| T O P I C R E V I E W |
| Profesor |
Posted - 17/02/2006 : 14:17:14 Dakle Skorpija u protekla tri Politikina Zabavnika ,a u novom broju ( i naredna dva) druga epizodaelona(Font) sjajne Ulice Bejker, epizoda "Serlok Holms iklub opasnih sportova". Ako je zabavna kao i prva imate se cemu radovati. |
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| delboj |
Posted - 21/08/2026 : 13:33:47 quote: Originally posted by motorista
Naziv teme se više ne može menjati?
Može administrator. |
| xander |
Posted - 21/08/2026 : 09:17:42 Evo ako neko želi da zaviri unutar stripa.
https://loscomicsdemachete.blogspot.com/2016/10/el-mes-de-america-la-conquista-de-nueva.html |
| motorista |
Posted - 21/08/2026 : 08:37:05 Naziv teme se više ne može menjati? |
| ned_lynx |
Posted - 21/08/2026 : 07:52:39 
pz #3889 (21. 8. 2026.) i u njemu prvi deo - zlato i krv - palacios (la conquista de nueva españa. el oro y la sangre - antonio hernández palacios). to je ovo:
https://www.goodreads.com/book/show/26876864-la-conquista-de-nueva-espa-a-el-oro-y-la-sangre
prvih dvanaest stranica, od ukupno 46.
dakle, u još bar tri broja biće stripoužitka, za mene bar (zaista sam prijatno iznenađen uredničkim odabirom ovog stripa!), a vrlo verovatno i ljubitelji otkrića sveta u stripu neće biti hladnokrvni, jer ova epizoda iz serijala relatos del nuevo mundo je vrlo a možda i skroz dobra, uz prstohvat odličnosti, tako da - preporuka! |
| going going |
Posted - 10/08/2026 : 02:53:45 quote: Originally posted by wesskowaz
Čak i da je ne znam kakvo đubre, košta koliko i tri piva ili jedna pljeskavica, četvrt bureka ili pola pakle cigareta. Opet kažem, kupujte da bi opstao jer su vremena grozna. Da ne bude posle ono - e, kako je dobra bila Stripoteka..
Saglasan sam. Samo sto je u mom lokalnom kaficu pola litre tocenog Zajecarskog piva skuplje od Zabavnika, a o Hajnikenu i da ne govorim. Tako da stvarno nije preskupa cena da se jednom nedeljno kupi i podrzi Zabavnik a stvarno ima vrhunske tekstove idalje i dobre stripove i enigmatiku i u poslednje vreme ubacuju i kviz, stvarno je vredno svakog dinara i minuta provedenog u citanju. |
| wesskowaz |
Posted - 09/08/2026 : 23:09:55 Čak i da je ne znam kakvo đubre, košta koliko i tri piva ili jedna pljeskavica, četvrt bureka ili pola pakle cigareta. Opet kažem, kupujte da bi opstao jer su vremena grozna. Da ne bude posle ono - e, kako je dobra bila Stripoteka..
|
| delboj |
Posted - 09/08/2026 : 17:23:57 Ali ne vrijedi o tome pisati ovdje. Znamo da se to neće desiti. |
| going going |
Posted - 09/08/2026 : 17:03:28 quote: Originally posted by wesskowaz
Kritika stoji, ali daj da pomognemo PZ tako što ćemo da ga kupujemo. Nije neka stavka za budžet. Da ne doživi sudbinu Stripoteke.
+1!
Slazem se sa alextsom da treba prosiriti tj. da treba insisitrati na Povećanju broja stranica stripa i da se povede racuna o izboru stripa da se ubace i neki raznovrsniji naslovi s drugih kontinenata ako je to moguce. Mada ja bas uzivam u ovim Jedan covek, jedna avantura epizodama, sada je tu Krepaks i Harlemski bluz. |
| wesskowaz |
Posted - 08/08/2026 : 23:34:41 Kritika stoji, ali daj da pomognemo PZ tako što ćemo da ga kupujemo. Nije neka stavka za budžet. Da ne doživi sudbinu Stripoteke. |
| alexts |
Posted - 08/08/2026 : 18:46:47 Nema Zabavnik budućnost. U Srbiji niko ne kupuje papirnatu štampu. A PZ nije ni pokušao da nešto promeni tj poboljša, ne bi li se spasao ili odložio gašenje.
