| T O P I C R E V I E W |
| Raspucin |
Posted - 27/04/2009 : 17:48:02 Kazi bar nesto, majstore. Sta nam spremas za predstojece praznike? |
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| Markos |
Posted - 17/01/2026 : 23:31:16 Možda |
| Poli |
Posted - 17/01/2026 : 22:23:47 Marko, da li nam slijede i ostala dva Altarribina stripa iz te njegove trilogije "Ja, ..." iz koje smo za sada dobili prvog Ja, ubojica - Orka 36?
|
| Dzimi Gitara |
Posted - 17/01/2026 : 15:28:58 quote: Originally posted by SenG
https://www.taschen.com/en/limited-editions/film/62156/alejandro-jodorowsky-art-sin-fin/ < Markose, možeš objaviti ovu monografiju Jodorowskog? Samo da nije više of 20€. Fala.
Znajući Tašenovo poslovanje, očekujem za godinu-dve XXL izdanje iste knjige za 150-200 buđona, a onda za pedesetogodišnjicu i ono malo (156x217) koje košta 15-25. |
| stripadzija |
Posted - 17/01/2026 : 14:27:47 quote: Originally posted by Markos
Mora biti bar 25, znači ništa:(
   |
| Red Marquis |
Posted - 17/01/2026 : 13:10:33 quote: Originally posted by Markos
Mora biti bar 25, znači ništa:(
Marko damping propo  |
| Markos |
Posted - 17/01/2026 : 08:09:42 Mora biti bar 25, znači ništa:( |
| SenG |
Posted - 17/01/2026 : 01:52:39 https://www.taschen.com/en/limited-editions/film/62156/alejandro-jodorowsky-art-sin-fin/ < Markose, možeš objaviti ovu monografiju Jodorowskog? Samo da nije više of 20€. Fala. |
| Poli |
Posted - 15/01/2026 : 11:22:34 Ni meni se Mrlja ne cini avangardan, vise u mainstream toku napravljen, ali prica i pristup je ipak i dalje malo svojski.
|
| Grzi |
Posted - 15/01/2026 : 10:48:59 Ne bih rekao da je Mrlja avangardan strip. Uzbudljiv je, napet, lako se cita, jako straightforward u prici sa lijepim, pitkim crtezom. Bas fenomenalan strip za siroku publiku i jedan za koji mi nikad nece biti jasno zasto nije rasprodan. |
| Shaner |
Posted - 15/01/2026 : 10:00:43 quote: Originally posted by Salkan
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by Salkan
Pobogu, ni ovaj jedan Bezian se nije još rasprodao, šta ćeš dalje
Kako nije? Rasprodan je već neko vrijeme.
Ama znam, samo karikiram.
Nisam skužio. 
Naše tržište je minsko polje za eksperimentisanje sa svime ne-komercijalnim, pogotovo avangardnim.
Stoji. I zato smo zahvalni Fibri, iako je Marko malo popustio po tom pitanju u zadnje vrijeme , i Stalkeru, koji je startao hrabro i (za sada) beskompromisno.
|
| matori paraliticar |
Posted - 14/01/2026 : 23:49:52 Hvala na odgovoru Salkane ;) Da crtez je leeep, e sad price se ne secam dovoljno ali nije nemoguce da je tako kako kazes (mozda ponesto nisam ukapirao ili namerno oprostio). Sto se tice toga sto je dzimi ubacio kililanu u ovu biblioteku, razumem ga zasto je to uradio i srecam sam sto je sa tim potezom vise ljudi u mogucnosti da nabavi taj strip po okej ceni. Voleo bi barem jednom ako vec necu da kupim (imam fib.) da barem prelistam ovo izdanje (i da vidim medjuostalom kako su ispale boje ;) ) Za vatre i sapat cekam pravo vreme i raspolozenje, poceo sam jednom citati polukoncentrisan i nije proslo kako treba (nisam ni stigao daleko).
