| T O P I C R E V I E W |
| Cromwell |
Posted - 11/12/2024 : 13:16:03 Palo mi je na pamet da bi mogli napraviti glazbeni izazov ali da nije puko nabrajanje je nego da je i drugima zabavno za čitati i sudjelovati.
- ideja je postaviti neku pjesmu sa jutuba koju biste željeli da neki forumaš prokomentira
- prozvani forumaš MORA preslušati pjesmu i ostaviti neki smisleni komentar. Nema jednolinijskih dobro je/loše je/+1 i slično Pljuvanje ili pohvala najmanje dvije solidne rečenice.
- ako prozvani forumaš ne odgovara podsjetite ga slanjem prijeteće privatne poruke.
- prozivka može biti samo želja da ta osoba presluša pjesmu, ali okidač može biti i nešto što je osoba negdje napisala na forumu iliti sredstvo za izravnavanje računa hehe!
- budite razumni i ne stavljajte 5 postova. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.
- naravno, izbjegavajte stvari koje su nacionalističke, cajke, neozbiljne drekpjesme itd... Nismo sadisti i držite se glazbe koja nekog vraga vrijedi
- tvrdi riječnik/prostakluk i osjećajne eksplozije su apsolutno dozvoljeni. Mimoze nek se ne zgražaju jer je glazba emotivna stvar.
- i molim vas kad odgovarate daj izbrišite [ / tube] nastavke da stranica bude koliko toliko pregledna. Ostavite samo link i naziv (izvođač+pjesma) Nema goreg od 500 jutub thumbnaila na stranici
Prva žrtva: naravno tonto! 
Rush - Natural Science
|
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| Beva |
Posted - 24/01/2026 : 23:04:11 A evo jedna i za Tonta, znam da si spominjao da najviše voliš slušati studijske verzije pjesama, i sam najčešće tako radim, ali ova pjesma je iznimka. Studijska verzija je (po meni) klasu ispod ovog nastupa uživo:
Iron & Wine - Upward Over the Mountain
|
| Beva |
Posted - 24/01/2026 : 22:38:57 Da još malo upoznamo jogurta s relativno novijim bendovima, nisam čuo ovu pjesmu sto godina, sinoć bila kao pitanje na pub kvizu, jedan od pamtljivijih refrena koje sam čuo u domaćoj glazbi:
Adastra - Nabujala rijeka
|
| Beva |
Posted - 24/01/2026 : 22:35:50 quote: Originally posted by naker
Beva. Porcupine Tree - Arriving Somewhere but Not Here
https://www.youtube.com/watch?v=2qSPD_h0KQ4
Jako lijepo, djeluje kao odlična podloga za noćnu vožnju. Iako duga, pjesma nije djelovala razduženo jer se lijepo izmjenjuju različite dionice.
Imam dojam da sam nešto slušao od Porcupine Tree, ali nikako ne uspijevam pronaći što. Jesu imali neki baš hit? |
| naker |
Posted - 24/01/2026 : 21:54:59 Beva. Porcupine Tree - Arriving Somewhere but Not Here
|
| Zula |
Posted - 24/01/2026 : 21:54:57 A naker je rekao da voli nešto malo sporije od prošlog zadatka...
Rosinha de Valença - Consolação
|
| naker |
Posted - 24/01/2026 : 21:48:14 Weather Report - Elegant People
Jako dobar spoj jazz fuzije sa afričkom etno muzikom. Jazz tonovi obogaćeni sa egzotičnim afričkim zvukovima. Dobar intro, al kada u priču uđe saksofon pesma topi koliko je dobra. Prava stvar. Ceo album je kvalitetan, pošto sam fan Cannonballa srcu najbliža je numera koja je njemu posvećena.
Lauryn Hill - To Zion
Teška pesma o trudnoj ženi koja ne želi abortus i želi da rodi svoje dete. Ali iako je "teška" ovo je pesma o nadi i ljubavi, i boljem sutra da unatoč teškoj situaciji dete kada se rodi će doneti radost svojoj majci. Veoma lepa i pozitivna pouka. Tehnički, čudna pesma jer miksuje više različitih stvari. Santana na akustičnoj gitari odličan, ali upareno sa rap hip hop beatovima, i pevanjem kojeg poprima manir crkvenog hora. Lično, izbacio bih poslednjih 2min kada nastupi prekid i promena ritma gde samo slušamo kako likovi pričaju nešto, zašto je ovo u pesmi? Ali poučna pesma i rekao bih lektira za nežniji pol. |
| Zula |
Posted - 24/01/2026 : 21:46:59 Za Tonta
The Kinks - Sunny Afternoon
|
| Zula |
Posted - 24/01/2026 : 21:26:34 quote: Originally posted by manhunter
Mislim da sam i prošle sezone postavljao nešto od onoga što moj sin radi u slobodno vreme i znam da to apsolutno nije ničiji cup of tea, all eto.. Nek se Zula muči. 
