| T O P I C R E V I E W |
| anto |
Posted - 17/11/2022 : 22:21:47 Ima ova tema na DW forumu,ali tamo nas ima tek šačica,pa ću pokrenuti nešto slično i ovde,gde smo ipak svi. Znam da je ista priča na temi Markos nam se ....,ali ajde da ne zagušujemo jednu od najbitnih tema,a i da se usredserdimo na ovo što se dešava na posebnom topiku,i da celoj stvari pridamo jednu ogromnu važnost,koju dotična situacija itekako zaslužuje.
Najpre pitanje - da li se nastupajuća zabrana odnosi samo na Fibru,što i jeste namera Zlih sila,ili će biti uvijena u formu "na sva hrvatska (pa i bosanska) izdanja,osim bonelija i forda".
Kako god,ovim potezom stanovitog Udruženja,dalje u tekstu Zlih sila,iako svi dobro znamo ko stoji iza priče (iako se za sada po forumima ističe Vuk Komiko,nije on taj,za one neupućene (ako slučajno ima neko takav)) se definitivno strip izdavaštvo na ovim prostorima "vraća u srednji vek".
Da ne pominjemo što je sve to propraćeno pretnjama određenim (kako da se izrazim) subjektima,i to u maniru klasičnog mafijaštva.Što za srpske prilike i nije neko čudo. |
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| BiDi |
Posted - 10/04/2026 : 10:34:22 quote: Originally posted by Pavel
Tko su uopće organizatori?
netko tko je dobio odbijenje sa strane ministarstva kulture: https://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=48559&whichpage=3 ADRIA COMIC GROUP - Udruga za promicanje devete umjetnosti Sljemenska cesta 26, 10360, Sesvete, Hrvatska posluje od 11.05.2023, odgovorna osoba: Filip Mihela |
| Pavel |
Posted - 09/04/2026 : 15:23:51 Tko su uopće organizatori? Jesu li aktivni ovdje? Zašto je termin tog pop cona trebao biti u istom terminu kad i ovogodišnji CRŠ? Kako to da organizatori nisu znali da naša publika (koja zapravo i ne postoji kao komikonska publika) nije navikla plaćati za upad na takva događanja? Puno pitanja, nema odgovora.
Usput, na službenim stranicama još nema obavijesti o otkazivanju, a moguće je i dalje kupiti ulaznice. Sve u svemu, sve jako neozbiljno. |
| BeaGea |
Posted - 09/04/2026 : 15:22:19 quote: Originally posted by jaki
I Guere...
I njega...i još ponekog.
Samo Janjetov mi je bil zanimljivi zbog eventualnog potpisa na izdanju Inkala (Prije) i Tehnooceva. |
| jaki |
Posted - 09/04/2026 : 15:11:50 I Guere... |
| BeaGea |
Posted - 09/04/2026 : 15:07:49 quote: Originally posted by jaki
Na instangramu su napisali.
Šteta zbog Janjetova.... |
| DiSkAcH |
Posted - 09/04/2026 : 05:32:24 A ništa, nema ga već par godina i izgleda da neće ni ići više. Ne znam što Dade kažu na to, ali imam filing da im je vj dopizdilo tražiti sponzore i slično. |
| henry |
Posted - 08/04/2026 : 20:06:35 quote: Originally posted by DiSkAcH
Pa meni su ti događaji recimo bzvz, bio sam par puta, vidio i meh mi je. Više volim čitati nego pohoditi konvencije. Fali mi jedino Mafest jer bi onda platio spavanje dan-dva i uz događaj se fino i osolio tamo.
Šta je na kraju bilo sa tim Mafestom, nisam ispratio? Delovalo mi je kao kul priča. |
| DiSkAcH |
Posted - 08/04/2026 : 14:42:52 Pa meni su ti događaji recimo bzvz, bio sam par puta, vidio i meh mi je. Više volim čitati nego pohoditi konvencije. Fali mi jedino Mafest jer bi onda platio spavanje dan-dva i uz događaj se fino i osolio tamo. |
| Pavel |
Posted - 08/04/2026 : 12:34:37 quote: Originally posted by BiDi
quote: Originally posted by Pavel
Kod nas uopće ne postoji kultura strip konvencija. Evo, CRŠ je besplatan pa dolazi sramotno malo ljudi. Prošle godine je Burattinija u prime time terminu (subota popodne) došlo poslušati ukupno devet (brojkom 9!)...Vani su karte za comicone skupe, cjenovno u rangu pop koncerata a-klase...
