| Author |
Topic  |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12835 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 31/07/2026 : 00:16:43
|
quote: Originally posted by dzoni
Ima....smišljena kao ovi sadašnji Zagor plus, odnosno novele...Ali to je za mene obmana i reprint
Saglasan sam. Ali nabaviće se. |
 |
|
|
going going
Advanced Member

Serbia
12835 Posts
Posted - 31/07/2026 : 20:55:11
|

Samoubilacki eskadron G.L.Bonelli/Galep
recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-zs-445-446-samoubilacki-eskadron/1543/
Kakva maestralna prica! Nisam ocekivao da rani Teks moze da bude ovako dobar iako sam na vise mesta procitao i opste je uvrezeno misljenje da je ova prica prekretnica u serijalu odakle krece kvalitativni skok u pricama. I stvarno ova prica je ispred svog vremena i apsolutno moze da spada u sam vrh G.L.Bonelijevog i Galepovog Teksa. Teksov gerilski rat, svrstavanje otvoreno na stranu svojih Navahoa, igra macke i misa izmedju Navahoa i vojnika, spaljivanje utvrdjenja Defajans, oholi pukovnik, Karson koji se pridruzuje i formira cuvenu cetvorku na kraju price i poetska pravda na kraju. Iako obiluje tekstom ova prica je napeta, zabavna i uzbudljiva od pocetka do kraja na svojih nesto manje od 200 strana. Onda izuzetno je zanimljiva uloga modernog novinarstva u ovoj prici i pravedni novinar Martin Flojd kog zamalo lincuju zbog svog clanka a koji posle kao ratni izvestac pise svoje vidjenje price i dogadjaja i dize frku u Vasingtonu gde se vesti prenose telefonom! (proverio sam vec su 1880ih bili relativno cesta pojava u velikim gradovima na istoku Sjedinjenih Drzava) i vesti stizu sve do ministarstva rata i ministarstva unutrasnjih poslova cijom reakcijom se sprecava sveopsti rat. Moderno naoruzanje i vojna disciplina nisu ni do kolena Teksovoj i Indijanskoj strategiji i poznavanju terena. Galepov crtez takodje odlican, stvarno prica za pamcenje a pogotovo kada se pogleda kada je izasla!
Prica: 10 Scenario: 9 Crtez: 10 Naslovna strana: 8
95% |
 |
|
|
Pajtos
Advanced Member

(1).jpg)
Sierra Leone
4803 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 04/08/2026 : 11:01:42
|
Goinže, koju si naslovnicu odabrao? Ja se dokopao Gerine, "artefaktna" je što se mene lično tiče. Ali ovi Topalovići... Kao da prave papir od recikliranih sanduka koje kradu po grobljima. |
 |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28400 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
|
Pajtos
Advanced Member

(1).jpg)
Sierra Leone
4803 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 04/08/2026 : 16:22:00
|
Udebljao se. Meni rikna kod četvrte knjige Napoleona pukla posle prve priče. Posle sam je čitao pod mučenim uglom kao Helboja od 300 čuda, uz tihe jecaje tipa "čime se ti baviš u životu, mamlaze... ".... |
 |
|
|
going going
Advanced Member

Serbia
12835 Posts
Posted - 04/08/2026 : 17:20:38
|
quote: Originally posted by Pajtos
Goinže, koju si naslovnicu odabrao? Ja se dokopao Gerine, "artefaktna" je što se mene lično tiče. Ali ovi Topalovići... Kao da prave papir od recikliranih sanduka koje kradu po grobljima.
I ja sam uzeo Gerinu naslovnu stranu, od VC zlatne serije skupljam samo B korice (ponekad i C ako je ima), jedno vreme u samom pocetku sam se zanosio da skupljam i A korice ali sam brzo odustao od tog suludog poduhvata. Meni inace ovaj primerak Zlatne serije ostao preko noci u kolima u onom pregratku ispred suvozacevog mesta i to sad dok traje ovaj toplotni talas i otvorim pregradak sutra i vidim da se malo iskrivio Teks, mislim da je to od vrucine ipak a ne od Topalovica. Za sad su mi Topalovici dobri za kiosk izdanja i zbog njih verovatno nema povecanja cene kiosk izdanja i cak je doslo do smanjenja cene za kolekcionarska izdanja. Ali na kolekcionarskim tvrdokoricenim izdanjima su vecinski nedovoljno dobri da ne kazem losi. Ali ne znam sta da kazem, mozda bolje i to nego poskupljenje stripova jer su cene ionako neizdrzive. |
 |
|
|
teller
Advanced Member

