forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Kolekcija filmova & serija (VHS, DVD, USB...)

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
ReemCP Posted - 02/01/2022 : 18:08:45
Pretpostavljam da ovdje ima puno filmofila (Vukozec, Shaner & co), pa sam htio pitati, ako imate formiranu određenu kolekciju filmova, od čega se ona sastoji? Jesu li to isključivo dvd filmovi, filmovi preko torrent stranica ili pak ima onih koji još drže i dan danas do onih dobrih, starih VHS kaseta?

Pitam, jer bi htio polagano krenuti formirati svoju filmsku kolekciju, onako, početi skromno s nekim odabranim naslovima pa ću vidjeti dokud ću stići. Baš sam ovih dana ponovno uspostavio svoj stari videorekorder (gledao neke stare snimke što sam snimao kamerom iz svog djetinstva pa bi nešto htio prebaciti na komp ako skužim kako), te nekako došao na ideju da možda skupljam VHS filmove. Pa ako može savjet, je li se isplati to (cijene i mogućnost izbora, ima li ih još danas u ponudi) ili više preferirate dvd-ove? Važno mi je da prije početka nekog filma ima onih tradicionalnih najava (trailera) filmova koji su mi prije baš bili nekako cool, prije samog početka filma. Ono malo što sam proguglao, izgleda da su dvd-ovi od 50kn naviše, a VHS kasete (ono malo što sam imao prilike vidjeti), prosjek neki po 15kn/komad. I uvjet je da su "naše" stvari, odnosno sa HR titlovima, iako znam eng. i skoro sve razumijem, ali nekako sam navikao na titlove, daju tu neku posebnu čar (iako bi neke možda koji su nedostupni kod nas, nabavljao i bez titlova, možda preko ebaya). Sjećam se na nekim starim VHS filmovima, nekad su titlovi bili žute, nekad čak i crvene boje.

Može par savjeta i što preferirate za skupljanje filmske kolekcije?

- možete pisati i o VCR-u, vaša prijašnja iskustva i razne anegdote
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
ReemCP Posted - 25/12/2025 : 10:12:03
Vidio sam u ponedjeljak ta dva izdanja kad sam bio u Zagrebu, to sa Hanksom i Perryjem, ali nisam znao o Hanksovom izdanju što je točno i da je tako zanimljivo. Ovo ostalo što smo spominjali nisam mogao pronaći, katastrofalne djelatnice što rade u knjižarama što mi definitivno govori da i dalje sve ubuduće naručujem online, jer ti što rade u knjižarama kod nas nemaju pojma što imaju, nađe u kompjuteru da ima na stanju, a ne zna naći fizički po knjižari gdje je to, kaos.

Ali zato, uspio naći ovo dolje i ne mogu reći zbog čega sam više sretniji, ako moram nešto izdvojiti od ovih favorita, ovaj "Žuti titl" je baš cool, a i činjenica da je jedan od koautora Velimir Grgić kojeg obožavam, spominjao sam ga ranije u ovoj temi, uglavnom, nešto se i kod mene našlo ispod bora :)

going going Posted - 21/12/2025 : 21:25:55
quote:
Originally posted by ReemCP

quote:
Originally posted by going going

Tako je, to je ta knjiga! Apsolutna preporuka! Mislim da sam već pisao o njoj ovde negde na filmskom podforumu pre 2 godine, moram da potražim to sto sam pisao.

Super, a i cijena je odlična za nešto što ima 400+ strana

P.S. baš malo istražujem tu "Lagunu", ima dosta cool stvari, evo recimo nešto vezano za film, a što bi me moglo zanimati:

Nabavih jos dva ,,filmofilska`` izdanja.

Ova Tom Henskova knjiga je roman o nastajanju filma napisan u prvom licu. Deluje vrlo interesantno. Procitao sam vec prvo poglavlje. Jako lepo i pitko i cak duhovito. Ima kao i 3 mini-stripa u boji unutra koji nadopunjuju radnju iz odredjenih poglavlja odnosno sluze kao prica unutar price ako sam dobro razumeo.
Shaner Posted - 26/11/2025 : 23:52:51
quote:

A sto vazi kad se ne moze narucit ☹️
Probao sam ovo sto si mi ti preporucio, ali stavljena je automatski zemlja Srbija (ne mozes odabrat drugu zemlju) i vjerojatno unutar nje samo dostavljaju.

Probaj vidjeti sa Školskom knjigom ili Hoću knjigu. Oni imaju nešto srpskih izdanja pa možda mogu nabaviti i to.

Dobra nabavka. Baš fora izgleda ovo izdanje F/X. Arrow inače ima dosta bogata izdanja, ja od njih imam ovo:

Sad vidim ovo: https://www.arrowfilms.com/p/blu-ray/dark-city-blu-ray/17374688/ i moram reći da me privlači.

ReemCP Posted - 26/11/2025 : 23:25:56
quote:
Originally posted by Zula

Za mene Misery i Deliverance

Definitivno klasici, a meni su recimo zakon Wolfen (ima prekrasnih pogleda na NY, ono kad se popnu na Bruklinski most, a uvijek sam imao dojam da je baš iz Wolfena McTiernan u Predatoru "posudio" ono termalno gledanje iz perspektive nadnaravnog bića, čini mi se da je Wolfen bio prvi film koji je to tako upečatljivo uveo u filmski svijet), super mi je i ovaj Uncle Sam (njega se sjećam da sam ga posudio bio u videoteci svojevremeno).. Scanners isto klasik (nastavci vjerojatno slabiji) i Trespass je zakon, po premisi možda malo sličan filmovima (imaju neke poveznice) "A Simple Plan" (1998.) i "Route 9" (1998.) s Kyleom MacLachlanom. E da, tu u toj turi je i ovaj čini mi se Body Snatchers iz '93., ja sam se prije s njim upoznao, a onda otkrio onaj iz 1978. sa Sutherlandom.
ReemCP Posted - 26/11/2025 : 23:07:10
Najdraži pick iz ove ture su mi oni filmovi Bryana Browna (nedavno ga malo spominjali i pričali o njemu), super mi je ovo kolekcionarsko izdanje, dobije se i poster (obostrani), ali i ova neka knjižica koja ima dosta slika i teksta, oko 50-ak stranica i BD izdanje.

