forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
sawitch Posted - 24/03/2009 : 14:16:32
Evo topica i o serijama..

Meni najbolja - The Sopranos
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Shaner Posted - 04/12/2025 : 18:23:15
Hardy i dalje tvrdi da će Taboo ići dalje.

vatrena_stenica Posted - 04/12/2025 : 18:02:19
Evo i ja da uzdahnem - ah, Eva! 🥰 Izuzetno izazovna, gotivna, s prstohvatom mraka i misterije u pogledu...
Meni je Penny bila baš draga i zanimljiva. Mislim da sam sve u par sedenja odgledala. Iako sam je davno gledala, utisak mi je sličan Nakerovom - prve dve sezone dobre, a treću su usrali nešto. Slične sudbine kao i Taboo. S tim što James Keziah Delaney ne ugleda ni drugu sezonu. Bedak.
fandango Posted - 03/12/2025 : 13:10:29

Meni je bila slicno kao i nakeru, prve dvije sezone izvrsne, a treca vrlo zbrzana, mislim da su planirali cetiri ili pet sezona pa sve to sabili u trecu. Izvrsna i muzika:

Shaner Posted - 03/12/2025 : 12:40:47
quote:
Originally posted by fandango

Ah, Eva Green :)

Ah, Vesper Lynd.

Penny Dreadful sam gledao kad je izlazila i odustao nakon prve sezone. Bilo mi je ok, ali ništa više od toga.

fandango Posted - 03/12/2025 : 09:09:29

Ah, Eva Green :)

Inace, buduci da joj je otac Svedjanin, prezime joj se ne izgovara Grin vec upravo Green, i ne znaci zelenu boju, vec je zena Eva Grancic.

Preporucam svima ove nove musketire u kojima Eva glumi ledi de Winter.

King Warrior Posted - 03/12/2025 : 08:42:50
Jeste, serija je prva liga. Ima i spin-off Penny Dreadful: City of Angels, koja je kvalitetno mnogo losija, tako reci pa negledljiva.
naker Posted - 02/12/2025 : 22:34:39

Penny Dreadful (#1-3) (2014-16)

Svojevremeno gledao prvu sezonu i bila mi odlična, iz ko zna kog razloga nisam gledao dalje, pa došlo vreme da se nadoknadi propušteno.

Vampiri, vukodlaci, veštice, Frankenstein i njegovo čudovište i mlada, Dorian Gray, Dr Jekyll i Mr Hyde, Van Helsing, Dracula... Serija ima sve one dobre stvari koje krase Moore-ov čuveni strip The League of Extraordinary Gentlemen. Stari kultni likovi iz horor literature, ali nadopunjeni i prošireni na moderan način. Serija odlično uspeva da skine tu toliko prepoznatljivu viktorijansku gotsku atmosferu. Kreativno osmišljeno, pametno napisano, i odlično realizovano. Ovo ne treba mnogo da čudi jer je seriju pisao John Logan, čovek koji je pisao scenarija za hitove kao što su Gladiator, The Last Samurai, The Aviator, Sweeney Todd itd. Likovi su ono što seriju uzdiže na jedan viši nivo jer su odlično napisani i što je glumačka postava vešto izabrana. Odnosi između likova su odlično postavljeni jer su tragični u svojoj kompleksnosti. Eva Green zaista briljira u seriji, iako meni lično je najdraži lik u seriji bilo Frankensteinovo čudovište.