Slovenia
20406 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/08/2026 : 10:22:01
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Pajtos
Goinže, koju si naslovnicu odabrao? Ja se dokopao Gerine, "artefaktna" je što se mene lično tiče. Ali ovi Topalovići... Kao da prave papir od recikliranih sanduka koje kradu po grobljima.
I ja sam uzeo Gerinu naslovnu stranu, od VC zlatne serije skupljam samo B korice (ponekad i C ako je ima), jedno vreme u samom pocetku sam se zanosio da skupljam i A korice ali sam brzo odustao od tog suludog poduhvata. Meni inace ovaj primerak Zlatne serije ostao preko noci u kolima u onom pregratku ispred suvozacevog mesta i to sad dok traje ovaj toplotni talas i otvorim pregradak sutra i vidim da se malo iskrivio Teks, mislim da je to od vrucine ipak a ne od Topalovica. Za sad su mi Topalovici dobri za kiosk izdanja i zbog njih verovatno nema povecanja cene kiosk izdanja i cak je doslo do smanjenja cene za kolekcionarska izdanja. Ali na kolekcionarskim tvrdokoricenim izdanjima su vecinski nedovoljno dobri da ne kazem losi. Ali ne znam sta da kazem, mozda bolje i to nego poskupljenje stripova jer su cene ionako neizdrzive.
Kiosk izdanja VČ su sad savršena.. na pocetku su bila jako losa.. pogotovo dizajn.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 05/08/2026 10:22:26 |
 |
|
|
kasper
Advanced Member

11005 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7487 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
|
zkiki
Starting Member
54 Posts
Member since 17/12/2025 |
Posted - 05/08/2026 : 12:18:53
|
Vidim da su i za kiosk izdanja počeli da brljaju, ali to manje više. Ipak za kiosk izdanje nemam neko očekivanje. Dam 500 din za strip, nek se raspadne posle čitanja. Poželjno je da se to ipak ne desi, ali neću žaliti mnogo
Ali kolekcionarska izdanja što brljaju Topalovići, to nije dopustivo. Pošto vidim da tu ništa VČ ne preduzima pretpostavljam da ih neki ugovor veže, nadam se na što kraći period |
 |
|
|
djukak
Advanced Member

3077 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 05/08/2026 : 13:08:27
|
| Meni se zadnji broj MM Himere potpuno odvojio knjižni blok od korica, odnosno rikne. Kao da je toliko malo ljepila stavljeno da se potpuno odvojio. Užas. na kraju sam lijepio u kućnoj radinosti. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7487 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 10/08/2026 : 22:14:17
|
quote: Originally posted by djukak
Meni se zadnji broj MM Himere potpuno odvojio knjižni blok od korica, odnosno rikne. Kao da je toliko malo ljepila stavljeno da se potpuno odvojio. Užas. na kraju sam lijepio u kućnoj radinosti.
Evo i meni nakon 20-ak stranica. Užas na kvadrat.  |
loading...
|
 |
|
|
jaki
Advanced Member

Croatia
28400 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
18516 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 11/08/2026 : 10:20:39
|
quote: Originally posted by djukak
Meni se zadnji broj MM Himere potpuno odvojio knjižni blok od korica, odnosno rikne. Kao da je toliko malo ljepila stavljeno da se potpuno odvojio. Užas. na kraju sam lijepio u kućnoj radinosti.
Ja sam pročitao sinoć Himeru i nije se raspao. |
 |
|
Topic  |
|