Redakcija još uvek veruje da je procenat njihovih čitalaca koje strip interesuje, zanemariv, ne shvatajući da su oni ostali najverniji i da sad možda čine i većinu. Povećanje broja stranica stripa i postavljanje odgovornog lica za strip, koji bi napravio bolji i atraktivniji izbor stripa, od njima cenovno dostupnog, bio bi pravi potez.
Podsetiću da je čovek koji je (dobro) pisao o pop-rock muzici izbačen, pošto su mu se u tekstovima provukle kritičke aluzije na aktuelnu vlast. Njemu nije tražena zamena, višedecenijska rubrika je ukinuta, opet pogrešno prosuđujući da kvalitetnija popularna muzika ne zanima čitaoce. |
| ned_lynx |
Posted - 08/08/2026 : 16:55:17 iskren da budem, mislio sam da preterujete o (ne)kvalitetu papira, te da su to uobičajene forumske hiperbole, ali jok. zaista je papir bio, koliko me sećanje služi, samo devedestreće i tu negdi, lošiji od ovog sadašnjeg.
ne mogu da verujem da ovo pišem, ali, nek povećaju cenu na 300 kinti, missim, bemumiša, besmisleno je u ovom veku izdavati sedmični magazin ove tradicije i ovakvog kvaliteta na tako lošoj hartiji. |
| wesskowaz |
Posted - 07/08/2026 : 15:57:34 Bar su korice bile ok, sad i to je baš loše. |
| delboj |
Posted - 07/08/2026 : 15:47:25 Ne znam. Ovo nije još na nivou papira iz 1993, ali polako idemo ka tom scenariju. |
| Unngenant |
Posted - 07/08/2026 : 15:10:04 Hm, ne znam šta se dešava, slično se dešava i Svetu Kompjutera a ako se ne varam oni su se odvojili od onog čobanina što je uzeo dnevne novine. Ne znam kako to ima odraza na štampariju Politike...a kako ne vlada baš establišmentska raspoloženja u oba uredništva ne bi me začudila i da je neka vrsta odmazde. Nesumnjivo da stvarno niche ljudi inače kupuju nedeljnike-mesečnike i da brojke su problematične. Po meni PZ mora da nađe saradnike i da krenu putem možda i SK za nekim youtube kanalom i te vrste promocije. |
| delboj |
Posted - 07/08/2026 : 12:57:07 Kvalitet papira današnjeg broja vrlo blizu onom dnevnih novina. |
| wesskowaz |
Posted - 31/07/2026 : 15:33:00  |
| Peyo |
Posted - 24/07/2026 : 22:23:14 quote: Originally posted by xander
U broju 3885 Krepaks - Harlemski bluz. U pitanju je L'uomo di Harlem, još jedan iz serijala Un uomo un'avventura. Ako je evidencija u popisima ažurna, još samo šest naslova nisu nikako objavljeni kod nas.
Tako je: https://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46807#2411200 |
| xander |
Posted - 24/07/2026 : 10:20:36 U broju 3885 Krepaks - Harlemski bluz. U pitanju je L'uomo di Harlem, još jedan iz serijala Un uomo un'avventura. Ako je evidencija u popisima ažurna, još samo šest naslova nisu nikako objavljeni kod nas.