Laksi- Help line
https://youtube.com/watch?v=WmXih2ZjkYw&list=RDWmXih2ZjkYw&start_radio=1&pp=ygUPTGFrc2kgaGVscCBsaW5loAcB
Ajde da vidimo čime ćeš me mučiti... 🤣 Ako je to muzika tvog sina onda bezrezervno podržavam ako ga to veseli. Čujem Satiea na početku i kraju i odmah mi se sviđa. Unutar tih Satie "zagrada" nije baš ono što bih slušao, ali se osjeti trud onoga tko voli raditi takvu muziku. |
| Zula |
Posted - 24/01/2026 : 21:19:32 quote: Originally posted by Beva
Za Zulu, ne mogu se sjetiti jesam li ovu pjesmu zadavao prošle "sezone", ako i jesam, ponavljanje je majka znanja:
Arcade Fire - The Lightning I, II
https://www.youtube.com/watch?v=qJiALpiqpk8&list=RDqJiALpiqpk8&start_radio=1
Nije to tako loše kako bi se moglo pomisliti iz Tontove izjave da baš nije bio sretan. Vidiš, čim se očekivanja smanje pjesma djeluje bolja 🤣. Trude se 🤣. Pjevanje je bolje ako ne gledaš pjevača koji djeluje malo pretenciozan. Ok je pjesma. |
| manhunter |
Posted - 24/01/2026 : 20:55:19 Mislim da sam i prošle sezone postavljao nešto od onoga što moj sin radi u slobodno vreme i znam da to apsolutno nije ničiji cup of tea, all eto.. Nek se Zula muči. 
Laksi- Help line
|
| manhunter |
Posted - 24/01/2026 : 20:52:02 Još nešto od starijih stvari, mislim da Nakeru nisam skoro ništa zadao.
Lauryn Hill - To Zion
|
| manhunter |
Posted - 24/01/2026 : 19:48:50 JJ Grey Mofro : Brave lil fighter
Meni ovo zvuči kao da je rađeno sa AI, najiskrenije. Generički, ravno, puno opštih mesta i veoma neubedljivo. Dosadno.
3/10 |
| jogurt |
Posted - 23/01/2026 : 23:51:45 Ajmo jedan zadacic za Nakera
|
| Tonto |
Posted - 23/01/2026 : 21:16:52 Ajmo Shaner:
Manhunter:
|
| Tonto |
Posted - 23/01/2026 : 21:01:34 Salin - Rammana - ovo je glazba je lijepa ugodba, uvijek je mogu slušati kao pozadinsku glazbu i nikad me neće povući da istražujem nešto slično. 6/10
Spiller - Groovejet (If This Ain't Love) - dobra stvar. 6.7/10
Nemanja - Opasne Igre - božesačuvaj. Druga liga glazbe koju ionako ne volim. Ti space zvukovi me ubijaju. 4.1/10
Dead Can Dance - The Ubiquitous Mr. Lovegrove - volim ove manijake, ali da ću baš ulaziti puno u njih, neću. 7.1/10
Trip At Sedam (357) - Cigane - ovo ne da nije moj kap of ti, nego nismo u istom svemiru... i za divno čudo odlično mi je. 7.7/10
Sepultura - Refuse/Resist - jbga ovo mi je uvijek bila odvratna glazba. Nesuvisla buka i netalentirana dernjava. Ovo mogu pustit jedino u svrhu mučenja zakletih neprijatelja. 1/10
Fela Kuti - Water no get enemy - Fela je genije. Točka. 8.7/10
Mulatu Astatke - Yefikir Tizita - dobro. Ne kao Fela, ali dobro. 6.6/10
The Hollies - Stop Stop Stop - ovo mi nije nešto. Iz vremena kad je bilo puno bolje glazbe. 5/10
Robert Palmer & UB40 - I'll Be Your Baby Tonight - Original je original, ali fina i efektna obrada. Jako sam je volio kao dijete. 6.5/10
God is an Astronaut - Shadows - odličan bend, odlična glazba.