|
| Salkan |
Posted - 14/01/2026 : 23:29:38 quote: Originally posted by matori paraliticar
Džimi radi odličan posao. (Minus Kililana, ne znam šta će mu to)
Citao si Kililanu? moram pitati posto zvucis toliko ubedjen o "nekvalitetu" tog stripa :) ili si mislio u smislu "suvisan je" ne uklapa se uopste u koncept ili nesto slicno
Jesam baš skoro pročitao i nisam posebno oduševljen. Znam da je u Vatrama dosta tog sukoba "Prastaro vs Novo doba" i ta mi tematika savršeno paše, ali u Kililani je to po meni previše stidljivo odrađeno, stoički i sa puno plastike i pranja prljavih ruku - mada je crtež stvarno jako dobar.
Više sam mislio na koncept čitave njegove Biblioteke Zona i nekako mi Kililana odstupa od svega ostalog. |
| Paka01 |
Posted - 14/01/2026 : 23:26:17 quote: Originally posted by borg Onda uzmi Kule od Peska. Nisam znao da voliš takve stvarčice...
Baš sam nekidan vidio da je Fibra to izbacila, nisam pojma imao. Mjerkam taj strip već odavno (na engleskom), al mogao bi uzeti i domaće izdanje.
quote: Originally posted by naker Paka je bukvalno od A do Š opisao Tynionov The Department of Truth 
Štajaznam, nešto mi Tynion nije previše drag pisac, sve šta sam pročitao od njega do sada mi je bilo ono ajde, može proći, al ništa šta bi me puno zadržalo. Poprilično me razočarao s The Nice House On the Lake pa mu sad još manje vjerujem  |
| matori paraliticar |
Posted - 14/01/2026 : 23:19:00 quote: Originally posted by Salkan
Džimi radi odličan posao. (Minus Kililana, ne znam šta će mu to)
Citao si Kililanu? moram pitati posto zvucis toliko ubedjen o "nekvalitetu" tog stripa :) ili si mislio u smislu "suvisan je" ne uklapa se uopste u koncept ili nesto slicno |
| Red Marquis |
Posted - 14/01/2026 : 22:57:25 quote: Originally posted by going going
Naše tržište nije za avangardu i to se nikad neće promijeniti.
Mislim da avangarda u samoj svojoj sustini ne moze da ide previse dobro na nekom trzistu, jer da ide previse dobro onda to ne bi bila avangarda. Avangarda je uvek za manji broj ljudi, nesto eksperimentalno, drugacije, heterodoksno. Samim tim nespojivo sa velikim narodnim masama i nekom velikom ili znacajnom komercijalnom isplativoscu.
To što smo mi jadno tržište, to je jedno, ali prodati recimo 400 primeraka nečega bi i trebalo da se zove avangarda, a ne mejnstrim uspeh. |
| Salkan |
Posted - 14/01/2026 : 22:35:28 Džimi radi odličan posao. (Minus Kililana, ne znam šta će mu to) Crossed bi bio odlično štivo za apsolutno sve stripofile sa ovih područja, svi bi se mogli naći u tome. Slažem se sa definicijom avangarde.
Biće bolje akobogda 
Nego, jel neko stigao pročitati 5.Feniksa? Ja maloprije završio, pa da opet pretjeram i kažem da mi je Uskrsnuće bolje od Karme.
|
| naker |
Posted - 14/01/2026 : 22:16:00 Kako onda oceniti uspeh Stalkera? Bukvalno cela biblioteka su avangardni stripovi gde Džimi objavljuje ono što se njemu lično sviđa i čega do sada nije bilo, bez nekog posebnog obraćanja pažnje na želje potrošača.
Izbor naslova je bitna stvar, ali izdavačka politika kroz visok kvalitet izdanja, dobru komunikaciju sa kupcima, reklamiranje svojih izdanja itd., su krucijalne stvari bez kojih teško da može. |
| going going |
Posted - 14/01/2026 : 22:12:16 quote: Originally posted by Salkan
Naše tržište nije za avangardu i to se nikad neće promijeniti.
