| Author |
Topic  |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1294 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 24/08/2026 : 16:23:35
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Nema smisla zagristi udicu Libellusovom pravobranitelju. ;)
Ma, zaboravim se ponekad... |
 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6705 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/08/2026 : 18:08:04
|
| Ništa očito od knjige 21 do daljnjega, šteta, mislio sam da će sve 3 u šutu i bok. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
|
mmihoci
Senior Member

1492 Posts
Member since 01/02/2018 |
|
|
mmihoci
Senior Member

1492 Posts
Posted - 24/08/2026 : 20:06:16
|
quote: Originally posted by udarnik007
Nema smisla zagristi udicu Libellusovom pravobranitelju. ;)
Ma, zaboravim se ponekad...
Na temama o Zagoru konstantno samo negativa i pljuvanja po urednicima, autorima i izdavačima.
Ovdje na Nathanu toga ima malo (ili znatno) manje ali uvjek vam je čaša poluprazna i nikad polupuna.
Nikad niste pozitivno nastrojeni pa zato tu i tamo vas treba bocnuti.
Dobre su šanse da knjiga 21 izađe do kraja godine ili najkasnije 3 ili 4. mjeseca 2027.
A Risbozgu želim da to doživi i preživi i da dočeka i LL izdanje u kojoj će biti 1000. epizoda najdražeg nam Nathana.
A želim to i nama.
Nathan živi vječno.!!!
|
 |
|
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1294 Posts
Posted - 24/08/2026 : 20:21:07
|
Nemoj to doživjeti kao pljuvanje jer, bar s moje strane, zaista nije. Ali, da je mrcvarenje od strane Libellusa sa zatvaranjem te rupe, bogami itekako. Baš me zanima kad će zatvoriti Nicka, valjda za 10 godina ako i tada. Dakle, samo činjenice, bez pljuvanja. ;) |
 |
|
|
mmihoci
Senior Member

1492 Posts
Posted - 25/08/2026 : 10:21:12
|
Činjenice su i ovo: - Tiraž Nicka je 200 komada koji se prodaju godinama - tiraž Nathana je 250 komada koji se isto tako prodaje godinama
Nije jednostavno izdavati stripove na taj način. Pitaj Ludens pa onda i Golcondu pa onda i VČ.
Jedino što su mogli je već ranije objaviti knjigu 21 jer nisu morali čekati naslovnice od De Angelisa.
U konačnici je veliko pitanje kad i da li ćemo vidjeti to sve objavljeno. Na kraju najviše se nadam da će to Libellus napraviti. Za Golcondu sve više sam sumnjičav. A VČ to radi bez nekog reda i smisla. Ludens je odavnmo odustao. |
 |
|
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1294 Posts
Posted - 25/08/2026 : 15:05:18
|
quote: Originally posted by mmihoci
Činjenice su i ovo: - Tiraž Nicka je 200 komada koji se prodaju godinama - tiraž Nathana je 250 komada koji se isto tako prodaje godinama
Nije jednostavno izdavati stripove na taj način. Pitaj Ludens pa onda i Golcondu pa onda i VČ.
Jedino što su mogli je već ranije objaviti knjigu 21 jer nisu morali čekati naslovnice od De Angelisa.
U konačnici je veliko pitanje kad i da li ćemo vidjeti to sve objavljeno. Na kraju najviše se nadam da će to Libellus napraviti. Za Golcondu sve više sam sumnjičav. A VČ to radi bez nekog reda i smisla. Ludens je odavnmo odustao.
Prijatelju dragi, tu mantru o Libellusu možeš sam sebi prodavat. Prošli smo to, ne bih opet. Za te tiraže su ogromnim djelom krivi sami. To što je njima mrsko držat stripove u skladištu pa smanjuju tiraže i dižu cijene da im se isplati je samo njihova odluka. Sutra da puknu ne bih suze pustio kao ni oni za mnom. Stripova ima, hvala Bogu, na svakom koraku i to dosta kvalitetnijih od Bonellija.  |
 |
|
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
18185 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 26/08/2026 : 08:37:26
|
U konačnici je veliko pitanje kad i da li ćemo vidjeti to sve objavljeno. Na kraju najviše se nadam da će to Libellus napraviti. Za Golcondu sve više sam sumnjičav. A VČ to radi bez nekog reda i smisla. Ludens je odavnmo odustao.
Prijatelju dragi, tu mantru o Libellusu možeš sam sebi prodavat. Prošli smo to, ne bih opet. Za te tiraže su ogromnim djelom krivi sami. To što je njima mrsko držat stripove u skladištu pa smanjuju tiraže i dižu cijene da im se isplati je samo njihova odluka. Sutra da puknu ne bih suze pustio kao ni oni za mnom. Stripova ima, hvala Bogu, na svakom koraku i to dosta kvalitetnijih od Bonellija. 
+1 |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
|
dino1984
Average Member

