forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Daniel Warren Johnson

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
jaki Posted - 03/02/2020 : 23:29:55
Daniel Warren Johnson:
Sve što ovaj čovjek nacrta je zlato.(valjda dobro i piše)
Extremity,Murder Falcon a sad i WW Dead Earth.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
naker Posted - 08/07/2026 : 23:29:52
Nema puno modernih autora koji mogu da me obraduju kada najave novi strip, ali DWJ i sci-fi uvek može.
fler Posted - 08/07/2026 : 15:58:05

Može!
don_draper Posted - 21/01/2026 : 14:19:33
Pročitao sam prvih 12 brojeva Transformera. Iako su davni dani prošli otkako sam gledao animiranu seriju, a filmovi su ipak ostali ultimativni trash, veselio sam se malo vratiti u autobotski svijet.
DWJ mi nije prvo ime koje bih povezao s ovim serijalom i svijetom, ali mora mu se priznati da se dobro snašao. Prvih 6 brojeva je i crtao te se tu pogotovo ističe taj njegov smisao za akciju i kadriranje, a poslije je crtačku ploču prepustio Jorgeu Coroni.
Priča je svakako dosta simpatična i naoko jednostavna te ima sve te elemente po kojima su serija/filmovi poznati. Ipak, DWJ je to malo ipak morao izbrusiti da bi pasalo u stripovski format, pa tako nema nekog patetičnog filozofiranja, već smo u mnogim stvarima in medias res.
Nedostajalo mi je doduše nekog konteksta i boljeg uvođenja likova jer nekad se čini kao da ih samo izbacuje iz džepa. Pohvalio sam prilagodbu stripu, ali ipak, i dalje to ne dostiže neke zavidne nivoe kvalitete. Za jedan generični blockbuster ovo je sasvim dovoljno, ali činjenica je da je moglo biti malo manje spektakla i malo više razrade.
Sve u svemu, ispunjena očekivanja, strip je dosta dinamična i dobra zabava, ali ne mogu reći da sam u tom kaosu ostao željan boljeg stripa.

3/5
naker Posted - 17/01/2026 : 21:57:34
quote:
Originally posted by fler
Baci pogled na Absolute Batman Annual 2025 - još jedan primjer fantastičnih, sočnih akcijskih scena,
točno osjetiš zamah i težinu šaketanja (mislim, gle ovo).

Overio, tačno sam znao da će biti samo pitanje vremena kada će Batman imati kečerski zahvat Kada su Frank Miller i Paul Pope imali sina nazvali su ga Daniel Warren Johnson

jaki Posted - 16/01/2026 : 10:06:46
DWJ je trenutno najbolji crtač u jamerike.
Scenarist...taman toliko dobarza taj američki žanr/publiku.
fler Posted - 16/01/2026 : 04:12:46
Nisam sve od izlistanog pročitao, svakako planiram jer mi je DWJ baš postao drag.

Usput, baci pogled na Absolute Batman Annual 2025 - još jedan primjer fantastičnih, sočnih akcijskih scena,
točno osjetiš zamah i težinu šaketanja (mislim, gle ovo).
A bome su mu i naslovnice za DC K.O. mini (bedastoća, ali zapravo zabavna) u istom tonu
naker Posted - 15/01/2026 : 21:37:24
Može jedna retrospektiva do sada iščitanog od DWJ, kao što ste već navikli idemo od lošijih ka boljim stvarima:

- Space-Mullet / Sci-fi space opera o grupi otpadnika koji igrom slučajom postaju tim i pokušavaju nekako da pronađu svoje mesto među zvezdama. Strip sa početka karijere ovog autora pa je crtež totalno drugačiji od uobičajenog. Strip je nažalost nedovršen i autor je napustio projekat. Strip može besplatno da se pročita na netu.

- The Moon is Following Us / Devojčica zarobljena u svetu snova i roditelji rade sve u svojoj moći da je spasu. Veoma hvaljen strip, ali meni se nije preterano svideo jer mi je previše tinejdž. Fanovima Sage će verovatno bolje leći.

- Beta Ray Bill / Kratko, scenaristički ništa specijalno, ali Beta Ray Bill je gotivan lik i strip je fenomenalno nacrtan i ofarban.