Zula Posted - 26/11/2025 : 22:40:57
Za mene Misery i Deliverance
ReemCP Posted - 26/11/2025 : 22:29:49
Stiglo mi danas nešto filmića, malo DVD-a i BD-a.

ReemCP Posted - 24/11/2025 : 22:21:28
A sto vazi kad se ne moze narucit ☹️
Probao sam ovo sto si mi ti preporucio, ali stavljena je automatski zemlja Srbija (ne mozes odabrat drugu zemlju) i vjerojatno unutar nje samo dostavljaju.
Shaner Posted - 24/11/2025 : 21:46:18
quote:

quote:

Imam obe ove knjige ali ih jos nisam citao, ali jako lepo izgledaju na polici! Ja mnogo volim da citam literaturu o filmu i o stripu.
Spomenuo bih i autobiografiju Vernera Hercoga ,, Svako za sebe, a Bog protiv svih: Sećanja"

Hvala, o Herzogu bih volio također koji materijal nabaviti, baš mi je nedavno Shaner također nešto dobro preporučio u vezi njega:

quote:
Originally posted by Shaner

Ako ti to što znači, nedavno je izašlo srpsko izdanje: https://redbox.rs/shop/film/osvajenj-beskrisnog-verner-hercog/

Čitao sam ja i ovo što going spominje i također je izvrsno.

ReemCP Posted - 24/11/2025 : 17:37:46
quote:

Imam obe ove knjige ali ih jos nisam citao, ali jako lepo izgledaju na polici! Ja mnogo volim da citam literaturu o filmu i o stripu.
Spomenuo bih i autobiografiju Vernera Hercoga ,, Svako za sebe, a Bog protiv svih: Sećanja"

Hvala, o Herzogu bih volio također koji materijal nabaviti, baš mi je nedavno Shaner također nešto dobro preporučio u vezi njega:

quote:

Ako ti to što znači, nedavno je izašlo srpsko izdanje: https://redbox.rs/shop/film/osvajenj-beskrisnog-verner-hercog/

ReemCP Posted - 24/11/2025 : 17:20:19
Tremors franšiza

Protekla dva tjedna odlučio sam si uzeti malo vremena i konačno pogledati cijelu Tremors franšizu, uključujući svih sedam filmova + TV seriju. Sve gledam iz onog kompletnog box seta kojeg sam nedavno nabavio i koji lijepo sadrži baš sve materijale na jednom mjestu (plus dosta materijala "making-off" i sl.), pa mi je ovo bilo idealno za pravi mali maraton.

Tremors (1990)
BD: Tremors

Tremors jedinica mi je uvijek bio jedan od najdražih filmova i da imam neku svoju jasno definiranu top 10 ljestvicu filmova, Tremors 1 bi svakako se našao na njoj. Film je smješten u imaginarni gradić Perfection u Nevadi, mjesto koje je toliko odvojeno od ostatka svijeta da se baš svašta može dogoditi bez ikakve šanse da te itko čuje, a kamoli spasi. Tu su glavni likovi Valentine (Kevin Bacon) i Earl Bassett (Fred Ward), dva simpatična "handymana" koji žive od raznih sitnih poslova i sanjaju o tome da konačno napuste Perfection i počnu normalan život. Naravno, kako se ispostavi, njihova odluka dolazi dan prekasno jer iz dubine zemlje počinju izlaziti tzv. graboidi, golema podzemna čudovišta (poput golemih crva) koja love plijen preko vibracija tla i gutaju sve što im se nađe na putu. Iako film kombinira horor i akciju, tu je dosta i tih simpatičnih gegova gdje se čovjek i nasmije jer njihova reakcija na cijeli taj kaos u kojem su se našli jest ono što čini film zabavnim. Osim što su likovi dobro napisani, oni se pametno suočavaju s datom situacijom i pokušavaju improvizirati na sve moguće načine s obzirom na to što ih je snašlo, ali i sami graboidi nisu tek glupa stvorenja, imaju svoju lukavost i prilagodljivost, pogotovo (a to će se vidjet i u nastavcima) jer oni brzo uče i postaju nepredvidljivi.

Jedinica je odlična, pravi klasik, kao što sam negdje već i spominjao u ovoj temi, Bacon i Ward nose film savršeno, kemija između njih je fantastična, a atmosfera Perfectiona neponovljiva. Ovo mi je bilo već 20 i neko gledanje filma (prvi put na BD-u) i siguran sam da ću ga pogledati još mnogo puta. Jednostavno, nikad mi ne dosadi i uvijek me oraspoloži.

Tremors 2: Aftershocks (1996)
BD: Tremors 2: Aftershocks

Tremors dvojka je jedan od onih nastavaka kod kojih te pomalo strah hoće li film barem mrvicu biti dostojan originala, hoće li uspjeti uopće dosegnuti barem djelić čarolije originala i to još s odsustvom Kevina Bacona? Nakon pogledanog, ugodno sam se iznenadio da se i nastavak može pokazati iznenađujuće svježim i zabavnim. Iako nema Bacona, svom srećom pa je tu Fred Ward koji se vraća kao Earl Bassett, sada s nešto dužom kosom, ali i dalje isti onaj dobri stari Earl, pola umoran od života, pola sarkastičan, ali čovjek koji je uvijek spreman za akciju. U ovom drugom nastavku radnjom selimo u jedan kraj Meksika, u naftnim poljima, gdje su se pojavili novi graboidi. Earl nevoljko pristaje pomoći njihovoj eliminaciji i sad ima novog partnera Gradyja (Christopher Gartin), koji naravno nije energični Bacon, ali odrađuje sasvim pristojan posao. U početku filma kad Earl krene s njim onu igru "papir-škare-kamen" (što je u jedinici bio čest slučaj kako su odlučivali tko će što radit), ovdje je pomalo žalosno jer njegov novi partner ne zna za tu foru (tu osjetiš da fali Bacon).