Austria
960 Posts
Member since 31/05/2007 |
Posted - 26/08/2026 : 09:08:46
|
quote: Originally posted by risbozg
Prijatelju dragi, tu mantru o Libellusu možeš sam sebi prodavat. Prošli smo to, ne bih opet. Za te tiraže su ogromnim djelom krivi sami. To što je njima mrsko držat stripove u skladištu pa smanjuju tiraže i dižu cijene da im se isplati je samo njihova odluka. Sutra da puknu ne bih suze pustio kao ni oni za mnom. Stripova ima, hvala Bogu, na svakom koraku i to dosta kvalitetnijih od Bonellija. 
+1
Meni se cini da brat mmihoci ima neki fetis na Libellus. Bez zamjere |
Good night white pride!! |
 |
|
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2651 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 26/08/2026 : 10:27:09
|
| Ali čemu žurba? S tom zadnjom knjigom? Mislim, sad je samo ona ostala i jasno je da će je izdati. Epizode su svi pročitali u Ludensu, znači jedino zbog čega se NN fan veseli toj knjizi je trenutak kad će je staviti na policu među ostale i doživjeti taj kratkotrajni osjećaj ispunjenja, nakon kojeg može uslijediti i ona praznina nakon dosegnutog cilja. Tako da je po meni ok da se još malo razvuče to iščekivanje. Naravno, ne sad sto godina ali par mjeseci više manje i nije toliko važno |
 |
|
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2651 Posts
Member since 17/01/2006 |
|
|
Kerempir
Senior Member

1707 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 26/08/2026 : 11:14:55
|
Evo kod mene su nepročitane epizode. Ali i da nisu, jos prije nekoliko godina, kada sam još očekivao razumne rokove, nabrusio sam se kako ću u ovom ruhu pročitati sve epizode ispočetka od nule do rata svjetova ( i mozda ostavljati nove dojmove).
Dapače prije 16 godina, kada se počela popunjavati rupa, imao sam prilike nabaviti stare brojeve, ali si rekoh, što ću bezveze duplirati, brzo će to 😁
Inače ja se zaista iskreno veselim najavljenim brojevima i čudi me rezignacija kod nekih. A zajebancija ko zajebancija, ne znam ni sto se mihoci napalio.
A ovaj period u svezi s Nathanom mi je, nakon duuuuugačke pauze od završenog rata svjetova (skoro 3 godine!), izvrstan, nakon šrota sa Omegom Multiverzumi su me baš digli, i sad ovi brojevi.
|
 |
|
|
IGMAN2
Senior Member

2489 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 26/08/2026 : 11:28:13
|
quote: Originally posted by pcoro
Ali čemu žurba? S tom zadnjom knjigom? Mislim, sad je samo ona ostala i jasno je da će je izdati. Epizode su svi pročitali u Ludensu, znači jedino zbog čega se NN fan veseli toj knjizi je trenutak kad će je staviti na policu među ostale i doživjeti taj kratkotrajni osjećaj ispunjenja, nakon kojeg može uslijediti i ona praznina nakon dosegnutog cilja. Tako da je po meni ok da se još malo razvuče to iščekivanje. Naravno, ne sad sto godina ali par mjeseci više manje i nije toliko važno
Važno je jer je iritantno. Svojim (ne)izdavanjem samo razdražuju svoje kupce -a to se ne radi. Ne pljuješ po nekomu od koga živiš. 16 godina za 20 brojeva i još nije završeno. 16+ godina da nešto dovrše! Cijelo vrijeme bacaju ti mrvice... možda izađe idući broj, a možda i ne. Nema tu više zadovoljstva iščekivanja, ni kupovine. Samo iritacija. Ne vjerujem da će im itko, kad jednog dana napokon izdaju i zadnju, 21 knjigu, zahvaliti na tome (OK,OK tu je i mmihoci:) Što je previše... ili izdaj kako treba ili pusti sve. Ubili su mi volju da više išta pratim od Nathana. Onaj koji će kupiti 19. i 20. knjigu, kupio bi 21. Naslovnice i prijevod imaju. Što i njima ne bi bilo u interesu da završe više s klasik NNom. Da su izdali sve tri preostale knjige pokazali bi minimalno poštovanje i nekakvo izvinjenje na 16 godina čekanja. Pokazali bi da im je ipak stalo. Ovako, pokazuju da su samo još jedni obični izdavači odvojeni od od onih kojima izdaju. |
 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7905 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 26/08/2026 : 12:02:38
|
Sve si rekao Igmane. Ako ništa mogli su zbog Rizbe. Čovjek se održava na životu samo da začepi rupu i time napokon doživi katarzu. Čak i da Dinamo osvoji Ligu prvaka ne bi ga toliko usrećilo kao ovo začepljenje. Je li tako Rizbo?   |
 |
|
|
Kerempir
Senior Member

