forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 NFL

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
ivi skoj Posted - 17/01/2016 : 17:15:21
Prati neko?
Jučer malo Kansas Chiefsi razočarali, nakon toliko pobjeda za redom i rastavljanja Texansa, možda su mogli bolji otpor pružiti.
Danas Panthersi protiv Seahawksa u nadajmo se zanimljivoj utakmici.

Evo kuja mi nosi majicu od Cam Newtona i navija za pantere.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Salkan Posted - 24/01/2026 : 23:57:20
Zanimljivo je kako su kladionice poredale koeficijente, ponovo se ruši logika. Broncosi su @2,90, Patsi na @1,50.
Po meni, to je prevelika razlika, prejaka se prednost daje jednoj ekipi u razvoju - koja gostuje vrlo neugodnom domaćinu, pa eto, bez obzira o kome govorimo. Nix nije toliki faktor da bi se postavljala ovakva razlika. Ali, vidićemo. Lično čak mislim da Broncosi imaju šansu. Druga utakmica je po meni 50-50, a kvote favorizuju Seahawkse na 1,90 prema 2,20. Dovoljno se sjetiti kako je završila prošla utakmica ovih ekipa u Seattleu, pa da se nadamo spektaklu. Mislim da ovaj put neće biti onoliko poena, čak za oba finala konferencija prizivam under.

Eto. Nova era je započela, nikakvo iznenađenje što je Minter preuzeo Ravense. Želio sam Floresa, ali nisam nezadovoljan ni ovim imenom. Sad ćemo čekati da vidimo koliko je utakmica potrebno da Minter shvati da više nije koordinator, već glavni trener. U njegove kompetencije ne sumnjam, Chargersi su imali jako dobru odbranu, sa puno neobičnih i agresivnih shema, puno sackova, dakle garantovano se filozofija vraća na identitet Ravensa. Pozitivna stvar je i to što je karijeru u NFL-u započeo baš u Ravensima, mislim da je bio trener LB-ovima još onda prije no je Queen zauzeo mjesto glavnog LB-a, a tad je odbrana ličila na nešto.

Vidio sam i da je Stefanski preuzeo Falconse. I njih će biti zanimljivo pratiti, obzirom da imaju moćnog i uticajnog vlasnika i samim tim velike apetite. A večeras sam negdje pročitao da je vrlo moguće da McCarthy preuzme Steelerse, što bi značilo da će vlasnici morati odriješiti kesu i remodelirati roster, McCarthy voli ofanzivu i treba jake hvatače. Biće vrelo ovo ljeto i sve te pripreme, još ako se zakuha na draftu...cirkus će se nastaviti još jačim intenzitetom.
naker Posted - 19/01/2026 : 21:56:57
Kada u NFL-u pada sneg uvek ludnica. CJ Stroud zalutao u plejofu ono je zaista bilo mučno gledati kako je momak igrao uplašeno. Žao mi one granitne odbrane Texansa sa ovim kvoterom. Ni hvaljeni QB Patriota se nije proslavio sa famblovima. Plejof tekma sa 8 turnovera, ludilo.

Ben Johnson zaslužuje pohvale šta je uradio ove sezone sa večitim gubitnicima iz Chicaga, ali dotični se solidno obrukao što je po onom lošem vremenu odbijao da šutira FG već je išao na rizična pretvaranja za četvrti daun. I to čak tri puta! Odličan ofanzivni koordinator, ali još nezreo kao glavni trener jer kada je vreme loše igra se na sigurno.

