forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Svaki petak izuzetak-Ovaj petak: Koko Bil

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Profesor Posted - 17/02/2006 : 14:17:14
Dakle Skorpija u protekla tri Politikina Zabavnika ,a u novom broju ( i naredna dva) druga epizodaelona(Font) sjajne Ulice Bejker, epizoda "Serlok Holms iklub opasnih sportova". Ako je zabavna kao i prva imate se cemu radovati.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
matori paraliticar Posted - 31/05/2026 : 17:21:25
Uzeh #3877 i procitah prvi deo nove epizode magnus: odmetnici
Nisam vatren fan magnusa pa ne uzivam nesto previse u crtezu, ali da ga je magnus radio veoma je uocljivo. Upada se u sred price pa te ovog traze te onog nije mi tu puno jasno
Koliko epizoda ima? Koja po redu je ovo ?

krstaši na raskršću su fino predstavljeni od mislim da znam od koga :)
Nemere biti da se Loazel spominje slucajno :)

Nisam dugo uzeo zabavnika, deluje da se ljudi trude oko njega, lepo da se odrzava ta stara institucija

Sto se tice magnusa.. kraj malo vuce na dalje citanje ali nisam nesto ubedjen da cu nastaviti pracenje ovog, ne bi rekao da je ovo za slucajne prolaznike nego za malo zesce fanove

teller Posted - 29/05/2026 : 18:41:56
nek ide u...
uzimam sve kad stignu... a izpustio baš brojeve sa Popajem i Taličnim..
neki praznici su8 bili kod nas pa ti brojevi nisu ni stigli..bar ja jih nisam vidio..
Grrrrr!!!
ned_lynx Posted - 29/05/2026 : 08:44:41
u pz #3877 magnus: odmetnici, prvi deo epizode svi ljudi zakona, u originalu i briganti 3 - tutti gli uomini della legge.

ovaj put idu četiri kaiša po tabli, za razliku od prethodnih nastavaka.

magnusoljupci, a cenim da ih ima ovuda, ovo ne bi trebalo da propuste;)

što se ostalog sadržaja (a što se stripa) tiče, u rubrici majstori stripa: krstaši na raskršću predstavljen je album marka stojanovića, prvi iz trilogije krvavi krst - sveti rat (la croix sanglante - guerre sainte) žir/delcourt.

to je ovo:

https://www.bedetheque.com/BD-Croix-sanglante-Tome-1-Guerre-sainte-362223.html

a tu je i nagradna igra za čitaoce.

sve u svemu, neki se zabavnici mogu propustiti, neke vredi imati, a neki zablistaju;

a upravo ovaj je baš taj.
wesskowaz Posted - 01/05/2026 : 07:47:51
Meni je drag svaki dodatak i čuvam ga uz PZ.
teller Posted - 01/05/2026 : 04:40:11
Bezvezan dodatak ili poklon.. taj Hilandar... neki samostani i crkve..to zanima 1% čitatelja PZ..poklon bi bio uz Zabavnik da daju jos Mali Zabavnik.. recimo...ili da vrate Dizney u Zabavnik.. ili pojacaju stranice stripa...uzimam Zabavnik zbog stripa, nostalgije i zanimljiv ih tema...mozda nekome znace ti dodatki.. meni nista.
Jozzinelli Posted - 01/05/2026 : 04:16:40
Naravno, mahom pišemo o stripovima u Zabavniku, ali obično neko objavi i ako ide neki poklon, specijalni dodatak
ili tako nešto, kao kad smo pre koju godinu komentarisali (možda ne baš ovde, već na DW forumu)
kada su dolazile pez bombone ili neki drugi slatkiš uz časopis.

delboj Posted - 30/04/2026 : 16:40:02
Pa obično samo pišemo o stripovima. Ja kupujem redovno svaki broj, ali nije mi palo na pamet da bi o tome trebalo pisati ovdje.
Jozzinelli Posted - 30/04/2026 : 16:21:28
Moram da iskritikujem dežurne "moderatore" ovog topika, niko nije izneo ovde obaveštenje
da već u nekoliko brojeva ide specijalni dodatak "Hilandar".
Ja kupio prekjuče prethodni broj, a ono uz njega upakovan 3. deo (inače četvorodelnog) priloga.

delboj Posted - 30/04/2026 : 15:12:47
U broju 3873 prvi dio stripa Magelan i Elkano: Beskrajni okean.