Milan Rehak - Rush E - fora, ali ne znam što bi s tim. 6/10
XTC - Runaways - ne znam što da kažem. Nije mi dobro, nije mi ni loše. Nije mi bezlično, ali nije mi ni zanimljivo. hmmm... 5.5/10
Velvet Underground - Murder mystery - obožavam ovaj album. Svaka stvar je iznad prosjeka. 7.2/10
Eurythmics & Aretha Franklin - Sisters are doping it for themselves - Stvarčina, 80's kad valjaju. 8.3/10
Cream - Sunshine Of Your Love - izlišno komentirati. Ko da u kategoriji filma idemo pričati o Kumu. 9.1/10
Daft Punk - Around The World - razumijem zašto je bilo popularno, ali meni je to užasno iritantno... i dalje slušljivije od sepulture. 1.9/10
Muse - Time Is Running Out - Muse je dobar bend, to ne mogu osporit. Samo što sam ja već previše ostario za takvu vrstu glazbe kad su se pojavili. 5/10
Philip Green Orchestra - Muy Rapido - vjerovatno bolje kao filmska glazba nego ovako. 6.1/10
Jean Luc Ponty - Mirage - Žan luka sam otkrio prije 15-ak godina, slušao neko vrijeme i zaboravio na njega. Odličan je. 8/10
Black - Wonderful Life - dobar, sad već moderan klasik. 7.4/10
Metallica - Santarium - metlica kad je bila dobra. Nisam fan, ali značaj, bitnost i kvalitetu neću umanjivat. 6.2/10
Alice in Chains - Rotten Apple - ovo mi je Alice u najboljem izdanju. Staley mi izaziva izrazito loše osjećaje no onaj tko ne čuje da čovjek pjeva iz dubine duše taj nema srca... ni duše. 7.7/10
Darko Rundek, Rade Šerbedžija & Arsen Dedić - Na nešto me sjeća taj grad - nisam ovo čuo, odlično je. 8.4/10
Nao Yoshioka - Tokyo Funk Sessions - fino, shaneru. Sad moram negdje spremiti, a ne znam gdje. 8/10
Vincent Peirani - Fuga y Misterio - i ovo je dobro. 8.1/10
Beastie Boys - Body Movin' - ovo mi je bilo ok čak i kad se nije slušalo ništa osim rocka. 6.6/10
Gary Wright - Dream Weaver - onako. Premekano, a ne dira me previše. Refren mi je ok, ono između manje.5.3/10
Sons of Legion - Walking on the Edge - dosta dobro dok ne ode u generični refren pračen piškit ću, kakit ću distorzijom. Ne zna jel bi bi bio blues rock, pop rock, alt rock... pa onda još solo ko šaka u oko. 7.5/10 za prvih 57 sekundi i totalno useravanje u, dobro shaner kaže, bon jovi patetiku za ukupni dojam od nedovoljnih 4.8/10 |
| Zula |
Posted - 23/01/2026 : 19:27:33 quote: Originally posted by Tonto
Jesi, meni. Nisam bio sretan
Sad želi da ni ja ne budem... 🤣 |
| Tonto |
Posted - 23/01/2026 : 18:25:04 Jesi, meni. Nisam bio sretan |
| Beva |
Posted - 23/01/2026 : 18:02:39 Za Zulu, ne mogu se sjetiti jesam li ovu pjesmu zadavao prošle "sezone", ako i jesam, ponavljanje je majka znanja:
Arcade Fire - The Lightning I, II
|
| Zula |
Posted - 23/01/2026 : 11:24:19 quote: Originally posted by Tonto
Danas se sluša najbolja glazba na svijetu, tambura sa američkog juga.
Zula je htio poskočice:
https://www.youtube.com/watch?v=qan4VRikfz8
Vidiš jogurte kako Tonto zna 🤣 Malo banjo, malo violina, malo brže i odmah je moja pažnja probuđena. Meni je zadovoljstvo to poslušati, no kao što sam već napomenuo, 2-3 takve i već sam nezainteresiran jer je ponavljajuće u ritmu, pjevanju, sviranju. |
| Zula |
Posted - 23/01/2026 : 11:20:06 quote: Originally posted by jogurt
A ovo je za Zulu
https://youtube.com/watch?v=Nz_idhb3BMI&si=d85267cPebC6fcQ4
Gdje je tu poskočica jogurte? 🤣 Pokušaj atmosferične pjesme uz malo elektronike, koja sigurno može pogoditi nečije raspoloženje... Ne i moje 😅 Za ovako lagane i sentiš pjesme zaista je neophodno da sam ih čuo nekad kad su me u formativnim godinama emocije prale više nego sada. Onda bi podsjećanje na njih okinulo da se osjećam slično kao tad. No, ovo ne poznajem i nemam nikakvu poveznicu s pjesmom (niti povijest niti trenutno raspoloženje). |
| Shaner |
Posted - 23/01/2026 : 11:18:42 quote: Originally posted by Shaner
@Tonto Nisam zaboravio, samo nemam sad 2 sata i 43 minute ili koliko već traje ta tvoja pjesma.
