| Author |
Topic  |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1294 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 02/09/2026 : 11:09:38
|
Velike čestitke na 20 godina, impresivna je to brojka. Na ovim našim prostorima toliko izdržati u poslu koji voliš s ovakvim rezultatima ravno je čudu. Bože zdravlja i ne sumnjam da će biti još more dobrih stripova! |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/09/2026 : 11:11:22
|
quote: Originally posted by kasper
kad se ove lepote salju za ford?
To ovisi o Marku. Vjerojatno idući tjedan. |
Trouble will find me |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 11:12:37
|
quote: Originally posted by udarnik007
Velike čestitke na 20 godina, impresivna je to brojka. Na ovim našim prostorima toliko izdržati u poslu koji voliš s ovakvim rezultatima ravno je čudu. Bože zdravlja i ne sumnjam da će biti još more dobrih stripova!
 |
Trouble will find me |
 |
|
|
zlikovski
Senior Member

Croatia
1091 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 02/09/2026 : 11:30:08
|
Čestitke. Na žalost u posljednjih nekoliko godina zbog drugih prioriteta ne provodim dovoljno vremena sa stripovima ali cijenim tvoj trud i trud drugih koji su uključeni u ovu hvalevrijednu izdavačku pustolovinu. Iako pojedine stripove koje je Fibra izdala imam u izvornom izdanju, vrlo je značajno i lijepo imati iste na hrvatskom jeziku. Vaš izbor stripova i uspješna promocija u "hrvatskim kulturnim krugovima" je za svaku pohvalu. Sretno dalje i pro patria parati!
|
Grad - to ste vi. |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 11:34:46
|
quote: Originally posted by zlikovski
Čestitke. Na žalost u posljednjih nekoliko godina zbog drugih prioriteta ne provodim dovoljno vremena sa stripovima ali cijenim tvoj trud i trud drugih koji su uključeni u ovu hvalevrijednu izdavačku pustolovinu. Iako pojedine stripove koje je Fibra izdala imam u izvornom izdanju, vrlo je značajno i lijepo imati iste na hrvatskom jeziku. Vaš izbor stripova i uspješna promocija u "hrvatskim kulturnim krugovima" je za svaku pohvalu. Sretno dalje i pro patria parati!
Hvala! |
Trouble will find me |
 |
|
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1074 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 02/09/2026 : 11:39:58
|
Rijetko više pišem po forumu osim ako imam neko pitanje, ali ovo stvarno zaslužuje čestitku i nadam se još 100 godina Fibre (valjda ima nekih mlađih voljnih preuzeti uzde nakon Markovog umirovljenja ).
Ne moram spominjati koliko sam bio u zabludi oko toga da sam stip guru dok mi Fibra nije raširila horizonte i objasnila da nemam još pojma o strip sceni u svijetu.....hvala joj što je ispravila to u sljedećim godinama.
Čestitke Marko i uživaj. |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 11:46:33
|
quote: Originally posted by www2
Rijetko više pišem po forumu osim ako imam neko pitanje, ali ovo stvarno zaslužuje čestitku i nadam se još 100 godina Fibre (valjda ima nekih mlađih voljnih preuzeti uzde nakon Markovog umirovljenja ).
Ne moram spominjati koliko sam bio u zabludi oko toga da sam stip guru dok mi Fibra nije raširila horizonte i objasnila da nemam još pojma o strip sceni u svijetu.....hvala joj što je ispravila to u sljedećim godinama.
Čestitke Marko i uživaj.
Mlađi trenutno negoduju oko preuzimanja, ali tko zna:)
Hvala! |
Trouble will find me |
 |
|
|
don_draper
Advanced Member

