| Author |
Topic  |
|
Colosseum
New Member

Bosnia and Herzegovina
238 Posts
Member since 02/09/2023 |
Posted - 21/06/2026 : 17:03:27
|
🍀 𝗠𝗜𝗦𝗧𝗘𝗥 𝗡𝗢 𝟭𝟭: 𝗠𝗨𝗭𝗜𝗞𝗔, 𝗠𝗔𝗘𝗦𝗧𝗥𝗢! 𝗝𝗘 𝗨 𝗣𝗥𝗢𝗗𝗔𝗝𝗜! 🍀

📚 Dragi čitaoci,
Kada smo prije nekog vremena razmišljali o pravcu u kojem želimo da razvijamo naše izdanje Mister Noa, imali smo nekoliko ideja i dilema, ali je od početka dominirala jedna: da nastavimo sa objavljivanjem kompletnih priča pilota, oblikovanih kao pažljivo odabrani izbor njegovih najboljih epizoda. Shodno tome, napravili smo plan izdavanja koji obuhvata duži vremenski period, a kojim je predviđeno objavljivanje nekih od najboljih priča koje nam je ovaj junak donio u matičnoj Italiji, i to, kao i do sada, na svaka dva mjeseca. Obećavamo vam raznovrstan izbor priča, a sigurni smo da će svaka od njih pronaći svoje mjesto na vašim policama, dok će neke možda u vama probuditi i dozu nostalgije.
Imajući u vidu navedeno, odlučili smo se da prve naredna knjiga nakon Afrike sage bude upravo ova koju držite u rukama i koja u sebi sadrži čak dvije cjelovite priče. Smatrali smo da je sasvim logično da, ako smo već objavili priču u kojoj Mister No napušta Brazil, objavimo i onu u kojoj se naš junak vraća u zemlju i svoj omiljeni Manaus. A pošto je priča „Povratak u Manaus“ relativno kratka, odlučili smo da joj dodamo i sjajnu priču „Muzika, maestro!“ u kojoj se pojavljuje jedan od likova sa kojima se Mister No upoznao praktično na početku svojih putešestvija Amazonijom – pjevač Dana Vinter.
Ako bacite pogled na zadnju unutrašnju koricu ove knjige, vidjećete i priču koja ide u našoj narednoj knjizi za dva mjeseca. Potpuno smo svjesni da se naš izbor priča koje će biti objavljene neće u prvom trenutku dopasti svima i to je sasvim u redu, jer svako od nas ima svoje favorite koje želi što prije da vidi u štampanom izdanju.
Međutim, vjerujte nam kad kažemo da će sve te priče jednog dana doći na red i svi zajedno ćemo moći da uživamo u njima, a redoslijed njihovog izdavanja i nije toliko bitan, zar ne?
Do čitanja, Redakcija
𝗨 𝗷𝗲𝗱𝗮𝗻𝗮𝗲𝘀𝘁𝗼𝗷 𝗸𝗻𝗷𝗶𝘇𝗶 𝒑𝒊𝒍𝒐𝒕𝒂 𝗱𝗼𝗻𝗼𝘀𝗶𝗺𝗼 𝘃𝗮𝗺 𝗲𝗽𝗶𝘇𝗼𝗱𝗲:
🗯 196 | Kažnjenička kolonija 🗯 197 | Muzika. maestro! 🗯 198 | Ljudske zvijeri 🗯 198 | Povratak u Manaus 🗯 199 | U brišućem letu
𝑂𝑣𝑎 𝑘𝑛𝑗𝑖𝑔𝑎 𝑟𝑎đ𝑒𝑛𝑎 𝑗𝑒 𝘯𝘢 358 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘯𝘢, 𝑛𝑎 𝑝𝑎𝑝𝑖𝑟𝑢 𝐻𝑜𝑙𝑚𝑒𝑛 𝑏𝑜𝑜𝑘 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 70𝑔, 𝑢 𝑚𝑒𝑘𝑜𝑚 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑧𝑢 𝑖 𝑜𝑟𝑖𝑔𝑖𝑛𝑎𝑙𝑛𝑜𝑚 𝐵𝑜𝑛𝑒𝑙𝑖 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑢, 𝑠𝑎 𝑜𝑟𝑖𝑔𝑖𝑛𝑎𝑙𝑛𝑖𝑚 𝑛𝑎𝑠𝑙𝑜𝑣𝑛𝑖𝑐𝑎𝑚𝑎 𝑒𝑝𝑖𝑧𝑜𝑑𝑎 𝑢 𝑏𝑜𝑗𝑖. 𝐾𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑠𝑢 𝑘𝑎𝑟𝑡𝑜𝑛𝑠𝑘𝑒, 𝑙𝑎𝑘𝑖𝑟𝑎𝑛𝑒, 𝑎 𝑡𝑖𝑟𝑎𝑧̌ 𝑗𝑒 300 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑗𝑒𝑟𝑎𝑘𝑎.
💲 Puna cijena našeg izdanja iznosi 30 KM, s tim da ćete DIREKTNO OD NAS moći da ga kupite za 𝟮𝟰 𝗞𝗠, dakle sa 20% popusta.
🛒 Sva naša izdanja dostupna su i u lancu Knjižara Kultura, te u striparnicama Striparnica Colosseum Banja Luka, Mister No Caffe Stripoteka i Agarthi Comics u Sarajevu.
𝐊𝐎𝐍𝐓𝐀𝐊𝐓: ✅ 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧/𝐕𝐢𝐛𝐞𝐫/𝐖𝐡𝐚𝐭𝐬𝐀𝐩𝐩: +38765439843 ✅ 𝗪𝗲𝗯: www.colosseumbl.com ✅ 𝐄-𝐦𝐚𝐢𝐥: colosseumbl@gmail.com ✅ 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤: https://www.facebook.com/ColosseoBL ✅ 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦: https://www.instagram.com/colosseobl/ ✅ 𝐓𝐰𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫/𝐗: https://twitter.com/colosseumbl
|
COLOSSEUM, BANJA LUKA
WEB www.colosseumbl.com Telefon/Viber/WhatsApp/Telegram: +38765439843 E-mail: colosseumbl@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/ColosseoBL Instagram: https://www.instagram.com/colosseobl/ Twitter/X: https://twitter.com/colosseumbl |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28391 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
|
maverick
New Member

