forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Cromwell Posted - 11/12/2024 : 13:16:03
Palo mi je na pamet da bi mogli napraviti glazbeni izazov ali da nije puko nabrajanje je nego da je i drugima zabavno za čitati i sudjelovati.

- ideja je postaviti neku pjesmu sa jutuba koju biste željeli da neki forumaš prokomentira

- prozvani forumaš MORA preslušati pjesmu i ostaviti neki smisleni komentar. Nema jednolinijskih dobro je/loše je/+1 i slično Pljuvanje ili pohvala najmanje dvije solidne rečenice.

- ako prozvani forumaš ne odgovara podsjetite ga slanjem prijeteće privatne poruke.

- prozivka može biti samo želja da ta osoba presluša pjesmu, ali okidač može biti i nešto što je osoba negdje napisala na forumu iliti sredstvo za izravnavanje računa hehe!

- budite razumni i ne stavljajte 5 postova. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.

- naravno, izbjegavajte stvari koje su nacionalističke, cajke, neozbiljne drekpjesme itd... Nismo sadisti i držite se glazbe koja nekog vraga vrijedi

- tvrdi riječnik/prostakluk i osjećajne eksplozije su apsolutno dozvoljeni. Mimoze nek se ne zgražaju jer je glazba emotivna stvar.

- i molim vas kad odgovarate daj izbrišite [ / tube] nastavke da stranica bude koliko toliko pregledna. Ostavite samo link i naziv (izvođač+pjesma) Nema goreg od 500 jutub thumbnaila na stranici

Prva žrtva: naravno tonto!

Rush - Natural Science
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
naker Posted - 21/01/2026 : 23:05:26
Shaner svojevremeno reče da mu je Staleyov glas bezveze, ja jednostavno ne mogu da pređem preko toga pa ide popravni.

Alice in Chains - Rotten Apple

naker Posted - 21/01/2026 : 23:01:36
Daft Punk - Around The World

Pesma kao pesma ništa specijalno jer brzo zamori repetitivnost. Al OK retko sam fan dance muzike. Ali uvek sam voleo ovaj spot. Kreativno i originalno zamišljeno da se likovi pomeraju tako što simbolizuju instrument benda koji predstavljaju. Veoma lepa koreografija spota, vrh. Čudi me da je Manhunter ostao ravnodušan na ovaj spot jer ima temu na forumu za dobre video spotove.

Muse - Time Is Running Out

Dobro mi je poznata numera jer mi je Muse svojevremeno bio jedan od dražih albuma. Imao sam i prilike da ih slušam uživo. Njihova prva četiri albuma su fenomenalna. Obožavao sam taj rokerski pristup sa sci-fi inspirisanim tekstovima o ljubavi i filozofiji. Kasnije su promenili zvuk i počeli da pevaju o politici i društvu što mi nije bilo interesantno. Ali svaka stvar sa prva četiri albuma je kvalitetna.

Muy Rapido (From 'All Night Long')

Volim jazz, ali ovaj miks džeza sa meksičkim zvukovima me nije kupio. Previše se brzo svira, kao da ekipa žuri na neku drugu tezgu pa nema vremena i hoće što pre da odu. Jazz je ljubav, to mora polako, bez žurbe. A ne muj rapido kao zečevi! Iskuliraj, popij koju, opusti se, svakako smo tu "celu večer"...

Jean-Luc Ponty - Mirage

Ovo ja zovem muzika sa dušom. Veoma lepo odsvirano, odličan ritam i melodija. Fino za slušanje i opuštajuće. I nema vokala da upropasti stvari. Preslušah ovo 4,5 puta, veoma dobar instrumental može na listu.

Metallica - Welcome Home (Sanitarium)

Metallica se nikada nije oporavila nakon što smo ostali bez Cliff Burtona. Ride the Lightning i Master of the Puppets su njihova jedina dva savršena albuma bez ijedne mane. A pesma nikada aktuelnija jer imamo političare koji su klinički slučajevi zreli za sanitarijum.
manhunter Posted - 21/01/2026 : 22:26:17
Hmmmmm, kome ovo zadati (u nadi da još nije bilo)? Hajde da pokušam sa Shanerom.

