| Author |
Topic  |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12578 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/02/2026 : 22:46:27
|
Na ovom linku mozemo videti table i sta nas ocekuje od Zagora u 2026.oj godini.
https://www.sergiobonelli.it/anteprima-zagor-2026/
A evo i prevoda teksta:
Darkwood je sledeća stanica naše tradicionalne rubrike u kojoj zvanični sajt izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore predstavlja avanture koje će Heroji Fabrike snova doživeti u narednim mesecima. Ovoga puta red je na Zagora da se nađe pod svetlima reflektora i da nam omogući uvid u sadržaj svojih predstojećih albuma…
Tokom prvih šest meseci 2026. godine, Duh sa Sekirom biće uvučen u priče prepune akcije i dinamike.
Počev od januara (album „Agent iz Drugde“ već je dostupan na svim kioscima) pa sve do aprila, odvijaće se duga avantura koju je napisao Moreno Buratini, a nacrtao, sa svojom uobičajenom raskoši detalja, Bane Kerac. U njoj će Zagor i Čiko pomagati Kloi Storm, agentkinji baze Drugde, već poznatoj iz ranijih priča, da pronađe izgubljeni dnevnik jednog istraživača koji je stradao pod neobičnim okolnostima. Usred misterija i potera, naši junaci moraće da se suoče sa nemilosrdnim neprijateljem poznatim samo kao Mister Iks!
Zatim, već od aprila pa tokom maja, sledi povratak Ane Lazarinijeve na stranice albuma Kralja Darkwooda, u priči koju je osmislio Luiđi Minjako. U njoj će se naš heroj suočiti sa pravom „Kraljicom džungle“ — devojkom obdarenom izuzetnim atletskim sposobnostima i moći da kontroliše životinje (tigrove, slonove, lavove) koje u Darkwoodu uopšte ne bi trebalo da postoje! I ovde je, dakle, u pitanju misterija koju treba razrešiti, kroz prelepe table u kojima priroda ima glavnu ulogu.
Na kraju, u junu, stiže i sudbonosni datum: 65 godina izlaženja Zagora (kako strastveni čitaoci znaju, prvo pojavljivanje našeg junaka datira iz juna 1961. godine)! Da bi se obeležio ovaj istorijski trenutak, Moreno Buratini kao scenarista i Masimo Čiprijani kao crtač udružuju snage kako bi stvorili samostalni album koji će čitaoce vratiti u ključne trenutke iz Zagorove prošlosti.
Prijatno čitanje!
Priredio: Antonio Sera |
 |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28048 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4402 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
|
henry
Senior Member

Serbia
1855 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 04/02/2026 : 21:13:53
|
quote: Originally posted by dzoni
Očaj
Uz ogradu da je pitanje dokle je buretova zaostavština a odakle zaista počinje serina vladavina |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
|
going going
Advanced Member

Serbia
12578 Posts
Posted - 04/02/2026 : 22:29:55
|
Tako je , ovo je sve Burattinijeva zaostavština. Čitao sam ja italijanski forum i vesti i prevodio i okačio u prvih par postova ove teme sta sam saznao:
quote: Originally posted by going going
Dakle Serra preuzima serijal sa hrpom vec pripremljenih i gotovih prica i kao sto je vec isplanirano sledece godine u junu ocekuje nas epizoda posvecena 65.rodjendanu Zagora i u tom jubilarnom broju se nalazi zacetak ili motivator nove Zagorove ODISEJE koja ce trajati od sredine 2026. sve do kraja 2027. dakle oko godinu i po dana i 18-20 brojeva i po povratku u Darkvud 2028.godine nas ocekuje nekoliko VAZNIH prica, pretpostavljam kao po obicaju da nakon dugotrajnih a i kratkotrajnih Odiseja Zagora i Cika u Darkvudu ceka povratak nekog velikog neprijatelja, pretpostavljam Helingena ili Vampira. Dakle ovde moze neke minimalne izmene da unese Serra, ali prave price koje ce on uredjivati i biti autor ili koje su nastale pod njegovom urednickom direktivom cemo moci da ocekujemo tek od druge polovine 2028.godine.
|
 |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7977 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
|
mpavin
Advanced Member

Niue
8032 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 05/02/2026 : 08:32:00
|
Ova Buretova priča za 65 godina će biti neko flashback preseravanje, sudeći po ovim tablama. Ništa drugo nismo ni očekivali. |
 |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28048 Posts
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3488 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 05/02/2026 : 14:35:17
|
| Ja sam totalno neinformiran i izaša iz štosa? Kad nam se to točno Bure umirovljuje? Otvorit ću bocu nekog punoljetnok whiskeya za posebne prilike. |
 |
|
|
Kontrast 2
Senior Member