Ali vani niko ne ide na konvencuiju zbog "Burattinija" nego idu zbog ekipe Igre prestolja, najnovijeg Nintendo Switch i nekoga youtuber gosta tipa PewDiePie.
Na ComicConovima u Londonu skoro da nema stripova i autora, u Austriji na VIECC dolaze autori samo zbog imena "Comic" u Vienna Comic Con, a ljude manjeviše boli briga za njih.
Kako gdje. U Italiji festival u Lucci osim stripa obuhvaća i sve nestripovske sadržaje koje si naveo, ali strip je itekako zastupljen i paneli su dobro posjećeni. Valjda smo po strip kulturi bliži Italiji nego Engleskoj i Austriji; po strip izdavaštvu smo sigurno u top 5 u Europi, a ako se u obzir uzme broj objavljenih strip izdanja u odnosu na broj stanovnika onda smo možda i prvi u Europi. Međutim, kultura konvencija naprosto ne postoji.
|
| BiDi |
Posted - 08/04/2026 : 12:19:54 quote: Originally posted by Pavel
Kod nas uopće ne postoji kultura strip konvencija. Evo, CRŠ je besplatan pa dolazi sramotno malo ljudi. Prošle godine je Burattinija u prime time terminu (subota popodne) došlo poslušati ukupno devet (brojkom 9!)...Vani su karte za comicone skupe, cjenovno u rangu pop koncerata a-klase...
Ali vani niko ne ide na konvencuiju zbog "Burattinija" nego idu zbog ekipe Igre prestolja, najnovijeg Nintendo Switch i nekoga youtuber gosta tipa PewDiePie.
Na ComicConovima u Londonu skoro da nema stripova i autora, u Austriji na VIECC dolaze autori samo zbog imena "Comic" u Vienna Comic Con, a ljude manjeviše boli briga za njih.
|
| Pavel |
Posted - 08/04/2026 : 11:55:06 Kod nas uopće ne postoji kultura strip konvencija. Evo, CRŠ je besplatan pa dolazi sramotno malo ljudi. Prošle godine je Burattinija u prime time terminu (subota popodne) došlo poslušati ukupno devet (brojkom 9!) ljudi, a ipak je riječ o tada još uvijek glavnom uredniku najpopularnijeg serijala u nas. Prije nekoliko godina kad je gostovao Gianfranco Manfredi u publici nije bilo praktički nikoga, tek dvoje Talijana koji su došli s njim i dvoje ljudi koji su sjeli da popiju kavu i međusobno razgovaraju. Bilo je baš otužno. Vani su karte za comicone skupe, cjenovno u rangu pop koncerata a-klase, ovdje za konvencije nikoga nije briga, CRŠ ide nekakvom inercijom i to je to. Samim time nije mi jasno kako su si organizatori te zagrebačke "Adrije" to zamislili, a još je manje jasno zašto se održava u terminu CRŠ-a. Ili se možda CRŠ njima ugurao u termin? Neka upućeni objasne. |
| jaki |
Posted - 08/04/2026 : 08:37:23 Na instangramu su napisali. |
| BeaGea |
Posted - 08/04/2026 : 08:34:27 ...ne vidim da je otkazan!?
Otkud ti dezinformacija  |
| jaki |
Posted - 07/04/2026 : 19:58:27 Uh.. Šteta... |
| BiDi |
Posted - 07/04/2026 : 19:49:52 quote: Originally posted by BeaGea
quote: Originally posted by jaki
Ako ti se plaća 15 eura ulaz...
Evo izašle ulaznice u prodaju. Ispalo bu me i više od 15 eura ;)
Evo, otkazano. |
| BeaGea |
Posted - 22/03/2026 : 11:47:01 quote: Originally posted by jaki
Ako ti se plaća 15 eura ulaz...
Evo izašle ulaznice u prodaju. Ispalo bu me i više od 15 eura ;) |
| DiSkAcH |
Posted - 22/03/2026 : 08:23:05 quote: Originally posted by going going
Izasao izgleda Komikov Svet bez kraja autora Christophe Blaina. https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/strip-album-album-kom-44-svet-bez-kraja/42885/0/
Koliko se ovo spremalo...2 godine ili više? Vuk ga je sam ponovno crtao, preveo, sve napravio.  |
| going going |
Posted - 17/03/2026 : 20:56:44 Izasao izgleda Komikov Svet bez kraja autora Christophe Blaina. https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/strip-album-album-kom-44-svet-bez-kraja/42885/0/ |
| matori paraliticar |
Posted - 15/03/2026 : 15:30:34 Poneke provocira samo ovo ime teme, sta ja znam pokusajte neke stvari shvacati manje ozbiljno pa ce vam biti lakse.
