| Author |
Topic  |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 18/06/2017 : 20:26:21
|
Ne da Saul nije loš, nego je odličan.
Kvalitetom scenarija i glume u potpunosti na razini Breaking Bada.
Jedino je priča drukčija, umjerenija i sporije se razvija, pa se možda nekima neće svidjeti zbog toga. |
 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8340 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/04/2018 : 14:51:20
|
quote: Originally posted by Hexen
quote: Originally posted by mr murdoc
Saul Goodman is Breaking Bad Marco je Jedna od najboljih epizoda do sada  
Slažem se da je Better Call Saul odličan. Potpuno je ispunio moja isčekivanja. Ali se ne slažem da je Marco najbolja epizoda. Dapače, meni je jedna od najlošijih. Onaj Saulov monolog tijekom binga i cijela ta zafrkancija sa Marcom kao da su mala djeca, potpuno je po meni nepotrebno i na to smo izgubili cijelu epizodu, ma daj. Također, nekad se godine glavnih likova poprilično mogu primjetiti, pogotovo na Mike-u pa mi je ponekad teško progutati cijelu tu priču o "prequelu". Još jedna loša stvar prequela je to što znam da se neće ništa loše dogoditi glavnim likovima (sudeći po BB-u) pa me stoga često nije bilo uopće strah za glavne likove (osim možda Chucka, on je genijalan). A ništa, gleda se dalje. 
negdje sam pred kraj druge sezone a ovo boldano je i moja jedina zamjerka saul, odnosno jimmy je ok, ne primjeti se uopće da je ostario ali na mikeu se godine baš vide a glumi mlađeg lika
ali nije da mi to jako smeta i kim mi se jako sviđa u biti, za saula i mikea znam otprilike kako će završiti, a strepim za kim i mikeovu unuku
dobra serija |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 05/08/2019 : 00:40:02
|
Evo da se pohvalim da sam prekjučer završio gledanje BB-a po prvi put (ipak Obi nije rekorder po odgađanju) :D. Najbolja serija koju sam gledao do sada. Toliko mi već fali da bih je najrađe gledao ispočetka... |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29716 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik

7431 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
706 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 05/12/2020 : 16:27:06
|
Breaking Bad mi je definitivno omiljena serija. Svaki glumac odlično glumi, scenarij je na svjetskoj razini... Vince Gilligan je božanstvo. El Camino: Breaking Bad Movie su snimili prekasno i bolje da nisu snimili, jer je izgled glumaca drastično promijenjen, a film odma nastavlja gdje je serija stala. A i bila bi veća fora kada ne bismo znali što se dogodilo na kraju sa dva glavna lika, nego samo pretpostavke. No, čak i božanstva ne mogu odoliti nekoliko milijunćića Netflixovih dolara. Seriju sam pogledao 2 puta i uživao u svakoj sekundu. A mislim si da bih nekoliko godina mogao gledati seriju točno u 9. mjesecu, jer sam u 9. mjesecu prošle godine prvi put gledao, a u ovom 9. mjesecu krenuo sa 2. gledanjem. Nestrpljivo čekam zadnju sezonu Better Call Saula. I kako sam aktivan na Rebootovom forumu, tamo sam napravio listu što se treba saznati u toj 6. sezoni, da se zna na čemu smo. Ako nekoga zanima, evo link: https://www.reboot.hr/forum/forum/sva%C5%A1tarije/filmovi-i-tv-serije/8050-better-call-saul/page3 |
 |
|
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/10/2022 : 15:39:21
|
Počeo sam seriju gledati prije nekoliko godina. Odgledao sam prvu sezonu i prvu epizodu druge i onda sam stao. Zašto ? Serija mi je bila predepresivna. Sada sam joj odlučio dati drugu šansu i nisam zažalio. Poslije Star trek serija (jbga, ipak sam ja Trekkie:)) ovo je najbolja serija ikada. Bolja i od The Wire. Ocjena:10/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
|
Macon
Senior Member

Slovenia
2464 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
|
naker
Advanced Member