U početku glede lova na graboide ide sve prema svom planu, čini se kao stara rutina koju je Earl usavršio (s autićem na daljinski), ali vrlo brzo se situacija komplicira jer graboidi evoluiraju, pa vidimo da iz graboida izlaze nova, dvonožna stvorenja zvana shriekers, koji su slijepi i ne čuju, ali koji hvataju plijen pomoću toplinskog vida/senzora. Tako da odjednom, kako je prijetnja bila ispod zemlje, sad je ta nova prijetnja "preselila" na površinu i ekipa se sad našla pred novim problemima, a tu će im pomoći Burt Gummer, lik koji će uskoro postati zaštitno lice cijele Tremors franšize (jer se jedini kao lik pojavljuje u svim filmovima i seriji). U komentaru za jedinicu ga nisam spomenuo, možda i zato što su u jedinici sve oči reflektora bile usmjerene na likove Bacona i Warda, a ovdje je Burt dobio nekako više prostora da zasja (pa i u sljedećim nastavcima). Burt je upravo onakav karakter kakvog bi čovjek vidio u američkim dokumentarcima o ljudima koji grade podzemna skloništa, pune ih konzervama za 10 godina unaprijed i čekaju smak svijeta. Hodajuća enciklopedija oružja, paranoje i pripreme na apsolutno sve moguće situacije i ironično, baš zato uvijek bude i najspremniji.

Uvijek je situacija takva da teško da nešto može nadmašiti original, ali zato je dvojka akcijski nabrijaniji film i za koji bih dodao da uopće ne gubi taj, rekao bih "Tremors duh", a to su šarm, humor i simpatični protagonisti koji se ne ponašaju kao idioti nego razmišljaju, improviziraju i pokušavaju preživjeti. Sve u svemu, sjajan drugi dio koji odlično proširuje Tremors svijet i uvodi kultne shriekere, a polako postavlja lik Burta Gummera kao glavnu zvijezdu budućih nastavaka.

Tremors 3: Back to Perfection (2001)
BD: Tremors 3: Back to Perfection

Kako i sam naziv trećeg filma govori, vraćamo se tamo gdje je sve počelo, u legendarni gradić Perfection što mi je odmah bilo simpatično jer dobiješ osjećaj da se krug zatvara. Iako ovoga puta više nema Freda Warda (Bacona nema još od prvog filma), ovaj nastavak zato stavlja Burta Gummera u prvi plan koji ovim filmom i službeno preuzima titulu glavnog junaka franšize i zapravo mogu slobodno kazati da mu takvo zaduženje fantastično stoji. Onaj njegov beskonačni arsenal oružja, non-stop prisutna paranoja (zbog koje ga drugi ponekad zezaju, ali mu na kraju moraju priznati da je zapravo bio u pravu), njegov ratnički mentalitet i ona njegova neuobičajena logika razmišljanja daju cijeloj toj Tremors franšizi posebnu dinamiku.

Baš mi drago da smo se vratili u Perfection i to nakon 11 godina izbivanja, a još jedan veliki plus je povratak poznatih lica iz originalnog filma. Recimo, ona mala djevojčica Mindy iz jedinice sada je odrasla (ja sam je prvi put vidio u Jurassic Parku), što je baš sjajan detalj jer nekako dobiješ osjećaj kontinuiteta i života tog pustinjskog mjestašca i njene male zajednice. Glede graboida, ovdje također idemo korak dalje, osim što se susrećemo ponovno s uvijek neugodnim Shriekersima, film uvodi i njihovu novu evoluciju, a to su tzv Ass-Blastersi. Ime koje tako savršeno opisuje njihovu apsurdnu prirodu, stvorenja koja se lansiraju u zrak pomoću toplinskih plinova iz.. hm, pa iz onog što im samo ime sugerira Kad malo razmislimo, u jedinici prijetnja dolazi ispod zemlje, u dvojci na površini, a u trojci i iz zraka, po meni su autori to osmislili jako domišljato. Komičnih trenutaka ne nedostaje, a ne smijem zaboravit spomenuti i posebnog graboida kojeg su nazvali "El Blanco", sterilni graboid koji ne može stvoriti nove Shriekerse i on čak postaje zaštićena vrsta i to ponajviše zato da Perfection ne bi postao prenapučeno turističko mjesto preplavljeno trgovinama i svime što donosi moderna civilizacija. Plus jedan nezaboravni cool trenutak gdje mogu kazati da je Burt time otišao u legendu, a to kad jedan graboid doslovno proguta Burta (cijelog!) i ovaj javlja voki-tokijem upute gdje da mu partner namami tog graboida koji potom motorkom reže "crva" i Burt izlazi van čitav

Meni je povratak u Perfection s Burtom u glavnoj ulozi pun pogodak, a ono što je zanimljivo da se direktno na ovaj film nastavlja serija koja ima samo jednu sezonu od 13 epizoda, tako da sam se odmah nakon trojke prebacio na gledanje serije.

Tremors TV series (2003)
DVD: Tremors serija (13 epizoda)

Nakon trećeg filma, koji nas je vratio u Perfection nakon dugih jedanaest godina, bilo mi je baš simpatično što se serija doslovno nadovezuje na "Tremors 3: Back to Perfection" jer volim taj osjećaj kontinuiteta, a najvažniji element te povezanosti je naravno El Blanco, zaštićeni albino graboid koji kruži oko (bolje rečeno - ispod) Perfectiona poput lokalne maskote koja je glavna atrakcija. Super mi je taj suživot te male zajednice ljudi i graboida (što je bilo nezamislivo u originalnom filmu), točno seriji daje neki poseban šarm i apsurd. Što se tiče tehničke strane, serija je skromna po pitanju efekata, ali (po meni) ima tu prednost što je zabavna što zbog starih, što novih likova, a tu ima nekolicina poznatih likova, primjerice Dean Norris je ovdje rekao bih Hank Schrader prije Hank Schradera, gotovo identičan lik kao i u Breaking Bedu, malo iritantan, malo naporan, ali toliko karizmatičan da ga jedva čekaš opet vidjeti. Tu je i J. D. Walsh koji se pojavljuje prvo kao iritantni turist, a kasnije se čak i doseljava u Perfection i njegov lik je napravljen iznenađujuće dobro, šteta što se on pojavljuje pred kraj serije i što nismo mogli više uživati u njegovom liku (ja ga najviše pamtim kao Gordona, dostavljača pizza iz Two and a Half Men). Branscombe Richmond je tu, Michael Rooker, a pravo osvježenje je Christopher Lloyd s kojim čak postoje tri epizode i to s njegovom punom minutažom, baš je donio onaj "doc Brown" miks genijalnosti, ludosti i šarma karakterističnog za njega. I naravno, tu je i Gladys Jimenez koja svako malo šetkara u majicama bez grudnjaka

Svaka epizoda traje oko 45 minuta i to prođe dosta brzo jer je zaista zabavno, humor je konstantan i zarazan, a scenarij je dovoljno kreativan da svaki put izbaci neki novi oblik prijetnje, neki novi čudovišni eksperiment, novu mutaciju ili jednostavno bizaran problem. Neke epizode (misteriji) izgledaju kao hommage Dosjeima X, čak u jednom trenutku spominju Muldera i Scully :) Iako je Burt apsolutni stup serijala, zanimljivo je da se ne pojavljuje u zadnje dvije epizode, odnosno u 12. i 13. epizodi, ali u većini epizoda se vodi kao producent serije.