To je ovo https://www.goodreads.com/book/show/6034074-magallanes-y-elcano
ned_lynx Posted - 05/04/2026 : 12:16:34
u novom pz-u #3869 treći deo nostradamusove poslednje tajne, a naslovna stranica u stoprocentnom retro duhu, poput starih stripoteka iz sredine sedamdesetih:

lepo to radi zabavnik, red aija, malo šalana, malo idimidođimi kolaža od svega i svačega, ma... svega tu ima, i sve sa ukusom, i, što je najbitnije, ima veze sa nosećom tematikom broja.

no, po prvi put sam danas prelistao arsena lupena za nijansu detaljnije, i, vala, ovo mi se čini gotivno!

na prvu, bar ovaj segmet epizode ima nešto martimisterijansko u najdopadljivijem, oku prijatnom, bede ruhu.

sačekaću da pz kompletira ovu epizodu, ali, setih se, xander je pomenuo neobjavljeni prvi album ovog serijala u pzu, pa, kad već krećem sa ovim serijalom, treba li da idem od početka, ili se to može i ovako, zbrda zdola, kako to pz i voli da radi?
going going Posted - 27/03/2026 : 17:15:43
quote:
Originally posted by ned_lynx

u pz #3868, 27. 03. ide drugi deo epizode poslednja nostradamusova tajna, ali:

preporuka ide i za odličan članak o timotiju džonu bajfordu, jer je predivna posveta optimizmu i životu čoveka koji ga je, shodno tom, i istim svojim delima, i stvorio i namenio i, što je najbitnije, nesebično podelio;

sve i da nikada i nigde ništa niste čuli o kojoj je to osobi reč: režiseru, scenaristi, glumcu i koznaštajoš, te tri stranice ovog zabavnika, nikako ne treba propustiti.

Hvala na preporuci!
alexts Posted - 27/03/2026 : 12:06:27
U Malom Zabavniku je Marsupilami.
ned_lynx Posted - 27/03/2026 : 07:57:29
u pz #3868, 27. 03. ide drugi deo epizode poslednja nostradamusova tajna, ali:

preporuka ide i za odličan članak o timotiju džonu bajfordu, jer je predivna posveta optimizmu i životu čoveka koji ga je, shodno tom, i istim svojim delima, i stvorio i namenio i, što je najbitnije, nesebično podelio;

sve i da nikada i nigde ništa niste čuli o kojoj je to osobi reč: režiseru, scenaristi, glumcu i koznaštajoš, te tri stranice ovog zabavnika, nikako ne treba propustiti.
xander Posted - 20/03/2026 : 09:41:34
U broju 3867 strip Arsen Lupen i Nostradamusova poslednja tajna.

https://www.bedetheque.com/serie-79856-BD-Arsene-Lupin-Felix.html

To je takođe i trenutno poslednji album u ovom serijalu.
Ali, ako se dobro sećam, prvi album nikada nije objavljen u Zabavniku, tako da bi mogli da isprave to.
going going Posted - 17/03/2026 : 21:10:26
quote:
Originally posted by motorista

quote:
Originally posted by wesskowaz

Ako nije tajna, koje časopise kupuješ?

Nije tajna. :)

Redovno od hrvatskih »Auto motor i sport«, »Moto puls« i »Auto klub«, godišnji »Auto katalog« (»AMS-ov«) i »Moto katalog« (»Moto pulsov«).

Dok su izlazili kupovao sam i »Evo«, »Oldtajmer klub« i »Majstor«. Mada, pratim sve iz oblasti, pa povremeno i druge, »Auto (i točka)« i »Motoreviju« npr.

Od domaćih, srpskih, takođe veči broj iz te oblasti. Dostupni su i stručni, ne samo stručno-popularni, »Mašinstvo«, »JUMV-ovi« zbornici, nekada i »IMK 14«

Na drugim jezicima manje, tek poslednjih 15-ak godina malo više i skoro samo u pdf-u.

Interesantno!
Nekada su casopisi bas bili rasprostranjeni i svasta je dobro mogao covek da procita u dobrim magazinima i nedeljnicima. Sada ta forma stampanog medija je u teskoj krizi i opadanju.

Naprimer ja obozavam casopis Jugoslovenske Kinoteke, genijalan jedan mali zbornik dobrih, strucnih tekstova o filmu, fenomenu filma, konkretnim filmovima domacim (ex-yu) i stranim i o konkretnim autorima. Genijalna stvar. Ima da se nabavi u Kinoteci a i po nekim knjizarama za simbolicnu cenu od 200 din. A u kinoteci kosta 100 dinara uz kupljenu ulaznicu za projekciju filma koja je 200 dinara. Dzabe. Neka tako i ostane!

quote:
Originally posted by Peyo

Hvala dele!

Promaklo mi. Još jedna "pobjeda" idiota.

Pa neće valjda Zabavnik trovati našu djecu. Jadno i bijedno.

