forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izdanja Libellusa

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
kico Posted - 30/08/2007 : 10:33:51
Što bi mi željeli u idućoj Libellus turi?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Caglio Posted - 10/04/2026 : 10:32:28
quote:
Originally posted by mmihoci

quote:
Originally posted by Caglio

quote:
Originally posted by zeljko

https://www.stripovi.com/aukcije/mm-libelus-86-velika-iluzija/22856888/
7 evrica
To im je i realna cijena :D

Ovom broju kojeg si naveo je i sedam eura prevelika cijena. Imao sam ga u tri primjerka, dva su bila neotvorena kad sam ih dobio, treći isto glanc.

Unutra smrad krepane mačke / govana / povraćanja...
Kažu ljudi do ljepila, uglavnom strip smrdljivac ni pročitao ga nisam, tako da sedam eura za ovo mačje sranje, je way too much.

Ako je tako onda možeš biti siguran da je glanc primjerak.

A da li je orginal ili ne, trebo bi pitati "Schrödingerovu mačku".

Originalan je sigurno, to nije upitno uopće, samo kažem, ima miomirisni dodatak za kolekcionare. Tri puta sam optimistično kupovao iste primjerke, nadajući se da će se dogoditi da postoji primjerak koji ne mirise na parišku kanalizaciju prije kiše, nažalost nisam uspio pa sam odustao od potrage, a i Libellus je tada odlučio izdati čak jednu cijelu epizodu Martina u godinu dana, pa na sam na sreću odustao od daljnje kupovine. No isto kako je znatiželja ubila mačku, tako je smrad luksuznog izdanja ubio moju volju za čitanjem ove epizode :(
mmihoci Posted - 10/04/2026 : 10:15:23
quote:

quote:

7 evrica

Ovom broju kojeg si naveo je i sedam eura prevelika cijena. Imao sam ga u tri primjerka, dva su bila neotvorena kad sam ih dobio, treći isto glanc.

Kažu ljudi do ljepila, uglavnom strip smrdljivac ni pročitao ga nisam, tako da sedam eura za ovo mačje sranje, je way too much.

Ako je tako onda možeš biti siguran da je glanc primjerak.

A da li je orginal ili ne, trebo bi pitati "Schrödingerovu mačku".
Edi B Posted - 10/04/2026 : 09:46:29
quote:

Libomrzac level PRO.
Caglio Posted - 10/04/2026 : 09:30:12
quote:

7 evrica

zeljko Posted - 09/04/2026 : 21:43:37
7 evrica
RAKOSI4 Posted - 09/04/2026 : 19:53:25
Bilo bi dobro ako ima neko volje da uz naslov dopuni i recenzijom
morski Posted - 09/04/2026 : 19:18:23
quote:
Originally posted by henry

Koja bi to bila epizoda 50?

1 Ljudi u crnom
2 Osveta boga Ra
3 Operacija Arka
4 Prokleto pleme
5 Kuća na granici sveta
6 Zločin iz praistorije
7 Čovek koji je otkrio Evropu
8 Izvor mladosti
9 Bermudski trougao
10 Tajna "Luzitanije"
11 Lobanja sudbine
12 U senci Teotiuakana
13 Vampir u Njujorku
14 Prokletstvo
15 Mač kralja Artura
16 Misterija Stounhendža
17 Grad prozirnih senki
18 Bića iz ponora
19 Užas u svemiru
20 Vavilonska kula
21 Knjiga tajni
22 Tunguska
23 Smrt u tajgi
24 Putovanje u budućnost
25 Povratak s onog sveta
26 Čelično čudovište
27 Susreti bliske vrste
28 Kristalna kugla
29 Treće oko
30 Vremenska komora
31 Stravična invazija
32 Šumski čovek
33 Totova knjiga
34 Misterija nuraga
35 Moha-Moha
36 Povratak Kundingasa
37 Um koji ubija
38 Skeneri!
39 Panova frula
40 Reinkarnacija Anabel Li
41 Moć idola
42 Rapa Nui
43 Bezvremenski rat
44 Knez tame
45 Manastirska tajna
46 Gospodar oluja
47 Vreme nula
48 Kung fu ubice
49 Krv u Kineskoj Četvrti
50 Druidov srp
Edi B Posted - 09/04/2026 : 17:41:41
quote:
Originally posted by henry

