| Author |
Topic  |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
48932 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3940 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 01/09/2026 : 22:07:01
|
And the winner is..
Lele... samo nam Orkestar falio ;)
Ajde nekoliko spontanih komentara od mene
Rezultati za Orkestar (20)
1.Svagdanja borba Manu Larcenet Znam blam je ali idem okolo i pisem da ne vidim genijalnost ovog stripa. Citao sam ga sano jednom, trebao bi da obnovim gradivo i vidim da li sam nesto promasio pri prvom citanju Ima potencijala da bude jedan od trazenijih "bendova"
2.Presveto srce Alexandro Jodorowsky Moebius Strip koji imam u kolorci i koji mi se svideo a sad da li dovoljno da "dupliram" nisam siguran bas.
3.Indijansko ljeto Milo Manara Hugo Pratt Imam izdanje od Belog Puta, citao sano jednom sta ja znam ne osecam spontano zelju za ovim bendom.
4.Petar Pan Regis Loisel Uh ovaj strip me preganja. Par puta poceo citati ono staro Marketprintovo izdanje i odustao. Generalno nekako nisam na istoj talasnoj duzini sa ovim tako hvaljenim autorom
5.Inkal Alexandro Jodorowsky Moebius Pored inkal boksa odluceno da se ide na ovo? Ali hm okej mozda je nekima Mebijusov crtez na tom formatu poslastica. Meni je "omiljeni" Inkal pre Inkala barem za sada. Medju kolekcionarima mozda ovo bude trazeno izdanje na duzi rok..
6.Dani što nestaju Timothé Le Boucher Procitao u izdanju Najkule, fin velik format. Secanja na procitano su vec izbledela ali generalno sam bio zadovoljan procitanim ali nekako ipak nije to na nekakvoj top listi kod mene
7.Gospodari ječma Francis Valles Jean Van Hamme Uf bio sam ubedjen da Fibra vise nece izbaciti ovaj strip tako da mi je ovo iznenadjenje Strip jeste dobar, posebno valjda prvi albumi za nekoga ko gradi kolekciju, a nema kolorku sa ovim stripom, manje vise masthevusa
8.Bilo jednom u Francuskoj Fabien Nury Sylvain Vallée Da budem iskren iako vazan meni kao prvi strip uzet od Fibre a da nije Ken sama prica dosta sapunasta a crtez mi nekako i ne ide toliko uz takvu pricu. Ne vidim potrebu sebi da prelazim na ovo novo izdanje
9.Vam Igor Kordej Uh bas sam nedavno odlucio da ne uzimam kolorku sa ovim stripom. Deluje da su misljenja poprilicno podeljena o ovom delu??
10.Petar & Liza Miroslav Sekulić Imam kolorku i istina je da sam ponekad pomislio da bi bilo lepo ovo imati na vecem formatu zbog nekoliko bas upecatljivih strana u ovom stripu.. Ali sta ja znam mozda ne zagrizem i uzmem ovaj novi bend
11.Bosanske basne Tomaž Lavrič Tek uskoro mi stize ovaj davno nabavljeni strip Bolje da pozurim sa citanjem ..
12.Kolekcionar Sergio Toppi Imam Darkwoodovo lepo izdanje ne mami na prvu ovo novo izdanje
13.Vjetar u vrbama Michel Plessix Uzimam manje vise sigurno. Nekako sam vec pomislio da ce Marko odustati od "obecanja" da cemo ovo dobiti u vecem formatu. Nisam citao kolorke ali imam poverenje da ovo valja
14.Svijet bez kraja Christophe Blain Jean-Marc Jancovici Imam kolorku malo udarenu doduse. Okej za procitati a mozda je i prijatno ocima ovo imati na vecem formatu ali sam strip nije bas toliko za vise citanja tako da ne znam, verovatno ne uzimam
15.Sharaz-De Sergio Toppi Imam staro fibrino izdanje ali tek uskoro mozda dolazi do mene Cenim Topija ali mi ne lezi bas uvek.
16.Velika Šninkelova moć Grzegorz Rosinski Jean Van Hamme Imam BP izdanje i citanje bese prijatno a i ovaj strip na vecem formatu verovatno ima prednosti. Videcu sta cu..