- Wonder Woman: Dead Earth / Mešavina Mad Max i Hellboy & BPRD Hell on Earth u postapokalitičnom okruženju gde je WW bila zarobljena u krio snu i jedini preživeli superheroj. Strip je totalno twisted metal, u kojem to stripu možete da vidite da neko iščupa kičmu Supermanu i njome mlati po neprijateljima kao buzdovanom pitam ja vas? Scenaristički ništa egzistencijalno, ali strip je metal i ultra zabavan.

- Extremity / Postapokaliptički svet sa Keltima i Škotima koji imaju tetovaže po licu i gde se lako ostaje bez ekstremiteta tj. udova. Miks Braveheart i Nausicaa, ostaje žal što je poslednja sveščica previše brzopleto odrađena.

- Murder Falcon / Samo moć metala može spasiti univerzum! Hibrid Tenacious D in The Pick of Destiny i I Kill Giants, i tužno i smešno, i sa obiljem referenci iz sveta metalurgije. Obavezno štivo za ljubitelje metala.

- Do a Powerbomb / WWF kečeri upoznaju Mortal Kombat. U isto vreme i tužno i zabavno, sa vrhunskim crtežom.

- Transformers / Autoboti i Decepticoni se vraćaju! Kakvo ljubavno pismo za sve fanove starog kultnog crtaća. Vrhunski vođena priča. Dokaz da DWJ zna da radi dugometražne stripove i da nije samo dobar crtač već zna i da kvalitetno piše.

.............

Kompletan autor koji i crta i piše svoje stripove. Čisto sumnjam da će neko biti oduvan njegovim scenarističkim umećem, ali u Transformersima je pokazao da zna itekako kvalitetno da piše. Uglavnom su mu stripovi kraće kilomatraže i retko piše duže radove. Crtački je sjajan, fantastičan crtež koji je često i sjajno ofarban. Strašno dinamičan i frenetičan crtež, prepun akcije i duela, gde likovi rade WWF kečerske zahvate i razne druge sulude poteze. DWJ je vidno inspirisan animacijama iz crtanih i mangi. Najveći atribut njegovih stripova, pored sjajnog crteža, je činjenica da su strašno zabavni za čitanje. Nadam se da mu Transformersi neće biti jedini strip gde se malo više potrudio sa scenarističkog stanovišta i da će u skorijoj budućnosti imati još neke ambicioznije projekte. Ali sviđa mi se stil koji neguje ovaj autor i zadovoljan sam pročitanim od DWJ-a. A i moram priznati da mi je gotivan podatak da mu je jedan od omiljenih stripova Ponos vragova koji su potpisali Macan i Biuković i da obožava Eddyjev grafizam u tom delu
naker Posted - 30/11/2025 : 23:01:46

Space-Mullet (#1-8) (Daniel Warren Johnson)

Grupa otpadnika sticajem okolnosti postane tim i zajedno jezde kroz vasceli kosmos i tuđinske planete kako bi nekako preživeli. Na početku grupa broji samo dva člana, ali tokom vremena se priča proširuje i dodaju se novi likovi. Svaki član posade ima svoju pozadinsku priču, i kroz poglavlja se malo više saznaje o njima. Priče variraju po sadržaju i kvaliteti, od onih banalnih i humorističnih gde nastupi svađa oko nestašice WC papira, do onih ozbiljnih i mračnih koje se tiču terorističkih napada, rasizma i genocida, greha prošlosti itd.

Web strip koji je DWJ pisao i crtao za svoju dušu, sa ovim radom je privukao pažnju na sebe. Dobro osmišljeni likovi i dobri dijalozi. Sci-fi space opera. Autor je ovde još na početku karijere pa crtež nije ono na šta smo navikli. Nije loše, ali ima problema sa nekim tehničkim stvarima, proporcijama likova itd. Toliko smo navikli da gledamo njegove stripove koji su odlično ofarbani, pa je potreban određen grejs period kako bi se privikli na ovaj monohromi crtež sa golubije plavom nijansom. Ali neke stvari su već bile na samom početku jasne, DWJ odlično crta scene akcija i borbi. A očekivano ih u ovom stripu ima dosta, i često su te scene brutalne i sirove, i autor je nasilje dobro zamaskirao jer nema crvene boje krvi. Autor je u momentu pisanja stripa bio mlad, pa su vidne neke očigledne reference na dela koja ceni i koja ga inspirišu. Npr. autor je veliki fan legendarne Cowboy Bebop animirane serije, trka klizanja u ratobornom varvarskom maniru će mnoge podsetiti na Battle Angel Alita, a takođe u par navrata autor je spominjao koliko obožava Grendel priče koje potpisuju Macan & Eddy!

