forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 358

going going
Advanced Member

Serbia
12835 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/07/2026 : 00:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

Ima....smišljena kao ovi sadašnji Zagor plus, odnosno novele...Ali to je za mene obmana i reprint

Saglasan sam. Ali nabaviće se.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12835 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/07/2026 : 20:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Samoubilacki eskadron
G.L.Bonelli/Galep

recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/tex-willer-tx-zs-445-446-samoubilacki-eskadron/1543/

Kakva maestralna prica! Nisam ocekivao da rani Teks moze da bude ovako dobar iako sam na vise mesta procitao i opste je uvrezeno misljenje da je ova prica prekretnica u serijalu odakle krece kvalitativni skok u pricama. I stvarno ova prica je ispred svog vremena i apsolutno moze da spada u sam vrh G.L.Bonelijevog i Galepovog Teksa. Teksov gerilski rat, svrstavanje otvoreno na stranu svojih Navahoa, igra macke i misa izmedju Navahoa i vojnika, spaljivanje utvrdjenja Defajans, oholi pukovnik, Karson koji se pridruzuje i formira cuvenu cetvorku na kraju price i poetska pravda na kraju. Iako obiluje tekstom ova prica je napeta, zabavna i uzbudljiva od pocetka do kraja na svojih nesto manje od 200 strana. Onda izuzetno je zanimljiva uloga modernog novinarstva u ovoj prici i pravedni novinar Martin Flojd kog zamalo lincuju zbog svog clanka a koji posle kao ratni izvestac pise svoje vidjenje price i dogadjaja i dize frku u Vasingtonu gde se vesti prenose telefonom! (proverio sam vec su 1880ih bili relativno cesta pojava u velikim gradovima na istoku Sjedinjenih Drzava) i vesti stizu sve do ministarstva rata i ministarstva unutrasnjih poslova cijom reakcijom se sprecava sveopsti rat. Moderno naoruzanje i vojna disciplina nisu ni do kolena Teksovoj i Indijanskoj strategiji i poznavanju terena. Galepov crtez takodje odlican, stvarno prica za pamcenje a pogotovo kada se pogleda kada je izasla!

Prica: 10
Scenario: 9
Crtez: 10
Naslovna strana: 8

95%
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4803 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 04/08/2026 : 11:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Goinže, koju si naslovnicu odabrao?
Ja se dokopao Gerine, "artefaktna" je što se mene lično tiče.
Ali ovi Topalovići... Kao da prave papir od recikliranih sanduka koje kradu po grobljima.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
28400 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/08/2026 : 15:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Udebeljio se papir...
Šteta!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4803 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 04/08/2026 : 16:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Udebljao se.
Meni rikna kod četvrte knjige Napoleona pukla posle prve priče. Posle sam je čitao pod mučenim uglom kao Helboja od 300 čuda, uz tihe jecaje tipa "čime se ti baviš u životu, mamlaze... "....
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12835 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/08/2026 : 17:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

Ali ovi Topalovići... Kao da prave papir od recikliranih sanduka koje kradu po grobljima.

I ja sam uzeo Gerinu naslovnu stranu, od VC zlatne serije skupljam samo B korice (ponekad i C ako je ima), jedno vreme u samom pocetku sam se zanosio da skupljam i A korice ali sam brzo odustao od tog suludog poduhvata.
Meni inace ovaj primerak Zlatne serije ostao preko noci u kolima u onom pregratku ispred suvozacevog mesta i to sad dok traje ovaj toplotni talas i otvorim pregradak sutra i vidim da se malo iskrivio Teks, mislim da je to od vrucine ipak a ne od Topalovica. Za sad su mi Topalovici dobri za kiosk izdanja i zbog njih verovatno nema povecanja cene kiosk izdanja i cak je doslo do smanjenja cene za kolekcionarska izdanja. Ali na kolekcionarskim tvrdokoricenim izdanjima su vecinski nedovoljno dobri da ne kazem losi. Ali ne znam sta da kazem, mozda bolje i to nego poskupljenje stripova jer su cene ionako neizdrzive.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
20406 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/08/2026 : 10:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by Pajtos

I ja sam uzeo Gerinu naslovnu stranu, od VC zlatne serije skupljam samo B korice (ponekad i C ako je ima), jedno vreme u samom pocetku sam se zanosio da skupljam i A korice ali sam brzo odustao od tog suludog poduhvata.
Meni inace ovaj primerak Zlatne serije ostao preko noci u kolima u onom pregratku ispred suvozacevog mesta i to sad dok traje ovaj toplotni talas i otvorim pregradak sutra i vidim da se malo iskrivio Teks, mislim da je to od vrucine ipak a ne od Topalovica. Za sad su mi Topalovici dobri za kiosk izdanja i zbog njih verovatno nema povecanja cene kiosk izdanja i cak je doslo do smanjenja cene za kolekcionarska izdanja. Ali na kolekcionarskim tvrdokoricenim izdanjima su vecinski nedovoljno dobri da ne kazem losi. Ali ne znam sta da kazem, mozda bolje i to nego poskupljenje stripova jer su cene ionako neizdrzive.

Kiosk izdanja VČ su sad savršena.. na pocetku su bila jako losa.. pogotovo dizajn..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 05/08/2026 10:22:26
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

11005 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/08/2026 : 10:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
bilo bi dobro da vc vrati stari papir za kiosk izdanja
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7487 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 05/08/2026 : 11:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Imam tek 2 primjera njihovih kiosk izdanja i nije loše urađeno, ali mnogi se žale na te Topaloviće, zadnje sam vidio ovdje kako izgleda ZS izdanje nakon čitanja (oko 7. minute videa):

https://www.youtube.com/watch?v=hejQWxKf0DM

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 05/08/2026 12:08:09
Go to Top of Page

zkiki
Starting Member

54 Posts

Member since 17/12/2025

Posted - 05/08/2026 : 12:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zkiki a Private Message  Reply with Quote
Vidim da su i za kiosk izdanja počeli da brljaju, ali to manje više. Ipak za kiosk izdanje nemam neko očekivanje. Dam 500 din za strip, nek se raspadne posle čitanja. Poželjno je da se to ipak ne desi, ali neću žaliti mnogo

Ali kolekcionarska izdanja što brljaju Topalovići, to nije dopustivo. Pošto vidim da tu ništa VČ ne preduzima pretpostavljam da ih neki ugovor veže, nadam se na što kraći period
Go to Top of Page

djukak
Advanced Member

3077 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 05/08/2026 : 13:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
Meni se zadnji broj MM Himere potpuno odvojio knjižni blok od korica, odnosno rikne. Kao da je toliko malo ljepila stavljeno da se potpuno odvojio. Užas. na kraju sam lijepio u kućnoj radinosti.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7487 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 10/08/2026 : 22:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

Meni se zadnji broj MM Himere potpuno odvojio knjižni blok od korica, odnosno rikne. Kao da je toliko malo ljepila stavljeno da se potpuno odvojio. Užas. na kraju sam lijepio u kućnoj radinosti.

Evo i meni nakon 20-ak stranica. Užas na kvadrat.

loading...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
28400 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/08/2026 : 09:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Sva srića pa ih ne otvaram😁

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
18516 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 11/08/2026 : 10:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

Ja sam pročitao sinoć Himeru i nije se raspao.
Go to Top of Page
Page: of 358 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.63 seconds. Snitz Forums 2000