Tremors 4: The Legend Begins (2004)
BD: Tremors 4: The Legend Begins

Poslije serije sam pogledao četvorku, film koji je zapravo prequel i koji nas vraća u daleku 1889. godinu u doba kad se Perfection još zvao Rejection, naziv koji savršeno opisuje koliko je to bila mala, zanemarena i od svih "odbačena" zajednica, a to daje filmu odmah jedan simpatičan ton jer gledaš početke mjesta koje jako dobro poznaješ iz prijašnjih filmova. Nedaleko Rejectiona, u lokanim rudnicima u blizini počnu rudari nestajati, a mi već sad iskusni gledatelji možemo naslutiti tko stoji iza tih problema. Tu nam se pojavljuje Hiram Gummer (Burtov djed), uglađeni gospodin kojeg naravno isto glumi Michael Gross, a Hiram je po vokabularu isti Burt, samo što je znatna razlika što Hiram nema pojma o oružju tako da je to onaj simpatični i komični dio njegovog karaktera, a to će se sve na kraju u potpunosti promijeniti jer se njegov lik postupno pretvara u prototip Gummera kakvog ćemo kasnije gledati u Burtu.

Rekao bih da mi ovaj nastavak ima totalno onaj Back to the Future 3 vibe, ne samo zbog vremena radnje, već kako likovi iz sadašnjosti (poput Burta Gummera) dobivaju svoje pra-pra verzije i odmah je fora prepoznati iste ili slične osobine, samo u kaubojskom ruhu. Čak nam se ovdje pojavljuje i Billy Drago, ali kakav entrance je dobio u filmu, točno s zvukom grmljavine i kišom u pozadini ulazi u Changov market gdje su svi bili okupljeni i smišljali plan kako da se riješe te nove prijetnje. Ovaj film je možda nešto sporiji što se tiče akcije, treba uzeti isto u obzir da su graboidi ovim likovima nešto posve novo pa strah i zbunjenost dominiraju prvim dijelom, ali kad pred kraj krene razračunavanje, e to je onda onaj dobri stari Tremors, a meni se najviše svidjela scena kad jedan od lokalaca postavi u zemlju onu običnu ručnu pilu za obaranje drva i "crv" se slučajno zaleti u nju ili pak kad Hiram s po metra iz "topa" promaši graboida Uglavnom, zadovoljan sam ovim filmom, baš mi drago da smo dobili i jednu verziju radnje prije originalnog filma, vidi se da je i film bogatiji (odjeća likova, građevine, parni stroj - sve u duhu vremena u kojem se odvija radnja), a cijeli taj vestern štih daje serijalu nešto potpuno novo, a da opet pritom zadržava prepoznatljiv Tremors identitet.

Tremors 5: Bloodlines (2015)
BD: Tremors 5: Bloodlines

Nakon prequela u četvorci, ovaj film nas po prvi put vodi van SAD-a i to pravo u Južnu Afriku! Pustinja Nevade je sada zamijenjena savanom i nacionalnim parkovima, a što je po meni genijalna stvar jer daje filmu, odnosno cijeloj toj franšizi Tremors još više prostora za evoluciju graboida, ali i onu atmosferu izolacije gdje se može dogoditi doslovno sve, baš kao što je to bilo u originalu i ostalima. Burt Gummer nam je opet u glavnoj ulozi, a ovaj put surađuje s Travisom, pomalo blesavim, kaotičnim tipom koji stalno radi neki cirkus i totalna je suprotnost Burtovoj vojničkoj rigidnosti, koji snima te neke reality videe i pokušava učiniti Burta viralnom legendom.

U pogledu samih stvorenja, evoluirali su i sad se doimaju još brži, agresivniji te možda opasniji nego ikad. Ass Blastersi sada predstavljaju ozbiljnu prijetnju, a kroz "making-off" materijale diska saznao sam da je film namjerno uveo tu ideju da su graboid vrste različite širom svijeta, ovdje je to naglašeno da mutacije mogu biti uzrokovane zbog afričke faune i klime kakva tu vlada. I ovdje ima dosta pamtljivih scena, poput one kad je Burt u kavezu (ludnica ), pa onda lik starog afričkog veterana koji proživi istu sudbinu kao i Burt (završi u graboidu i preživi!), a ono što sam još primjetio i što mi je nekako fora bilo, da ovaj film u nekim scenama radi omaž Jurassic Parku. Primjerice, scena u kuhinji gdje se muškarac i djevojčica skrivaju dok Ass Blaster ulazi za njima, kamera ide nisko i hvata samo njegove noge/kandže kako hodaju po pločicama (čime se stvara napetost bez pokazivanja cijelog stvora) što je apsolutno identično kao kultna kuhinjska scena s raptorima iz Jurassic Parka (1993). Na kraju kad podvučem crtu, Južna Afrika, evoluirani graboidi i Burt Gummer čine kombinaciju koju je (po meni) nemoguće ne voljeti, ja kao fan Tremorsa zadovoljan.

Tremors 6: A Cold Day in Hell (2018)
BD: Tremors 6: A Cold Day in Hell

Nastavio sam svoj mali Tremors maraton i upravo pogledao šesti nastavak i moram odmah kazati da me film ozbiljno iznenadio koliko je kvalitetan. Nakon odlične petice, koja mi je dokazala da serijal još uvijek ima u sebi života, šestica mi je potvrdila da autori točno znaju što rade i da Tremors može izgledati svježe i energično čak i u ovom već dubokom nastavku franšize. Ovaj put radnja nas vodi u Kanadu, ali se nakratko vraćamo i u pomalo zaboravljeni Perfection gdje ispada da je Burt sada vlasnik legendarnog Chang marketa, ali nažalost i jedini stanovnik tog nekad živopisnog mjestašca jer prvi put u serijalu ne vidimo niti jedno od onih poznatih lica koja su činila malu, ali moćnu zajednicu Perfectiona.

