| T O P I C R E V I E W |
| manhunter |
Posted - 02/10/2008 : 19:00:54 Imamo pogađanje filmova na 600 i kusur stranica, ali nemamo inače filmske diskusije?? Evo za početak, something to discuss for:
American Film Institute's 10 Top 10 honors the ten greatest American films in ten classic film genres:
Animation 1 Snow White and the Seven Dwarfs 1937 2 Pinocchio 1940 3 Bambi 1942 4 The Lion King 1994 5 Fantasia 1940 6 Toy Story 1995 7 Beauty and the Beast 1991 8 Shrek 2001 9 Cinderella 1950 10 Finding Nemo 2003
Romantic comedy films 1 City Lights 1931 2 Annie Hall 1977 3 It Happened One Night 1934 4 Roman Holiday 1953 5 The Philadelphia Story 1940 6 When Harry Met Sally... 1989 7 Adam's Rib 1949 8 Moonstruck 1987 9 Harold and Maude 1971 10 Sleepless in Seattle 1993
Westerns 1 The Searchers 1956 2 High Noon 1952 3 Shane 1953 4 Unforgiven 1992 5 Red River 1948 6 The Wild Bunch 1969 7 Butch Cassidy and the Sundance Kid 1969 8 McCabe and Mrs. Miller 1971 9 Stagecoach 1939 10 Cat Ballou 1965
Sports 1 Raging Bull 1980 2 Rocky 1976 3 The Pride of the Yankees 1942 4 Hoosiers 1986 5 Bull Durham 1988 6 The Hustler 1961 7 Caddyshack 1980 8 Breaking Away 1979 9 National Velvet 1944 10 Jerry Maguire 1996
Mystery films 1 Vertigo 1958 2 Chinatown 1974 3 Rear Window 1954 4 Laura 1944 5 The Third Man 1949 6 The Maltese Falcon 1941 7 North by Northwest 1959 8 Blue Velvet 1986 9 Dial M for Murder 1954 10 The Usual Suspects 1995
Fantasy films 1 The Wizard of Oz 1939 2 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2001 3 It's a Wonderful Life 1946 4 King Kong 1933 5 Miracle on 34th Street 1947 6 Field of Dreams 1989 7 Harvey 1950 8 Groundhog Day 1993 9 The Thief of Bagdad 1924 10 Big 1988
Science fiction films 1 2001: A Space Odyssey 1968 2 Star Wars Episode IV: A New Hope 1977 3 E.T. the Extra-Terrestrial 1982 4 A Clockwork Orange 1971 5 The Day the Earth Stood Still 1951 6 Blade Runner 1982 7 Alien 1979 8 Terminator 2: Judgment Day 1991 9 Invasion of the Body Snatchers 1956 10 Back to the Future 1985
Gangster films 1 The Godfather 1972 2 Goodfellas 1990 3 The Godfather Part II 1974 4 White Heat 1949 5 Bonnie and Clyde 1967 6 Scarface: The Shame of the Nation 1932 7 Pulp Fiction 1994 8 The Public Enemy 1931 9 Little Caesar 1931 10 Scarface 1983
Courtroom dramas 1 To Kill a Mockingbird 1962 2 12 Angry Men 1957 3 Kramer vs. Kramer 1979 4 The Verdict 1982 5 A Few Good Men 1992 6 Witness for the Prosecution 1957 7 Anatomy of a Murder 1959 8 In Cold Blood 1967 9 A Cry in the Dark 1988 10 Judgment at Nuremberg 1961
Epics 1 Lawrence of Arabia 1962 2 Ben-Hur 1959 3 Schindler's List 1993 4 Gone with the Wind 1939 5 Spartacus 1960 6 Titanic 1997 7 All Quiet on the Western Front 1930 8 Saving Private Ryan 1998 9 Reds 1981 10 The Ten Commandments 1956 |
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| naker |
Posted - 10/11/2025 : 21:16:25 
Weapons (2025)
U lepom malom sređenom predgrađu tokom noći sva deca iz istog razreda se probude i raširenim rukama istrče u noć i nestanu. Niko ne može da objasni šta se desilo i gde su nestali. Misterija je još veća kada se ispostavi da su nestali svi učenici iz istog razreda osim jednog dečaka. Svaki žitelj malog gradića drugačije reaguje na ovaj događaj, a gro krivice pada na učiteljicu tog razreda koju mnogi nisu voleli... Dobro postavljena krimi-misterija sa natprirodnim elementima. Priča teče nelinearno, jer se svako poglavlje filma posmatra iz ugla drugog lika, i gde se polako otkrivaju tajne koje krije mali gradić. Gluma sasvim korektna, posebno se izdvaja Julia Garner.