5270 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 02/09/2026 : 12:09:10
|
20 je veliki broj. Sa svojih navrsenih 20 nisam imao nekog velikog znanja o stripu. Sve sto sam imao doticaja sa stripom su bili Garfield i Mikijevi zabavnici u djetinjstvu. A bas s 20 godina sam sa svojom studentskom ustedevinom (koja je redovito isla na knjige) dosao do Fibrinog standa i kupio Mausa te Cuvare. Sve nakon toga je povijest. Hvala Fibri na kronicnoj, prakticki trajnoj zarazi virusom stripa zbog kojeg sam upoznao toliko dobrih prica devete umjetnosti. I naravno, sretan rodendan Fibri. Rekao bih da vam zelim da ispraznite skladiste od ludo dobre prodaje, ali ni to nije dobro jer mi "ludaci" necemo imati sto na zalisi za kupovati. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
|
Comix
Starting Member
15 Posts
Member since 08/01/2025 |
Posted - 02/09/2026 : 12:24:13
|
| Želeo bih da Vam čestitam jubilarni 20-ti rođendan, cifru koja je neverovatna. Pošto sam krenuo u svet stripa pre oko 2 godine, vrlo mi je drago sto su se u novoj ediciji Orkestar nasli repronti nekih od najboljih izdanja. Sve radite sa toliko smisla, osećaja, elegancije, poštovanja prema kupcima, da je prosto uživanje kupovati i čitati vaša izdanja. Imate, pa mogao bih da se usudim reci, najbolji katalog na svetu! Želim da se Markosu ostvari njegov plan od 1000 kolorki i moze mirno u penziju, mada moze i pre vec sada je postavio lude standarde. Za kraj bih samo hteo da kažem: HVALA VAM ŠTO POSTOJITE ! |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 13:04:23
|
quote: Originally posted by don_draper I naravno, sretan rodendan Fibri. Rekao bih da vam zelim da ispraznite skladiste od ludo dobre prodaje, ali ni to nije dobro jer mi "ludaci" necemo imati sto na zalisi za kupovati.
ne bih se ja tu ništa bunio, slobodno nam vi ispraznite skladište, lako ćemo ga mi ponovo napunit:) |
Trouble will find me |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 13:05:05
|
quote: Originally posted by Comix
Želeo bih da Vam čestitam jubilarni 20-ti rođendan, cifru koja je neverovatna. Pošto sam krenuo u svet stripa pre oko 2 godine, vrlo mi je drago sto su se u novoj ediciji Orkestar nasli repronti nekih od najboljih izdanja. Sve radite sa toliko smisla, osećaja, elegancije, poštovanja prema kupcima, da je prosto uživanje kupovati i čitati vaša izdanja. Imate, pa mogao bih da se usudim reci, najbolji katalog na svetu! Želim da se Markosu ostvari njegov plan od 1000 kolorki i moze mirno u penziju, mada moze i pre vec sada je postavio lude standarde. Za kraj bih samo hteo da kažem: HVALA VAM ŠTO POSTOJITE !
 |
Trouble will find me |
 |
|
|
prop_ovednik
Senior Member

.jpg)
Croatia
1504 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 02/09/2026 : 13:11:08
|
| Sve čestitke Marku i Fibri. Lijep jubilej i lijepe godine. Obo što fali već naručeno, sad treba odoliti ostalim ljepotama :) |
 |
|
|
malimarinko
New Member

241 Posts
Member since 01/01/2021 |
Posted - 02/09/2026 : 13:21:23
|
Čestitke na 20 godina. Moje putovanje s Fibrom je krenulo relativno kasno, jednog ljetnog dana godine koronske 2020. Orkestar me pogodio u dušu. Kolorku uzimam što izađe, čisto kao obrazovanje u raznim žanrovima. U Orkestru ću probrati ono što mi se najviše svidjelo. Dakle od ove ture Orkestre se uzima Toppi, Petruša, Lavrič, Larcenet, Dani što nestaju.
Još jedna crtica za koju je posredno vjerojatno Markos najveći krivac: najveća želja moje 12-godišnje kćeri je da upiše školu za primjenjenu umjetnost i dizajn. |
 |
|
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
42909 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 02/09/2026 : 13:24:15
|
| Markose, mozes li da stavis preview? Evo hteo da probam da procitam Svagdanju borbu i nema ni na prvom ni na ovom izdanju previewa. Nije to moja solja caja ali bih da dam priliku bar ovako pa da vidim hoce li me privuci. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 13:27:00
|
quote: Originally posted by malimarinko Još jedna crtica za koju je posredno vjerojatno Markos najveći krivac: najveća želja moje 12-godišnje kćeri je da upiše školu za primjenjenu umjetnost i dizajn.
   |
Trouble will find me |
 |
|
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1525 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 13:32:33
|
quote: Originally posted by sawitch
Markose, mozes li da stavis preview? Evo hteo da probam da procitam Svagdanju borbu i nema ni na prvom ni na ovom izdanju previewa. Nije to moja solja caja ali bih da dam priliku bar ovako pa da vidim hoce li me privuci.
Nisam ga bez veze stavio kao broj 1, meni je to najdraža Kolorka i svakako jedan od TOP 5 stripova koje sam objavio, jedan od razloga zašto sam pokrenuo Fibru.
Ali možda nije za tebe. Evo, stavio sam pa probaj. |
Trouble will find me |
 |
|
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1525 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 02/09/2026 : 13:35:36
|
| A nitko nije spomenuo cijena koje su više nego korektne za takav veliki format. Još pogotovo s popustom. Tako da su i tu pazili na čitatelje. |
 |
|
|
Baobab
Starting Member