259 Posts
Member since 13/08/2012 |
|
|
dino1984
Average Member

Austria
934 Posts
Member since 31/05/2007 |
Posted - 21/06/2026 : 20:43:19
|
quote: Originally posted by maverick
Prvo sve najbolje epizode od Disa, a onda ostali autori. To je ključ uspjeha.
+1 |
Good night white pride!! |
 |
|
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17300 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
8009 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 21/06/2026 : 21:18:10
|
| Odlicno izdanje,Odlican Prevod i Dizajn i format ali je velika steta sto je numeracija knjiga takva kakva je...Sad ostaje kako to sve ide dalje da se odstampaju"nalepnice numerisane od 1-10 i nadalje"pa da se iste zalepe na svakoj svesci kako dolikuje hronoloski.. |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12683 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 22/06/2026 : 01:18:26
|
quote: Originally posted by cronos six
Odlicno izdanje,Odlican Prevod i Dizajn i format ali je velika steta sto je numeracija knjiga takva kakva je...Sad ostaje kako to sve ide dalje da se odstampaju"nalepnice numerisane od 1-10 i nadalje"pa da se iste zalepe na svakoj svesci kako dolikuje hronoloski..
Slažem se, šteta za numeraciju. Mogli su kao kod Texa. |
https://striposlavija.blogspot.com/
|
 |
|
|
teller
Advanced Member

Slovenia
20398 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1202 Posts
Member since 30/06/2015 |
|
|
mpavin
Advanced Member

Niue
8134 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
|
dino1984
Average Member

Austria
934 Posts
|
|
feniks
Senior Member

1940 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
|
dino1984
Average Member

Austria
934 Posts
Posted - 24/06/2026 : 16:31:00
|
quote: Originally posted by feniks
Sljedeći Mister No legendarna nezavršena epizoda Medeni mesec i ona naslovna 
Za dalje znaju kolesumovci
Odlicno!! Hvala na odgovoru |
Good night white pride!! |
 |
|
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12683 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
|
goksi
Senior Member

Serbia
2007 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1762 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 24/06/2026 : 20:32:06
|
quote: Originally posted by goksi
Ja kupio od Veselog ovo a4 izdanje sad :D
Pa hoće li to Colosseum izbaciti? |
Elvis has just left the building! |
 |
|
|
goksi
Senior Member