2349 Posts
Member since 12/09/2016 |
|
|
henry
Senior Member

Serbia
1855 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 06/02/2026 : 00:48:18
|
quote: Originally posted by Poncho
Ja sam totalno neinformiran i izaša iz štosa? Kad nam se to točno Bure umirovljuje? Otvorit ću bocu nekog punoljetnok whiskeya za posebne prilike.
Ja mislim da je već "umirovljen" sa pozicije urednika s tim da valjda ostaje scenarista. |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28048 Posts
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28048 Posts
Posted - 06/02/2026 : 10:18:59
|
Ja sam totalno neinformiran i izaša iz štosa? Kad nam se to točno Bure umirovljuje? Otvorit ću bocu nekog punoljetnok whiskeya za posebne prilike.
otiša je već s uredničke pozicije.. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7977 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 06/02/2026 : 12:13:06
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Kontrast 2
quote: Originally posted by zlatan bihac
Pa i ovdje ima samo do juna...
https://zagorealtro.blogspot.com/2026/01/programma-di-massima-delle-uscite.html?m=1
Da,taj link. Hvala.
Baš gledam, nije to ništa službeno, barem jedan dio... Vidim kod ovog jesenjeg speciala, oni nagađaju da li će ići neke kratke priče šta su ostale, ili neke stare priče iz arhive, ili ona treća priča iz striscia od braće casaro... A ja nekako nagađam da će možda oni dodaci iz specijala, drugi dio...prvi su išli jesenas... Sad su specijali na 128 stranica, a ova striscia je na 160, hoće li i njih kratiti, ili u dva dijela ići... Ima još jedna striscia priča od chiarolle, ali ona je dosta kraća, samo dva broja, a to bi trebalo biti oko 40-ak stranica... |
 |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28048 Posts
Posted - 06/02/2026 : 12:22:44
|
upitno je da li će uopće ići išta od tih dodatnih. normalno,neće iz bonellija ništa zucnuti o tome. |
 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3488 Posts
Posted - 06/02/2026 : 13:22:00
|
quote: Originally posted by jaki
otiša je već s uredničke pozicije..
Kad je to postalo službeno, prije 3-4 mjeseca?
Zašto ovo nije pod egidom udarna vijest. Totalno me mimoišlo. |
 |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28048 Posts
Posted - 06/02/2026 : 13:47:58
|
a di se informiraš? ako su samo stripovi.com onda proširi broj internetskih stranica koje pratiš. a i na stripovi com je bilo riječi o tome zadnjih pola godine po raznim topicima. |
 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3488 Posts
|
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17452 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3488 Posts
Posted - 09/02/2026 : 15:50:25
|
quote: Originally posted by Kruger
he, he, he Poncho, to je on učinio samo da tebi napakosti.
Da, zasigurno.
Nekako mi je to pretiho prošlo.
Burattini je naprosto pokazatelj hiperprodukcije i isforsiranosti. Jer znao je on itekako isporučivati svojevremeno. Kad je ostao glavni urednik bez drugog jakog autora kraj sebe cijeli opseg posla ga je slomio. Možda baš sad kad je u polumirovini i manje će radit scenarija krene isporučivati, bilo bi lipo za kraj. |
 |
|
|
going going
Advanced Member

Serbia
12578 Posts
Posted - 09/02/2026 : 18:15:49
|
| Pa Poncho, evo ova tema je i napravljena sa ciljem da obavesti ljude da Burattini odlazi sa mesta glavnog urednika i da je dosao Antonio Serra. Procitaj mojih prvih par postova u temi i tu ces saznati sve (ja makar mislim da je sve) za sada raspolozive informacije. |
 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3488 Posts
Posted - 10/02/2026 : 09:45:19
|
quote: Originally posted by going going
Pa Poncho, evo ova tema je i napravljena sa ciljem da obavesti ljude da Burattini odlazi sa mesta glavnog urednika i da je dosao Antonio Serra. Procitaj mojih prvih par postova u temi i tu ces saznati sve (ja makar mislim da je sve) za sada raspolozive informacije.
Stekao sam dojam da to još nisu sve definirali? Tojest zasad imaju u prijelaznom razdoblju pripremljene priče a dalje se nema plana ko će sve raiti scenarije osim vječnog talenta Raucha. |
 |
|
|
doom
stripovi.com suradnik

759 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 10/02/2026 : 12:57:05
|
Boselli je upitan hoće li se vratiti na Zagora sada kad više nema toliko uredničkih obaveza:
It's unlikely I'll return to Zagor. Maybe I could have done it a few years ago, but then there were other things to do... The point is that Tex needs me, while Zagor doesn't, and so it's a practical matter. Zagor doesn't need a story of mine, because he has so many ready to publish. On the other hand, with Tex, both the writers and the artists, precisely because there are so many stories to write, we're always at our wits' end. So, no Zagor. It's not such a big deal, after all, even if I once had so many ideas to keep going.
|
 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3488 Posts
Posted - 10/02/2026 : 14:21:30
|
quote: Originally posted by doom
Boselli je upitan hoće li se vratiti na Zagora sada kad više nema toliko uredničkih obaveza:
It's unlikely I'll return to Zagor. Maybe I could have done it a few years ago, but then there were other things to do... The point is that Tex needs me, while Zagor doesn't, and so it's a practical matter. Zagor doesn't need a story of mine, because he has so many ready to publish. On the other hand, with Tex, both the writers and the artists, precisely because there are so many stories to write, we're always at our wits' end. So, no Zagor. It's not such a big deal, after all, even if I once had so many ideas to keep going.
On se u Antartici lipo oprostio i zaokružio svoje djelo na Zagoru, povratak ne bi imao smisla. |
 |
|
Topic  |
|