forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Progressive Rock
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

vukozec
Advanced Member

5249 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 03/03/2026 : 11:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by Chui

Upravo su najavili Jethro tull u Lisinskom 11.10.2026.

Ajde što ima još potrebu stvarati pa snima one recitaže na metal riffove, ali brate ostavi se ćorava posla pa ne možeš pivat već 15 godina.

Meni se čini da ti samo tražiš izgovore da ne ideš na koncerte (ili da ti bude lakše što ne ideš) :))

Te Cave ne valja jer nije to to kad nije Lisinski. Sad kad mu najdraži bend dolazi baš u Lisinski ni to ne valja :)
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

9484 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/03/2026 : 11:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Po stoti put, najbolji bend na svijetu je VDGG!, za njih bi potegnuo do marsa.

Na Jethru sam bio dvi i neke, ni tad nisam bio zadovoljan. To su koncerti koje je trebalo pohodit sedamdesetih. Odlasci danas na njih je samo da bi stavio recku, ne treba, hvala.

Ni Cave mi ne znači ništa previše danas. Posljednji njegov album koji je bio iznad prosjeka je Abbatoir, sve kasnije me prestalo tangirati toliko da bi otišao na koncert.

Uostalom, star sam ja za te pizdarije.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1468 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 04/03/2026 : 21:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Po stoti put, najbolji bend na svijetu je VDGG!, za njih bi potegnuo do marsa.

Na Jethru sam bio dvi i neke, ni tad nisam bio zadovoljan. To su koncerti koje je trebalo pohodit sedamdesetih. Odlasci danas na njih je samo da bi stavio recku, ne treba, hvala.

Ni Cave mi ne znači ništa previše danas. Posljednji njegov album koji je bio iznad prosjeka je Abbatoir, sve kasnije me prestalo tangirati toliko da bi otišao na koncert.

Uostalom, star sam ja za te pizdarije.

kad je recimo u pitanju jazz navikneš se u zagrebu ići na legende pred penziju ili ono gore, sjećam se da je James Blood Ulmer izgledao kao da će otići na onaj svijet usred koncerta, a Jethro nisam nikad bio pa bi baš mogao Na Caveu sam bio na INmusicu kad je bio zadnji put i s obzirom da većina koncerta na INmusicu mi nije uopće napeta Nick je bio napokon nešto vrijedno slušanja.
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
826 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/03/2026 : 11:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote

PFM i dalje nisam preslusao onako detaljno, kao sto ocigledno zasluzuje.

Ali ovako na pocetna slusanja rekao bih da mi je ovo najbolje, pre svega zbog vokala. Bernardno Lanzetti je bio na tri albuma i ovaj bi mi usao na listu najboljih prog albuma iako nije toliko dobro ocenjen (pesme favoriti su mi From under i Out of the roundabout). U jednom komantaru sam video zanimljivo poredjenje, da mu je vokal izmedju Gabriela (Genesis) i Chapmana (Family); ali nekako ima specificnu boju glasa i nacin pevanja koji me trenutno gadja 100%

Inace za album Passpartu vecinu tekstova je napisao Giancarlo Manfredi, nama poznat kao SBE scenarista (Magicni Vetar, Dylan Dog) :D

Edited by - jogurt on 05/03/2026 11:15:49
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
826 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/03/2026 : 11:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Upravo su najavili Jethro tull u Lisinskom 11.10.2026.

Dolaze i u Beograd i zaista ne znam da li bih isao. Anderson ima vec 80 godina, nema Barrea; takodje slusao sam snimak poslednjeg koncerta i to zaista ne zvuci toliko dobro. Takodje, ako ce se fokusirati na novije stvari to je jos jedan ogroman minus.

Edited by - jogurt on 05/03/2026 11:24:14
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

9484 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2026 : 12:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ jogurt

Koji album od Mountain još preporučuješ osim Nantucket Sleighride?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

9484 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2026 : 12:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Na Caveu sam bio na INmusicu kad je bio zadnji put i s obzirom da većina koncerta na INmusicu mi nije uopće napeta Nick je bio napokon nešto vrijedno slušanja.

... i da je izvan forme, a nikako nije, i da svira svoju najgoru set listu opet je zanimljiviji od većine.

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
826 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 05/03/2026 : 12:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Climbing! je isto odlican, mozda malo slabiji od Nantucket Sleighride; ove albume nakon 70ih nisam ni slusao uopste, ne znam kakvi su
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000