Mislim da avangarda u samoj svojoj sustini ne moze da ide previse dobro na nekom trzistu, jer da ide previse dobro onda to ne bi bila avangarda. Avangarda je uvek za manji broj ljudi, nesto eksperimentalno, drugacije, heterodoksno. Samim tim nespojivo sa velikim narodnim masama i nekom velikom ili znacajnom komercijalnom isplativoscu. |
| lwood |
Posted - 14/01/2026 : 22:12:14 Za naše tržište je Crossed ka izmišljen.  |
| Salkan |
Posted - 14/01/2026 : 22:01:34 Nije fenomenalan, ali je odličan. Ali, fenomenalni su Air mail, Mrlja i Parker A na 40% popusta su. Mislim da se razumijemo, nema potrebe za parlamentarno naprđivanje i gubljenje vremena. Naše tržište nije za avangardu i to se nikad neće promijeniti. |
| naker |
Posted - 14/01/2026 : 21:55:38 quote: Originally posted by borg
quote: Originally posted by Paka01 Ja npr. jako volim te mindfuck šeme, kad ne znaš šta je istina, a šta nije. Istina, Kindt baš bombardira sa bezbroj teorija zavjere odmah od početka stripa, no meni je to super Kod ovakvih stvari čak i ne moram nužno dobiti sve odgovore na postavljena pitanja unutar stripa, glavno mi je da je "vožnja" dobra i napeta.
Onda uzmi Kule od Peska i Grad od stakla. Nisam znao da voliš takve stvarčice...
Paka je bukvalno od A do Š opisao Tynionov The Department of Truth 
quote: Originally posted by Salkan I nije to samo Bezian, nego buljuk drugih slučajeva gdje fenomenalni stripovi nemaju odgovarajući odziv.
Dobro nećemo preterivati da je Tamo i natrag "fenomenalan strip"  |
| borg |
Posted - 14/01/2026 : 21:11:56 quote: Originally posted by Paka01
Ne mogu se složit za Mind MGMT, mene je odmah počelo daviti sve to sa teorijama zavjere. Volim Kindta, ali je po meni njegov najbolji strip Pistolwhip. A možda i jeste vrijeme da se odradi baš to, nakon Jovanke Jolić i Denikena.
Ja npr. jako volim te mindfuck šeme, kad ne znaš šta je istina, a šta nije. Istina, Kindt baš bombardira sa bezbroj teorija zavjere odmah od početka stripa, no meni je to super Kod ovakvih stvari čak i ne moram nužno dobiti sve odgovore na postavljena pitanja unutar stripa, glavno mi je da je "vožnja" dobra i napeta. Zato mi je valjda Lost i dan-danas jedna od omiljenih serija koje sam ikad gledao, čak i ako se neke stvari i pitanja zapravo nikad nisu razrješili.
Onda uzmi Kule od Peska. Nisam znao da voliš takve stvarčice...
|
| Salkan |
Posted - 14/01/2026 : 20:52:22 quote: Originally posted by Shaner
Ama znam, samo karikiram. Ipak mu je predugo trebalo da se rasproda, pričalo se o tome. I nije to samo Bezian, nego buljuk drugih slučajeva gdje fenomenalni stripovi nemaju odgovarajući odziv. Naše tržište je minsko polje za eksperimentisanje sa svime ne-komercijalnim, pogotovo avangardnim. |
| Shaner |
Posted - 14/01/2026 : 20:09:23 quote: Originally posted by Salkan
|
| mladeNS |
Posted - 14/01/2026 : 19:13:52 Ja sam upravo zavrsio Super Spy i meni se to svidelo, to je prvi naslov od Matt-a koji sam ikada procitao. Uzecu Gilt Frame sledeci. |