Iako naslov "A Cold Day in Hell" možda sugerira ledenu avanturu i stvarno na početku samog filma vidimo hladne pejzaže, ali film se ne zadržava u monotonosti bjeline već glavnina radnje se odvija oko izolirane znanstvene stanice, taman dovoljno udaljene od civilizacije da pruža onu tipičnu Tremors atmosferu gdje se sve može dogoditi. Graboidi su ovdje ponovno evoluirani i postaju sve pametniji, a Burt i Travis (koji se vraća!) moraju s novom ekipom još jednom spašavati stvar. U ovom nastavku zanimljivo je da je bogat ženskih likovima, a među njima bih izdvojio posebno Val i ona nije bilo tko, već kćer Valentinea i Rhonde iz prvog filma! Tremors 6 nam je tako dao ovdje zanimljiv potez koji nas je podsjetio na likove iz originalnog filma, ali to radi tako nenametljivo, na neki način povezuje original i novu generaciju. Kad sam se već dotaknuo originalnog filma i Rhonde, Rhonda u jednom dijelu originala mora skinuti svoje hlače ne bi li se oslobodila graboida (ona scena kad se zapetljala u bodljikavu žicu), a ovdje se jedna ženska isto nađe u takvoj nevolji gdje bi skidanje hlača značilo da se izvuče iz nevolje, samo što ona kaže da nema šanse da ih skine jer ispod ne nosi ništa Savršen mali hommage, ali s modernim humorističnim twistom.

Ako sam uopće pomislio da je Burt u prijašnjim filmovima dosegnuo svoj vrhunac, taj čovjek me uvijek nanovo iznenadi, ovdje je možda "luđi" nego ikad, tvrdoglaviji, a film se poigrava idejom da je Burt blizu kraja svog puta jer vidimo da je ranjiv, doznajemo da je zapravo zaražen još iz vremena trećeg filma kada je jedno vrijeme "boravio" u graboidu. Partner Travis i ujedno njegov sin (kako smo saznali u petici) ovdje je isto puno bolji, otkačeniji, prirodniji, komičniji i generalno mi je puno bolje sjeo kao lik nego u petici. Ali, ono po čemu mi je ovaj film dosta kvalitetan jesu dijalozi koji su možda najjači adut filma, te kratke, precizne, brze i duhovite replike koje savršeno odgovaraju likovima u danim situacijama, imam osjećaj da su scenaristi zaista sjeli i pažljivo brusili svaku rečenicu koja će biti izgovorena. Što da kažem na kraju osim da me ovaj nastavak oduševio, moderan, jedan od jačih nastavaka nakon originala, s nekoliko sjajnih improviziranih rješenja koja podsjećaju na najbolja vremena serijala što mi samo govori da Tremors još uvijek ima puls.

Tremors 7: Shrieker Island (2020)
BD: Tremors 7: Shrieker Island

Sedmica nas vodi u potpuno drugačije okruženje od svega što smo dosad vidjeli u Tremors svijetu jer nakon Meksika, Južne Afrike i Kanade, ovim zadnjim (možda zasad zadnjim?) filmom smo završili usred egzotičnog pacifičkog otočja okruženog tropskom džunglom, morem i vulkanskim terenom. Što se tiče vizualnog dijela, film mi izgleda možda i najljepše u cijeloj Tremors franšizi budući da su lokacije predivne, a kadrovi iz zraka doslovno oduzimaju dah.

Radnja je ovog puta fokusirana na grupu bogatih lovaca (naravno, koji su usput potpuno umišljeni i uvjereni da sve znaju) koji ilegalno "uvoze" mutirane graboid jajne stanice kako bi sebi organizirali ekstremni safari na pravog predatora, a nama gledateljima je jasno da će stvari brzo poći po zlu. Graboidi su ovaj put genetski unaprijeđeni, brži, agresivniji, a za Shriekerse možemo definitivno potvrditi da su dosad najopasnija verzija.

I tko će drugi riješit problem nego jedan i jedini, neponovljivi Burt Gummer :) Sporedni likovi mi ovdje nisu posebno sjeli, to je valjda prvi put u franšizi da nemam onu povezanost s postavom kao što je to bio slučaj u prijašnjim nastavcima, a film djeluje više kao kombinacija Jurassic Parka, Predatora (čak i Shriekersi kad promatraju grupu ljudi u džungli, imamo osjećaj kao da ih Predator gleda, pa čak i onaj karakteristični zvuk se čuje, a u jednom dijelu čak jedan od likova predloži Burtu da se namažu blatom jer je tako Arnold radio u Predatoru da ga ovaj ne vidi, genijalna referenca ) i onog King Kong filma "Skull Island". Ali, meni dok god je Burt tu, njegova prisutnost spašava i one možda najslabije dijelove filma, Burta zaista mogu uvijek gledati i pomalo emotivno ispalo to na kraju kako je završilo, mada kraj možemo interpretirati kako mi želimo, ali ako itko može preživjeti i najbezizgledniju situaciju, onda je to svakako Burt. Da spomenem da me kraj ovog filma jako podsjeća na kraj jedinice, odnosno originalnog filma, kad je graboid izletio preko litice, a samim time, kao da se nakon tri desetljeća krug zatvorio. Ako je ovo stvarno kraj, rekao bih da je dostojan oproštaj od Tremors franšize čiji sam fan od prvog dana.

going going Posted - 22/11/2025 : 04:21:30
quote:

quote:

Tako je, to je ta knjiga! Apsolutna preporuka! Mislim da sam već pisao o njoj ovde negde na filmskom podforumu pre 2 godine, moram da potražim to sto sam pisao.

P.S. baš malo istražujem tu "Lagunu", ima dosta cool stvari, evo recimo nešto vezano za film, a što bi me moglo zanimati:

ReemCP Posted - 11/11/2025 : 12:41:46
Stigao mi danas Body Bags od Carpentera
Španjolsko BD izdanje koje ima engleski audio i eng titlove, tako da je sve super po tom pitanju.
Ovo sam prije jako volio gledati i baš mi je drago imati ga u kolekciji.
U prijašnjim gledanjima nisam uopće znao za cameo uloge (Wes Craven, Sam Raimi, Tom Arnold..), ali ću ovaj put obratiti pozornost na to.