Serbia
2007 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/06/2026 : 09:37:36
|
quote: Originally posted by cerichus
quote: Originally posted by goksi
Ja kupio od Veselog ovo a4 izdanje sad :D
Pa hoće li to Colosseum izbaciti?
Ne znam, feniks tako napisa gore. |
 |
|
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1202 Posts
Member since 30/06/2015 |
|
|
doktor78
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
390 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 25/06/2026 : 11:36:03
|
Malo čudno da se ovo izdaje u isto vrijeme kad i VČ, ali vi znate svoje. Ja sam iskreno bio više za starije priče tipa "Posljednji cangaceiro" ili "Etrurski demon", ali šta je tu je. |
Edited by - doktor78 on 25/06/2026 11:36:30 |
 |
|
|
djukak
Advanced Member

3074 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 25/06/2026 : 12:08:28
|
quote: Originally posted by doktor78
Malo čudno da se ovo izdaje u isto vrijeme kad i VČ, ali vi znate svoje. Ja sam iskreno bio više za starije priče tipa "Posljednji cangaceiro" ili "Etrurski demon", ali šta je tu je.
Iskreno vrlo je prosto. Plan izdavanja se ne pravi kratkoročno, već za duži period. Evo, sve do kraja naredne godine tačno je određeno i zna se koja epizoda izlazi kog mjeseca. U tom smislu ova epizoda je još prošle godine planirana za avgust ove godine i to nema nikakve veze sa bilo kojim drugim izdavačem. Usput, radi se zaista o sjajnoj epizodi koju vrijedi i izdati i imati.  
A doći će i ove dvije epizode na red, naravno... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7485 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 25/06/2026 : 13:01:46
|
| Uglavnom, od sada je moguće sve, nema pravila, iduća knjiga neće biti epizoda koja ide odmah nakon "Medeni mjesec"? |
loading...
|
 |
|
|
djukak
Advanced Member

3074 Posts
Posted - 25/06/2026 : 13:31:29
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Uglavnom, od sada je moguće sve, nema pravila, iduća knjiga neće biti epizoda koja ide odmah nakon "Medeni mjesec"?
Neće...   |
 |
|
|
anto
Advanced Member

Serbia
22966 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/06/2026 : 15:50:43
|
quote: Originally posted by djukak
Usput, radi se zaista o sjajnoj epizodi koju vrijedi i izdati i imati.  
pravi šmekeri dupliraju ovu priču! |
 |
|
|
going going
Advanced Member

Serbia
12832 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/06/2026 : 18:39:51
|
quote: Originally posted by djukak
quote: Originally posted by doktor78
Malo čudno da se ovo izdaje u isto vrijeme kad i VČ, ali vi znate svoje. Ja sam iskreno bio više za starije priče tipa "Posljednji cangaceiro" ili "Etrurski demon", ali šta je tu je.
Iskreno vrlo je prosto. Plan izdavanja se ne pravi kratkoročno, već za duži period. Evo, sve do kraja naredne godine tačno je određeno i zna se koja epizoda izlazi kog mjeseca. U tom smislu ova epizoda je još prošle godine planirana za avgust ove godine i to nema nikakve veze sa bilo kojim drugim izdavačem. Usput, radi se zaista o sjajnoj epizodi koju vrijedi i izdati i imati.  
A doći će i ove dvije epizode na red, naravno...
Duplirace se onda Medeni mesec! Samo pitanje hoce li tu biti i originalni #200? |
 |
|
|
djukak
Advanced Member

3074 Posts
Posted - 05/07/2026 : 08:20:28
|
A, kao i uvijek, evo nekoliko fotografija:

|
 |
|
|
Jozzinelli
Senior Member

Serbia
1750 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 13/07/2026 : 16:54:08
|
Nisam oduševljen izborom ovih epizoda za objavljivanje, ali dobro, ovako taman smanjujem sopstveno finansijsko opterećenje i čekam kad bude izašlo nešto što će biti po mom ukusu...
Svakako ima onih koji ovo nisu nabavljali u LMS, koji je tad već bio na izdisaju, ili bi voleli da imaju epizode kompletne na jednom mestu u kvalitetnom izdanju, kao što je izdavač napomenuo i kao što se vidi u komentarima, nekima će se izbor dopasti, nekima ne.
Ja spadam u ove druge, nastavak "Medenog meseca" imam u izdanju Slobodne Dalmacije, ove prethodne imam u LMS. Jeste da, tehnički gledano, kvalitet Dnevnikovih stripova i nije neki, pogotovo u tom završnom periodu, niti su moji primerci nešto posebno očuvani, ali ni kvalitet ovih epizoda meni lično nije na tom nivou da bih voleo da ih imam u boljem izdanju, ni scenaristički, ni zbog crteža braće Di Vitto.
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
Topic  |
|