https://www.bedetheque.com/serie-5672-BD-Homme-de-Harlem.html |
| alexts |
Posted - 13/07/2026 : 17:10:48 quote: Originally posted by ned_lynx
bilo je, pogledaj popise:
https://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=24566
#3770-3775, ombre del palazzo - dvorske senke, #3818-3822, vite perdute - izgubljeni životi, #3877-3879, tutti gli uomini della legge - svi ljudi zakona
ostaje još governanti e rivali, u prevodu vladari i suparnici
Da, bila je vest na 110-oj strani topika. Glupo što sam propustio, makar strip i bio nedovršen i potpuno epizodičan. Flaš Gordonovska verzija zabranjenog kineskog romana iz 14. veka. |
| ned_lynx |
Posted - 13/07/2026 : 11:55:06 bilo je, pogledaj popise:
https://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=24566
#3770-3775, ombre del palazzo - dvorske senke, #3818-3822, vite perdute - izgubljeni životi, #3877-3879, tutti gli uomini della legge - svi ljudi zakona
ostaje još governanti e rivali, u prevodu vladari i suparnici |
| alexts |
Posted - 12/07/2026 : 23:13:13 quote: Originally posted by ned_lynx
u pz #3877 magnus: odmetnici, prvi deo epizode svi ljudi zakona, u originalu i briganti 3 - tutti gli uomini della legge.
ovaj put idu četiri kaiša po tabli, za razliku od prethodnih nastavaka.
magnusoljupci, a cenim da ih ima ovuda, ovo ne bi trebalo da propuste;)
Da li je Zabavnik posle prvog objavio treći (!) deo Odmetnika, ili sam ja prevideo drugi?
Koji su "prethodni nastavci"? |
| xander |
Posted - 26/06/2026 : 09:36:59 U broju 3881 strip Izlazak umetnika. Prvi album, od dva, iz serijala Sem Grifit.
https://www.bedetheque.com/serie-1951-BD-Sam-Griffith.html |
| matori paraliticar |
Posted - 31/05/2026 : 17:21:25 Uzeh #3877 i procitah prvi deo nove epizode magnus: odmetnici Nisam vatren fan magnusa pa ne uzivam nesto previse u crtezu, ali da ga je magnus radio veoma je uocljivo. Upada se u sred price pa te ovog traze te onog nije mi tu puno jasno Koliko epizoda ima? Koja po redu je ovo ?
krstaši na raskršću su fino predstavljeni od mislim da znam od koga :) Nemere biti da se Loazel spominje slucajno :)
Nisam dugo uzeo zabavnika, deluje da se ljudi trude oko njega, lepo da se odrzava ta stara institucija
Sto se tice magnusa.. kraj malo vuce na dalje citanje ali nisam nesto ubedjen da cu nastaviti pracenje ovog, ne bi rekao da je ovo za slucajne prolaznike nego za malo zesce fanove
|
| teller |
Posted - 29/05/2026 : 18:41:56 nek ide u... uzimam sve kad stignu... a izpustio baš brojeve sa Popajem i Taličnim.. neki praznici su8 bili kod nas pa ti brojevi nisu ni stigli..bar ja jih nisam vidio.. Grrrrr!!! |
| ned_lynx |
Posted - 29/05/2026 : 08:44:41 u pz #3877 magnus: odmetnici, prvi deo epizode svi ljudi zakona, u originalu i briganti 3 - tutti gli uomini della legge.
ovaj put idu četiri kaiša po tabli, za razliku od prethodnih nastavaka.
magnusoljupci, a cenim da ih ima ovuda, ovo ne bi trebalo da propuste;)
što se ostalog sadržaja (a što se stripa) tiče, u rubrici majstori stripa: krstaši na raskršću predstavljen je album marka stojanovića, prvi iz trilogije krvavi krst - sveti rat (la croix sanglante - guerre sainte) žir/delcourt.
to je ovo:
https://www.bedetheque.com/BD-Croix-sanglante-Tome-1-Guerre-sainte-362223.html
a tu je i nagradna igra za čitaoce.
sve u svemu, neki se zabavnici mogu propustiti, neke vredi imati, a neki zablistaju;
a upravo ovaj je baš taj. |