ReemCP Posted - 09/11/2025 : 11:10:38
Inače, što se tiče knjiga vezanih za filmove, ja sam stigao do 205. stranice s čitanjem "Sfere", taman do trenutka kad im se "Jerry" obratio.
Nisam ništa čitao ovaj vikend, sutra vjerojatno nastavljam, to kod mene ide malo sporije.

ReemCP Posted - 09/11/2025 : 10:45:38
quote:

lwood Posted - 09/11/2025 : 07:26:12
quote:

quote:
Originally posted by lwood

Dobar si kad imas prostora za sve to.
To je problem nama u gradu. Uvik fali mista.
Srica da vise neman zelje toliko toga skupljat.

Precizno dijagnosticiran problem. Samo ja još čekam da dođem do ovog boldanog. Sve mi se čini da to neće biti u ovom životu.

Meni je doslo prije par godina.
Ne zelin trpat nepotrebne stvari u prvom redu jerbo san kratak s miston a u drugom zbog prakticnosti.
Bezveze mi drzat stvari sta ne pogledan/procitan/poslusan godinama.
going going Posted - 09/11/2025 : 04:01:39
quote:

Hvala ti puno na komentaru, drago mi je da nas ima još kojima je ovaj film posebno legao :) Slažem se potpuno za Kilmera, nevjerojatna tranformacija, pa i taj glas što kažeš, oni blisku Morrisonu su se čudili i imaju samo riječi hvale za Kilmerov performans.

Što se tiče Stoneovog pristupa ovom filmu, vidio sam te kritike i od Manzareka na samoj wiki od filma da je, između ostalog, po njemu falilo više fokusa na ostatak benda. Što ja znam, te biografske filmove uvijek je nezahvalno za raditi, to nikad ne može biti dokumentarac u pravom smislu riječi niti bi to trebao biti jer sam mišljenja da bi redatelj morao imati malo i te svoje umjetničke slobode. Čak i sami dokumentarci znaju biti subjektivni, možda je dobar primjer recimo The Last Dance o čuvenoj dinastiji Bullsa. Fenomenalan dokumentarac, ali opet puno ljudi je reklo da je to ispričano iz Jordanove perspektive i da je to više o njemu nego o Bullsima, da je Scottie Pippen bio zapostavljen, što je, koliko sam shvatio, na kraju i dovelo do onog njihovog zahlađenja u odnosu, a nekad su disali kao jedan.

Stone je ovdje više išao na dojam, energiju i tu slavu Morrisona, mislim da mu niti nije bilo u primisli da film mora biti biografski uredan kad i Morrisonov život nikad nije bio uredan. Ali, na kraju dana, ono što se svi mogu složiti jest o toj sjajnoj Kilmerovoj izvedbi, to je nešto neponovljivo i nešto što će se uvijek pamtiti :)

P.S.
Hvala ti što si spomenuo ovu knjigu o Stoneu (to izdanje autobiografije od Lagune), vidim da je ima u knjižari "Hoću knjigu", to je ovo, jel da: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/strane-knjige/strana-publicistika/biografija/u-poteri-za-svetlom-!!

Do kraja godine ću sigurno skoknuti do Zg-a i volio bih si ovo uzeti, ako ne budu imali, onda ću online naručit, hvala puno na ovoj preporuci

ReemCP Posted - 08/11/2025 : 22:25:56
The China Lake Murders (1990)
VHS: Ubojstva "za dušu"

Izvrsni su mi ovakvi sporiji i atmosferični krimići smješteni u američku pustinju, u okruženje koje uvijek djeluje kao da se tu može dogoditi svašta, a da nitko nikad neće saznati jer nema svjedoka te se može reći da ovaj film to itekako dobro koristi. Tom Skerritt nam je ovdje kao šerif Sam Brodie koji je smiren i staložen, netko tko je pošten i znaš da će pomoći svakome koliko god je to u njegovoj moći, a Skerritt je dobar u svakoj ulozi koju glumi pa i ovdje. Nasuprot njega imamo policajca Donnellyja kojeg glumi Michael Parks, a njega sam odmah povezao s Twin Peaksom kao jednog od zloglasne braće Renault i baš tu njegovu pomalo opasnu karizmu prepoznaješ i ovdje.

Ovo je jedan od onih filmova gdje ubojicu upoznamo odmah u prvim minutama filma, koji jednostavno svake godine kad ima godišnji dođe u tu neku zabit svojim Harleyjem i ubija ljude manje-više bez nekog povoda. U onom jednom od nastavaka "Dirty Harryja" (Magnum Force), imali smo policajce na motorima koji "čiste" grad od kriminalaca, a ovaj ovdje uopće nema taj neki svoj "obrazac", već njemu svatko može postati meta, bez posebnog razloga i bez povoda, bilo koja osoba koja se nađe na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Šerif Brodie je nemoćan, pa i u momentima kad sazna za njega, a jedina opcija koja mu preostaje da mu postavi "zamku"..

Ne znam kako mi je ovaj film promaknuo u 90-ima, on je sporijeg tempa i nema puno akcije, ali nimalo nije dosadan jer ima s jedne strane simpatičnog Skerritta, a s druge izvrsnog Parksa u svojoj ulozi i u sredini tu pustoš u kojoj se svašta može dogoditi, bez traga i bez svjedoka.

ReemCP Posted - 08/11/2025 : 09:24:54
Hvala ti puno na komentaru, drago mi je da nas ima još kojima je ovaj film posebno legao :) Slažem se potpuno za Kilmera, nevjerojatna tranformacija, pa i taj glas što kažeš, oni blisku Morrisonu su se čudili i imaju samo riječi hvale za Kilmerov performans.

