|
soulfly tribe
Average Member

Croatia
760 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
|
going going
Advanced Member

Serbia
12764 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/07/2026 : 20:50:45
|
quote: Originally posted by Tonto
Povodom hermannove smrti sve neprocitano otišlo je na cekanje. Izvukao sam 7 i 8 integral jeremiaha. One epizode prije toga znam napamet, ovdje se nalaze one prve koje su donijele određenu dozu razočaranja i mislio sam kako ih nisam bas zapamtio jer citao sam ih samo jednom. Prevario sam se, i kad ne valja hermann je pamtljiv. A to da (ovdje) ne valja isto ne drzi vodu. Izgubio je sa scenaristicke strane na snazi, upao u repetitivnost, ali i dalje je to ugodna kombinacija fantastike i krimica zacinjena plejadom grotesknih likova karakteristicnih za hermanna. Sa crtacke strane prelaskom na boju izgubio je na efektu kontrasta, dinamici, a kadrovi su mu postali presiroki - uocljiv je nedostatak krupnih planova tamo gdje bi logicki dobro dosli. Isto tako su mu i detalji za koje je uvijek imao dara postali teže uocljivi. Ipak kad ga uzmes u ruke jedva cekas sljedecu stranu, a album jednostavno zelis zavrsiti u cugu sto ne mogu reci za 80 posto novijih stripova.
Bilo je boljih od hermanna, ali ne mnogo. Nije bilo meni dražih. Mozda zbog empatije, mozda zbog nostalgije danas mi ovo gdje pocinje njegov pad izgleda puno bolje nego nekad. Slab hermann ne znaci i slab strip. Zbogom, majstore.
Bas lep post! |
 |
|