Bio sam blizu. 
Trampled by Turtles - Ain't No Use in Tryin' https://www.youtube.com/watch?v=0sWIjxvmw68
Fora mi je, iako je tekst blesav. Kontam da bi mi ovakva glazba još bolje legla uživo. Sve pohvale za ime benda. 6/10
Sons of Legion - Walking on the Edge https://www.youtube.com/watch?v=GXz4km9oxLo
Dobro je ovo, samo mi je u refrenu malo previše pop. Onako, ko da slušam nešto od Bon Jovija. 6/10
|
| manhunter |
Posted - 23/01/2026 : 06:54:16 Sons of Legion - Walking on the Edge
Može! Može! Može! Instant lajking i stavljanje na plejlistu. Odlično mi je ovo, proveriću i ostale radove. Hvala na zadatku, ionako sam tražio nešto novo.
8/10 |
| Shaner |
Posted - 22/01/2026 : 21:52:08 quote: Originally posted by jogurt
quote: Originally posted by Shaner
jogurt mi je otkrio Pontyja pa da mu probam uzvratiti uslugu. Skladba je, vjerujem, poznata, a izvođači?
https://www.youtube.com/watch?v=PHr9ueedCKM
Rekao bih da nisam do sad čuo, ali zvuči nekako poznato; ko će ga znati :)
Astor Piazzolla - https://www.youtube.com/watch?v=C4_-YPN039s
quote: Originally posted by naker
"NAO YOSHIOKA Tokyo Funk Sessions 2022" BLUE NOTE TOKYO
Dok se većina modernih muzičara okreće nečemu što nema ni dž od džeza, Japan se staromodno drži starih dobrih vrednosti. Jednostavno Japanci kontaju jazz. Odličan live performans. Vrh. Više ovakvih stvari Shaneru!
Ma bit će još, samo treba malo umiješati elektroniku. U međuvremenu baci oko na ovo: https://www.tokyojazzjoints.com/book. Nedavno sam ju nabavio, samo još nisam stigao detaljno proučiti.
@Tonto Nisam zaboravio, samo nemam sad 2 sata i 43 minute ili koliko već traje ta tvoja pjesma.
|
| naker |
Posted - 22/01/2026 : 21:03:04 Manhunter. Sons of Legion - Walking on the Edge
|
| naker |
Posted - 22/01/2026 : 21:01:50 Nektar - Remember The Future
Što se mene tiče moglo se bez funki deonica jer nikada nisam preterano gotivio fank. Ali izuzev ovoga većina albuma je veoma dobra. Pravi zvuk, pravi ritam i melodija, ima sve što dobar progresiv treba da ima. Stvarno šteta što ovoga nema više van ova dva dela.
Darko Rundek, Rade Serbedzija & Arsen Dedic - Na nesto me sjeca taj grad
Jako slabo slušam ex-yu stvari jer za moj ukus previše brzo sve to sklizne u patetiku. Ova pesmica mi je OK. Rade je ozbiljni i zreli ljudi, gromade. Fino se kombinuju tri različita glasa. Ozbiljan tekst sa melanholičnim i setnim prizvukom. Dobro je, samo što ne volim osećaj koji budi slušanje ovakve muzike.
"NAO YOSHIOKA Tokyo Funk Sessions 2022" BLUE NOTE TOKYO
Dok se većina modernih muzičara okreće nečemu što nema ni dž od džeza, Japan se staromodno drži starih dobrih vrednosti. Jednostavno Japanci kontaju jazz. Odličan live performans. Vrh. Više ovakvih stvari Shaneru!
Vincent Peirani - Fuga y Misterio
Ne znam. Pesma kao pesma za slušanje na "suvo" mi nije nešto. Ali kao muzička podloga koja bi ispratila neku kultnu scenu na nekom filmu... Da, tako već može. Ako bi bio neki kontekst koji bi pesma ispratila onda bi to bila super stvar.
Beastie Boys - Body Movin'
Spot rastura :) Nekada smo bili razmaženi što smo imali priliku da gledamo otkačene i lude spotove. Još jedan dobar primerak za Hunterovu temu za video spotove. |