Croatia
51 Posts
Member since 29/01/2023 |
Posted - 02/09/2026 : 13:44:02
|
Čestitke na jubileju, uz želje da ih bude još mnogo. Orkestar izgleda fenomenalno i nadam se da ćemo to relativno brzo pokupovati i osloboditi skladište za nove soliste u ediciji.
2006. bio sam još u osnovnoj školi, o stripu sam znao samo to da postoji Alan Ford kojeg smo iskopali s ujakovog tavana. 20 godina kasnije Fibre i Nike je puna kuća, čitam ih sinu i kćeri. Mislim da su prve riječi koje je sin samostalno pročitao bili oblačići s velikim slovima iz Fibrinog stripa.
|
 |
|
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
18037 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 02/09/2026 : 13:48:51
|
čestitke na velikom jubileju...iskreno ne sjećam se tih početaka znam da je puf odjednom izašao ken parker malo oni malo fibra i to je to sto se sjecam
ja sam kupio 2-3 izdanja fibre stvarno su sadržinski i dodatno bili odlični u režiji fibre ali u jednom drugom smislu mi se nisu sviđala pa sam batalio (o tome se ne smije pričati na forumuali iz popisa naslova koje sam procitao mozete zakljuciti: eternaut i presveto srce treći je bio ono neko putovanje na aldeberan) tu vrstu stripa kojeg zovemo umjetnošću ipak sam dosao ovdje zbog dilana doga martija i zagora :) meni dosta
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 13:59:12
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
A nitko nije spomenuo cijena koje su više nego korektne za takav veliki format. Još pogotovo s popustom. Tako da su i tu pazili na čitatelje.
Najlakše je dignuti cijene, to može svatko, ali naći neku zlatnu sredinu, to nije baš tako jednostavno.
Ali evo samo dva podatka vezana za Orkestar: - cijena zlatotiska na koricama je 20.000 Eura. Da sam tiskao logo na korici žutom bojom umjesto zlatotiskom, uštedio bih 20.000 Eura. - Munken papir u odnosu na klasičan Orka/Kolorka papir je skuplji za dodatnih 25.000 Eura.
Plus još i format... nakupi se tu troškova, pa se ti misli... |
Trouble will find me |
 |
|
|
Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts
Posted - 02/09/2026 : 14:04:44
|
quote: Originally posted by Baobab
Čestitke na jubileju, uz želje da ih bude još mnogo. Orkestar izgleda fenomenalno i nadam se da ćemo to relativno brzo pokupovati i osloboditi skladište za nove soliste u ediciji.
2006. bio sam još u osnovnoj školi, o stripu sam znao samo to da postoji Alan Ford kojeg smo iskopali s ujakovog tavana. 20 godina kasnije Fibre i Nike je puna kuća, čitam ih sinu i kćeri. Mislim da su prve riječi koje je sin samostalno pročitao bili oblačići s velikim slovima iz Fibrinog stripa.
Hvala puno. |
Trouble will find me |
 |
|
|
kruegerr2
Starting Member

Croatia
48 Posts
Member since 21/09/2012 |
Posted - 02/09/2026 : 14:19:46
|
Cestitke Gazdi, prevoditeljima, lektorima i dizajnerici na ovome jubileju. Dobar ste tim, samo hrabro naprijed, pa dokle ide! Sreca je putovanje, a ne odrediste.
Ja sam se vasem vlaku pridruzio relativno kasno, uglavnom sam sakupljao knjige, ali sam za jedan rodendan dobio od kuma (forumas naravno) Fibrin strip. I to je bilo to. Ljubav na prvo citanje. Kupio sam jos jedan, pa jos jedan i kako to vec ide..., do sada mozda i pretjerao:) Kasno sam krenio, pa sam se rukama i nogama borio da dodem do nekih brojeva. Usput sam upoznao hrpu stripasa od kojih su mi neki postali prijatelji.
Zivili!
|
 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3558 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 02/09/2026 : 14:21:43
|
quote: Originally posted by Markos Nisam ga bez veze stavio kao broj 1, meni je to najdraža Kolorka i svakako jedan od TOP 5 stripova koje sam objavio, jedan od razloga zašto sam pokrenuo Fibru.
Meni je definitivno bio entry u svet Fibre. Sećam se, dolazim kod Dekare na gajbu, vidim dva velika albuma (prvo izdanje, ne Kolorka), nosim kući, nisam do tad ništa Fibrino ni čuo ni mirisao. Par dana kasnije, pao na dupe kakav strip, i odatle je krenulo. Eto, možda ne 20, ali jedno 19 pratim verno  |
 |
|
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7992 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Topic  |
|