| Author |
Topic  |
|
Markos
Webmaster

Croatia
30124 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
|
BeaGea
Advanced Member

5233 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 14/05/2026 : 12:23:24
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by BeaGea
CV dobrim si djelom u pravu i potpuno te razumijem. Na žalost to je realnost ovog foruma (:
Uostalom sad te cipelare oni koje prozivaš. To je njihov modus operadi, lažne optužbe i udaranje iz gomile.
 Madre de Dios, što bi rekli Francuzi.
Hajd ti meni fino reci da li želiš da ostaneš na forumu ili ne? Da rešimo to jednom za svagda. Ovo ti je drugi nick pod kojim te poznaju kao osobu koja vređa i provocira, kad već pričamo o modus operandi.
Odgovori mi na pitanje sa jednim kratkim da ili ne, hvala.
Markose jel ovo način komunikacije moderatora s forumašem?
S likom odavno ne kumniciram niti imam namjeru odgovarati na njegova prozivanja, ali ovo sad prelazi svaku mjeru. |
Goni to smece...vrime je. Umjesto da ljudi izbacuju otpad, odpad izbacuje ljude. Ne podržava se rat u Ukrajini vec otpor agresiji. |
Edited by - BeaGea on 14/05/2026 12:28:55 |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30124 Posts
|
|
BeaGea
Advanced Member

5233 Posts
Posted - 14/05/2026 : 12:30:26
|
quote: Originally posted by Markos
Ja bi te davno izbacio jednom za svagda, iskreno.
Kaj ne veliš.
Veselim se našem susretu uživo!
Pozdrav ljudi......ovo je (na moju žalost) sve od mene. |
Goni to smece...vrime je. Umjesto da ljudi izbacuju otpad, odpad izbacuje ljude. Ne podržava se rat u Ukrajini vec otpor agresiji. |
Edited by - BeaGea on 14/05/2026 12:31:09 |
 |
|
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
42599 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/05/2026 : 13:14:08
|
Ja bi te davno izbacio jednom za svagda, iskreno.

Neocekivan odgovor! Smejem se.
@Dosada Prestani da se drkas na sve i uzivaj u forumu. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3577 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 14/05/2026 : 13:42:44
|
quote: Originally posted by manhunter
CV dobrim si djelom u pravu i potpuno te razumijem. Na žalost to je realnost ovog foruma (:
Uostalom sad te cipelare oni koje prozivaš. To je njihov modus operadi, lažne optužbe i udaranje iz gomile.
 Madre de Dios, što bi rekli Francuzi.
Hajd ti meni fino reci da li želiš da ostaneš na forumu ili ne? Da rešimo to jednom za svagda. Ovo ti je drugi nick pod kojim te poznaju kao osobu koja vređa i provocira, kad već pričamo o modus operandi.
Odgovori mi na pitanje sa jednim kratkim da ili ne, hvala.
Markose jel ovo način komunikacije moderatora s forumašem?
Za dosadu: trazis tu neku pravdu a znas veoma dobro kako si mi se javio na PM bolje bi ti bilo da se pokrijes usima pa ako pre toga ne izletis pokusas da nadjes nacin da ne ulazis u neprilike ako ti je stalo do toga da pises ovde lp
A da jel ti ti nesto pretis Marku? Na sta to lici? |
Francuski Bogovi Grafizma FBG |
Edited by - matori paraliticar on 14/05/2026 13:44:18 |
 |
|
|
BeaGea
Advanced Member