Ona koja koja je izdana pod rednim brojem 50.
U teoriji (često i u praksi) epizoda 50 dolazi nakon epizode 49, odnosno neposredno prije epizode 51.
henry Posted - 09/04/2026 : 14:53:30
Edi B Posted - 09/04/2026 : 13:58:48
quote:

Ovisi o prodaji odnosno o kupcima.

Ako će biti donekle isplativo kako je bilo s Mr No-om, nema razloga da u istom formatu ne nastave c/b (jedan tip na LL forumu već predlaže da nastave c/b do broja 70, ali to je za sad samo jedan).

Ako mene osobno pitaš, malo sam sumnjičav oko toga, a opet mislio sam da Mr No kolor neće ići pa sam bio u krivu.

Dakle, puno "ako" i "možda" a realno kao i do sada "živi bili pa vidjeli".

Prevelika je rupa između epizode 50 i prve skupe i teško nabavljive knjige iz redovne biblioteke.
Knjige iz te rupe su i dalje manje više sve dostupne, i to po par eura.
Mislim da ce tu pasti prodaja.
Ali ne mora nužno, ima dosta kupaca koji ne žele ni pocinjati skupljati MM baš zato jer ne mogu nabavit prvih 20-ak knjiga, niti one od knjige 60 pa naviše.
mmihoci Posted - 09/04/2026 : 12:01:25
quote:
Originally posted by Edi B

@mmihoci postoji li šansa da nastave MM u c/b kao što je bilo sa pilotom, bar do nekog broja?
Ili je definitivna odluka da edicija završava s brojem 50?

Ovisi o prodaji odnosno o kupcima.

Ako će biti donekle isplativo kako je bilo s Mr No-om, nema razloga da u istom formatu ne nastave c/b (jedan tip na LL forumu već predlaže da nastave c/b do broja 70, ali to je za sad samo jedan).

Ako mene osobno pitaš, malo sam sumnjičav oko toga, a opet mislio sam da Mr No kolor neće ići pa sam bio u krivu.

Dakle, puno "ako" i "možda" a realno kao i do sada "živi bili pa vidjeli".
Edi B Posted - 09/04/2026 : 11:52:11
@mmihoci postoji li šansa da nastave MM u c/b kao što je bilo sa pilotom, bar do nekog broja?
Ili je definitivna odluka da edicija završava s brojem 50?
Caglio Posted - 09/04/2026 : 11:19:32
Izdanja su lijepa, preskupa ali lijepa. Ja bi osobno i dalje kupovao da su imali dobar ritam, no dobar ritam imaju u startu, onda ga uspore pa opet dolazimo do neverending serijala.

Možda ubrzaju kad završe sa xyz serijalom, ah ipak neće jer ide novi, odnosno stari ali ispočetka, kako dobro, totalno se isplati što sam dao 300 eura za deset kvalitetnih brojeva.

Da ne govorim i ti rasprodani brojevi, koji se mistično pojave near mint u dvadeset novih tura, ponekad pomislim da možda i nisu rasprodani, nego da se nalaze negdje i čekaju trenutke da se rasprodaju. Funny thought, ha ?
henry Posted - 09/04/2026 : 11:17:27
quote:

quote:
Originally posted by SSM

Mene kao kupca stvarno ne zanima opravdanje sto jedna sveska od 100 strana kosta 30 eura, ali ne bih da ulazimo ponovo u te rasprave. Htio sam samo kazati zasto za mene ova izdanja nisu dobro tehnicki odradjena kao sto neki govore.

Ok. Svatko ima svoje mišljenje.

Moje se već odavno zna.

I moje.
mmihoci Posted - 09/04/2026 : 11:10:30
quote:
Originally posted by SSM

Mene kao kupca stvarno ne zanima opravdanje sto jedna sveska od 100 strana kosta 30 eura, ali ne bih da ulazimo ponovo u te rasprave. Htio sam samo kazati zasto za mene ova izdanja nisu dobro tehnicki odradjena kao sto neki govore.