Prve dve sezone su odlične, skoro pa savršene, možda bi bilo najbolje da je poslednja epizoda druge sezone bila poslednja i finalna. Podeljeni su mi utisci povodom treće sezone. Ekipa se raspala i rasturila po svim krajevima sveta, pa umesto jedne fokusirane priče na grupu u celosti imamo više parcijalnih i odvojenih priča. Bitno parče priče se odvija u Americi, gde se izgubila ta toliko bitna viktorijanska gotska atmosfera horora. Nažalost serija je izlazila u vreme kada je Game of Thrones dominirao i nije mogla da parira. Imala je slabu gledanost, a visoke troškove produkcije, pa je posle par epizoda treće sezone doneta odluka da to bude poslednja sezona. Nakon toga se oseti da je radnja zbrzana, ima više nelogičnosti i rupa u radnji. Neke stvari su samo nagoveštene, a nikada realizovane (Jekyll & Hyde), neke stvari su odrađene bez ikakvog smisla (Dorian), dok su neke stvari potpuno zaboravljene i ignorisane kao da ne postoje (Ethan nikada nije saznao da je Frankenstein od njegove Brone napravio mladu za svoje čudovište). Mala uteha je da je poslednja epizoda jako dobro odrađena, glavni deo priče oko centralnog lika serije Vanesse Ives, je priveden svom logičnom završetku pa serija u neku ruku odaje utisak dovršenosti, iako su okolnosti koje su dovele do kraja trebale biti drugačije.

Šteta što je serija otkazana i što je druga polovina treće sezone zbrzana, ali činjenica ostaje da je ovo veoma kvalitetna serija. Visok nivo produkcije, odlična gluma, odličan scenario, odlična atmosfera. Pravi horor u klasičnom smislu. Mislim da je ova serija zaslužila više i da se trebalo više pričati o njoj. 9/10

P.s. slika naslovnice serije je genijalna.
Beren Posted - 25/11/2025 : 20:54:08

https://www.imdb.com/title/tt9861884/?ref_=ttfc_ov_i

Čuo sam za ovu seriju još dok je snimana u Crnoj Gori prije 7-8 godina ali nekako nisam nalazio vremena da je odgledam i onda me prije mjesec dana kolega podsjeti pa odlučih da nadoknadim propušteno.

U periodu 2019-2024. snimljene su 4 sezone sa ukupno 46 epizoda.

Radnja se uglavnom odvija na poluostrvu Luštica u CG i osim jakih dramskih elemenata poprilično se oslanja na mistiku malog primorskog mjesta (Rose) u kojem i dalje bitišu paganska vjerovanja i postoje materijalni tragovi davno prošlih vremena koji mnogo utiču na živote današnjih stanovnika.

Ima priča povremeno problema sa ritmom, neki segmenti su malo konfuzno predstavljeni, neki drugi uslovljeni (neplaniranim?) odlaskom jednog od glavnih glumaca iz serije, ali uprkos tome, ukupan utisak je jako pozitivan nakon dvije odgledane sezone. Serija ima tu neku posebnu atmosferu malog primorskog mjesta pritisnutog nečim neobjašnjivim, raznoliku paleta likova, dobru podjelu uloga i uglavnom iznadprosječno kvalitetnu glumu. Pomenuo bih i muziku za koju je bio zadužen Vasil Hadžimanov.

Preporuka za sve koji vole dramu sa elementima mistike i fantazije. Domaća produkcija je bonus.
vatrena_stenica Posted - 23/11/2025 : 21:50:29
quote:
Originally posted by Shaner

stenice, čekanje se bliži kraju!
https://www.criterionchannel.com/blossoms-shanghai

Konačno! Hvala vasioni i tebi na javljanju! Našla pre nekog vremena ruski titl, ali nisam kadra to da ispratim kako valja. Sad čekam da pirat zaplovi.
Shaner Posted - 22/11/2025 : 19:50:47
quote:
Originally posted by vice

quote:

Drago mi je da si ovo dočeka. :)

A tek meni. Još kad bi Criterion Channel bio dostupan kod nas bilo bi divno, ali dobro, bitno da je napokon dostupan normalan engleski titl.

vice Posted - 22/11/2025 : 14:51:46
quote:

Drago mi je da si ovo dočeka. :)
Shaner Posted - 22/11/2025 : 11:23:57

panzer Posted - 20/11/2025 : 22:36:07
Dolazi nova Stargate serija:
https://www.youtube.com/watch?v=e82uV9sBt4I
Macon Posted - 19/11/2025 : 14:26:46
Pogledao 4. sezonu od 5 Farga koja jedina ima 11 epizoda (druge po 10).