Što se tiče Stoneovog pristupa ovom filmu, vidio sam te kritike i od Manzareka na samoj wiki od filma da je, između ostalog, po njemu falilo više fokusa na ostatak benda. Što ja znam, te biografske filmove uvijek je nezahvalno za raditi, to nikad ne može biti dokumentarac u pravom smislu riječi niti bi to trebao biti jer sam mišljenja da bi redatelj morao imati malo i te svoje umjetničke slobode. Čak i sami dokumentarci znaju biti subjektivni, možda je dobar primjer recimo The Last Dance o čuvenoj dinastiji Bullsa. Fenomenalan dokumentarac, ali opet puno ljudi je reklo da je to ispričano iz Jordanove perspektive i da je to više o njemu nego o Bullsima, da je Scottie Pippen bio zapostavljen, što je, koliko sam shvatio, na kraju i dovelo do onog njihovog zahlađenja u odnosu, a nekad su disali kao jedan.

Stone je ovdje više išao na dojam, energiju i tu slavu Morrisona, mislim da mu niti nije bilo u primisli da film mora biti biografski uredan kad i Morrisonov život nikad nije bio uredan. Ali, na kraju dana, ono što se svi mogu složiti jest o toj sjajnoj Kilmerovoj izvedbi, to je nešto neponovljivo i nešto što će se uvijek pamtiti :)

P.S.
Hvala ti što si spomenuo ovu knjigu o Stoneu (to izdanje autobiografije od Lagune), vidim da je ima u knjižari "Hoću knjigu", to je ovo, jel da: https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/strane-knjige/strana-publicistika/biografija/u-poteri-za-svetlom-!!

Do kraja godine ću sigurno skoknuti do Zg-a i volio bih si ovo uzeti, ako ne budu imali, onda ću online naručit, hvala puno na ovoj preporuci

going going Posted - 08/11/2025 : 03:02:38
quote:

The Doors (1991)
DVD: The Doors

Povremeno volim pogledati biografske filmove o glazbenicima, ali o onima čiju muziku manje-više poznajem i volim, primjerice poput filmova Great Balls of Fire!, Ray ili La Bamba o Richieju Valensu, ali moram reći da mi je The Doors film od svih njih najdraži i to ne samo zbog glazbe, već zbog načina kako je film prikazao Jima Morrisona kao pojavu, a za to je ponajviše zaslužan legendarni Val Kilmer kojem se ne mogu nadiviti kako je skinuo Morrisona, pokretom, hodom, načinom kojim se kreće po pozornici, sve je nevjerojatno uvjerljivo. Imao sam jednu "fazu" tijekom studiranja kad su mi Doorsi bili često u prvom planu kad su bili neki tulumi, a kad voliš njihovu muziku i pjesme, onda ti jedan ovakav film puno bolje sjedne nego da ga gledaš, a da ih nikad nisi slušao.

Imam osjećaj da Oliver Stone ne zna napraviti loš film, što god njegovo da sam gledao, uživao sam, ovdje je to i dosta vizualno jak film jer imamo skokove između stvarnosti i halucinacije, scene u pustinji koje su vrhunske (uz pjesmu The End), kao da na trenutke gledamo svijet iz Morrisonove glave. Sveukupno jako dobro i tih nekih 2 i pol sata koliko film traje, prođe brže nego što očekuješ.

I ja mnogo volim ovaj film i imam ga na dvd-u. Neverovatno je Val Kilmer skinuo stas a pogotovo glas Džima Morisona. Iako je Stoun prikazao samo dionizijsku stranu Džima a izostavio onu stranu pametnog i tihog i sramežljivog a izutetno emotivnog poete i više se fokusirao na podivljalog boga vina, droge, seksa i rokenrola. Opet je ovo sjajan film. I Oliver Stoun je genijalac, jedan od mojih top 10 reditelja i autora. Genijalan je sve sto radi od igranih filmova od Salvadora pa sve do recentnih dokumentaraca. A i knjiga autobiografija mu je sjajna i preporucujem je! Ima u izdanju Lagune. Bas sam uzivao citajuci je.
Sto se tice portretisanja Džima u filmu to je mnogo zasmetalo Reju Mantareku Džimovom verovatno najbližem prijatelju i klavijaturisti Doorsa kog je lepo odigrao Kajl Meklahan na filmu. Rej Manzarek je kao odgovor na Stounov film uputio silne kritike Stounu i filmu i par godina kasnije napisao svoju autobiografiju Light my fire my life with the doors gde kaze da je prikazao pravog Dzima Morisona kakav je. Imam tu knjigu na engleskom ali je nisam procitao jos uvek.
U svakom slucaju ne mogu da verujem da nas je Val Kilmer prerano napustio a ovo mu je sigurno jedna od upečatljivijih uloga, uz sjajne kadrove u pustinji, u los andjelesu, muzika, droga, halucinacije, mešanje sna i jave. Pravo iskustvo i dozivljaj je ovaj film!
ReemCP Posted - 07/11/2025 : 22:05:11
The Doors (1991)
DVD: The Doors

Povremeno volim pogledati biografske filmove o glazbenicima, ali o onima čiju muziku manje-više poznajem i volim, primjerice poput filmova Great Balls of Fire!, Ray ili La Bamba o Richieju Valensu, ali moram reći da mi je The Doors film od svih njih najdraži i to ne samo zbog glazbe, već zbog načina kako je film prikazao Jima Morrisona kao pojavu, a za to je ponajviše zaslužan legendarni Val Kilmer kojem se ne mogu nadiviti kako je skinuo Morrisona, pokretom, hodom, načinom kojim se kreće po pozornici, sve je nevjerojatno uvjerljivo. Imao sam jednu "fazu" tijekom studiranja kad su mi Doorsi bili često u prvom planu kad su bili neki tulumi, a kad voliš njihovu muziku i pjesme, onda ti jedan ovakav film puno bolje sjedne nego da ga gledaš, a da ih nikad nisi slušao.

Imam osjećaj da Oliver Stone ne zna napraviti loš film, što god njegovo da sam gledao, uživao sam, ovdje je to i dosta vizualno jak film jer imamo skokove između stvarnosti i halucinacije, scene u pustinji koje su vrhunske (uz pjesmu The End), kao da na trenutke gledamo svijet iz Morrisonove glave. Sveukupno jako dobro i tih nekih 2 i pol sata koliko film traje, prođe brže nego što očekuješ.