Broncosi bez QB-a i Patriote mi ne ulivaju poverenje, mislim da pobednika SB-a treba tražiti u meču između Seahawksa i Ramsa. Stafford vs. granitna odbrana Seattlea će biti odličan dvoboj.
jagodanbg Posted - 19/01/2026 : 11:48:11
Koliko jadno izdanje CJ Strauda. Boze gospode, lik je upropastio, ne samo svoj tim vec celu utakmicu! Odigrao je na nivou srednjoskolca!!
Bas sam popizdeo sinoc, poslednju cetvrtinu nisam ni pogledao!
Ne znam kakvi su planovi za njegovu/njihova buducnost.
brko17 Posted - 18/01/2026 : 10:18:03
Nix out za sezonu, tako da uzalud Denveru pobjeda
Salkan Posted - 18/01/2026 : 08:51:24
Obje utakmice sinoć odlične; ne mogu se uzeti za iznenađenja nijedan rezultat, Billsi jednostavno nisu pokazali čvrstinu iz prošlih sezona ni do plejofa ove godine, a eto prvi ozbiljan izazov su uzeli na iskustvo, ovaj drugi nisu mogli preskočiti. Koliko god spočitavali nezrelost kostura ekipe Broncosa sa obje strane lopte, ipak je presudan faktor čovjek koji ih vodi. Ne kažem da ih vidim u SB, ali je Payton ipak stari lisac spreman na sve. I naravno, defense wins championships - opet se pokazalo i u jednoj i u drugoj utakmici.
Šta reći za SF ove godine? Ponovo, potentan roster koji se uruši u ključnom dijelu sezone, bolnica na kraju grada, svi najbitniji elitni igrači su povrijeđeni onda kada ih trebaju najviše. Razumijem i Seahawkse, znali su već na početku 2.p da je utakmica njihova, ali su morali uzvratiti za sve bolne poraze koje su im ovih godina Ninersi zadavali. I konačno, Purdy je prizemljen, tako da svi navijači Seattlea trebaju biti ponosni. McDonald je jednostavno odličan trener i sada se može pričati o tome da mu se ponovo da COTY. Odbrana im je fenomenalna.

A večeras?
Ako ćemo po ovom, viđenom sinoć, lagani favoriti u oba slučaja su naoko ozbiljnije ekipe sa manje povrijeđenih: Ramsi i Patsi. Ali, ko bi ga sad znao, kada nijanse odlučuju. Vjerujem da će obje utakmice ponuditi spektakle veće nego ovo sinoć, jer se hype plejofa mora dignuti stepenicu više, imam neki osjećaj da publici i javnosti u Americi fali to što je ponestalo popularnih QB-ova. A to je u suštini odlično za football.
naker Posted - 14/01/2026 : 22:04:03
SF što ima više povređenih igrača to bolje igraju. Buffalu se povredio još jedan WR, njima bukvalno nema ko da hvata lopte. Samo da budu tvrde i neizvesne tekme, živele odbrane!
Salkan Posted - 14/01/2026 : 12:19:33
Izgleda prilično loše za Ninerse:

Salkan Posted - 14/01/2026 : 06:07:06
Istina je, dakle, da su vlasnici Steelersa otpustili Tomlina.
To je dupli problem: ne samo da se zauzeo stav da, ako si trener Steelersa, moraš znat' napravit pitu od govana, nego i to da je samo rezultat bitan, tj.da se očekuje da Steelersi, kakvi god da su, jurišaju na SB. Ludost.
Gledam Tomlinov skor u plejofu u 19 sezona: 8-11, s tim da je zadnjih sedam izgubio. Nevjerovatno, ali kad ti franšiza koja ima najviše titula /zajedno sa NE/ i koja je poslije Cowboysa vjerovatno i najomiljenija u državi, ne može naći zamjenu za QB 5-6 godina, onda nešto ozbiljno ne štima (u hijerarhiji, iznad pozicije HC). One sezone kad je Big Ben odlazio - a to su sezone kada se šakom i kapom pomagalo Steelersima na svakom mogućem downu - poželio sam im duuuug period suše. Eto. Po mom ubjeđenju, problem Steelersa nikad nije bila ni odbrana ni OL ni QB - nego bahatost razmaženih risivera i loša timska atmosfera. Od Antonia Browna na ovamo, vlasnici su radi spektakla dopuštali da dres obuku najveći klošari koje nijedan trener ovog svijeta ne bi ukoljenčio i smirio. I svake im se godine, u ovom periodu, ta politika vratila po nosu - vlasnicima, mislim.

Eto, tri ekipe iz AFC North otpustiše trenere, s tim da posao u Pittsburghu novinari nazivaju "najopasnijim", onaj u Baltimoreu "najprivlačnijim", a onaj u Clevelandu "najtežim". Kako zasad stvari stoje, Harbaugh će prihvatiti posao u Giantsima, bio bi red da Tomlina dovede Jerry Jones, pa da ova dvojica još makar deset sezona igraju MNF i SNF i da se neka druga rivalstva malo prodube.