Prvih pet epizoda je bilo genijalnih, onda dve praznog toka, opet jedna dobra, onda najlošija i dve vrlo dobre.

Sviđalo mi se, da nije bilo toliko na gluposti likova kao u treči sezoni, gdje su bili skoro svi potpuni idioti. Kada su likovi glupi, onda scenarist radi na zabunama zbog gluposti. Kamera i montaža opet odlični, casting vrlo dobar, par nelogičkih scena ali preživio sam bez osječaja, da sam bezveze potrošio vrijeme.

Počeo gledati kinesku The Long Ballad. Prije toga završio dve sezone Eternal Brotherhood, kvazi historijsku seriju sa odličnim spletnjama i lošim masovnim borbama. Odlični efekti i glumci, dobri dialogi.
jaki Posted - 16/11/2025 : 20:28:19
Obuzdaj se!
Poli Posted - 16/11/2025 : 18:16:48

A Life's Worth (2025–)

Konacno da i ja jednom gledam nesto recentno, naime serija je krenula po festivalima ove godine, a kod nas se trenutna prikazuje na TV od prosle sedmice. 6 epizoda u 1. sezoni, nisam jos nista citao da li se sprema i 2. sezona odnosno da li je u planu ili je to to.
A sto se tice price, bazira na istinitim događajima u Bosni '93 gdje pratimo grupu svedskih vojnika u snagama UN koji su tu da odrzavaju mir i dostavljaju humanitarnu pomoc te njihovu nemoc jer ne smiju posredovati ili samo minimalno. Jedan od tih mladih vojnika je na svojoj prvoj misiji i poslije je napisao knjigu o tome, a po knjigi je napravljena serija.
Ovaj put nemamo the "usual suspects" u vidu cetnika nego su na drugoj strani ista im sorta iz Herceg-Bosne.
Redatelj, porijeklom iz Somalije, se '92 preselio na Svedsku.

Za sada sam pogledao tek 2 djela ali izgleda dobro napravljeno. Od jezika tu imamo svedski, bosnjacki i engleski, znaci na srecu nikakva sinhronizacija.

na kratko o seriji na slovenskom
https://www.rtvslo.si/kultura/film-in-tv/vredno-zivljenja-serija-ki-pokaze-dilemo-mirovnikov-ki-so-jim-pravila-zn-a-v-bosni-zvezala-roke/763158

te arhiva TV SLO sa slovenskim titlovima:
https://365.rtvslo.si/oddaja/vredno-zivljenja/173252030

Aha, u seriji imamo i onog klinca iz bosanse serije Znam kako dises, pa sto ne bi napisao po koju rijec i o njoj.

Znam kako dises (2023-)

Odlicna domaca serija, koja bi se mirno mogla prikazivati i vani. Za sada samo tri price, svaka u 2 epizode, ali za sada nisam siguran da li nam se sprema neki nastavak. Glavna glumica rekla, da izgledi za sada nisu obetavni, valjda pare, mada je ovo veoma profi i dobro napravljeno.
Javna tuziteljica u prvoj prici mora istraziti samoubojstva djecaka, a pri tome ima probleme i u svojoj porodici, razveden muz, klinac tinejdzer koji isto mozda zna vise o tom primjeru nego isprva izgleda. Dobra refleksija danasne situacije.
Zivot klinaca, lajkovi, bullying u skolit, do posla doci preko veza, korupcija, prostitucija, kriminal ...

