forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Epska fantastika - knjizevnost
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

jaki
Advanced Member

Croatia
28048 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 09/10/2025 : 10:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
I ove su na prodaju:
[/url]

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

6293 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 09/10/2025 : 16:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Dobar si, ja imam samo prve tri knjige koričenog Točka :)
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12365 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 27/10/2025 : 23:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

6293 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 29/10/2025 : 21:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ha, nakon više od petnaest godina Laguna konačno završava Malašku knjigu palih! Potrajalo je, i moralo je brže, ali OK, svaka čast što su isterali do kraja objavljivanje ovog, unatoč svim manama, odličnog serijala epske fantastike
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3848 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 08/11/2025 : 20:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote

Uzeh ovo ali još nisam stigao da čitam. Nadam se da je bolje od Berena i Lutjene, koje se pretvorilo u predugo, neinteresantno i nekoherentno štivo, i meni koji sam diehard fan Srednje Zemlje. Nadam se da više sliči Deci Hurinovoj.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
42098 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/11/2025 : 20:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Ha, nakon više od petnaest godina Laguna konačno završava Malašku knjigu palih! Potrajalo je, i moralo je brže, ali OK, svaka čast što su isterali do kraja objavljivanje ovog, unatoč svim manama, odličnog serijala epske fantastike

Mozda probam opet da procitam to.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

6293 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 08/11/2025 : 23:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Sawitchu ne znam šta da ti kažem. U drugoj knjizi imaš Koltejnov lanac pasa i u trećoj jednu epsku bitku opsade. Meni su te dve stvari sam vrh epske fantastike, ali ako ti ne leži šta da se radi.

@Beren: U suštini sve te nadopunjene i proširene priče su nepotrebne i suvišne. Sve je to Tolkien senior u Silmarilionu ispričao kako bog zapoveda. Da se razumemo, i ja ih imam u kolekciji (na engleskom), ali Silmarilion je biblija i sam po sebi dovoljan.
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3848 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/11/2025 : 00:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

@Beren: U suštini sve te nadopunjene i proširene priče su nepotrebne i suvišne. Sve je to Tolkien senior u Silmarilionu ispričao kako bog zapoveda. Da se razumemo, i ja ih imam u kolekciji (na engleskom), ali Silmarilion je biblija i sam po sebi dovoljan.

U principu se slažemo, s tim što je prva knjiga ovog tipa, Deca Hurinova, ipak dala dosta opširniju verziju priče nego u Silmarilionu, pa sam očekivao da i ostale budu u tom fazonu.
Ali ok, zanimljivo je nekad pratiti razvoj Tolkinove ideje. I ilustracije su super.

Kad je Publik Praktikum uzeo prava na Tolkina, bio sam malo skeptičan, ali su stvarno uradili/rade dobar posao.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1028 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 15/01/2026 : 16:29:31  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote

Trilogija završena, kakva je ovo samo ludnica bila. Pisao sam i ranije da me ovaj serijal oduševio, ali zadnja knjiga... epska u svakom mogućem smislu. Završna bitka na skoro 200 stranica! Svaka čast Laguni na brzom objavljivanju cijelog serijala i na sjajnom prevodu.

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

dino1984
Average Member

Austria
840 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 15/01/2026 : 23:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message  Reply with Quote
Knjigu 2 i 3 nestrpljivo iscekujem u izdanju Lumena.

Good night white pride!!

Edited by - dino1984 on 16/01/2026 11:31:18
Go to Top of Page

SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1028 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 16/01/2026 : 11:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
Procitao prvu?

Go to Top of Page

dino1984
Average Member

Austria
840 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 16/01/2026 : 11:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SSM

Procitao prvu?

Nisam,cekam da izadu sve 3 pa onda krecem.
Trenutno citam 2 knjigu Prvog zakona Joa Abercrombiea, odlicna..

Good night white pride!!
Go to Top of Page

SSM
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1028 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 16/01/2026 : 12:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
Meni nekada davno prvi zakon nije sjeo (prva knjiga) i odustao, ali imam plan da joj se vratim. Uglavnom, sretno i uzivaj!

Go to Top of Page

dino1984
Average Member

Austria
840 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 16/01/2026 : 13:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SSM

Meni nekada davno prvi zakon nije sjeo (prva knjiga) i odustao, ali imam plan da joj se vratim. Uglavnom, sretno i uzivaj!

Da prva knjiga je malo sporija sta se radnje tice, vise je upoznavanje likova, ali obavezno daj sansu tom serijalu, meni je iz dobrog nakon prve knjige presao u odlican od kad sam krenuo s drugom knjigom.
Hvala,također

Good night white pride!!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

6293 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 04/02/2026 : 22:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Konačno se i to desilo, Brandon Sanderson prodao prava za ekranizacije svojih knjiga. Cenim da su svi pomalo skeptični s obzirom na brojne nesrećne adaptacije knjiga epske fantastike. Ali Apple je rekao bih bolji od kolega iz streaming industrije, a i daće Sandersonu potpunu kontrolu što je zaista sjajno. Dobro za serije, ali potencijalno loše za knjige jer će sada Sanderson verovatno biti previše zauzet oko serije pa će usporiti pisanje... Ali OK, koliko je produktivan pisac i koliko često izbacuje knjige zaslužio je mali predah i da se posveti Holywoodu :)

https://www.denofgeek.com/books/brandon-sanderson-unprecedented-control-apple-tv-cosmere-adaptations/
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000