Da, gluposti.
motorista Posted - 14/03/2026 : 13:41:23
quote:
Originally posted by wesskowaz

Nije tajna. :)

Redovno od hrvatskih »Auto motor i sport«, »Moto puls« i »Auto klub«, godišnji »Auto katalog« (»AMS-ov«) i »Moto katalog« (»Moto pulsov«).

Dok su izlazili kupovao sam i »Evo«, »Oldtajmer klub« i »Majstor«. Mada, pratim sve iz oblasti, pa povremeno i druge, »Auto (i točka)« i »Motoreviju« npr.

Od domaćih, srpskih, takođe veči broj iz te oblasti. Dostupni su i stručni, ne samo stručno-popularni, »Mašinstvo«, »JUMV-ovi« zbornici, nekada i »IMK 14«

Na drugim jezicima manje, tek poslednjih 15-ak godina malo više i skoro samo u pdf-u.
delboj Posted - 14/03/2026 : 09:51:54
quote:
Originally posted by doktor78

Nažalost, i u Federaciji BiH (za RS ne znam) je isto: od decembra prošle godine nema niti srpskih niti hrvatskih izdanja. Razlog:propast dosadašnjeg distributera, a izgleda niko drugi neće da preuzme. Tužno...

U Republiku Srpsku još uvijek dolaze dnevne novine i časopisi iz Srbije, osim nedjeljom, to već traje godinama. Hrvatskih stripova nema od decembra, a od ovih iz Srbije dolazi Svetov Alan Ford, Miki Maus, vidio sam povremeno da se pojave Nindža kornjače i Kit Teler. I bilo je onih Marvela.
wesskowaz Posted - 14/03/2026 : 09:15:26
motorista Posted - 14/03/2026 : 08:31:03
Ovako otprilike to izgleda iz mog ugla za sada.

Problem je što je pretplata teško moguća.

Direktna iz Hrvatske je paprena (zbog nekih problema platnog prometa između naših zemalja).

Pokušavam već mesecima da dođem do rešenja za pretplatu preko domaćih distributera.

pretplata.rs - traže načina, ali...
globalpress.rs - kažu da drugi imaju monopol na HR izdanja.
trafika.online - nemaju, kažu, ta izdanja.
beokolp.rs - javiće.
tragpress.rs - javiće.

Korektni su, kada pozovem znaju za koje sam se časopise interesovao, dakle sačuvali su negde belešku, ali očito ima neke prepreke.

Razmišljam da probam preko Alan Forda, pošto već uvoze HR stripove, ali nekako ne verujem da bi zbog mene, pa i više ljudi, ulazili u taj dodatni posao.
doktor78 Posted - 14/03/2026 : 07:26:52
Nažalost, i u Federaciji BiH (za RS ne znam) je isto: od decembra prošle godine nema niti srpskih niti hrvatskih izdanja. Razlog:propast dosadašnjeg distributera, a izgleda niko drugi neće da preuzme. Tužno...
motorista Posted - 13/03/2026 : 14:11:35
quote:

U Tisku su mi rekli da se u Hrvatskoj od 01.10.2025. više ne može kupiti srpska štampa. Može li netko potvrditi da je to zaista tako?

Ni u Srbiji nema hrvatske štampe negde od 7. 2025.

Teško je navesti tačan datum, iako sam redovno kupovao niz časopisa decenijama već, jer su poslednjih godina naslovi stizali kao remitenda sa ne baš jasno definisanim kašnjenjem (15-30 dana tipa od neke 2013. do 2023, potom je kašnjenje poraslo na 2-3 meseca).
delboj Posted - 13/03/2026 : 13:28:59
quote:
Originally posted by xander

U broju 3866 ponovo Koko Bil - Kokobilarije za mlađe i starije. Kompletna epizoda.

Zbunio si me, imaju dvije epizode po 6 stranica. Ja tražio jednu od 12. Druga je Okršaj kod duple kamilice.

Znači to su ove dvije.

Kokobilarije za mlađe i starije - 61. Cocco Bill (6), 1987
Okršaj kod duple kamilice - 60. Cocco Bill (6), 1986
xander Posted - 13/03/2026 : 09:38:08
U broju 3866 ponovo Koko Bil - Kokobilarije za mlađe i starije. Kompletna epizoda.
blueberry9 Posted - 13/03/2026 : 02:07:59
quote:

U Tisku su mi rekli da se u Hrvatskoj od 01.10.2025. više ne može kupiti srpska štampa. Može li netko potvrditi da je to zaista tako?

Logicno sasvim. Nisu obezbedili worldwide prava.
matori paraliticar Posted - 12/03/2026 : 18:52:16
Sve je gore i gore umesto bolje... tako je to

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000