Nažalost moderni filmovi koji pretenduju da budu ozbiljni horori svi odreda imaju jednu ogromnu manu - nisu nimalo strašni. Film ponavlja iste greške kao Longlegs, gde ima dobru početnu premisu i atmosferu krimi misterije, ali ne zna da poentira i završi priču. I korišćenjem lošeg humora glavnog negativca pretvara iz strašnog u komičnog. Isto kao i kod Longlegsa sa Kejdžom, gde glavni negativac postane sprdnja, karikatura, običan klovn, tako i ovde glavni negativac je komičan, neozbiljan, i nimalo strašan niti ubedljiv u svojoj ulozi. Ovi moderni horori počnu ozbiljno, da bi u jednom momentu nastupila scena: "A dobro šta se primate, pa samo smo se zezali!"
Dobar početak sa krimi misterijom, ali upropašćen u razradi sa neozbiljnim komičnim glavnim negativcem i odsustvom bilo kakve strave ili jeze. Ne nasedajte na hajp modernih horora jer ne nude ništa više od prosečnog jednog gledanja. 6/10  |
| naker |
Posted - 08/11/2025 : 23:16:02 I ja odgledah novog Predatora u bioskopu. Preteralo se sa diznizacijom i kopiranjem Mandaloriana i baby Yode, ali kao čistokrna punokrvna akcija film rastura. Najbolji film akcije koji sam pogledao ove godine. |
| vice |
Posted - 08/11/2025 : 20:07:25 Novi Predator rastura!!! |
| going going |
Posted - 07/11/2025 : 19:55:50 quote: Originally posted by naker
Fargo odličan bio, odličan i ostao. 9/10 
Braća Coen su nekada pravili tako dobro filmove, nekako su nestali sa scene u poslednje vreme nisam odavno čuo za njih...
Razdvojili su se, sada svako pravi za sebe filmove. Steta. Mislim da im je poslednji zajednicki film bio onaj antologijski vestern za Netflix, nisam taj pogledao jos uvek. Nisam gledao ni jedan od tih solo projekata.
Ali ti filmovi koji su snimali 80ih i 90ih i pocetkom 2000ih su meni skoro svi genijalni. Ne znam da li mi je bolji Raising Arizona ili Big Lebowski, Barton Fink ili Blood Simple, O Brother, Where Art Thou? ili Inside Llewyn Davis; sve je genijalno. |
| naker |
Posted - 07/11/2025 : 18:16:34 <3 |
| pcoro |
Posted - 07/11/2025 : 12:10:34 quote: Originally posted by naker

Martyrs (2008)
Katolički klasik! |
| Zula |
Posted - 06/11/2025 : 09:23:11 The House of Dynamite
Zanimljivo ostvarenje oskarovke K.Bigelow koja se proslavila kao režiser filmova povezanih sa ratom u moderno doba (Hurt Locker je bio proglašen najboljim filmom, a Zero Dark Thirty je nominiran za najbolji film). No ovaj film bi se mogao nazvati antiratni, ista priča ispričana iz 3 kuta u isto vrijeme, s krajem koji je ostavljen otvoren, da si svatko zamisli "što bi bilo kad bi bilo". Ideja i kraj su mi najbolji (iako su mnogi gledatelji željni zaokružene cjeline, nezadovoljni tim otvorenim krajem). Glumci su ok, priče u priči malo variraju od mogućih do patetičnih, gubi se granica između krute realnosti i dječje igre (što je dobro), kraj samo pokazuje apsolutni izostanak kontrole onih koji imaju kontrolu. Gledati bez očekivanja, ima dinamita za svakog dovoljno... |
| Zula |
Posted - 05/11/2025 : 22:03:03 Nakeru, nevjerojatno! Baš sam se jučer sjetio tog filma. Gledao sam ga već 2 puta, ali nisam se mogao sjetiti kako se zove pa sam potražio. I čak sam htio nešto o njemu napisati, al sad više nije važno... 🤣 Napisao si sve bitno: drugi dio je gadniji i snažniji, kraj je jako dobar, a za neke scene treba imati želudac. Što spoznaje umiruća mučenica na prijelazu između ogromne patnje i smrti... |
| manhunter |
Posted - 05/11/2025 : 21:53:26 Odlični su Martyrs. |
| naker |
Posted - 05/11/2025 : 21:27:27 
Martyrs (2008)
Mlada devojka uspe nekako da pobegne iz monstruoznog podruma gde je godinama bila mučena i prebijana. Završi u sirotištu gde se sprijatelji sa devojkom koju takođe nije mazio život. Mnogo godina kasnije gonjena željom za osvetom, i demonom koji je zlostavlja, ona uspeva da pronađe ljude koji su je mučili i brutalno ih ubije. Pošto se osvetila očekivala je da će demon prestati da joj se pričinjava i da je muči, ali muke i bol se nastavljaju. Na kraju se ispostavlja da mračni podrum gde je bila mučena skriva zlokobnu tajnu...
