forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dvadeset godina Fibre
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

udarnik007
Senior Member

Croatia
1294 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 02/09/2026 : 11:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
Velike čestitke na 20 godina, impresivna je to brojka.
Na ovim našim prostorima toliko izdržati u poslu koji voliš s
ovakvim rezultatima ravno je čudu.
Bože zdravlja i ne sumnjam da će biti još more dobrih stripova!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 11:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

kad se ove lepote salju za ford?

To ovisi o Marku. Vjerojatno idući tjedan.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 11:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007

Velike čestitke na 20 godina, impresivna je to brojka.
Na ovim našim prostorima toliko izdržati u poslu koji voliš s
ovakvim rezultatima ravno je čudu.
Bože zdravlja i ne sumnjam da će biti još more dobrih stripova!

Trouble will find me
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1091 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 02/09/2026 : 11:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
Čestitke. Na žalost u posljednjih nekoliko godina zbog drugih prioriteta ne provodim dovoljno vremena sa stripovima ali cijenim tvoj trud i trud drugih koji su uključeni u ovu hvalevrijednu izdavačku pustolovinu. Iako pojedine stripove koje je Fibra izdala imam u izvornom izdanju, vrlo je značajno i lijepo imati iste na hrvatskom jeziku. Vaš izbor stripova i uspješna promocija u "hrvatskim kulturnim krugovima" je za svaku pohvalu. Sretno dalje i pro patria parati!

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 11:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlikovski

Čestitke. Na žalost u posljednjih nekoliko godina zbog drugih prioriteta ne provodim dovoljno vremena sa stripovima ali cijenim tvoj trud i trud drugih koji su uključeni u ovu hvalevrijednu izdavačku pustolovinu. Iako pojedine stripove koje je Fibra izdala imam u izvornom izdanju, vrlo je značajno i lijepo imati iste na hrvatskom jeziku. Vaš izbor stripova i uspješna promocija u "hrvatskim kulturnim krugovima" je za svaku pohvalu. Sretno dalje i pro patria parati!

Hvala!

Trouble will find me
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1074 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 02/09/2026 : 11:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Rijetko više pišem po forumu osim ako imam neko pitanje, ali ovo stvarno zaslužuje čestitku i nadam se još 100 godina Fibre (valjda ima nekih mlađih voljnih preuzeti uzde nakon Markovog umirovljenja ).

Ne moram spominjati koliko sam bio u zabludi oko toga da sam stip guru dok mi Fibra nije raširila horizonte i objasnila da nemam još pojma o strip sceni u svijetu.....hvala joj što je ispravila to u sljedećim godinama.

Čestitke Marko i uživaj.

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 11:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by www2

Rijetko više pišem po forumu osim ako imam neko pitanje, ali ovo stvarno zaslužuje čestitku i nadam se još 100 godina Fibre (valjda ima nekih mlađih voljnih preuzeti uzde nakon Markovog umirovljenja ).

Ne moram spominjati koliko sam bio u zabludi oko toga da sam stip guru dok mi Fibra nije raširila horizonte i objasnila da nemam još pojma o strip sceni u svijetu.....hvala joj što je ispravila to u sljedećim godinama.

Čestitke Marko i uživaj.

Mlađi trenutno negoduju oko preuzimanja, ali tko zna:)

Hvala!

Trouble will find me
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

5270 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 02/09/2026 : 12:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
20 je veliki broj. Sa svojih navrsenih 20 nisam imao nekog velikog znanja o stripu. Sve sto sam imao doticaja sa stripom su bili Garfield i Mikijevi zabavnici u djetinjstvu.
A bas s 20 godina sam sa svojom studentskom ustedevinom (koja je redovito isla na knjige) dosao do Fibrinog standa i kupio Mausa te Cuvare.
Sve nakon toga je povijest.
Hvala Fibri na kronicnoj, prakticki trajnoj zarazi virusom stripa zbog kojeg sam upoznao toliko dobrih prica devete umjetnosti.
I naravno, sretan rodendan Fibri. Rekao bih da vam zelim da ispraznite skladiste od ludo dobre prodaje, ali ni to nije dobro jer mi "ludaci" necemo imati sto na zalisi za kupovati.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Comix
Starting Member