Šteta što je DWJ digao ruke od ovog stripa i nikada ga nije završio. Ne spada u njegove bolje radove, ali ima dušu, i pruža dobar uvid u sam početak njegove karijere kako bi se videlo kako se vremenom razvijao kao crtač i kao strip autor. Originalan strip, sa dobro osmišljenim likovima i dijalozima tj. odnosima između njih, dobar crtež, i dobra space opera. Ali mogu da razumem autora da je isplativije raditi tezge za velike izdavačke kuće od web stripa koji se radi za svoju dušu

Uzmite u obzir da izdanje na papiru sakuplja samo prvih pet poglavlja ove priče. Ali pošto je u pitanju web strip svih osam postojećih poglavlja mogu besplatno da se pročitaju na sajtu. Strip je nedovršen i poslednje poglavlje je izašlo 2017 godine. Cenim da DWJ nikada neće dovršiti ovaj strip.

https://www.space-mullet.com/comic/promo-page/
naker Posted - 27/11/2025 : 21:37:47

Wonder Woman: Dead Earth (#1-4) (Daniel Warren Johnson)

WW se budi iz krio sna i saznaje da je tokom dugog perioda hibernacije Zemlja koju poznaje uništena do granice neprepoznatljivosti. Sve njene kolege iz JL su odavno nestali, a njene sestre Amazonke su mutacijama postale užasna čudovišta. WW je zaštitnik Zemlje i oseća odgovornost za sudbinu planete i čovečanstva. Da li može da bude heroj, još jednom, poslednji put, kad je najbitnije...

Strip bi se mogao opisati kao mešavina Mad Max-a i Hellboy & BPRD Hell on Earth. Postapokaliptični svet koji je razoren nuklearnim oružjem i gde non stop postoji pretnja invazije čudovišta i demona. Elseworlds priča gde je DWJ menjao neke stvari kod origin-a WW, ona je ovde mnogo jača nego inače jer predstavlja otelotvorenje konana-ratnika-varvarina. Strip nije dugačak, samo četiri poglavlja, pa scenaristički nije ništa vau. Postapokaliptične priče često obrađivana tema pa nema ovde mnogo originalnosti. Autor ubacuje neke ljudske sporedne likove, ali previše su generički napisani i jedva čekaš da prođe njihov deo i počne pesničenje. Ali DWJ ne bi bio to što jeste da stripu ne da svoj lični pečat. Fantastičan crtež, strašno dinamičan i frenetičan, prepun akcije i duela, gde likovi rade WWF kečerske poteze. U ovom delu je čak otišao i korak dalje, ovaj strip će se pamtiti po suludom i otkačenom momentu kada WW oko svog biča obmota kičmu koju je istrgla iz davno počinulog Supermana, i pomoću ovog novog superoružja počne da mlati po neprijateljima. Sličnu stvar je uradio i u Transformersima kada Optimus otkine svoju ruku i njome počne da šamara protivnike kao da ih lupa buzdovanom. Twisted metal! Nema u tom činu neke logike ili smisla, i ni ne treba da bude, ali zabavno je i otkačeno i volim kada autori izmišljaju ovakve stvari.

Nepretenciozno i neprepotentno, scenario ništa posebno, ali fantastičan crtež i non stop makljaža i poneki suludi otkačeni momenat. Dobro je što i dalje postoje stripovi koji ne žele da budu ništa više od toga negoli da budu - zabavni
naker Posted - 24/11/2025 : 21:59:13

The Moon is Following Us (#1-10) (Daniel Warren Johnson, Riley Rossmo)

Mala devojčica je jedne noći otišla na spavanje i sutradan ujutru se nije probudila. Njeni roditelji su van sebe jer niko ne može da objasni šta se desilo i kako je njihova klinceza dospela u ovo čudno stanje "kome". Oni su spremni da urade sve što je potrebno kako bi je "probudili", ulaze u njen svet snova gde ih čeka njena podsvest u vidu imaginarnih i stvarnih, kako prijatelja tako i neprijatelja...