Film je bolestan, sa izrazito grafički prikazom nasilja i brutalnosti. Lično, video sam i gore, ali čisto upozorenja radi ako neko nema stomak da gleda kako se neko reže staklom po svom telu, ili mu zabijaju metal u telo, ovo definitivno nije film za njega. Iako je film body horror i splatter sa obiljem krvi, ovo nasilje nije svrha sama po sebi. Film počinje sa napetom akcijom, i obiluje scenama borbe i nasiljem u prvoj polovini, ali u drugoj polovini spušta loptu i tempo radnje jer se akcenat stavlja na otkrivanje misterije cele priče gde se dolazi do šokantnih otkrovenja. Po meni ova druga "mirnija" polovina je veći horor i strašnije od bilo koje brutalne akcije prolivanja krvi i jump scare-ova.
Kao što sam naziv kaže, film je o mučeništvu pa dominiraju hrišćanski motivi gde se na filozofski način pokušava odgovoriti na pitanje šta se dešava posle smrti. Horor mučeništva, horor samopovređevanja, horor hladnog korporativnog upravljanja, horor ljudske ambicije i gladi za znanjem, horor života posle smrti, horor smisla života. I za razliku od većine žanrovskih ostvarenja, Martyrs ima odličan kraj i poentiranje cele priče. Završetak kakav treba da bude. Franci znaju znanje.
Bolestan, ali ovo je odličan splatter koji se na religijsko-filozofski način bavi hororom mučeništva i hororom šta se dešava posle smrti. Ko ima stomak za nemile scene biće nagrađen, jer ovo je zapravo vrhunski horor koji tera na razmišljanje. 9/10  |
| GitaristRoko |
Posted - 04/11/2025 : 10:53:49 Žene, luđaci i malo dobrih pedera (2025)
Prema istoimenoj knjizi, režirano od strane čovjeka zaslužnog za Osmog povjerenika. Radnja je poprilično turbulentna i zanimljiva. Gluma malo kiksa u par primjera, ali generalno se dobro drži. Osvijetljenje je dobro i vizualno je lijep film. Nasmije u puno slučajeva. Preporučam ga, možemo reći da imamo kvalitetan novi domaći film.
8/10 |
| Grzi |
Posted - 03/11/2025 : 12:33:37 Chainsaw Man - The Movie: Reze Arc
Sinoc otisao drugi put pogledati i sto reci osim da je bez sumnje ovo najbolji film ove godine, unatoc stvarima koje su mi smetale. A to je cinjenica da su promijenili redatelja. Seriju je rezirao pretalentirani Ryu Nakayama koji je izbjegao tipicne anime motive i tropeove, te doslovno rezirao CSM kao arthouse film. S obzirom na nadrealnost radnje, to je pasalo savrseno i dalo nam malo drugaciju verziju mange. Medutim, to se nije svidjelo tipicnim otakuima, te su zbog ogromnog online pritiska smjenili jadnog Nakayamu (da se razumijemo, seeija je svima bila dobra, samo ne ono sto su ocekivali, sto cini situaciju jos apsurdnijom).
Film je u osnovi manga 1:1, sto nije problem, jer Fujimoto u mangi ima filmski pristup, a sama manga je jedan od najbolji stripova ikada, znaci nemoguce za zajebati.
