forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Filosofija granice kosmosa

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
zackoljicofil Posted - 10/04/2016 : 17:27:25
Pre svega, da li mislite da granica kosmosa uopšte postoji?
Ako postoji, šta je iza, da li kraj kosmosa za vas predstavlja i kraj prostora?
Kako bismo zamislili neprostor?
Kako bismo uopšte zamislili taj neprostor (nebitak), ako je bitak sve ono što možemo zamisliti i(li) videti?

Mnogo je pitanja i dilema, a odgovora nema, koje su vaše generalne pretpostavke?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
MSBlueberry Posted - 16/04/2016 : 18:52:20
quote:
Originally posted by boddhisatva

[quote]Originally posted by KRAS

mi brojanjem zvijezda sledimo civilizacijski napredak koji je zvanično započeo pre 6000 godina

Službeno prije 7000 godina (5000 B.C.), radi se o ˝Starim Sumerima˝ (oni su službeno, za sada, prvi).
zackoljicofil Posted - 16/04/2016 : 16:33:36
quote:
Originally posted by manhunter

Sledeći ko spomene religiju u bilo kom kontekstu, leti.

Religija bi po nekoj najprihvaćenijoj definiciji bila sve što se vezuje za sveto, odnosno sakralno.
Prema tome, pitanje prapočetka sa spominjanjem kreacionizma nije spominjanje religije.
lwood Posted - 12/04/2016 : 20:05:34
quote:
Originally posted by MSBlueberry

Svemir i priča o njemu je čudna stvar. Sičan se vremena prvih emisija o tome 70-ih (strane proizvodnje naravno), da vi neki čujete to ne biste virovali. Tada su pričali da naša galaksija ima na iljade zvijezda, a da takvih galaksija ima također na iljade. Onda smo došli u 80-te, tad su spominjali ˝neviđenu˝ brojku od 100 000 zvijezda u našoj galaksiji (di su našli tu brojku?, a galaksija je na desetke iljada!). Tada naglo dolazi do (stalnih) proboja brojki kako idemo u 90-e i naprid, počeli su spominjat na stotine iljada zvijezda, pa su onda brojku zaokružili na 1 milijun. Nakon toga su stalno koristili par, pa onda nekoliko milijuna zvijezda. Pomislija san ˝u redu, to je to˝, kad ono to nije bilo to. Od desetke milijuna su došli na 100 milijuna zvijezda, a onda na stotine milijuna (i to sve u kratkom razdoblju). Zadnjih desetak godina to več nema smisla, od pola milijarde došli su na jednu milijardu zvijezda i stotine milijuna galaksija. A onda naravno su (ničin izazvani) počeli spominjat 2 ili tri milijarde zvijezda. Onda san napravija pauzu u pračenju tih (nekad mi jako zanimljivih) stranih emisija, i pustija san da prođe nešto godina. I kad san opet obratija pažnju šta mislite šta san čuja? Pa da samo u našoj galaksiji (a ona je mala) ima na stotine milijarda zvijezda (!?!), a galaksija na milijarde milijarda! Tako kad se sitin onih (tada veličanstvenih) emisija Carla Sagana, pa onda pogledan ovo danas ufff (ne znan jeli dosadno ili mi više nema smisla).

u biti ispada da šta čovik više zna da je sve manji i manji
Tonka24 Posted - 12/04/2016 : 18:34:05
Osim KRASA on ima pet banova pa mu se tolerira sve što napiše.
manhunter Posted - 12/04/2016 : 18:31:57
Sledeći ko spomene religiju u bilo kom kontekstu, leti.
Tonka24 Posted - 12/04/2016 : 18:28:10
Bog je ne pokrenuti pokretač svega.
boddhisatva Posted - 11/04/2016 : 23:35:19
quote:
Originally posted by KRAS

mi brojanjem zvijezda sledimo civilizacijski napredak koji je zvanično započeo pre 6000 godina

dapače, Krase ako čemo i iskreno od proto asiraca i protobabilonaca koji su radili ziguratte a koji su bili opet opservatoriji za astrološka (!! astrološka a ne astronomska) istraživanja zvijezda vremenski gdje smo sada je mali korak i napredak u vremenu

i tek ono što će si rijetki priznati je da je suvremena astronomija zapravo nastala od astrologije ... bla, bla ;o)))
KRAS Posted - 11/04/2016 : 20:56:17