17.Potez kredom Miguelanxo Prado Uh dobar strip ali nisam siguran da li uzimam ovo
18.Papak Frano Petruša Bolje da ne pisem sve sto mi na srcu u vezi ovog stripa :) Zasto kolorka nije reprintovana tokom svih ovih godina a dobijamo ovo -- jedna od savremenih misterija sveta ili kako bi se vec reklo. NADAM SE NABAVITI :)
19.Jednog proljeća u Černobilu Emmanuel Lepage Uf procitao valjda prosle godine, i okej je ali radje bi video Mucaca ili Ar-mena ili Odisejeva putovanja u ovoj ediciji... Medjutim mnogi su zeleli imati ovu kolorku ali nisu mogli nabaviti pa ce njima dobro doci. Lepaz mi je jedan od omiljenih crtaca, posebno kad crta more :)
20.Jedna noć u Rimu Jim Izbegavao sam kolorke ali mislim da cu ovo ipak uzeti
Ne znam sta bi rekao za kraj sem da je ovo nekako dostojno slavljenje jubileja
|
Francuski Bogovi Grafizma FBG |
Edited by - matori paraliticar on 01/09/2026 22:10:11 |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3940 Posts
Posted - 01/09/2026 : 22:34:30
|
Cene dok traje -20 %
Spisak sam uradio za sebe i nema garancije da je tacan 100 % (rucni rad bez IA ;) )
Orkestar
Svagdanja borba 32,00 €
Presveto srce 28,00 €
Indijansko ljeto 28,00 €
Petar Pan 40,00 €
Inkal 40,00 €
Dani što nestaju 28,00 €
Gospodari ječma 40,00 €
Bilo jednom u Francuskoj 40,00 €
Vam 20,00 €
Petar & Liza 28,00 €
Bosanske basne 20,00 €
Kolekcionar 24,00 €
Vjetar u vrbama 36,00 €
Svijet bez kraja 28,00 €
Sharaz-De 24,00 €
Velika Šninkelova moć 28,00 €
Potez kredom 24,00 €
Papak 16,00 €
Jednog proljeća u Černobilu 28,00 €
Jedna noć u Rimu 44,00 € |
Edited by - matori paraliticar on 01/09/2026 22:34:55 |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3940 Posts
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
425 Posts
Member since 11/02/2024 |
Posted - 05/09/2026 : 13:28:22
|
+--------------------------------+------------+----------------+
| Svagdanja borba | 40,00 € | 32,00 € |
| Presveto srce | 35,00 € | 28,00 € |
| Indijansko ljeto | 35,00 € | 28,00 € |
| Petar Pan | 50,00 € | 40,00 € |
| Inkal | 50,00 € | 40,00 € |
| Dani što nestaju | 35,00 € | 28,00 € |
| Gospodari ječma | 50,00 € | 40,00 € |
| Bilo jednom u Francuskoj | 50,00 € | 40,00 € |
| Vam | 25,00 € | 20,00 € |
| Petar & Liza | 35,00 € | 28,00 € |
| Bosanske basne | 25,00 € | 20,00 € |
| Kolekcionar | 30,00 € | 24,00 € |
| Vjetar u vrbama | 45,00 € | 36,00 € |
| Svijet bez kraja | 35,00 € | 28,00 € |
| Sharaz-De | 30,00 € | 24,00 € |
| Velika Šninkelova moć | 35,00 € | 28,00 € |
| Potez kredom | 30,00 € | 24,00 € |
| Papak | 20,00 € | 16,00 € |
| Jednog proljeća u Černobilu | 35,00 € | 28,00 € |
| Jedna noć u Rimu | 55,00 € | 44,00 € |
+--------------------------------+------------+----------------+
| UKUPNO 35.373 kg | 745,00 € | 596,00 € |
+--------------------------------+------------+----------------+ |
Edited by - netkotreci on 05/09/2026 13:29:37 |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3940 Posts
Posted - 05/09/2026 : 23:11:10
|
Sta si koristio za pravljenje tabele? :)
Ovde kod mene magazin tipa "mikijev zabavnik" (ovde se zove paja patak i drustvo)izlazi od 1948 pa do danas.. Radjene su knjige koje reprintuju sve od 1948 i tako neka od tih knjiga (sa sveskama iz 1949) je zalutala i do mene imam tridesetak od mozda sto koje su radjene. Otvorim nasumicno i naletim na Barks pricu "The terrible turkey" Bas luckasta prica.. Podseti coveka kako je "cudno" da nije nista cudno da u dizni pricama patke jedu curke. Posto je dan zahvalnosti veliki praznik u SAD ne cudi da ima gomila prica sa curkama..
Izbacicu ovo ovako pa ko moze da cita neka cita "Синопсис приче: Разбеснен због вртоглавог раста цена птица купљених у продавници, Доналд одлучује да уштеди новац тако што ће ловити своју вечеру за Дан захвалности у локалној шуми. Обучен у пуну ходочасничку одећу и наоружан кременом пушком пуном сушеног грашка, он одлази у шуму. Видевши прилику за шалу, Хјуи, Дјуи и Луи се шуњају иза њега да би га задиркивали користећи лажне трагове ћурке, звуке гунђања и лажне репове ћурке.Прича добија хаотичан обрт када Доналд несвесно ухвати дивљу птицу - за коју се испостави да је дивљи ћелави орао, а не ћурка. Он је оставља у локалном постројењу за чишћење живине, а да је није пажљиво погледао, што резултира тиме да породици за вечеру буде послужен урнебесно жилав, неукусни, обучен орао"
|
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3940 Posts
Posted - 05/09/2026 : 23:15:54
|
Da ne bude da je nekome zao sto ne moze procitati..
Sažetak priče: Razljućen vrtoglavim porastom cijena ptica kupljenih u trgovini, Donald odlučuje uštedjeti novac loveći svoju večeru za Dan zahvalnosti u lokalnim šumama. Odjeven u punu hodočasničku odjeću i naoružan pištoljem s kremenom napunjenim suhim graškom, kreće u šumu. Vidjevši priliku za šalu, Huey, Dewey i Louie prišuljaju mu se s leđa kako bi ga zadirkivali lažnim purećim tragovima, zvukovima gunđanja i lažnim purećim repovima.Priča poprima kaotičan obrat kada Donald nesvjesno uhvati divlju pticu - za koju se ispostavi da je divlji ćelavi orao, a ne puran. Ostavlja je u lokalnom pogonu za preradu peradi bez da je pažljivo pogleda, što rezultira time da se obitelji za večeru poslužuje urnebesno žilav, neukusan, dotjeran orao.
hm naoruzan je bio puskom, ne pistoljem  |
Edited by - matori paraliticar on 05/09/2026 23:17:08 |
 |
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
425 Posts
Member since 11/02/2024 |
Posted - 06/09/2026 : 08:40:19
|
Dao AI-ju link na Orkestar, zadao da uradi skriptu za težinu i cijene, ispravio ga kad nije radilo, pokrenuo skriptu. Malo ispod 2 minute života. Zašto bi računao na prste ako imam računalo? AI je najveća moderna revolucija, samo treba naučit alat :) |
Edited by - netkotreci on 06/09/2026 08:42:49 |
 |
|
Topic  |
|
|
|