Ali meni je serija i dalje bila bolja. Ali generalno, remek-djelo, ima tu arta, ima tu psihodelije, Reze je genijalan lik, film je smijesan i dirljiv i iscrpljujuce eksplozivan na momente, zapravo nevjerojatno dobro. Cekanje druge sezone (kad dolaze najbolji momenti mange) ce biti neizdrzivo. |
| naker |
Posted - 28/10/2025 : 21:18:32 
The Exorcist (1973) (Director's Cut)
Prvi put gledao produženu verziju ovog kultnog filma. Ova verzija je oko 10min duža od originalne.
Drugačiji početak jer par inicijalnih scena su u Iraku gde arheolozi kopaju previše duboko i prikazuje se kako je opatvoreno zlo pušteno u svet. Ova verzija sadrži onu famoznu i kontraverznu "spider-walk" scenu gde se zaposednuta devojčica niz stepenice spušta sa jezivim paukolikim koracima. Ova scena jeste uvrnuta, ali problem je što se desi neočekivano i nije usklađena sa scenama pre/posle nje pa tok radnje pati od ovoga. Najveće odstupanje u odnosu na bioskopsku verziju su zvučni i vizuelni efekti koji nekada poprilično menjaju atmosferu i vajb filma. S vremena na vreme se na sekundu na ekranu pojavi lik demona, đavola, što još u veoma ranoj fazi filma naslućuje u kom smeru će se kretati film. Nisam siguran koliko je ova modernizacija poboljšala film, čak bih rekao da unatoč dobrim namerama više šteti filmu nego što pomaže jer iz korena menja atmosferu. Kraj i epilog takođe za nijansu drugačiji.
Nije loš director's cut, ali stiče se utisak da je originalna bioskopska verzija već iz prvog pokušaja odlično odradila posao. 9/10  |
| Zula |
Posted - 27/10/2025 : 20:15:47 quote: Originally posted by naker
Overio The Tenant i knjigu i film. Knjiga je bolja, malo se tu Polanski pogubio jer je bespotrebno menjao kraj priče.
Bravo! Nisam čitao, ne mogu usporediti, ali film sam gledao 2-3 puta. |
| naker |
Posted - 27/10/2025 : 15:59:14 Overio The Tenant i knjigu i film. Knjiga je bolja, malo se tu Polanski pogubio jer je bespotrebno menjao kraj priče. |
| Zula |
Posted - 27/10/2025 : 15:34:13 Nekeru, sad kad si kod Polanskog, stanova i čudnih stanara... pogledaj (ako možda nisi) njegov film Stanar (Le Locataire). |
| bonjovi4ever |
Posted - 27/10/2025 : 12:17:30 THE POPE OF GREENWICH VILLAGE (1984.) - Kakva je glumčina Eric Roberts nekad bio, a naravno i Rourke je standardno dobar. Sam film je tek osrednja krimi drama čija radnja o dva brata koji preživljavaju na ulicama New Yorka - tj. jedan izvodi sranja pa ga drugi izvlači iz sranja da bi se, naposljetku, oboje našli u sranjima do grla - djeluje već previše puta viđena te joj, unatoč par dobrih humorističnih scena, fali kvalitetniji scenarij.
U svakom slučaju glumci izvlače film, a i taj šmek osamdesetih budi nekakvu nostalgiju (onima koji bi danas eventualno mogli osjetiti takvu nostalgiju). 6/10
THE LONG WALK (2025.): Solidna adaptacija Kingovog romana o 50 mladića koji kreću u Dugi hod, natjecanje koje bi trebalo potaknuti duh i produktivnost raspadnute nacije, a u kojem dobiješ metak u glavu ako ti, nakon tri upozorenja, brzina hoda padne ispod 3 milje na sat. Treba imati na umu da je King ovaj (distopijski) roman napisao neposredno nakon Vijetnamskog rata, odnosno treba uzeti u obzir ovaj metaforični kontekst jer prema komentarima imam dojam da su isti mnogi ovdje propustili.