MSBlueberry Posted - 11/04/2016 : 20:42:22
Svemir i priča o njemu je čudna stvar. Sičan se vremena prvih emisija o tome 70-ih (strane proizvodnje naravno), da vi neki čujete to ne biste virovali. Tada su pričali da naša galaksija ima na iljade zvijezda, a da takvih galaksija ima također na iljade. Onda smo došli u 80-te, tad su spominjali ˝neviđenu˝ brojku od 100 000 zvijezda u našoj galaksiji (di su našli tu brojku?, a galaksija je na desetke iljada!). Tada naglo dolazi do (stalnih) proboja brojki kako idemo u 90-e i naprid, počeli su spominjat na stotine iljada zvijezda, pa su onda brojku zaokružili na 1 milijun. Nakon toga su stalno koristili par, pa onda nekoliko milijuna zvijezda. Pomislija san ˝u redu, to je to˝, kad ono to nije bilo to. Od desetke milijuna su došli na 100 milijuna zvijezda, a onda na stotine milijuna (i to sve u kratkom razdoblju). Zadnjih desetak godina to več nema smisla, od pola milijarde došli su na jednu milijardu zvijezda i stotine milijuna galaksija. A onda naravno su (ničin izazvani) počeli spominjat 2 ili tri milijarde zvijezda. Onda san napravija pauzu u pračenju tih (nekad mi jako zanimljivih) stranih emisija, i pustija san da prođe nešto godina. I kad san opet obratija pažnju šta mislite šta san čuja? Pa da samo u našoj galaksiji (a ona je mala) ima na stotine milijarda zvijezda (!?!), a galaksija na milijarde milijarda! Tako kad se sitin onih (tada veličanstvenih) emisija Carla Sagana, pa onda pogledan ovo danas ufff (ne znan jeli dosadno ili mi više nema smisla).
zackoljicofil Posted - 11/04/2016 : 18:16:57
quote:
Originally posted by nagor

zackoljicofil... barem jedno stripovsko predstavljanje... da znamo da li čitaš Zagora ili ne? :)

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38754&whichpage=15

Čitam Zagora, ali prevashodno Dilana Doga.
milandj3 Posted - 11/04/2016 : 15:44:14
Suviše smo mi naučeni da razmišljamo u zemaljskim, dakle ograničenim dimenzijama, pa tako i očekujemo da i kosmos ima svoje granice. Ja sam medjutim ubedjen da kosmos nema granice a već sam pokušaj da pojmim nešto što nema granice mi izaziva glavobolju i stres
nagor Posted - 11/04/2016 : 14:24:11
zackoljicofil... barem jedno stripovsko predstavljanje... da znamo da li čitaš Zagora ili ne? :)

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38754&whichpage=15
zackoljicofil Posted - 11/04/2016 : 14:12:01
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Začkoljice, dobra večer

Ja sam Charlie, volim filozofirati, volim metafiziku i tamo u profilu mi piše da mi je hobi - Solve et Coagula i idem po forumu, najčešće Svaštari i kad naletim na nove, zanimljive članove, volim ih pozdraviti jer ih imam pitati odakle su došli, kako odjednom tako udomaćeno pišu, jesu li nas do sada dugo čitali i tako neke stvari, kojima ženska znatiželja ne može odoljeti.
Ovo danas mi je ispalo baš fora jer sam na jednoj temi zavapila Einsteinu kako je glupost veća i od Svemira i ugledam nakon par minuta niknula tema "Filozofija granice Kozmosa".
Što nam imaš reći o sebi, kao novajlija - domaćin na tako zanimljivoj temi?