Ok. Svatko ima svoje mišljenje.

Moje se već odavno zna.
mmihoci Posted - 09/04/2026 : 11:05:24
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Ako pronađeš ijedno izdanje s Bonelli-jem koje je izdano uz potporu državnih institucija onda bi možda, samo možda cijena Bonelli knjiga bio uzrok Potpore.

Osim toga, neke ne-Bonelli knjige kod Libellusa (barem one sa starijem datum izdanja) imaju to.

Nisi shvatio poantu. Svi uspoređuju Libellusove cijene s cijenama izdavača koji ne izdaju Bonelli stripove, a pritom nisu svjesni da je nekima od tih izdavača (uglavnom ovima koji izdaju 10-20 knjiga godišnje) pola kataloga sufinancirano poticajima. Moja poanta je bila da kada bi ministarstvo kulture ko-financiralo objavljivanje Bonelli stripova, i kad bi onda i jedan Libellus godišnje dobivao od 50 do 100 000 eura tada bi makar imali prostora za nešto niže cijene, pa bi im se onda opravdano moglo "srat" da su preskupi u odnosu na "konkurenciju".

Oprosti, nisam skužio "Poantu".
sawitch Posted - 09/04/2026 : 10:43:01
Naravno da ce gurati dokle god je mene (mrzitelja) i slicnih koji kupujemo i pratimo. Ali predlazemo neke varijante da budu jos bolji i da nama cenovno bude lakse. Mesecno je meni ovo ozbiljna rata stambenog kredita na primer. Da je skupo, apsolutno jeste ali volim i kvalitetno je i pratim. I tome se nekako bas radujem.
jaki Posted - 09/04/2026 : 09:18:22
Pa vidit ćemo koliko će još gurati.
Ja im dajemnbarem još 20😁
fasnik Posted - 09/04/2026 : 08:19:04
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by fasnik

Na duge staze je ovo apsolutno neodrživo, a to znaju i oni.

Zar nije več prošlo više od 20 godina?
Rekao bih da je to poprilično dugo već sad.
Uostalom LL je izbacio ogroman broj Bonelli izdanja upravo zahvaljujući visokim cijenama.Da nije toga ne bi ni bilo tih izdanja.

Mislim da brkaš kruške i jabuke.
Dovoljno je pogledati koliko se smanjio tiraž izdanja u zadnjih 4-5 godina (ljudima je to jednostavno postalo preskupo) i koliko se recikliraju već postojeća izdanja.
Nitko ne spori da je to ekonomska računica, no dok se god tvrdoglavo kod nekih izdanja drže da nema reprinta (Zagor, Mister) i na aukcijama određeni brojevi dostižu iznose od kojih boli glava, a istovremeno se reprinta Alan Ford jer je to isplativo, gubit će se dugogodišnji kupci (tu izuzimam preprodavače kojih ima podosta), a novih kupaca neće biti jer nitko nije lud prodati obiteljsku kuću da nabavi 20 rasprodanih brojeva.
Dwayne_Looney Posted - 08/04/2026 : 23:54:20
quote:

quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Zašto će samo pokriti 50 brojeva?

Jer rade po licenici od talijana koji su ofarbal 50 epizoda.

Dakle, bit će 17 knjiga.

Pošto tih prvih 50 brojeva imam u izdanjima VČ-a i upravo Libellusa (kombinirano), ne privlači me dupliranje. Neke epizode nemam, ali to je izvan tih 50 originalnih brojeva. Šteta što nisu odlučili skoknuti na brojeve koje je drogsy spominjao, a to su brojevi nakon gašenja Strip Agentova serijala, a prije početne točke Veselog četvrtka.
SSM Posted - 08/04/2026 : 21:27:36
drogsy Posted - 08/04/2026 : 21:14:08
quote:

Ako pronađeš ijedno izdanje s Bonelli-jem koje je izdano uz potporu državnih institucija onda bi možda, samo možda cijena Bonelli knjiga bio uzrok Potpore.