Nisam ni ja toliko glup pa da verujem da ima cega pametno sa potpaljivanjem vatre "u vezi ratova".
Neki moj utisak je da ulazimo u neko "premium doba" a izlazimo iz "novog zlatnog doba stripa" E sad da li to vazi za sve zemlje poput Srbije, Hrvatske i Slovenije na isti nacin nisam siguran Stripova u novom premium dobu za sada ima ali grupa koja si moze priustiti to zadovoljstvo da kupuje je verovatno manja ili kupuju ali dobiju manje za iste ili vece pare nego ranije. Mada eto nisam strucnjak da znam uporediti nize cene koje su bile do jedno pre 6-7 godina i skokom standarda u pojedinim zemljama. Nekome je staro doba bilo bolje, nekome mozda novo doba a nekom trecem je fino u oba doba. Sto se tice jeftinih stripova (a najcesce dobrih) nema tu vise darkwood, carobna knjiga, komiko, besna kobila da nam ih nude
Posto je prelazno doba i dalje se mogu naci stara izdanja povoljno Za ljude koji su gradili kolekciju 15-20 godina (puno vaznih dela devete umetnosti je objavljeno u tom periodu) bas i nema zime (barem ne za sada), mozda je onima koji su u potrazi za stalno necim novim nesto teze. Kako je nekome ko tek polako ulazi u svet stripa u danasnje vreme to je vec "otvoreno pitanje" moze se dosta dobrih stvari kupiti dosta jeftino ali za neke vazne stripove se mora "puknuti dobre pare"
Tirazi su i dalje stabilni oko 500 komada (mada zapravo moze li se zvati prenium nesto ako je jos u istoj kolicini u ponudi kao ranije?), krenu li na dole onda nas tek ceka "premium - premium doba"
Za stanje kakvo jeste nema se tu sta nesto kriviti novije izdavace koji se snalaze kako znaju i umeju, rade dobar posao sa izdanjima, lepo komuniciraju sa publikom Stari izdavaci, i oni su svojevremeno uradili lep posao, znacajan ali eto poneki od njih bi se mogli pogledati u ogledalo i razmisliti da li su nesto mogli drugacije uraditi.
Za svakog koji voli strip u "nasim krajevima" , ono sto se desilo kod nas zadnjih 20ak godina je pravo cudo, moze skoro ceo svet da nam zavidi :)
|
| john connor |
Posted - 12/03/2026 : 08:23:08 quote: Originally posted by Red Marquis
Mnogo gore bi bilo da je znao razliku. Taj nije ništa normalno voleo ni kao mali, kamoli stripove.
Istina  |
| matori paraliticar |
Posted - 12/03/2026 : 04:49:13 Nemoj da si na kraj srca mozda je rec o buducem crossoveru bas bi voleo da Daltoni dodju u selo, naprave dzumbus i Talicni dodje i resi situaciju mozda zajedno sa supermen-Vucicem. Lepo bi bilo da je zimska prica. Naravno srpsko izdanje od dw-ck |
| Red Marquis |
Posted - 12/03/2026 : 01:08:07 Mnogo gore bi bilo da je znao razliku. Taj nije ništa normalno voleo ni kao mali, kamoli stripove. |
| MF Doom |
Posted - 11/03/2026 : 21:42:50 https://nova.rs/vesti/politika/kako-je-vui-pomeao-talinog-toma-i-asteriksa/
Da li će SUIS reagovati na ovo neistine?
Mogli bi bar ovi iz forme B da kontaktiraju svoga vođu i malo ga brifuju. |
| stripožder_1987 |
Posted - 11/03/2026 : 19:15:41 nepotrebno. |
| jaki |
Posted - 10/03/2026 : 12:57:40 quote: Originally posted by vukozec
Pa ti reci da je tema obsolete i nepotrebna :)
Ratova uvik ima... Za nas izdaleka bolje da je u istom terminu ali za organizatore nije..
|