| T O P I C R E V I E W |
| sawitch |
Posted - 24/03/2009 : 14:16:32 Evo topica i o serijama..
Meni najbolja - The Sopranos |
| 25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
| King Warrior |
Posted - 05/11/2025 : 07:25:00 quote: Originally posted by don_draper
Veci pad od Game of Thrones ili House of Cards?
Da, naravno. GoT je bio vrh, onda je uslijedio pad, ali serija nikada nije postala negledljiva. House of Cards mi nikada nije ni bila vrh. Dobra serija, da, ali nista vise. Mada, odustao sam da gledam kada je Spacey izbacen. |
| mike |
Posted - 04/11/2025 : 23:14:49
Verovatno ne postoji cudniji serijal nego ovaj Witcher. Mucio se sa prvom, jos vecom mukom pratio drugu sezonu. Odustao, nema sanse za trecu, verovatno jos vecu muku. Dosadno, prazno, umorno i pre svega konfuzno.
|
| Grzi |
Posted - 04/11/2025 : 21:42:11 Četvrta sezona je 10x bolja od druge i treće koje su bile govno. Barem se priča kreće naprijed i nije dosadno.
I ne pretjerujmo, za glumiti Geralta ne treba bog zna kakva glumačka vještina, Hemsworth je jednako dobar kao Cavill. A to da je Cavill otišao jer je zahtjevao da prate izvorni materijal je wishful thinking internet geekova koji u njemu vide svog boga il što već. Lik je otišao glumiti Supermana (što nikad nije krio da mu je oduvijek san) u tada planiranim nastavcima Snyderversea, čiji se raspored snimanja kosio s Witcherom, međutim to je propalo te je ostao bez obe gaže. I to je to. |
| naker |
Posted - 04/11/2025 : 20:51:16 Nije King Warrior čitao knjige niti igrao igrice ako mu je Witcher serija vrh. Cavill-u svaka čast što je pravi gejmer i što je veliki fan Witchera pa je zahtevao da autori serije strogo prate izvorni materijal, ali dotični je ograničan kao glumac i nekada ga je zaista mučno za gledati kada pokušava da složi normalnu facu. CGI efekti su nekada neobjašnjivo loši, a da i ne spominjem silna odstupanja od knjiga/igara koja nekada zaista nemaju veze sa životom koliko su nebulozna. Što je uostalom bio i jedan od glavnih razloga zašto je Cavill napustio seriju. Prve dve sezone su OK za pogledati, treća je sunovrat, a nemam živaca da gledam četvrtu. |
| manhunter |
Posted - 04/11/2025 : 17:17:37 Kakav crni vrh. Prve tri sezone su bile gledljive, na momente i sasvim solidne, ponajviše zahvaljujući glavnom glumcu. Pokušaću da gledam i četvrtu, ali sumnjam da će biti dobro. |
| mpavin |
Posted - 04/11/2025 : 16:52:34 quote: Originally posted by King Warrior
Nova Witcher sezona nije gledljiva. Prve tri sezone su bile vrh, tako da mi je ovo bila jedna od najdrazih serija uopste. U novoj sezoni jednostavno nista ne stima, kao da gledam Herculesa iz devedesetih. Ovo je mozda najveci kvalitetni pad jedne serije koji sam ikad vidio.
Prve tri sezone vrh? Ni blizu... |
| DzekDenijels |
Posted - 04/11/2025 : 11:23:25 quote: Originally posted by King Warrior
Nova Witcher sezona nije gledljiva. Prve tri sezone su bile vrh, tako da mi je ovo bila jedna od najdrazih serija uopste. U novoj sezoni jednostavno nista ne stima, kao da gledam Herculesa iz devedesetih. Ovo je mozda najveci kvalitetni pad jedne serije koji sam ikad vidio.
Ladno ubiše Vasemira...  |
| don_draper |
Posted - 04/11/2025 : 10:29:59 Veci pad od Game of Thrones ili House of Cards? |
| King Warrior |
Posted - 03/11/2025 : 11:50:40 Nova Witcher sezona nije gledljiva. Prve tri sezone su bile vrh, tako da mi je ovo bila jedna od najdrazih serija uopste. U novoj sezoni jednostavno nista ne stima, kao da gledam Herculesa iz devedesetih. Ovo je mozda najveci kvalitetni pad jedne serije koji sam ikad vidio. |
| naker |
Posted - 29/10/2025 : 21:23:03 
1923 (#1-2) (2022-2025)
Spinoff prequel Yellowstone-a. Možda se malo preteralo u ambicioznosti jer serija prati tri paralelne radnje koje se dešavaju u isto vreme. Matori Harrison Ford i Hellen Mirren pokušavaju da spreče da ranč preuzme pohlepni kapitalista; mlada Indijanka prolazi kroz strah i strepet u hrišćanskoj školici koja "edukuje" domoroce; bivši borac iz WWI odbija da se vrati kući na ranč i vreme provodi loveći lavove i leoparde po Africi, i tamo će upoznati ljubav svog života.
Serija ima sve dobre strane kao Yellowstone i 1883. Slowburner, dobar neo-western, lepa scenografija i panorame, oštri dijalozi, istorijski kontekst, surovost prirode, borba za preživljavanjem itd. Serija nažalost nije toliko dobra kao Yellowstone i 1883. Priča sa Fordom i Mirren je jako dobra; priča sa Indijankom je dobro počela, ali čim su napustili hrišćansku školu priča se raspala po svim šavovima. Ne kraju ne znam koja je uopšte bila poenta te priče? Dok se priča sa Lovcem i Engleskinjom strašno trudila da kopira Titanic. Tamo je baš bilo preterane patetike, cheesy romantičnih scena i pregršt besmislenih stvari. Ali najveća mana serije je poslednja epizoda i sam kraj. Peyo i Jagoda su ovo već ranije spominjali na temi, ali zbrzan i nelogičan kraj, čudni i ishitreni potezi bez ikakvog smisla. Svaka im čast kako su uspeli da upropaste do tog momenta korektnu seriju.