6487 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 05/05/2026 : 21:48:56
|
Verovatno sam bio poslednji čovek na planeti koji nije gledao Breaking Bad, ali konačno odradih i taj domaći. Svojevremeno kada je izlazilo mislim da sam pogledao samo par epizoda prve sezone i nije me nešto oduševilo. Na samom početku serije likovi kiselinom tope leš u kadi i nije mi se dalo gledati tako nešto pa brzo odustao. A i ima nešto u tome kada svi živi hvale nešto kao najbolje ikada pa deluje ta neka obrnuta psihologija da te odbija da gledaš nešto što svi veličaju i hvale. Pa, sad kad sam konačno pogledao seriju mogu da razumem zašto se smatra jednom od najboljih serija ikada 
Iako se prva sezona ne smatra najboljom zbog svega što će doći kasnije, ja bih je ipak rangirao visoko. Ima nešto u tome kada neka serija počne sa scenom gde sredovečni muškarac u gaćama stoji po sred pustinje jer u kamp-prikolici kuva meth. Ako ovo nije unikatan početak neke serije onda ne znam šta jeste. Pogotovo jer ga fenomenalno glumi Bryan Cranston kojeg svi znaju po seriji Malcolm in the Middle, tamo je takođe bio porodičan čovek kao i u BB, ali ovde sve to ima drugačiji obrt... Prva sezona služi kao uvod, obrađuje sve okolnosti koje su dovele do toga da Walter White krene putem kriminala. Muškarac u krizi srednjih godina, sa novčanim i zdravstvenim problemima, kojeg iritira posao, familija, rodbina, kvazi prijatelji i kolege iz mladosti za koje smatra da su ga izdali i zabili mu nož u leđa; svi ga jebu i zajebavaju na svakom ćošku. Jedan čovek koji se oseća kao gubitnik jer nije iskoristio svoj život na pravi način, pa mu se nudi poslednja šansa da uradi nešto bitno od svog života. Dobro prikazana ta tanka granica koja deli normalan život od nenormalnog i koliko malo treba da jedan čovek postane kriminalac. Odlično prikazan i zdravstveni i prosvetni sistem Amerike. Možda se malo previše pažnje posvetilo spoljnim faktorima pa se stiče utisak da su ga okolnosti i okolina naterali da postane kriminalac, ali kasnije sezone će ispraviti ovo i više se posvetiti internim faktorima i ličnošću samog WW-a.
Druga i treća sezona meni lično malo manje zanimljive. Ovde se previše prešlo u sapuničaste vode i previše pažnje se obraća na likove i njihove odnose i emocije, negoli na radnju i priču. Likovi bi kao trebali da kuvaju meth, ali rade sve drugo osim toga. Neka veća opasnost po živote glavnih aktera se ovde još ne oseća (sporedni su već druga priča). Previše pažnje je otišlo na neke sitne svađe WW vs. Pinkman, i WW vs. Sky. Celo to parče priče teranja inata gde Sky iz osvete ima aferu sa drugim muškarcem jer WW ima tajne koje je krio od nje jer je postao kriminalac, je meni lično bilo bezveze i ne znam zašto se ovo uopšte našlo u seriji. Radije bih da su se ove dve sezone spojile u jednu. Ali dobra strana serije je što je strašno zarazna za gledanje i nepredvidljiva pa se s nestrpljenjem čeka svaka sledeća epizoda.
Četvrta sezona je najbolja sezona u seriji jer su se ulozi drastično podigli i ovde po prvi put osećamo početak kraja koji neće biti lep i moraće biti krvav. Sve deluje ozbiljnije i preteće, za razliku od sapunice prethodne dve sezone. Mislim da ovde ništa ne bih menjao sve je savršeno odrađeno. Peta takođe veoma kvalitetna iako nisam fan da u ovoj sezoni debituju neki likovi koji su odjednom veoma bitni za radnju, a tek su se prvi put pojavili u ovoj sezoni. Poslednja epizoda meni razočaravajuća. Zaboravio sam da spomenem glumu, svaka serija je dobra onoliko koliko je dobra sporedna glumačka postava, a BB ima odlične sporedne likove gde se Hank i Mike ističu kao najupečatljiviji. Hank koji kuva pivo u domaćoj radinosti mi je favorit. Zaista sjajno napisani likovi i odlično odglumljeni.
Ima par stvari koje mi se nisu svidele. Krimi serije su dobre dok su realne, BB je uvek tu negde na tankoj granici. Često jeste sve ozbiljno i preteće, ali takođe se u nekim stvarima nepotrebno pretera jer su za kolutanje očima. Walter White kao lik fenomenalan, ali ne sviđa mi se što je prikazan kao intergalaktički DIY genije. Posebno upada u oči njegov tehnički izum u poslednjoj epizodi koji je bedno rešenje po meni. Koliko god WW bio odličan lik i nosilac serije, toliko mi Jesse Pinkman nikada nije delovao ubedljivo. Da nije jedan od glavnih likova, on je trebao biti ubijen još u prvoj, drugoj sezoni. Za seriju koju mnogi smatraju najboljom ikada, meni je nedopustivo koliko ovde fali muzička podloga. Soundtrack nepostojeći, a uvodni intro radije ne bih komentarisao koliko je siromašan i bedan u odnosu npr. na intro Sopranosa ili Game of Thrones-a.
Sopranosi su i dalje nedodirljivi, ali Breaking Bad odlična serija. 9/10  |
 |
|
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
706 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 05/05/2026 : 23:37:48
|
Pogledaj još jednom pa ćeš u nekim stvarima promijeniti mišljenje, ja sam gledao 3 puta i svaki put mijenjao mišljenje na bolje. Shvatio sam zašto su posložene neke stvari koje su me živcirale u prvom gledanju. A sada ti preostaje dodatna zadaća - Better Call Saul! :D U početku još sporija, ali nimalo manje kvalitetna serija! Što se tiče filma El Camino: A Breaking Bad Movie, ako si željan duže Breaking Bad epizode, pogledaj, ako ne, nisi ništa previše propustio, osim malo više Eda the Disappearera (onog sa usisivačima). Taj je glumac inače umro na isti dan ili dan nakon premijere, u svakom slučaju par sati nakon što je odgledo film. Valjda mu se nije svidio. :D
Uvodna špica je genijalna u svom minimalizmu, više od toga ti ni ne treba. Možda ti se od Saula više svidi. |
 |
|
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
39158 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/05/2026 : 08:13:53
|
Yeah, Better Call Saul mi je bolji od BB. Isto sam i sam odustao sa BB nakon mozda pogledana 3 djela prve sezone, pa se vratio seriji nakon par godina i tada je pogledao do kraja. Hm, da, vjerujem da bi mi danas mozda bolje sjela da je gledam ponovno, ali sam isto siguran da ce mi BCS i dalje ostati drazi i zanimljivi te pre svega zabavniji.
I da, svakako vrijedi pogledati BCS nakon BB, stvari se lijepo posloze i pojasne, plus je za nasmijati. :)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
|
naker
Advanced Member

6487 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Topic  |