ReemCP Posted - 07/11/2025 : 11:10:23
Slaughter of the Innocents (1993)
VHS: Žrtvovanje nevinih

Ovo je isto jedan od onih filmova koji možda nisu poznati široj publici, a radnja prati FBI analitičara Stephena Brodericka koji, zanimljivo i po meni rijetko viđeno (u najmanju ruku rečeno, neuobičajeno), zajedno sa svojim maloljetnim sinom, koji je pravi mali kompjuterski genije, pokušava rasvijetliti seriju jezivih ubojstava koja su povezana s religijskim fanatizmom. Klinac je stvarno interesantan za kojeg imaš osjećaj da može doslovno sve napraviti, mali je pravi genije što se tiče i profiliranja (čak i bolji od nekih FBI agenata!) tako da mislim da ekipa iz Criminal Mindsa ne bi se posramila ovog klinca, vjerojatno bi ga odmah zaposlili :) Primjetio sam da mali u stvarnom životu ima isto prezime kao scenarist i režiser filma, a guglanjem otkrijem da mu je u stvarnosti to otac, pa nije ni čudo onda da je dobio ovoliko pažnje u filmu.

Vidio sam da postoji i BD izdanje za ovaj film i u njegovim specifikacijama oni ovo vode kao horor, donekle to i stoji budući da ima tu uznemirujućih stvari koje su vezane za djecu, to je uvijek "horor" za gledati i pojačava nelagodu samog filma, ali je više krimi triler. Ima i te naivnosti, vezane najviše za dječaka, ali kad se sve sažme, sveukupno savim solidan film za jedno gledanje. Scotta Glenna je svakako uvijek fora vidjet na ekranu, a može se gledati na ovaj film kao na jednu od epizoda Criminal Mindsa, godinama prije nego što će Criminal Minds serija ugledat svjetlo dana.

Btw, na wiki filma postoji i jedna užasna zanimljivost/vijest vezana za film:

quote:
Fatal plane crash
On their way back from the shoot on October 31, 1992, MCA vice-president/MCA Home Video president Rob Blattner and publicist Dale Berliner died when the Alpine Aviation Piper Cheyenne III that was transporting them crashed into the Book Cliffs near Grand Junction, Colorado. Pilot Kevin James also died in the accident.

ReemCP Posted - 06/11/2025 : 19:02:59
Philadelphia (1993)
VHS: Philadelphia

Sjetio se da je Shaner nedavno spomenuo ovaj film, pa sam ga stavio na listu gledanja, a kako volim filmove koji se vrte oko sudskih procesa i to u kojima se ne vodi samo pravna bitka, nego i ona moralna, možemo kazati da je Philadelphia jedan od najboljih primjera takve vrste filma. Hanks i Denzel su izvrsni, Hanks kao odvjetnik Andrew Beckett (koji je ujedno homoseksualac i ima AIDS) kojem odvjetnička tvrtka pronađe izgovor za otkaz iako je bio jedan od njihovih najboljih zaposlenika, a Denzel kao njegov odvjetnik koji isprva ima određene predrasude, ali i on počinje tijekom filma mijenjati svoje mišljenje o cijeloj toj situaciji.

Film jako dobro prikazuje i ono što je tada postojalo u društvu, a to da postoji "dobar AIDS" i onaj "loši", dobar je onaj kojeg su ljudi dobili slučajno transfuzijom krvi (pa se smatraju nevinim žrtvama), a loš je onaj koji se dobio od muškarca koji je imao seksualne odnose s drugim muškarcima. Hanks je ovdje dobio svog prvog Oscara i kad vidiš film, može se apsolutno reći da je zasluženo jer je cijelog sebe unio u ovu ulogu, vidimo da je i fizički oslabio pred kraj filma (da bolje prikaže napredovanje bolesti), a i zanimljivo da to nije zadnji put da će on skidati svoje kilograme zbog potrebe uloge, sjetimo se za nekoliko godina kasnije onog njegovog "Robinson Crusoe" filma. I sljedeću godinu je dobio Oscara za Forresta Gumpa, ne znam je li to rekord, odnosno je li još nekome pošlo za rukom da dobije dva Oscara uzastopce godinu za godinom. Također, da dodam da sam potpuno zaboravio da je i Antonio Banderas ovdje, koji glumi Andrewova partnera, a kod Denzela mi je fora bilo ono njegovo kad počne rečenicu (ili izlaganje) "čekaj, objasni mi to kao da sam šestogodišnjak", ili dvogodišnjak, pa četverogodišnjak.. nekoliko puta u filmu, a svaki put ti izmami osmijeh, pa čak i glavni član porote u njihovoj sobi počne tako rečenicu :)

ReemCP Posted - 06/11/2025 : 17:58:54
ReemCP Posted - 05/11/2025 : 22:23:22
quote:
Originally posted by lwood

Bi. Zasto ne? Iman jos uvik negdi katalog videoteke Blatine.
Oni su dovukli do nekih 11000 naslova sa dvdima. To je valjda bilo prid kraj. Sad su prominili biznis.
Dobar si kad imas prostora za sve to.
To je problem nama u gradu. Uvik fali mista.
Srica da vise neman zelje toliko toga skupljat.

I kod mene prostora pomalo počinje falit, ali zasad je još ok, još se nije upalila crvena lampica :)
A što ću kad to volim, ajde bar ih gledam i koristim, pa se tješim
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Veće videoteke su imale preko 15.000 filmova. Na početku su to uglavnom bile piratske kopije. Kad se "prvi" Batman pojavio u videotekama jedna zagrebačka videoteka je imala preko 100 kopija tog filma.
Kasnije su uglavnom filmovi bili originalni, ali su se vlasnici videoteka žalili kako moraju kupovati komplete. Uz jedan ili dva hita distributeri bi pakirali i dosta B filmova koje često nitko nije posuđivao.

Hvala Ernie na ovom zanimljivom podatku, ovo što si spominjao pirate i originale, u zadnje vrijeme često kad gledam Blitz izdanja VHS kaseta, obično na početku, negdje tijekom onih najava (trailera) prije glavnog filma bude jedno od upozorenja gdje nas upozoravaju da pogledamo VHS kasetu koju smo posudili da li ima onu njihovu naljepnicu, onu koja se "presijava" kad naginješ kasetu čas na jednu, čas na drugu stranu. Upozoravaju ako nema naljepnice da se nazove taj i taj broj i prijavi to, a da takve kasete mogu uništit taj osjećaj gledanja filma i općenito naše videorekordere :)

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000