Yellowstone i 1883 su bolje stvari. 1923 je OK, ali poslednja epizoda i kraj su loši. 6/10 
...........
Ne znam za ostale, ali malo sam skeptičan po pitanju svih ovih silnih najavljenih Yellowstone spinoff stvari. Širenje univerzuma sa serijama upitnog kvaliteta nije uspelo Star Wars-u i Marvel-u, ne znam zašto bi uspelo Yellowstone-u. Ako više njih bude nahvalilo neku od ovih serija možda i bacim pogled, ali mislim na jedno vreme da ću stati sa Yellowstone serijama  |
| sawitch |
Posted - 24/10/2025 : 14:15:10 Spicio i ovu drugu sezonu 1923. i mogu reci da je odlicna serija. Bas dobar prequel. Ima li jos sta osim ova dva prequela? |
| Poli |
Posted - 23/10/2025 : 14:12:23 Pluribus (TV Series 2025–) https://www.imdb.com/title/tt22202452/
Novo od tvoraca Breaking Bad, ponovno je sa nama Rhea Seehorn!

|
| Zula |
Posted - 19/10/2025 : 14:58:22 Love, Death & Robots, vrlo zanimljiva serija, neke izvrsne epizode, nažalost s velikim oscilacijama u kvaliteti. Četvrta sezona je najslabija sezona. Meni najbolja epizoda svih sezona - Jibaro |
| BeaGea |
Posted - 19/10/2025 : 14:35:45 ...režiser Britanac ...scenaristi Britanci ...autor predloška po kojem je film snimljen Britanac ...glavni producent Britanac ...distributer britanski studio ...glazba Austrijanac
Američki film nema kaj.
Kak veli ovaj, ovo je tema za serije i nadal sam se nekoj raspravi o Love, Death and Robots i genijalnoj epizodi "The other large thing", a ne o činjenicama o najboljem britanskom filmu svih vremena.
|
| Zula |
Posted - 19/10/2025 : 14:18:30 quote: Originally posted by BeaGea
P.S. Nisi se nasmijal svrstavanju Reedovog remek djela među američke filmove 
The Third Man je Britansko-Američki noir film te je na mnogim ljestvicama američkih filmova... evo, smijem se 🤣 |
| Zula |
Posted - 19/10/2025 : 13:50:55 Govorimo o seriji američkih filmova 40-ih 🤣 |
| manhunter |
Posted - 19/10/2025 : 13:33:15 Topic je Serije & co |
| BeaGea |
Posted - 19/10/2025 : 13:15:49 A tko je rekel da je?
Samo sam navel najveću manu koju imaju američki filmovi 40-tih. Kamo sreće da im je to jedina mana, možda bi se onda i mogli svrstati među najbolja ostvarenja koja filmska umjetnost nudi.
Odoh ja na druženje sa Ichijem, pametnije mi je.
P.S. Nisi se nasmijal svrstavanju Reedovog remek djela među američke filmove  |
| Zula |
Posted - 19/10/2025 : 13:10:13 Građanin Kane je onda antipropagandni film 🤣 Pa nije to jedini kriterij dobrog filma |
| BeaGea |
Posted - 19/10/2025 : 13:00:56 Oko Malteškog sokola se slažemo, s tim da je to bila već 3. ekranizacija po redu, tak da ga nisam na prvu svrstal u 40-te. Prva je bila 1931 a druga 1936., ali da, jako bitan i jako dobar film. |
| BeaGea |
Posted - 19/10/2025 : 12:32:08 Kultni naslovi ništa bitno filmašima...osim Trećeg čovjeka, ali on nije američki. A riječ je bila o američkim filmovima i Hollywoodu. Najpoznatija Casablanca je upravo ta propaganda o kojoj govorim.
Uostalom tko veli da se moramo slagati oko najboljih filmova!? |
| Zula |
Posted - 19/10/2025 : 12:14:44 quote: Originally posted by BeaGea
Ne znam kaj je to bitno, osim Kanea i Ambersonovih snimljeno 40-tih!?
Casablanca, Imati i nemati, Malteški sokol, Divan život, Treći čovjek, Gaslight, Rebecca... Ima ih još 🤣 |
| BeaGea |
Posted - 19/10/2025 : 10:48:27 Pratim 4. sezonu serije Love, Death and Robots i dalje uživam. Peta epizoda mi je baš genijalna i pogledal sam ju višekratno.
Bit će valjda i pete sezone! |
| BeaGea |
Posted - 19/10/2025 : 10:40:46 Najbolje od američkog filma snimljeno je 60-tih i 70-tih. U vrijeme kad su harali nedavno preminuli R. Redforda, D. Keaton i još među nama živima J. Nicholson. Da navedem samo neke... Iako nimalo ne zaostaju 90-te i 00-te, kad je stasala nova generacija filmaša odraslih na filmovima 60-tih i 70-tih.
Ne znam kaj je to bitno, osim Kanea i Ambersonovih snimljeno 40-tih!? Čitav niz propagandnih filmova, nikaj filmski vrijedno. |
| john connor |
Posted - 19/10/2025 : 09:09:40 Preporuka sa moje strane, pogotovo za ljude koji vole taj Holywood 40, 50,60ih,tada su snimane filmcine, koje su danas nedostižne. |