Inače, zanimljivo je i da je u Kingovom romanu brzina hoda bila 4 milje na sat, a u filmu je smanjena na 3 milje, odnosno možda autori time žele poručiti da smo postali sporiji i ljeniji nego ikad, te mnogi današnji (umreženi) mladići ne bi preživjeli hod ni do prvog supermarketa. 6.5/10
CONAGHER (1991.) - Još jedan western prema serijalu romana Louisa L'Amoura sa standardno odličnim Samom Elliotom. Dosta emotivna priča o preživljavanju koja vješto balansira akciju, dramu i romantiku, bez da zagazi u nekakvu usiljenost, pretjerivanje i patetiku. 7/10
DRACULA: A LOVE TALE (2025.) - Caleb Landry Jones je dosta promašen izbor za Draculu, a kad sam na početku filma vidio njegov "pillow fight" (borba jastucima) s Elizabethom okrenuo mi se želudac. To bi trebao biti krvoločni Vlad Nabijač?!
No, uglavnom, film jest raskošno produciran, radnja ipak ponešto odstupa od Stokerovog klasika (što nije nužno prednost, jebote pillow fight), prema kraju ima ponešto dobre akcije, a cijenim što je u film ubačen i dašak Suskindovog Parfema. No nisam baš siguran koliko je bilo potrebe snimati još jednu ovakvu, u najbolju ruku skroz prosječnu adaptaciju. 6/10
RELAY (2024.) - Osobno jedan od najboljih trilera snimljenih u posljednjih par godina, iako konkurencija baš i nije neka. Dosta originalna priča o brokeru koji preko TRS-a - naslovni relay servis koji omogućava gluhim i nijemim ljudima posredovanje u telefonskoj komunikaciji - pomaže zviždačima koji su se našli u posjedu osjetljivih informacija pojedinih moćnika, odnosno nudi usluge medijacije između zviždača i inkriminirane firme.
Tko god je osmislio priču, odnosno scenarij je, bez daljnjega, vrlo inteligentan, a preokret u radnji mi nije bio ni na kraj pameti. Iako u samoj završnici, ako krenete dublje promišljati, neke stvari ipak pomalo škripe, čak ni to nije za zamjeriti jer jednostavno jako je puno toga ovdje uklopljenu u skoro dva sata filma koji drži pozornost od samog početka i traži veću angažiranost gledatelja. 8.5/10
|
| naker |
Posted - 26/10/2025 : 21:24:34 
Rosemary's Baby (1968)
Mladi bračni par se seli u novi stan kako bi počeli svoj novi porodični život. Tamo upoznaju nove komšije, mladu devojku koja živi sa starijim bračnim parom, koji ubrzo postanu previše nasrtljivi i prisni sa svojim novim susedima i često im se mešaju u život. Nakon što mlada žena zatrudni pod čudnim okolnostima, kreće ludilo.
Teško je i zamisliti sa ove vremenske distance koji šok je ovaj film svojevremeno izazvao kada se pojavio u bioskopima. Polanski je objasnio kako treba da izgleda jedan film. Ne postoji ovde nijedna mana, sve u filmu je odlično odrađeno i odlično funkcioniše. Priča, scenario, enterijer i scenografija, rad kamere, fantastična gluma Mie Farrow, napeta i neugodna atmosfera misterije, jeze i strave, okultna tematika koja se naslućuje kroz ceo film i koja dostiže svoj vrhunac na kraju, upečatljiv i kultni kraj... Savršeno.
Remek-delo bilo, remek-delo i ostalo. 10/10  |
| manhunter |
Posted - 25/10/2025 : 22:52:49 The Woman in Cabin 10 https://www.rottentomatoes.com/m/the_woman_in_cabin_10
Nemam reči koliko je ovo loše. Uprkos solidnom predlošku i zanimljivoj premisi, režiser je uspeo da od toga napravi neviđeno smeće od filma. Toliko klišea, opštih mesta, nelogičnosti odavno nije viđeno. Otprilike na polovini filma on počinje da bude parodija samog sebe i da nas uvede u nove dubine loših Netflix filmova.
1/10 |
| naker |
Posted - 24/10/2025 : 22:27:36 
Get Out (2017)
Crnac smuva belkinju, i ona ga poziva kući kod svojih da upozna njene roditelje. Oni žive malo dalje od grada, blizu prirode, iako se trude da prikažu da su otvorenih shvatanja, sredina u kojoj žive i ljudi oko njih zastupaju tradicionalne i konzervativne vrednosti. Nakon što se ispostavi da u svojoj kući drže crnce kao poslugu, kreće ludilo.