Simpatičan strip o roditeljima koji pokušavaju da spasu svoju devojčicu. Strip se dotiče par zanimljivih tema kao što su: carstvo snova, lucidni snovi, podsvest, ima dosta psihologije itd., ali ne zalazi preterano u dubinu već je pitko štivo sa obiljem akcije, i donekle predvidljivo. Iako ima u stripu par zanimljivih twistova, pogotovo onaj sa ujakom, a objašnjenje naziva stripa u sedmoj sveščici je jedan poprilično solidan mindfuck momenat koji se neće lako zaboraviti. Lepo nacrtano, sa dosta kreativno osmišljenih čudnih stvorenja i čudovišta koje je kreirala mašta male devojčice. Crtež bajkovito raskošan, iako ne mogu da pređem preko toga da je majka nacrtana kao da je građena kao linebacker američkog fudbala. Generalno je crtež kritičan kod ženskih likova, ponekad fušerski odrađeni facijalni izrazi i oči. Više bih voleo da je strip ilustrovan prepoznatljivim frenetičnim crtačkim stilom DWJ-a.

Uzeh da čitam ovaj strip jer sam preko bare naleteo na par recenzija gde su ga pošteno nahvalili. Pa, nije baš toliko dobar. Očekivao sam ozbiljniji strip, a nekako je ispao previše tinejdž. Glavni likovi u stripu su roditelji koji čine sve što mogu da spasu svoje dete u otkačenom fantazijskom okruženju pa bi se strip mogao svideti fanovima Sage. Nije loše da ubijete vreme dok čekate da se kolege na poslu smisle, ali DWJ ima bolje stripove od ovog
naker Posted - 18/11/2025 : 22:20:32

Beta Ray Bill (#1-5) (Daniel Warren Johnson)

BRB je tuđin koji da bi spasio svoju rasu je pristao da naučnim eksperimentom bude pretvoren u kiborga ratnika-zaštitnika. Izgubio je svoj prirodni, humanoidni oblik i dobio snagu, ali lice konja. Igrom slučaja je dospeo na Asgard, gde je sve šokirao kada se ispostavilo da je dostojan Mjolnira, Thorovog legendarnog čekića kojeg je iskovao sveotac Odin. Odin je bio oduševljen BRB-om, i pristao je da i njemu stvori Stormbreaker, mlađeg brata čuvenog Mjolnira, pomoću kojeg će imati mogućnost da se vrati u svoj humanoidni oblik. Mnogo godina i bezbroj avantura kasnije, BRB je zapao u svađu sa Thorom i ovaj mu je u svojoj srdžbi uništio magično oružje. BRB odlučuje da prestane da se samosažaljeva i pronađe Odina kako bi mu ponovo podario magično oružje. Odin više nije sveotac i više nije svemoćan kao u mlađim danima (u penziji peče domaću rakiju u nekoj birtiji), ali mu govori da postoji samo jedan artefakt koji može BRB-u da podari ono za čim mu srce ište - Twilight, mač demonskog boga vatre Surtura...

Kratak mini-serijal od pet sveščica. Scenaristički poprilično rudimentalno i čita se brzo jer nema puno teksta, pitko štivo. Ali zato je crtež bogovski. Strašno dinamično kadriranje i paneliranje, DWJ je vidno inspirisan animacijama iz crtanih i mangi. Njegov crtež u svoj svojoj punoći dolazi do izražaja kod scena akcije i borbi. Makljaže i pesničanja pucaju od testosterona koliko bitke izgledaju moćno i epski. DWJ je veliki fan wrestlinga (kao što smo se već uverili kod njegovog Do a Powerbomb), pa njegov BRB radi silovite i kultne kečerske poteze. Farba crtežu odlično stoji i boja diže njegov grafizam na još jedan veći nivo. Takođe jako dobro crta i obraća pažnju na tehničke stvari pa mu leži sci-fi tematika (u šta smo već imali prilike da se uverimo kod njegovih Transformers-a). I još jedna stvar, obožavam što je njegov crtež tako prljav i frenetičan. Ko uživa u stilu crtanja čika Millera i Paul Pope-a, uživaće i u grafizmu DWJ. Top 3 modernih crtača sa američke scene.