5233 Posts
Posted - 14/05/2026 : 16:08:59
|
quote: Originally posted by matori paraliticar A da jel ti ti nesto pretis Marku? Na sta to lici?
Kad imaš dogovor s osobom da te ne uzima na jezik a on to nikak da prestane delati, i još te optužuje za prijetnje tj. kazneno djelo, onda ipak moraš reagirati i javno.
Ne prijetim nikome i aludiral sam na to da Marko uživo i na forumu nije isti. E to, nadam se da je sad jasno.
I da više ne moraš imati brigu sa mnom pomogel bum ti ja, kad si već sam nemreš pomoći. |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3577 Posts
Posted - 14/05/2026 : 16:28:36
|
Nisam ti se tebi BeaGea direktno obracao, barem meni je tu neka razlika
Nisam primetio da je Marko na forumu drugaciji van foruma nego ovde, barem ne bitnije ili vise nego bilo ko od nas
To sto znam je da ima veci pritisak na sebe nego bilo ko od nas a i znam ako njega ne bi bilo, da bi nam vitrine bile pune izdanja na engleskom, eventualno u kombinaciji sa nekim brojem dobro odradjenim stvarima drugih domacih izdavaca i vecim brojem poluproizvoda koje bi uzimali jer alternative nema
Zato mi bas ne pada na pamet da se sa njim nesto puno prepirem iako nekada mozda nesto uradi sto nije po "mom gustu" a jos manje da se naostrim pa da bi sa njim uzivo raspravio nesto pri prvom susretu.
Sad se setih.. kako sam razmisljao dok ovde nisam bio registrovan kako je lepo da neko pokusava da odrzava jedan ovakav forum a da se vecina moze dobro osecati bez obzira na nacionalnost, veru ili nesto trece uglavnom je ovo prilicno dobro mesto i dalje sto se tice toga
|
 |
|
|
BeaGea
Advanced Member