Osim toga, neke ne-Bonelli knjige kod Libellusa (barem one sa starijem datum izdanja) imaju to.

Nisi shvatio poantu. Svi uspoređuju Libellusove cijene s cijenama izdavača koji ne izdaju Bonelli stripove, a pritom nisu svjesni da je nekima od tih izdavača (uglavnom ovima koji izdaju 10-20 knjiga godišnje) pola kataloga sufinancirano poticajima. Moja poanta je bila da kada bi ministarstvo kulture ko-financiralo objavljivanje Bonelli stripova, i kad bi onda i jedan Libellus godišnje dobivao od 50 do 100 000 eura tada bi makar imali prostora za nešto niže cijene, pa bi im se onda opravdano moglo "srat" da su preskupi u odnosu na "konkurenciju".
drogsy Posted - 08/04/2026 : 20:45:04
quote:

Šteta što nisi do kraja pročitao upise u toj Temi.
Možda ne bi stvari gledao tako crno.

Naravno da jesam. Sorry, ali mene zanima što se radi u praksi, a ne što se piše po forumima, a praksa je da je zadnja knjiga regularnog CB MM-a izašla u petom, a DD-a šestom mjesecu prošle godine i da zbog sve sporije prodaje zadnjih desetak knjiga u oba serijala možemo u najboljem slučaju očekivati ritam na kapaljku. Nisam ogorčen, tak je kak je, sve je manje kupaca koji to žele ili mogu pratiti, i ja sam se u stanju pomiriti s time kao što sam se i pomirio s činjenicom da recimo nećemo nikad imati kompletnu Zonu X u domaćem izdanju.
mmihoci Posted - 08/04/2026 : 20:34:02
quote:
Originally posted by SSM

Oni koji kupuju Libellusov Bonelli se kunu u kvalitet tih izdanja, ali meni je to daleko od toga da opravda cijenu koju traze:

- Format bi trebao biti originalni Bonelli format (ne, nije zanemarljivo)
- Za moj ukus papir je previse bijel (nisam vidio novija izdanja, da li su nesto mijenjali po tom pitanju?)
- Prevod i lektura - u odnosu na Darkwood npr dosta losije
- Sadrzaj stripova koje objavljuju najcesce ne zasluzuje ni da se objavi (omjer dobrih i losih epizoda Dylana, Nathana, Dampyra,... je kriminalan, pogotovo nakon prvih n brojeva svakog serijala)

Jedino sto im priznajem je ritam pojedinih serijala, tu su fakat pocijepali.

Eto meni je kako Libellus radi Bonelli-ja, najobolje, ne samo na Balkanštini nego i šire.

Pogotovo dizajni biblioteka koje su relativno nedavno izašle (Dylan Dog, Dampyr, Mister No kolor, Zagore legendarne hoćeš kolor ili c/b, pa sad Dylan Dog kolor a čini mi se da će Martin kolor biti možda i čak najbolji).
mmihoci Posted - 08/04/2026 : 20:28:58
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by SSM

Oni koji kupuju Libellusov Bonelli se kunu u kvalitet tih izdanja, ali meni je to daleko od toga da opravda cijenu koju traze:

Ne kunem se, Libellusov kvalitet je za današnje standarde neki minimum koji bi svaki izdavač kolekcionarskih izdanja trebao
zadovoljiti, ali znaš kak' je: "One man's trash is another man's treasure". Međutim, želio bih te pitati nešto: Jesi li ikad makar u
jednoj Libellusovoj knjizi nekog on-going Bonelli serijala vidio ovakvu markicu? Je li možda, ali samo možda, nedostatak iste razlog nešto
većoj cijeni od drugih izdavača?

A ima tu negdje i na jednoj Temi mini-saga o tome kako će vjerojatno CRŠ izdavati u Hrvatskoj Asteriksa (a ne Fibra) i razlog zašto je to tako.

A o cijeni zašto je takva i da li je (pre)velika i nije mi se ne da više trošiti "digitalnu tintu".

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000