15 Posts

Member since 08/01/2025

Posted - 02/09/2026 : 12:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Comix a Private Message  Reply with Quote
Želeo bih da Vam čestitam jubilarni 20-ti rođendan, cifru koja je neverovatna. Pošto sam krenuo u svet stripa pre oko 2 godine, vrlo mi je drago sto su se u novoj ediciji Orkestar nasli repronti nekih od najboljih izdanja. Sve radite sa toliko smisla, osećaja, elegancije, poštovanja prema kupcima, da je prosto uživanje kupovati i čitati vaša izdanja. Imate, pa mogao bih da se usudim reci, najbolji katalog na svetu! Želim da se Markosu ostvari njegov plan od 1000 kolorki i moze mirno u penziju, mada moze i pre vec sada je postavio lude standarde. Za kraj bih samo hteo da kažem: HVALA VAM ŠTO POSTOJITE !
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 13:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper
I naravno, sretan rodendan Fibri. Rekao bih da vam zelim da ispraznite skladiste od ludo dobre prodaje, ali ni to nije dobro jer mi "ludaci" necemo imati sto na zalisi za kupovati.

ne bih se ja tu ništa bunio, slobodno nam vi ispraznite skladište, lako ćemo ga mi ponovo napunit:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 13:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Comix

Želeo bih da Vam čestitam jubilarni 20-ti rođendan, cifru koja je neverovatna. Pošto sam krenuo u svet stripa pre oko 2 godine, vrlo mi je drago sto su se u novoj ediciji Orkestar nasli repronti nekih od najboljih izdanja. Sve radite sa toliko smisla, osećaja, elegancije, poštovanja prema kupcima, da je prosto uživanje kupovati i čitati vaša izdanja. Imate, pa mogao bih da se usudim reci, najbolji katalog na svetu! Želim da se Markosu ostvari njegov plan od 1000 kolorki i moze mirno u penziju, mada moze i pre vec sada je postavio lude standarde. Za kraj bih samo hteo da kažem: HVALA VAM ŠTO POSTOJITE !

Trouble will find me
Go to Top of Page

prop_ovednik
Senior Member

Croatia
1504 Posts

Member since 13/01/2008

Posted - 02/09/2026 : 13:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send prop_ovednik a Private Message  Reply with Quote
Sve čestitke Marku i Fibri. Lijep jubilej i lijepe godine. Obo što fali već naručeno, sad treba odoliti ostalim ljepotama :)
Go to Top of Page

malimarinko
New Member

241 Posts

Member since 01/01/2021

Posted - 02/09/2026 : 13:21:23  Show Profile Show Extended Profile  Send malimarinko a Private Message  Reply with Quote
Čestitke na 20 godina. Moje putovanje s Fibrom je krenulo relativno kasno, jednog ljetnog dana godine koronske 2020. Orkestar me pogodio u dušu. Kolorku uzimam što izađe, čisto kao obrazovanje u raznim žanrovima. U Orkestru ću probrati ono što mi se najviše svidjelo. Dakle od ove ture Orkestre se uzima Toppi, Petruša, Lavrič, Larcenet, Dani što nestaju.

Još jedna crtica za koju je posredno vjerojatno Markos najveći krivac: najveća želja moje 12-godišnje kćeri je da upiše školu za primjenjenu umjetnost i dizajn.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
42909 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/09/2026 : 13:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Markose, mozes li da stavis preview? Evo hteo da probam da procitam Svagdanju borbu i nema ni na prvom ni na ovom izdanju previewa. Nije to moja solja caja ali bih da dam priliku bar ovako pa da vidim hoce li me privuci.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 13:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by malimarinko
Još jedna crtica za koju je posredno vjerojatno Markos najveći krivac: najveća želja moje 12-godišnje kćeri je da upiše školu za primjenjenu umjetnost i dizajn.

Trouble will find me
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1525 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 02/09/2026 : 13:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Markose, mozes li da stavis preview? Evo hteo da probam da procitam Svagdanju borbu i nema ni na prvom ni na ovom izdanju previewa. Nije to moja solja caja ali bih da dam priliku bar ovako pa da vidim hoce li me privuci.

Imaš ovdje taj preview:
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/svagdanja-borba-1-svagdanja-borba/11/

I naravno, čestitke Fibri na 20. rođendanu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 13:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Nisam ga bez veze stavio kao broj 1, meni je to najdraža Kolorka i svakako jedan od TOP 5 stripova koje sam objavio, jedan od razloga zašto sam pokrenuo Fibru.