5233 Posts
Posted - 14/05/2026 : 16:45:29
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Nisam ti se tebi BeaGea direktno obracao, barem meni je tu neka razlika
oprosti onda, ovo mi je izgledalo direktno...
quote: Originally posted by matori paraliticar
Za dosadu: ....
Uglavnom cirkus od rasprave, ajde živio ti (forume) meni! |
Edited by - BeaGea on 14/05/2026 16:46:31 |
 |
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
368 Posts
Member since 11/02/2024 |
Posted - 01/06/2026 : 10:52:31
|
šta ćemo s ovom erom AI objava? Mjesecima korisnici objašnjavaju neupućenima da AI brlja, da je to mašina za slova, da nije činjeničan itd. ali bez efekta. Sve češće i u sve više sekcija ljudi brljaju s AI pa im drugi govore da brljaju.
Možda redizajn uz mogućnost oznake objave da je AI, da se poštedi one kojima se to ne čita? A može se složiti (naravno, uz pomoć AI!) skripta da na svaki spomen 'AI' sakrije objavu. 
 |
Edited by - netkotreci on 01/06/2026 10:53:00 |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30124 Posts
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
368 Posts
Posted - 01/06/2026 : 11:33:04
|
Pa, AI kaže: zapravo, puno gluplje i jednostavnije od toga. :)
Skripta uopće ne bi trebala biti "pametna" niti koristiti AI za detekciju (jer bi to usporilo preglednik i koštalo). Radila bi na principu običnog tekstualnog filtera (tzv. string matching).
Ukratko, skripta bi u pozadini radila ovo: Skenira tekst svake nove objave na stranici. Traži točne fraze koje si naveo (npr. "AI kaže", "AI veli", "AI:", "ChatGPT kaže"). Ako pronađe poklapanje, preko CSS-a toj objavi opali display: none; (sakrije je) ili je oboji u crveno s napomenom.
Ako netko napiše autorski tekst o umjetnoj inteligenciji i upotrijebi te fraze, skripta bi ga isto sakrila, ali za prvu ruku i za ekipu koja samo kopira odgovore bez gledanja radila bi savršeno.
mmihoci je prije par mjeseci napravio dobru skicu upozorenja za AI UI OI JOJ https://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=37297&REPLY_ID=2758654 |
Edited by - netkotreci on 01/06/2026 11:34:43 |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30124 Posts
Posted - 01/06/2026 : 11:54:31
|
| I onda netko tko ne želi da se to tagira jednostavno preskoči te ključne riječi i opet smo nigdje. |
Trouble will find me |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3577 Posts
Posted - 01/06/2026 : 12:24:24
|
netkotreci ideja je okej ali problem mi se cini nedovoljno velik da bi se moralo nesto uraditi vec sada?
ako smo koliko toliko odmereni sa tim (da se postuje gde ima mesto za to, gde nema) mozemo dalje ovako neko vreme jos sigurno
navedi par primera gde je upotreba AI bas iritantna (uf pada moja ona pricaonica prvo :) )
veci problem je probuditi uspavane lepotice i lepotane pa da smo malo aktivniji nego sto jesmo ;) |
 |
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
368 Posts
Posted - 01/06/2026 : 12:47:57
|
I onda netko tko ne želi da se to tagira jednostavno preskoči te ključne riječi i opet smo nigdje.
Pa dobro, jasno je da je skripta šala, a moja objava samo opaska i karikiranje.
matori, ovo je čisto najava jer se AI pomalo uvlači u ostale sekcije. Bonelli, franina livada, ima i na drugim mjestima. Jasno je da neki ne znaju kako radi pa brljaju o nepostojećim brojevima misleći da pišu nešto što ima smisla čitati.
Ima sigurno 20 god. da sam zadnji put imao potpis na forumu, mogao bi opet početi sa malom školicom AI-ja  Ne znam zašto očekuješ da će se neko aktivirati ako čita "AI kaže ovo, AI kaže ono". Meni prvom se već sad manje da dolaziti ovde. Pitao si za Rosu jeli za kolekciju, zašto ne pitati AI? :) |
Edited by - netkotreci on 01/06/2026 12:51:41 |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3577 Posts
Posted - 01/06/2026 : 14:37:27
|
Ovaj niko te ne tera da citas odredjene stvari i odredjene teme (ona moja tema a i franina su manje vise pricaonice, ozbiljnije je ako toga ima u izdavackom izlogu recimo)
Ali slazem se da se to usunjava polako na vise mesta
Peckanje u vezi Rose mi nije prob :p i da se pita AI odgovorio bi mozda o Don Rosi umesto o tom stripu Naravno da je komunikacija medju ljudima u velikoj vecini slucajeva pozeljnija I sam.. sam rado pitao nekog forumasa za nesto sto bi mogao Google nekada bas zbog te komunikacije i sto verujem znanju forumasa |
 |
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
368 Posts
Posted - 01/06/2026 : 15:20:41
|
Ne možeš imat oboje, odluči se. Ili ćemo svi radit kopipejst neprovjerenih AI bljuvotina o nepostojećim brojevima Bonellija, o mudrolijama što bi Fibra i kako trebala izdavati, ili ćemo pričati kao ljudi. Ako misliš da ćeš privuć novu aktivnost ili probudit stare članove s nastupom "pa ti ne čitaj", logika ti je promašena. Pitaj AI šta misli o tome :)
I nemoj se sramit markosu objasniti šta radi krivo, možda čovjek stvarno ne zna. Evo savjeta za Fibru: https://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=55783&REPLY_ID=2769260  |
Edited by - netkotreci on 01/06/2026 15:25:20 |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3577 Posts
Posted - 01/06/2026 : 15:33:22
|
Nisam siguran sta zelis postici posto ne pravis razliku izmedju temu za zezanje/istrazivanje i drugih ali ne trazi problem gde ga nema ;-)
Markosov potpis valja "Trouble will find me"
|
 |
|
|
netkotreci
Junior Member

Croatia
368 Posts
Posted - 01/06/2026 : 15:52:08
|
| Niti ću ti ponavljati opet kako AI radi, niti ću se pravdati znam li razliku ili ne pošto jedini ti u ovoj interakciji nemaš pojma šta pričaš :) |
 |
|
|
matori paraliticar
Advanced Member

3577 Posts
|
Topic  |
|