A što se Burrowa tiče, eto mu Steelersi; em bi došao iza pravih OL, em bi rasteretio Bengalse da u capu oslobode prostora za makar 3-4 dobra igrača.
naker Posted - 13/01/2026 : 21:21:36
AJ Brown cele sezone kuka i plače, i kad dođe plejof ispusti ključna hvatanja... Moji Eaglesi se solidno obrukali u odbrani titule, činjenica da napad uopšte nije funkcionisao ove sezone. Svaka čast kako je SF odigrao uzimaju u obzir da im je pola ekipe povređeno.

Tomlin zasluženo odlazi iz Steelersa, čovek već 10, čitaj=deset, godina nema pobedu u plejofu. Već godinama ne zna da namesti napad, a ne znam kako je očekivao da će Rodgers uraditi nešto? Postao je meme sa njegovim forteom da ima pozitivan skor u sezoni, i čim to ostvari ekipa se raspadne po svim šavovima. Predugo je ostao kao trener samo zbog stare slave (a ljudi zaboravljaju da je ekipu sa kojom je osvajao SB stvorio Tony Dungy, a ne on). I on i Harbaugh su odavno trebali biti najureni.

Herberta mi je najviše žao jer ono je suludo koliko je OL Chargersa dozvolila da popije batina. On i Burrow zaslužuju da igraju iza ozbiljnijih ofanzivnih linijaša. A najveći srećković je Stroud koji je kriminalno loše odigrao, ali izvukla ga sjajna odbrana Texansa.

I drago mi je što će u sledećoj rundi igrati ekipe koje imaju odlične odbrane. To je taj pravi muški NFL :)
jagodanbg Posted - 13/01/2026 : 19:32:02
Odlična sezona se nastavila odličnim PO.
Hjustonova odbrana 😮😮 Alo, na čemu ste momci!?!?
Voleo bih Sijetl i Hjuston u SB!
Salkan Posted - 13/01/2026 : 06:29:28
Nisam loš, 5/6.

Jedino me Chargersi iznevjeriše, jer i dalje mislim da imaju ekipu puno bolju nego za skidanje gaća u Foxboroughu. Očito je riječ o porodičnoj falinki, i mlađi Harbaugh ima sklonost za degradiranje talenata - ne kažem da je ekipa kompletna, odbrana je puno bolja negoli napad, ali sve ove godine u LA, Herbert je neiskorišten dovoljno i bogami, ako ne konsoliduju OL i dovedu nekog novog, dobrog WR (Allen je već za penzije), odoše Chargersi u prosjek.

Sinoćnja utakmica je pokazala da je praktično nemoguće konvencionalno i ziheraški igrati protiv Houstonove odbrane. DALEKO najbolja odbrana u ligi ove godine, podsjećaju me na nekoga iz prošlosti Jedva čekam da danas čitam glupane kako prozivaju Tomlina; čovjek je godinama unazad činio čuda sa prosječnim ekipama, nisam siguran da bi za Steelerse bila dobra opcija riješiti ga se.

Divisional round:
AFC
HOU @ NE
BUF @ DEN

NFC
LAR @ CHI
SF @ SEA

Ovdje bi trebalo pažljivije posmatrati rostere i IR, ima tu sad more povrijeđenih i nespremnih igrača koji su praktično odsudni u svojim ekipama. Pobijediće ko je zdraviji, zasad uopšte nemam predstavu koga bih favorizovao - postoje indicije da će se Ninersima vratiti dva igrača u odbranu i to bi moglo biti vrlo bitno u teškoj utakmici kod Seattlea. Tu ustvari i vidim najneizvjesniji duel.
tex2 Posted - 12/01/2026 : 13:20:10
Billsi i Jagsi skroz izjednačen susret.
DzekDenijels Posted - 12/01/2026 : 12:17:19
quote:
Originally posted by tex2

Efikasno sinoć. Kakav povratak Bearsa!

Green Bay sam sebe izbacio, odnosno njihov kicker.
Liku bi trebalo zabraniti da dolazi na stadion.

Odlična utakmica LA Ramsa.
Kakvo hvatanje Parkinsona 40 sekundi pre kraja.

