pola godine postavi pitanje o povlačenju, treba da dobije momentalni otkaz.

https://www.danas.rs/sport/endi-rodik-novak-djokovic-tenis-penzija/
anto Posted - 30/01/2026 : 23:39:20
quote:
Originally posted by dovlajoe

Sa ovim samopouzdanjem i žarom koji mu se vidi u očima, pita se samo Novak, bez obzira ko je sa druge strane mreže. Ovo Starina Novak neće ispustiti, u Australiji finala ne gubi.

dovlajoe Posted - 30/01/2026 : 23:11:05
Đoković je ovde bio potcenjen i omalovažen, i to na na slemu gde bi trebali da mu podignu spomenik. Kvota 10, potcenjivačka i provokativna pitanja novinara, naglašavanje da se provukao u četvrtfinalu, a sa Novakom samo ovo ne smete.
Posle meča Novak nije mogao da nađe reči u obraćanju na terenu, što pokazuje koliko mu je stalo i koliko mu je značila ova pobeda. Sa ovim samopouzdanjem i žarom koji mu se vidi u očima, pita se samo Novak, bez obzira ko je sa druge strane mreže. Ovo Starina Novak neće ispustiti, u Australiji finala ne gubi. Rekao sam pre meča da ako dobije Sinera, osvaja. Sad sam siguran u to.
anto Posted - 30/01/2026 : 23:05:05
nikad se ne kladim,prezirem isto,međutim kad sam čuo za kvotu 10,i meni je bilo žao što ne uplatih barem 500 kinti (jbga,5k nije za baciti)

a Džimi je napisao ono što i ja mislim - kad je Zverev imao Alkaraza na kolenima i izglupirao se kako samo on zna,u trenutku mi je bilo krivo (zbog činjenice da ako prođe Nole imaće lakši posao u finalu),ali onda pomislih da je ipak bolje da dobije Španac,da zvekne Novak dvojicu najboljih na planeti kod osvajanja 25.gren slema,što bi u njegovim godinama,pa makar on bio Bog tenisa,nepojmljiv uspeh.
I ovo što Milanče kaže - Grešnik je za njega dosta veća prepreka,Karlosa će lakše savladati u finalu;kakogod,današnji meč nisam imao živaca da gledam (uključio sam se na prvoj meč lopti,do tada sam samo gledao na netu rezultate),kao i Nejker,a bogami i većina ostalih,bio sam ubeđen da će ga Janik počistiti.

Štagod da se desi u finalu,Novak je postigao na ovom AO strašan uspeh.
Dzimi Gitara Posted - 30/01/2026 : 21:43:16
U prvom meču dana sam navijao da pobedi Alkaraz, jer ako već ide po tu 25. treba da ide preko ove dvojce fenomena, da više niko nikada nema nijedan argument kontra.

Juče sam razmišljao da ne bi bilo glupo, i sad mi je žao što nisam uplatio 500 dinara na Noleta, jer dati mu kvotu 10 na AO, bez obzira protiv koga igra, je value bet.

A što se tiče godina, apsurdno je, njegova snaga jeste sada manja nego kod Sinera ili Alkaraza (na kraju krajeva, zbog problema sa motivacijom očito je da manje trenira nego pre), ali njegova izdržljivost je ostala. Zvuči kontraintuitivno, ali što meč duže traje, njegove šanse su veće (čak i protiv tog najjačeg dvojca, koji je mlađi 14-16 godina).

Ajmo sad jedno pet sati protiv Karlitosa, i da i njemu starina uđe u glavu. Štaviše, mislim da je Siner bio taj koji je Novaku ušao u glavu i da mu je njega teže da prođe (pet prethodnih mečeva je mali dobio). Alkaraz pak se neće lako osloboditi tereta izgubljenog olimpijskog zlata, i još nekih revolveraških mečeva.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000