Tonto Posted - 21/01/2026 : 21:47:28
quote:
Originally posted by Zula

quote:
Originally posted by Tonto

Da ti odgovorim u stilu alexa:

Nada je briljantna.

Stavit ću ti Ivu Robića, imaj nade da neću

Nemoj molim te, dida mi se potuka s njim kad mu nije tija pivat neku pismu. Ne volimo ivu robica u familiji. Alkohol je zajeban.
manhunter Posted - 21/01/2026 : 21:27:35
Black - Wonderful Life

Ovo može uvek. Vanvremenski pop uradak, pojma nemam zašto mi se sviđa, ali sviđa mi se. :)

8/10
manhunter Posted - 21/01/2026 : 21:26:18
Daft Punk - Around the world

Ne. U to vreme je bilo mnogo boljih "alternativnih" dance grupa (Propellerheads, Chemical brothers), ove nikad nisam razumeo. Drug mi je probio glavu sa njima, ali bez uspeha. Mislim da je bila neka pesma koja mi se čak i svidela, ali ova ne.

5/10
Zula Posted - 21/01/2026 : 21:18:19
quote:

Nada je briljantna.

Stavit ću ti Ivu Robića, imaj nade da neću
Tonto Posted - 21/01/2026 : 20:37:02

Nada je briljantna.

Zula Posted - 21/01/2026 : 20:18:32
quote:

Čekam Vukozeca

...a danas domačicama mučimo malo Zulu:

https://www.youtube.com/watch?v=xAbTadhGoHA

Gabi Novak - Nada

Lisica je meni ok, Gabi baš i ne. Glas je ok, pjevanje ok, pjesma dosada, čeka se cijelo vrijeme refren. Sviranje ok, ali nema se što odsvirati. Tonto majkumupoljubim, gdje je tu poskočica? 😂
Zula Posted - 21/01/2026 : 20:13:52
Manhunter

Što sad zadati, nešto obično, neobično, "dobro ili loše"...
Idemo probati nešto crno, a predivno 🤣

Black - Wonderful Life

jogurt Posted - 21/01/2026 : 18:42:18
Ovo još nije bilo na temi, a po meni radi se o vrhunskoj stvari. Nikako da se dohvatim da ozbiljnije slušam Pontija, biće valjda nekad.

Zadatak je za Bevu

jogurt Posted - 21/01/2026 : 18:39:46
quote:

jogurt

https://www.youtube.com/watch?v=BTTjbghh-BE

Odlično je ovo, onako baš sočno i moćno. Najslabija karika ovde bih rekao da je truba, dok je flauta bila sjajna. Intro fantastičan, sasvim malo vuče na King Crimson-Lizard. Nije mi najbolje od Josipe što sam čuo, ali svakako je jako dobro, 4+
Zula Posted - 21/01/2026 : 16:46:24
A gdje je u svemu shaner? 🤣

Za tebe Shaneru nešto specijalno. All Night Long je film iz 1962. pun jazz muzike i jazz velikana. Stavim muziku i stavim izvadak iz filma čisto da se dočara virtuoznost.

Philip Green Orchestra - Muy Rapido

https://www.facebook.com/share/r/1BnB8DASFa/
Tonto Posted - 21/01/2026 : 14:07:00
Čekam Vukozeca

...a danas domačicama mučimo malo Zulu:

i jogurta:

Tonto Posted - 21/01/2026 : 13:56:14
quote:
Originally posted by Shaner

Tonto - jer voli 80-e

https://www.youtube.com/watch?v=-VCqAjYO3NM

Objektivno, razumijem zašto ljudi koji vole takvu glazbu vole Pet shop boyse. Znali su što rade i to su radili dobro. Ja pak to ne volim, meni je to grozno, užasno i strašno... a kako mi se danas ne da biti objektivan 3.1/10
Shaner Posted - 21/01/2026 : 11:44:03
manhunter - da nastavimo u sličnom tonu

Tonto - jer voli 80-e

naker - da se ne osjeća zapostavljeno

jogurt Posted - 21/01/2026 : 09:27:26
Probace se!
Tonto Posted - 21/01/2026 : 06:43:23
@ jogurt

Ako hoces poslusaj od claptona album 461 ocean boulevard. To je malo remek djelo i meni bolje od svega ostalog sto je radio s bilo kojim bendom. Sve ostalo mu je onako... hit or miss.
Zula Posted - 21/01/2026 : 00:44:57
Iako Clapton nije bio sretan u Creamu 🤣
Bila je dilema White Room ili Sunshine, no S... je imala dobar uvod pa eto.
jogurt Posted - 21/01/2026 : 00:40:21
quote:

Jogurte druže, tebi neki klasik. Cream. Kažu prvi super band - od 3 čovjeka. Trajali su samo 2 godine, ali...
Ginger Baker bubnjevi
Eric Clapton gitara
Jack Bruce bas

Jedan zgodan video s uvodom i live nastupom.