Kratko, scenaristički ništa specijalno, ali Beta Ray Bill je gotivan lik i strip je fenomenalno nacrtan i ofarban
don_draper Posted - 02/10/2025 : 11:27:34
Možda nekad, u nekom trenu, ali sad u ovom nizu Imageovih stripova koje planiram čitati (a ima ih, pisat ću) zasigurno ne.
naker Posted - 01/10/2025 : 22:08:24
Extremity je vrh, al OK ako se povlačiš.
don_draper Posted - 01/10/2025 : 13:47:58
Nakon indiferentnog dojma na Powerbombu, odlučio sam dati još jednu šansu DWJ-u i pročitao Murder Falcon. Opet, nisam baš ciljana publika jer nisam neki fan metal glazbe, ali cijenim da je dovoljno dobar i mainstream strip da i šira publika može uživati u njemu.
Iako ima hommagea velikanima metala napretek (ako sam ja neke uočio, koliko ih tek zapravo ima). U svakom slučaju strip je jedan simpatični OTT miks akcije i emocija, totalno osvaja svojim tempom i humanošću.
Jako dobro DWJ miksa maštu, nerealno, osjećaje i svoje najdraže stvari u jedan pitak strip kojeg nije šteta čitati i otvarati nanovo zbog vrlo dobro nacrtanih prizora.
Iako i dalje mislim da je DWJ jači u vizualnom segmentu negoli u scenariju, ipak Murder Falcon dobiva zasluženih 4/5 i pohvale.
Od autora ću probati još pročitati Transformere, ostalo mislim da ću preskočiti.
don_draper Posted - 24/09/2025 : 20:40:30
Pročitao i toliko hvaljeni Do A Powerbomb.
Vrlo vjerojatno nisam baš ciljna publika pošto WWE i ostale oblike "wrestlinga" nisam nikad baš gledao i pratio. Ali, pomislio sam da možda i neće to biti presudno za užitak u stripu.
Krenut ću s vizualnim dijelom. Tu je DWJ na razini zadatka i isporučuje spektakl za spektaklom, prizori borbi izrazito dinamični i puni te ekstravagncije koja se očekuje od ovakvog stripa. Kroz strip se provlače elementi fantazije koji djeluju često "over the top", ali očito da crtački za ovog autora nijedan posao nije pretežak.
Priča mi baš nije štimala i činila se kao da kaska za ambicioznim vizualnim aspektom stripa. Dosta predvidljive emotivnosti i pretjerano klišeiziranih obrata. Elementi nadnaravnog mi nisu sjeli ovdje i puno toga se činilo kao da ide samo na traci. Također, predvidljivo je što će se događati i kojim tijekom, a u zadnjem volumeu DWJ sprema pomalo kontroverzno iznenađenje koje bi moglo podijeliti publiku.
Sve skupa, strip usprkos svom naslovu nije baš "odjeknuo" i ostavio mi je prilično ravnodušan dojam. Vizualno prolazi, ali imam dojam da za taj aspekt mogu se zadržati i na nekim drugim uracima ovog autora.
don_draper Posted - 17/08/2025 : 19:50:24
Wonder Woman : Dead Earth

Prvi susret s ovim autorom, odabrao sam nešto s meni poznatije tematike. Strip je priča za sebe, ne zahtjeva nekog većeg predznanja te nije neki klasičan DC naslov. Samim time, ima to dobrih i loših strana. Johnsonov crtački stil nije teško prepoznati i ovo je sasvim dobar showcase što sve crtački on može. Odgovor je puno toga. U ovom postapokaliptičnom svijetu koji je reduciran na neke osnovne materije i izuzet od tehnologije, njegov grubi i vrlo detaljan crtež osvaja i definitivno je glavni adut stripa. Čim to kažem, očigledno je da ispada da je priča slabija i to uistinu je tako. Korektno bi bilo reći da je priča generična i ništa pretjerano novog i impresivnog. Ima taj kut WW-ine obitelji i njenog mitskog porijekla koje nosi svoj pritisak, ali nema ovdje nikakve novosti, veće dubine ili emocije. No, Johnson se voli zabavljati i poigravati te zna priuštiti jako dobru avanturu čitatelju. WW Dead Earth je kao cjelina dosta dobro zaokružen, ne mogu reći da će ga se pamtiti, ali sasvim korektno i dobro štivo za opustiti se. Tko ga propusti neće biti na gubitku, ali brzo se čita pa nije zgorega ovjeriti ga.