Ali možda nije za tebe. Evo, stavio sam pa probaj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1525 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 02/09/2026 : 13:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
A nitko nije spomenuo cijena koje su više nego korektne za takav veliki format. Još pogotovo s popustom. Tako da su i tu pazili na čitatelje.
Go to Top of Page

Baobab
Starting Member

Croatia
51 Posts

Member since 29/01/2023

Posted - 02/09/2026 : 13:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Baobab a Private Message  Reply with Quote
Čestitke na jubileju, uz želje da ih bude još mnogo. Orkestar izgleda fenomenalno i nadam se da ćemo to relativno brzo pokupovati i osloboditi skladište za nove soliste u ediciji.

2006. bio sam još u osnovnoj školi, o stripu sam znao samo to da postoji Alan Ford kojeg smo iskopali s ujakovog tavana. 20 godina kasnije Fibre i Nike je puna kuća, čitam ih sinu i kćeri.
Mislim da su prve riječi koje je sin samostalno pročitao bili oblačići s velikim slovima iz Fibrinog stripa.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
18037 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/09/2026 : 13:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
čestitke na velikom jubileju...iskreno ne sjećam se tih početaka znam da je puf odjednom izašao ken parker malo oni malo fibra i to je to sto se sjecam

ja sam kupio 2-3 izdanja fibre stvarno su sadržinski i dodatno bili odlični u režiji fibre
ali u jednom drugom smislu mi se nisu sviđala pa sam batalio (o tome se ne smije pričati na forumuali iz popisa naslova koje sam procitao mozete zakljuciti: eternaut i presveto srce treći je bio ono neko putovanje na aldeberan) tu vrstu stripa kojeg zovemo umjetnošću
ipak sam dosao ovdje zbog dilana doga martija i zagora :) meni dosta

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 13:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

A nitko nije spomenuo cijena koje su više nego korektne za takav veliki format. Još pogotovo s popustom. Tako da su i tu pazili na čitatelje.

Najlakše je dignuti cijene, to može svatko, ali naći neku zlatnu sredinu, to nije baš tako jednostavno.

Ali evo samo dva podatka vezana za Orkestar:
- cijena zlatotiska na koricama je 20.000 Eura. Da sam tiskao logo na korici žutom bojom umjesto zlatotiskom, uštedio bih 20.000 Eura.
- Munken papir u odnosu na klasičan Orka/Kolorka papir je skuplji za dodatnih 25.000 Eura.

Plus još i format... nakupi se tu troškova, pa se ti misli...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
30291 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/09/2026 : 14:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Baobab

Čestitke na jubileju, uz želje da ih bude još mnogo. Orkestar izgleda fenomenalno i nadam se da ćemo to relativno brzo pokupovati i osloboditi skladište za nove soliste u ediciji.

2006. bio sam još u osnovnoj školi, o stripu sam znao samo to da postoji Alan Ford kojeg smo iskopali s ujakovog tavana. 20 godina kasnije Fibre i Nike je puna kuća, čitam ih sinu i kćeri.
Mislim da su prve riječi koje je sin samostalno pročitao bili oblačići s velikim slovima iz Fibrinog stripa.

Hvala puno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kruegerr2
Starting Member

Croatia
48 Posts

Member since 21/09/2012

Posted - 02/09/2026 : 14:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kruegerr2 a Private Message  Reply with Quote
Cestitke Gazdi, prevoditeljima, lektorima i dizajnerici na ovome jubileju. Dobar ste tim, samo hrabro naprijed, pa dokle ide! Sreca je putovanje, a ne odrediste.

Ja sam se vasem vlaku pridruzio relativno kasno, uglavnom sam sakupljao knjige, ali sam za jedan rodendan dobio od kuma (forumas naravno) Fibrin strip. I to je bilo to. Ljubav na prvo citanje. Kupio sam jos jedan, pa jos jedan i kako to vec ide..., do sada mozda i pretjerao:) Kasno sam krenio, pa sam se rukama i nogama borio da dodem do nekih brojeva. Usput sam upoznao hrpu stripasa od kojih su mi neki postali prijatelji.

Zivili!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3558 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 02/09/2026 : 14:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Nisam ga bez veze stavio kao broj 1, meni je to najdraža Kolorka i svakako jedan od TOP 5 stripova koje sam objavio, jedan od razloga zašto sam pokrenuo Fibru.

Meni je definitivno bio entry u svet Fibre.
Sećam se, dolazim kod Dekare na gajbu, vidim dva velika albuma (prvo izdanje, ne Kolorka), nosim kući, nisam do tad ništa Fibrino ni čuo ni mirisao.
Par dana kasnije, pao na dupe kakav strip, i odatle je krenulo. Eto, možda ne 20, ali jedno 19 pratim verno
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7992 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 02/09/2026 : 14:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
najiskrenije čestitke i hvala na reprintima ;)

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000