Cream - Sunshine Of Your Love

https://youtube.com/watch?v=pwDo0JUeKqM

Lepo kažeš, klasik. I ja dugo znam ovu pesmu, to jest čuo sam je prvi put što se kaže u formativnim godinama :D i onda kako da se oceni i šta pametno da se kaže. Onda mi je pesma bila otkrovenje i baš super; sada je retko slušam/čujem, svakako je odlična i ide 5

Da sada prvi put čujem pesmu a pre toga sam slušao uglavnom druge žanrove pa ajde, ovako pesma beži objektivnom utisku i ocenjivanju :)

Ali bolja mi je White room. Tu su mi vokali još bolji i to mi verovatno i pravi razliku, ta pesma me šalje u orbitu skoro uvek; svakako obe baš super stvari.

A što se tiče Claptona solo, osim najpoznatijih pesama slabo znam šta, i možda lupam; ali ne deluje mi da bi imalo pesama koje bi mi bile ovako jake kao par Cream-ovih
naker Posted - 20/01/2026 : 22:26:29
Vukozec. Lone Star (1976)

naker Posted - 20/01/2026 : 22:21:06
Milan Řehák - RUSH E

Leptejebo koji performans. Harmonika na koksu i stereoidima. Ne znam kako neki ljudi mogu biti ovako talentovani. Da se bavim muzikom i da vidim šta drugi mogu da urade sa instrumentom bacio bih harmoniku kroz prozor. A još se i non stop vragolasto smeška, dođe mi da ga puknem u facu :)

The Velvet Underground - The Murder Mystery

Vaistinu ludnica, ovde su radile neke halucinogene droge. Eksperimentalni pristup gde se kombinuje više različitih instrumenata koji ne bi trebali ići zajedno, ali nekako uspeva skladno da funkcioniše. Nema pevanja već samo recitovanje tekstova (nisam lud da ih dešifrujem, ali deluje mi kao nebuloze), i svi članovi benda pričaju u isto vreme. Inovativno i kreativno, moram odati priznanje za to. Ali iskreno osećam se umorno slušajući ovo i zamorno mi je bilo, na korak od glavobolje. Trebaš biti lud i talentovan da smisliš ovako nešto (ili odvaljen od droge). Ali ne bih ja ovo slušao ponovo.
Beva Posted - 20/01/2026 : 21:17:23
quote:

Prvo Beva, on bar ne preskače, on vozi redovito i odgovorno. Možemo se složiti ili ne, ali pouzdanost je tu. 🤣

Ovaj put...

Eurythmics & Aretha Franklin - Sisters are doping it for themselves

https://youtube.com/watch?v=drGx7JkFSp4

Pjesmu sam čuo sto puta, ali sad prvi put vidim tko su izvođači :D

Klasik, u svom žanru vrh. Nije nešto što često slušam, ali u određenim prilikama bi legla kao budali šamar. Pošto sam inače veliki feminist, slažem se i s porukom pjesme :D
Zula Posted - 20/01/2026 : 20:43:08
Jogurte druže, tebi neki klasik. Cream. Kažu prvi super band - od 3 čovjeka. Trajali su samo 2 godine, ali...
Ginger Baker bubnjevi
Eric Clapton gitara
Jack Bruce bas

Jedan zgodan video s uvodom i live nastupom.

Cream - Sunshine Of Your Love

Zula Posted - 20/01/2026 : 20:33:24
Prvo Beva, on bar ne preskače, on vozi redovito i odgovorno. Možemo se složiti ili ne, ali pouzdanost je tu. 🤣

Ovaj put...

Eurythmics & Aretha Franklin - Sisters are doping it for themselves

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000