Zula Posted - 16/11/2025 : 11:22:04
Death by Lightning

Zanimljiva mini serija o ubojici i žrtvi (američkom predsjedniku Jamesu Garfieldu). Politička drama s poznatim krajem s kraja 19.stoljeća. Malo o politici tog doba, malo o privatnom životu Garfielda i malo o ubojici. Puno dobrih i poznatih glumaca, daleko najbolji Matthew Macfadyen, genijalan čak. Republikanci na sjeveru, demokrati na jugu. Malo patetičnih i nepotrebno osvetoljubivih zadnjih 20 minuta. Uglavnom, ništa loše se ne bi dogodilo da su doktori (pogotovo psihijatri) tog doba bili bolji 🤣
King Warrior Posted - 05/11/2025 : 07:25:00
quote:
Originally posted by don_draper

Veci pad od Game of Thrones ili House of Cards?

Da, naravno. GoT je bio vrh, onda je uslijedio pad, ali serija nikada nije postala negledljiva.
House of Cards mi nikada nije ni bila vrh. Dobra serija, da, ali nista vise. Mada, odustao sam da gledam kada je Spacey izbacen.
mike Posted - 04/11/2025 : 23:14:49

Verovatno ne postoji cudniji serijal nego ovaj Witcher. Mucio se sa prvom, jos vecom mukom pratio drugu sezonu. Odustao, nema sanse za trecu, verovatno jos vecu muku. Dosadno, prazno, umorno i pre svega konfuzno.

Grzi Posted - 04/11/2025 : 21:42:11
Četvrta sezona je 10x bolja od druge i treće koje su bile govno. Barem se priča kreće naprijed i nije dosadno.

I ne pretjerujmo, za glumiti Geralta ne treba bog zna kakva glumačka vještina, Hemsworth je jednako dobar kao Cavill.
A to da je Cavill otišao jer je zahtjevao da prate izvorni materijal je wishful thinking internet geekova koji u njemu vide svog boga il što već. Lik je otišao glumiti Supermana (što nikad nije krio da mu je oduvijek san) u tada planiranim nastavcima Snyderversea, čiji se raspored snimanja kosio s Witcherom, međutim to je propalo te je ostao bez obe gaže. I to je to.
naker Posted - 04/11/2025 : 20:51:16
Nije King Warrior čitao knjige niti igrao igrice ako mu je Witcher serija vrh. Cavill-u svaka čast što je pravi gejmer i što je veliki fan Witchera pa je zahtevao da autori serije strogo prate izvorni materijal, ali dotični je ograničan kao glumac i nekada ga je zaista mučno za gledati kada pokušava da složi normalnu facu. CGI efekti su nekada neobjašnjivo loši, a da i ne spominjem silna odstupanja od knjiga/igara koja nekada zaista nemaju veze sa životom koliko su nebulozna. Što je uostalom bio i jedan od glavnih razloga zašto je Cavill napustio seriju. Prve dve sezone su OK za pogledati, treća je sunovrat, a nemam živaca da gledam četvrtu.
manhunter Posted - 04/11/2025 : 17:17:37
Kakav crni vrh. Prve tri sezone su bile gledljive, na momente i sasvim solidne, ponajviše zahvaljujući glavnom glumcu. Pokušaću da gledam i četvrtu, ali sumnjam da će biti dobro.
mpavin Posted - 04/11/2025 : 16:52:34
quote:
Originally posted by King Warrior

Nova Witcher sezona nije gledljiva. Prve tri sezone su bile vrh, tako da mi je ovo bila jedna od najdrazih serija uopste. U novoj sezoni jednostavno nista ne stima, kao da gledam Herculesa iz devedesetih. Ovo je mozda najveci kvalitetni pad jedne serije koji sam ikad vidio.

Prve tri sezone vrh? Ni blizu...
DzekDenijels Posted - 04/11/2025 : 11:23:25
quote:
Originally posted by King Warrior

Nova Witcher sezona nije gledljiva. Prve tri sezone su bile vrh, tako da mi je ovo bila jedna od najdrazih serija uopste. U novoj sezoni jednostavno nista ne stima, kao da gledam Herculesa iz devedesetih. Ovo je mozda najveci kvalitetni pad jedne serije koji sam ikad vidio.

Ladno ubiše Vasemira...
don_draper Posted - 04/11/2025 : 10:29:59
Veci pad od Game of Thrones ili House of Cards?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000