Sve utakmice neizvesne osim Patriotsa i Chargersa.
Večeras se čeka Pitsburg.
tex2 Posted - 11/01/2026 : 09:11:09
Efikasno sinoć. Kakav povratak Bearsa!
naker Posted - 09/01/2026 : 21:58:55
To bi bili i moji pikovi, samo verujem da će moji Eaglesi moći dobiti SF. Ali videćemo.
Salkan Posted - 07/01/2026 : 08:25:34
Konačno je svanulo!
10 dugih godina trtljam da Ravensi sa njim na čelu nikada neće biti na vrhu - onaj SB koji su uzeli, uzeli su spletom čudnih okolnosti, sa 3-4 HoF igrača, odlazećim Lewisom i Reedom. Uzeli su jer je taj tim imao ne jednog, nego nekoliko vođa unutar ekipe, koji su i dalje čuvali identitet Gavrana. "Biće bolje, fali nam safety, niko ne može zamijeniti Lewisa, loši nam WR, sudije čuvaju Steelerse, Lamar se ne može uozbiljiti, nemamo pass rush"...sve su to gluposti Napoleonovih apologeta, koji se razumiju u ovu igru ko Mara u kriv q.
Head coach je u kontekstu fudbalske franšize osoba koja, osim što koordinira rad (nezavisnih) koordinatora (spec, OF, DEF), valjda donosi glavne strateško-taktičke odluke u ekipi, određuje koncept utakmice i mijenja plan ovisno od toka iste.
Samo u OVOJ sezoni Ravensi su izgubili 4 utakmice direktno njegovom greškom, lošim vođenjem, pogrešnim odlukama, ziheraškom strategijom koja je u ovom sportu umrla još prije 20 godina. I nije to slučajno kad nekoliko ključnih igrača počnu da prave fatalne greške. A to se dešava intenzivno od 2019.godine na ovamo.

Nikad nisam valjao gluposti da su Ravensi elitna franšiza i da su u rangu najvećih i najpopularnijih. Ali tvrdim da su sezone 2019 i 2023 one kada je Harbaugh morao otići, da bi se rebuilding uradio na vrijeme. Da bi Ravensi svoj ponovo nađeni identitet uklopili u novi fudbal koji se danas igra. Sada se nadam da će DaCosta naći pravo rješenje, pa iako mi je velika želja Brian Flores, biću presretan ako dovedu HC i jednog koordinatora koji će imati iskustva i krenuti poslagati stvari na svoje mjesto.

Da se rahat gleda i plejof i prati off-season. Nek ide svom senseiu Andyju i trenira spec.timove u KC, sretno mu bilo. Ionako je samo dijelio gameball u svlačionici zadnjih godina i pokazivao nove zube kamerama.

Ovo je NAJBOLJA sezona Ravensa u zadnjih 10 godina!

P.S. A što se tiče plejofa, iako ovo sve izgleda vrlo napeto, mislim da se barem u ovoj rundi neće desiti neka TOLIKO zanimljiva utakmica, ali očekujem barem jedno, ako ne i dva moguća "iznenađenja":

AFC:
Hou
Buf
Sdg

NFC:
Lar
Sf
Chi.
naker Posted - 05/01/2026 : 21:56:04
Ravensi kako su otvorili sezonu, tako je i završili. Uvek ista priča sa Lamarom i Harbaughom, jednostavno ne ide.

Sjajan kraj sjajnog regularnog dela. Samo da se i u plejofu nastavi u istom ritmu.

I naravno moji Eaglesi izvukli najtežeg protivnika... Ima zle krvi između File i SF još od onog finala konferencije kada smo im povredili svakog QB-a. SB pre SB :)

Salkan Posted - 05/01/2026 : 10:52:01
Ipak ima pravde, pa iako je lopta jajasta.
Kakav kraj regularne sezone!
naker Posted - 29/12/2025 : 20:56:17
Igrači koji su frajeri u regularnom delu, a pogube se u plejofu, su čista zabluda. Ravensi da su pametni oterali bi i Harbaugha i Lamara.