Moderan crnački horor, sa originalnom idejom i veštom razradom. Dobar žanrovski film, jako lepo i umešno se postepeno gradi teskobna i napeta atmosfera gde non stop imaš osećaj da nije sve kako treba. Veoma dobra karikatura licemernog američkog društva po pitanju rasne podele. Gluma takođe sasvim korektna.
Nažalost, moderni horori su retko kada strašni jer više idu na kartu da budu neugodni i neprijatni. Ne pričam ovde o jumpscare-ovima, već da od horora očekujem da me bar malo uplaši ili stvori jezu da mi nije svejedno, a kod Get Out-a tako nešto ne postoji. Drugi minus tj. najveća zamerka filmu je da je sam kraj i poentiranje priče slabašno mlako. Ne znam zašto moderni scenaristi ne znaju da napišu dobar kraj filma. Kao da se plaše da će biti previše ekstremni, ili neshvaćeni, nemam pojma, ali prečesto se igra na sigurnu kartu i ovde je sam kraj odrađen u maniru bezvezne komedije kao puj pike ne važi se samo smo se zezali! Moralo je to mnogo bolje i oštrije.
Dobar crnački horor, bolje od većine žanrovskih ostvarenja. Za jedno gledanje OK, za neki trajniji utisak ipak ne zbog manjka jezivih scena i lošeg komičnog kraja. 6/10  |
| Zula |
Posted - 23/10/2025 : 12:59:09 Brzo, brzo jagodane, prebaci misao u serije, jer se ovdje radi o filmu Fargo. Požuri dok još manhunter nije primijetio 🤣 |
| jagodanbg |
Posted - 23/10/2025 : 12:02:04 quote: Originally posted by naker

Fargo (1996)
Dok sam još pod utiskom serije, obnovio gradivo i pogledao ponovo kultni Fargo. Zabačeni mali gradić na severu SAD-a gde šiba sneg i zima, i gde pratimo konflikt između sitnih kriminalaca i lokalnih policajaca. Lokacija i način govora tog skandinavskog-američkog-engleskog toliko prepoznatljivi i unikatni da dođu kao glavni likovi u filmu. Prosta ruralna sredina sa ljudima koji nisu baš najbistriji, ali imaju dobro srce i ponašaju se na luckasti način neodoljivo podseća na Twin Peaks. Glumačka postava zaista fenomenalna da ne može biti bolja. Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare itd., ne zna se ko je odradio bolji posao. Gledajući ponovo film samo možemo da se uverimo koliko je Noah Hawley odradio kvalitetan posao na seriji. Prava je retkost pronaći film od samo sat i po, ali gde je sve odrađeno kako treba, nijedan minut nije suvišan ili da fali. Filmčina.
Fargo odličan bio, odličan i ostao. 9/10 
Braća Coen su nekada pravili tako dobro filmove, nekako su nestali sa scene u poslednje vreme nisam odavno čuo za njih...
Vise puta vec rekao, Fargo i BB su mi top2 serije ikad, ne mogu jos da odlucim koja je 1. koja 2.  |
| anto |
Posted - 22/10/2025 : 15:06:49 quote: Originally posted by naker

La Haine (Hate) (1995) ...
nigde domaćeg naziva,Mržnja ?? inače,da,baš,baš odličan film. |
| naker |
Posted - 22/10/2025 : 00:23:40 quote: Originally posted by Shaner
La haine klasik. A ovo odlično paše uz njega kao double feature:
Les misérables
Odličan Les miserables, gledao na nekom festivalu. I da, ide ruku pod ruku sa La Haine  |
| BeaGea |
Posted - 21/10/2025 : 15:03:12 Profondo rosso 8/10
Raspravljajući neki dan o Suspiriji došel sam na ideju da pogledam još koji film D. Argenta, i dolučil se za jedan od njegovih reprezentativnih filmova - Profondo rosso. Zadovoljan sam viđenim i ostavil je puno bolji dojam od Suspirije. Iako šteta kaj film nije malo koncizniji, jer nakon pola sata odličnog uvoda prelazi u laganu dosadu. Sve u svemu, preporuka onima koji su ga propustili dosad pogledati. |
|
|