3.5/5
verab Posted - 04/07/2025 : 16:06:51
Uskoro!

naker Posted - 12/03/2025 : 22:09:22

Transformers (2023; #1-18-?) (Daniel Warren Johnson)

Građanski rat na Cybertronu između između rivalskih fakcija Autobota i Decepticona je dostigao svoj vrhunac i doveo tu planetu na korak od uništenja usled nedostatka resursa tj. energona. Optimus okuplja grupicu svojih najvernijih sledbenika i napušta Cybertron, ali Megatron i Decepticoni ih prate uz stopu. Svemirska letelica se srušila na Zemlju i svi Transformersi su već duže vreme u hibernaciji. Ali momak i devojka slučajno otkriju svemirski brod baš u trenutku kada Jetfire ponovo aktivira Transformerse...

Ne znam za ostale, ali ja sam kao klinac obožavao da gledam stari Transformers crtać pa je ovde osećaj nostalgije jak. Ovaj strip je odrađen u maniru da podražava priču iz starog crtaća. Prva generacija tj. G1 selekcija Transformersa (Optimus, Megatron, Starscream, Jazz, Ratchet, Shockwave, Soundwave itd). Poznati likovi koje sam voleo da gledam u starom crtaću. Početak priče podseća na crtać, ali ima i novih momenata. Jedan od bitnih atributa stripa je što je ovo delo u kojem mogu da uživaju i stariji i mlađi, i oni koji su već upoznati sa pričom oko mitologije Transformersa, kao i oni kojima je ovo prvi put da se upoznavaju sa svetom Transformersa. Radnja teče sporo, autor ne žuri sa pričom, do sada je izašlo osamnaest sveščica i Megatron je tek sad počeo da se pojavljuje (osim par flešbek scena), čisto da shvatite kontekst tempa radnje. DWJ je takođe promenio neke stvari iz lore-a, hibernacija Transformersa nije trajala milionima godina već samo par stotina pa su dešavanja na Cybertronu itekako aktuelna, a ne stvar davne prošlosti itd.

Daniel Warren Johnson je odličan crtač i idealan čovek da ilustruje ovu franšizu. Detaljan crtež koji obraća pažnju na sitne stvari kada je potrebno ilustrovati svaki tehnički i metalni šraf prilikom transformacije robota. Njegov crtež je izrazito dinamičan na koji mange vrše bitan uticaj, ovo pogotovo dolazi do izražaja kod scena akcije i borbe kojih u ovom stripu zaista ima pregršt. DWJ voli wrestling kao što se već zna iz stripa Do a Powerbomb pa Transformersi prilikom borbe prsa u prsa često koriste rvačke poteze da obore jedan drugog što dovodi do par zaista epskih i sjajnih kadrova. Ne može se govoriti o crtežu bez spominjanja farbe za koju je zadužen Mike Spicer. DWJ crtež još bolje izgleda kada se oboji jakom i životopisnom farbom. Odličan crtež i odlična farba. Zaista ne znam u kom stripu možete da videte madafaka momenat kada Optimus otkine svoju oštećenu ruku i njome kao palicom mlati sve robote oko njega

Tekući serijal, osamnaest sveščica izašlo do sada, ali Bushido je u pravu kada je rekao da živimo u novom zlatnom dobu licenciranih stripova. Daniel Warren Johnson je idealan autor da piše i crta ovu franšizu, za sada radi odličan posao, samo neka tako nastavi
naker Posted - 21/03/2024 : 13:01:45

Extremity (Daniel Warren Johnson) (#1-12)

Čovečanstvo je uspelo da večitim ratom izmeni reljef zemlje i u ovom postapokaliptičnom svetu preživeli obitavaju na a la Avatar lebdećim planinama gde se međusobno podeljeni u ratoborne klanove bore do smrti.. Strip se zove Extremity zbog bukvalnih i figurativnih razloga, česti ratovi dovode do sakaćenja i invaliditeta, dok odsustvo udova odaje utisak da nešto fali, likovi osećaju neku prazninu u sebi koju ne mogu da ispune jer ih sveopšte ubijanje i nasilje ne ispunjava..