Biće ludnica u poslednjem kolu: Tampa vs. Carolina, SF vs. Seattle, i šlag na tortu večitih rivala - Pittsburgh vs. Baltimore
Imrahil Posted - 29/12/2025 : 18:01:15
Meni je Lamar precenjen, tj od onih kvoterbekova koji su odlicni do plejofa.
tex2 Posted - 28/12/2025 : 22:01:36
Cleveland dobio Pittsburgh, Miami Tampu
Salkan Posted - 28/12/2025 : 09:13:02
Poslije ove utakmice, jedino pitanje za Ravense ostaje: Kako pasti?
Još jedna dobra tura igrača će pasti u zaborav, kao i one iz 2019 i 2023, nije nikakvo čudo što se fanbase pita "ko je kriv?". A mi znamo, naravno, ko je kriv, kao što i oni znaju, i svi znaju, ali je propagandna mašina na strani malog Napoleona.
Tako da dođosmo do predvidljivog kraja sezone: vrlo je bitno, u slučaju Harbaugha i budućnosti franšize (samim tim i budućnosti Lamarove), da ekipa završi negativnim skorom, jer će to biti presudno u odluci da se Harbaugh otpusti (a sa njim, nadam se i njegove desna i lijeva ruka).
Došli smo dotle da se nadamo da će Steelersi ostati okrutni i hrabri, te da će, iako kojim čudom izgube večeras od Brownsa - u zadnjoj utakmici ispucati omraženog Harbaugha nogom u guzicu.
Jer svako čudo koje bi poslalo Ravense u plejof vodi u daljnju agoniju i mediokritet koji franšiza jednostavno ne zaslužuje.
Dakle, vrlo moguća je sledeća opcija: Steelersi očekivano dobiju Brownse večeras + izvedu 2nd i 3rd string igrače protiv Ravensa, da bi ovi ipak imali 9-8 na kraju, pa da bi se u dogledno vrijeme na ovu sezonu gledalo kao "uspješnu, 9-8, ali eto povrede blablabla turnoveri Lamar povreda zgloba pa leđa itd". Harbaugh sretan, Steelersi sretni, divizija sretna, NFL sretan, Ravensi "nezgodan tim zakucan u zlatnu sredinu lige".
Lamar naravno, ima još uvijek dosta pred sobom, sretan mu put ako to želi, vidim da su se prošle sedmice već pojavili natpisi tipa "Bradyjevi Raidersi i Delfini imaju dovoljno love". Ne bih se iznenadio da, ako kojim slučajem Harbaugh ostane i iduću godinu, DaCosta popusti pod pritiskom i trejda ga u jedan od dva pomenuta tima.
Želja mi je bila da se sve razriješi sinoć, ali eto, Packersi nisu imali sreće sa QBima.
jagodanbg Posted - 23/12/2025 : 10:03:15
Meni je ovo jedna od nagotivnijih sezona koje sam gledao, iako Ravens za koje navijam ne ulaze u plej of.
Ali vaskrsnuce i neocekivani uspeh nekih ekipa me odusevljaju!
Ne znam za koga pre da 'navijam': Hjuston, Karolina, Sijetl, Dzeksonvil, Denver, Cikago, LAC, pa cak i vecito 'omrazenom' New Englandu zelim sto bolji rezultat..
fabriano Posted - 21/12/2025 : 22:38:11
quote:
Originally posted by naker

Allen 0-4 u plejofu protiv Mahomesa. A Chiefsi već ispali, tako da...

Neki bi rekli da on nije izgubio te tekme.
Realno, Chiefsi su uvijek bili kompletnija ekipa, s boljim glavnim trenerom

quote:
Kad će Billsi nešto uraditi ako ne ove sezone? I da, ove godine je NFC jači od AFC-a.

Kao sto sam rekao, s obranom koju imaju nemaju sanse

quote:
Inače, dva meča u ovom kolu: Rams vs Seahawks, i Bears vs Packers, poezija. Ove sezone kao nikada do sada imamo legendarne mečeve u regularnom delu, a po prikazanoj igri i uzbuđenjima kao da gledaš finala konferencija. NFL je sjajan

Boli me ovaj poraz ''mojih'' Packersa protiv bearsa, sve sto je trebalo je uhvatiti onaj jebeni onside kick, steta.... al' definitivo sjajna utakmica, klasik. Smatram da je Love igrao do kraja nebi bilo problema s pobjedom, iako je nas backup QB odigrao vrhunski
naker Posted - 21/12/2025 : 21:20:13
Allen 0-4 u plejofu protiv Mahomesa. A Chiefsi već ispali, tako da... Kad će Billsi nešto uraditi ako ne ove sezone? I da, ove godine je NFC jači od AFC-a.

Inače, dva meča u ovom kolu: Rams vs Seahawks, i Bears vs Packers, poezija. Ove sezone kao nikada do sada imamo legendarne mečeve u regularnom delu, a po prikazanoj igri i uzbuđenjima kao da gledaš finala konferencija. NFL je sjajan

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000