| Author |
Topic  |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

1393 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 27/05/2026 : 13:22:42
|
Najveća je prednost Box Now dostupnost njihovih paketomata za manja raštrkana naselja.
Recimo ja u krugu 8 kilometara od 2023. g. nemam Tiskovog kioska a nikada nije bilo ni paketomata dok nisu postavili Box Now.
Hrvatska pošta mi je dopizdila prije par godina jer em su mlade mulce pozapošljavali em su paketi par tjedana kasnili i još stalno dižu cijene
tako da ih koristim jedino kad kupac/prodavač inzistira.
Pa malo mi komplicira stvari kad kupac/prodavač odbija Box Now koji je trenutno najisplativiji najpristupačniji i najbrži
iz razloga što u 2026. godini izbjegava malo proučiti novotarije koje nisu nikakva viša znanost.
Nije se ni meni to baš svidjelo jer evo dandanas pišem nalivperom po blokovima, bilježnicama, računima, kovertama
i draže mi je bilo rukom ispunjavati listiće za slanje pošiljki.
Ali da smo ostali na tom principu ne bi ni bilo Box Now paketomata...
|
Iznevjerila me proza. |
 |
|
|
lwood
Advanced Member

Colombia
48846 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/05/2026 : 13:45:10
|
Kad nesto narucin obicno mi to salju gls-om i oni su ok. Overseas je shit. Dpd isto nije bas . In time je odlican ali rijetko ga ko koristi . Posta je bila ok al zadnju godinu i po je isla u krasni q. Tisak je bia ok iako mislin da je vise pasa manjim mistima. |
And his angels were cast out with him |
 |
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
401 Posts
Member since 11/02/2024 |
Posted - 27/05/2026 : 15:57:17
|
Tisak je u raspadu, bili su super nama kao usluga slanja ali ako itko poznaje tete koje rade tamo onda zna da je dobro želit toj firmi sve najgore, a pogotovo vlasniku osobno.
To je ljudsko smeće koje bi trebalo sudski odgovarat za uvjete koje pojedini kiosci imaju. Žene su pišale u bocu jer im u jednom periodu nije bilo dopušteno napustit kiosk radi rukovanja s velikom količinom novaca. Odavno je to prevršilo mjere zdravog razuma.
Sve službe su u nekom limbu i ciklično imaju svoje vozače, pa kooperante, ukrug. Sad je dpd super meni, pa je gls loš i obrnuto. Sve je do vozača skladištara, od mjesta do mjesta.
S tiskom je bilo super šta prolazi najmanje ruku i ne skuplja robu nego ide kioska do kioska. Pošta također zrela za zatvaranje. Najskuplji, rade doslovno u DOS programu s plavim ekranom i mono fontom, nisu normalni.
Osim tih trzavica s pinovima tj sustavom paketomati su realno najbolja opcija za većinu dostava. Stigne odma, vozač ne ide od vrata do vrata, mi ne moramo doma strepit, netko nam može pokupit usput i svugdje ih ima. Opet, šta manje ruku to manje šanse za grešku.
Veći problem nastaje s gls i ostalima koji zabucaju dostavu ili prikup na adresi s paketomatom. Jednom mi se paket dva tjedna gubio po Hrvatskoj radi takve gluposti. |
Edited by - netkotreci on 27/05/2026 15:58:50 |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3698 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 27/05/2026 : 15:57:55
|
Kod mene dugo nema posti vise (kao institucija, zgrada itd) a sad jos hocu i svaki treci dan da se razdeljuje posta.. sad je valjda svaki drugi dan (a u Danskoj valjda ni ne dele postu uopste vise?! |
Francuski Bogovi Grafizma FBG |
Edited by - matori paraliticar on 27/05/2026 16:02:13 |
 |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

1393 Posts
Posted - 28/05/2026 : 11:12:56
|
Jednom sam naslovio pošiljku na ulicu Nikole Š. Zrinskog
i onda za šalterom prilikom upisa u kompjutor mlada ljutita HP-ovka me pita
što mi sad znači ovo Š.? 
Jednom mi je rekla da bih mogao i sam lijepiti povratnice na koverte
"eto, vidiš, ovako" 
a bome ne zna brojati ni rokove za preuzimanje pošiljke.
Jedna starija HP-ovka psihički "labilna kao raskliman stol" počela je naricati i bjesniti
kad sam ju opomenuo da je krivo obračunala veličinu pošiljke za paketomat.
A lijepo sam joj na listiću popisao i mjere paketića da me ne bi zajebala
ali badava trud
nije čak ni izmjerila paket
kaže da je odoka tako procijenila mada su na listiću ispisane manje izmjerene dimenzije.
Onda je išla sama mjeriti praviti novi obračun sva crvena u licu
pa smo to riješili na jednostrano zadovoljstvo.
Mislim da oni nisu toliko glupi koliko su lijeni, bahati, umišljeni, frustrirani, nezadovoljni
iako je zanimljivo da do prije nekoliko godina nisam nikad imao takva iskustva. |
Iznevjerila me proza. |
 |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

1393 Posts
|
|
lwood
Advanced Member

Colombia
48846 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

1393 Posts
Posted - 04/06/2026 : 20:40:18
|
Kod mene evo otvorili još jedan paketomat i to u susjedovoj prenamijenjenoj garaži.
Budemo vidjeli kroz godinu, dvije hoće li to i dalje funkcionirati jer izgleda da se oni šire kako im raste poslovanje.
U svakom slučaju treba uživati dok traje.
|
Iznevjerila me proza. |
 |
|
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17286 Posts
Member since 18/03/2010 |
|