Nošnja i farba tj. tetovaža na licu će mnoge podsetiti na Braveheart i deluje da su likovi dizajnirani po modelu Kelta i Škota. Strip je naučna fantastika, ali je oružje ratovanja srednjevekovno, dok otkačen dizajn letelica, mašina, i zgrada pomalo podseća na humor iz igrice Red Alert II. Strip takođe ima dosta sličnosti sa Miyazakijevom Nausicom (postapokalipsa, čudovišta, ograničeno zemljište i klanovi, letelice, staro oružje, AI itd.). Crtež je prelep, bilo da je reč o dizajnu arhitekture, čudovišta, ili kod odličnih scena borbi kojih u ovom stripu zaista ima na obilje. Posebna napomena ide i na odličan kolor. A kao da sve ovo nije dovoljno, autor se čak potrudio i da nacrta i mapu sveta, što će zagrejati varvarsko srce svakog fana epske fantastike.

Jedino što je moglo biti bolje odrađeno u ovom stripu je poslednji broj koji ima previše ekstreman (no pun intended), i antiklimatičan kraj uzimajući u obzir kako je teklo to poslednje poglavlje. Deluje da je kraj malo zbrzan, ali OK.

Na osnovu ogromnog reprezentativnog uzorka od iščitana tri stripa (Extremity, Murder Falcon, Do a Powerbomb), mora se priznati da je Daniel Warren Johnson jedan od boljih kompletnih modernih autora. Vredi objaviti
Mr. Bushido Posted - 11/03/2024 : 10:35:52
Čita li itko Transformers?

Doista se čini da živimo u novom zlatnom dobu licenciranih stripova.
fler Posted - 09/03/2024 : 22:39:47
Za one među nama s viškom para (.. ima li takvih?)

https://www.kickstarter.com/projects/skyboundent/extremity-signature-edition

Paka01 Posted - 08/01/2024 : 22:15:02
Ova 'Between the hammer and the anvil' referenca koju si postavio gore mi je jedna od najboljih u cijelom stripu.
naker Posted - 08/01/2024 : 21:37:48

Murder Falcon (Daniel Warren Johnson)

Opatvoreno zlo iz druge dimenzije šalje čudovišta da unište našu planetu, a jedini način da se borimo protiv zla je uz moć.. metala! Hell yeah!! Glavnom junaku pomaže avatar sa madafaka nadimkom Murder Falcon, koji se bori onoliko dobro koliko dobro sviramo, što se više prži to je avatar jači. Glavni lik pokušava da ponovo okupi svoj raspali bend, poslednja svirka za spas planete i ljudske duše.

Premisa stripa ne može biti jednostavnija i zabavnija; očekivano se ovde dobija mnogo scena akcija i borbi; ima dosta humora i pregršt referenci iz sveta heavy metala; DWJ je veoma dobar crtač koji je vidno inspirisan stilom crtanja mangi pa je njegov crtež dinamičniji od uobičajenih naslova sa američke scene, ovo pogotovo dolazi do izražaja prilikom scena borbi, a scena borbi u ovom stripu ima u svakom poglavlju. Što se strip više primiče kraju to postaje ozbiljniji i tužniji, jer se saznaje više o tome zašto je glavni lik napustio svoj bend, i koja cena mora da se plati kako bi se pobedilo zlo. Način rada koji će koristiti i u svom kasnijem stripu Do a Powerbomb.

Paka je ovaj strip opisao kao miks Tenacious D in The Pick of Destiny i I Kill Giants, što je dobra etiketa za ovaj naslov jer glavni junak koristi muziku kako bi pobedio demone, kako one spoljašnje tako i one koji dolaze iznutra.

Murder Falcon je METAL, zabavan strip koji ima srce, za sve fanove koji vole da slušaju metalurgiju
naker Posted - 07/09/2023 : 11:22:08
Ja sam dete WWF-a pa sam upoređivao strip sa Attitude erom, ali u pravu si, deluje da je model preuzet sa japanske scene negoli sa američke.
sloppy Posted - 07/09/2023 : 09:37:34
Samo na brzinu. lik sad radi Transformers za Skybound. izlazi uskoro.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000