1707 Posts
|
|
Kerempir
Senior Member

1707 Posts
Posted - 26/08/2026 : 12:22:46
|
Sve si rekao Igmane. Ako ništa mogli su zbog Rizbe. Čovjek se održava na životu samo da začepi rupu i time napokon doživi katarzu. Čak i da Dinamo osvoji Ligu prvaka ne bi ga toliko usrećilo kao ovo začepljenje. Je li tako Rizbo?  
Ne šprdaj čovjeka. Radije reci u što bi se kladio: Prvo će izaći knjiga 21 ili će Hajduk postati prvak. |
 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7905 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
18185 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 27/08/2026 : 06:58:03
|
Sve si rekao Igmane. Ako ništa mogli su zbog Rizbe. Čovjek se održava na životu samo da začepi rupu i time napokon doživi katarzu. Čak i da Dinamo osvoji Ligu prvaka ne bi ga toliko usrećilo kao ovo začepljenje. Je li tako Rizbo?  
Tu je negdje podjednako , a Igman je 1000% u pravu. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
Edited by - risbozg on 27/08/2026 06:59:11 |
 |
|
|
emirem
Advanced Member

10887 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 27/08/2026 : 18:04:01
|
Nekad sam i ja bio na ovom topiku cesto.. Bas razmisljam da sam se 2010 i prijavio na stranicu upravo zbog pracenja tada novog izdavaca "Libellus"-a zbog svojih revivala stripova od "Slobodne Dalmacije" i "Ludens"-a. A najvise zbog Nathana Nevera kao nesto novo cyberpunkersko u Bonelliju.
Pisete 16 godina pratimo ovo sve? Fijuu, ide to… Doduse, ja sve manje i manje.
Nakon sto sam dosao do svoje muske pecine, to jest potkrovlja, slazem ovih dana stripove i vidim ima jos cijela hrpa da se procita.
Raduje me izlazak ove dvije knjige, ali i zalim sto nije i treca, koja je i zadnja za ..hmm.. 😁 smijesno mi je kad se spomene "popunjavanje rupe" u kolekciji, zvuci malo kao "intimno druzenje", uglavnom reci cu postavljanje "karike koja nedostaje" u kolekciju.
Mislim si, hvala Libellusu na svemu, a ostale superlative cu ostaviti za zadnju knjigu.
I hej Igman, ono sto si pisao prije u postu kazu u narodu ukratko "prcanje u mozak"😁 |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
18037 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 28/08/2026 : 11:58:57
|
pola godine da su mi opljačkali vikendicu paket nathana ostao otpuhali martija zagora komadant marka...
to je odgovor barem djelomično na ovih 16 godina praznine :D a i jedan od primarnih razloga što sam prestao ista kupovati od libelusa (čekati 25 godina nešto)
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
|
night
Senior Member

Serbia
2276 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 01/09/2026 : 21:50:09
|
Golkonda/Forma B Natan Never knjiga 14: Rajzerova tajna/Tri istine/Strava na dnu
Rajzerova tajna je vrlo-dobra krimi priča sa SF elementima, dobro izbalansirana i sa korektnim crtežom. Tri istine je još jedna dobra epizoda, iz istog žanra, ali u znatno drugačijem okruženju. Strava na dnu dopunjuje raznolikost, sa dobrom promenom sredine i, sad već klasičnim, negativcima u vidu megalomanskih kompanija. Ova knjiga zaslužuje 4+/5 Što se tiče štampe, ovo je najgore izdanje do sada. Ne samo da je manjak crne boje, već je na nekim stranama i delimično razlivena, kao kod štampača kad mu toner počne da pušta. Ako se ovako nastavi, ja dalje preskačem ovo izdanje - a baš sam se nadao Natanu po relativno pristupačnoj ceni. |
Edited by - night on 01/09/2026 21:51:03 |
 |
|
|
mmihoci
Senior Member

1492 Posts
Posted - 02/09/2026 : 11:09:03
|
quote: Originally posted by night
Golkonda/Forma B Natan Never knjiga 14: Rajzerova tajna/Tri istine/Strava na dnu
Rajzerova tajna je vrlo-dobra krimi priča sa SF elementima, dobro izbalansirana i sa korektnim crtežom. Tri istine je još jedna dobra epizoda, iz istog žanra, ali u znatno drugačijem okruženju. Strava na dnu dopunjuje raznolikost, sa dobrom promenom sredine i, sad već klasičnim, negativcima u vidu megalomanskih kompanija. Ova knjiga zaslužuje 4+/5 Što se tiče štampe, ovo je najgore izdanje do sada. Ne samo da je manjak crne boje, već je na nekim stranama i delimično razlivena, kao kod štampača kad mu toner počne da pušta. Ako se ovako nastavi, ja dalje preskačem ovo izdanje - a baš sam se nadao Natanu po relativno pristupačnoj ceni.
A čuj, možda si dobio raritetni primjerak. Razmisli da ga zamjeniš ak je moguće. |
 |
|
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
18037 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Topic  |
|