Ja sam Inkognito.
Just_Charlie Posted - 10/04/2016 : 23:42:59
quote:
Originally posted by boddhisatva

ah, Charlie, Charlie ... ;o))
odoh ja pomazit svoje macane pa se spakirati u krpe na ajanje
sanak sladki samo da i tebi zaželim ;o))

A kaj jeee, Charlii..
Pa ne mogu filozofirati o svemiru kad mi je autor teme veća nepoznanicaaa i ženaa saaam..znatižeeljnaaa

Sanak i tebi.
Noć.

i čestitam broj postova, svimaaaaa
MD72 Posted - 10/04/2016 : 23:31:10
Sve cestitke,tebi i kolegi kiky-ju!
nagor Posted - 10/04/2016 : 23:27:09
quote:
Originally posted by MD72

quote:

quote:
Originally posted by kiky

ajnštajnova teorija relativnosti E=mc2 ima nevjerovatne implikacije; zapravo jasno kaže da je masa = energija i obrnuto. ništa ne nestaje, jedno se pretvara u drugo, i tako u beskonačnost.

Čestitke na 6000. postu!

Kolega nagor,drzi se teme
Da li je kiky svojim dugogodisnjim zalaganjem i sakupljenih 6000 postova pomjerio granice univerzuma ili je sve to ipak Bozje davanje

Šmrc, šmrc... nitko nije skužio da sam i ja došao do 6000. posta.

Tema? Odgovor je 42, normalno.
boddhisatva Posted - 10/04/2016 : 23:20:52
ah, Charlie, Charlie ... ;o))
odoh ja pomazit svoje macane pa se spakirati u krpe na ajanje
sanak sladki samo da i tebi zaželim ;o))
Just_Charlie Posted - 10/04/2016 : 23:15:03
Začkoljice, dobra večer

Ja sam Charlie, volim filozofirati, volim metafiziku i tamo u profilu mi piše da mi je hobi - Solve et Coagula i idem po forumu, najčešće Svaštari i kad naletim na nove, zanimljive članove, volim ih pozdraviti jer ih imam pitati odakle su došli, kako odjednom tako udomaćeno pišu, jesu li nas do sada dugo čitali i tako neke stvari, kojima ženska znatiželja ne može odoljeti.
Ovo danas mi je ispalo baš fora jer sam na jednoj temi zavapila Einsteinu kako je glupost veća i od Svemira i ugledam nakon par minuta niknula tema "Filozofija granice Kozmosa".
Što nam imaš reći o sebi, kao novajlija - domaćin na tako zanimljivoj temi?
boddhisatva Posted - 10/04/2016 : 23:10:01
quote:

quote:
Originally posted by zackoljicofil

A ko potvrđuje da Bog sigurno ne postoji?
A ko potvrđuje da Bog sigurno postoji?

Zar je jedna strana vrednija?

zašto uopće mesomudit o bogu.zašto si ga uopće spominjo?

zar nije tema kraj svemira

očigledno da to nije tema
krenuo je iz uopćavanja prema metafizici
za vođenje rasprava - slabo uporište u argumentacijama ;o)))
MD72 Posted - 10/04/2016 : 23:08:28
quote:

quote:

ajnštajnova teorija relativnosti E=mc2 ima nevjerovatne implikacije; zapravo jasno kaže da je masa = energija i obrnuto. ništa ne nestaje, jedno se pretvara u drugo, i tako u beskonačnost.

Čestitke na 6000. postu!

Kolega nagor,drzi se teme
Da li je kiky svojim dugogodisnjim zalaganjem i sakupljenih 6000 postova pomjerio granice univerzuma ili je sve to ipak Bozje davanje
boddhisatva Posted - 10/04/2016 : 23:07:44
pridružujem se i sam čestitkama
neka ti ih bude beskonačnih kao univerzum ;o)))))
nagor Posted - 10/04/2016 : 22:54:19
Hvala, hvala.
kiky Posted - 10/04/2016 : 22:51:53
quote:

quote:

Čestitke na 6000. postu!

zackoljicofil Posted - 10/04/2016 : 22:48:48
quote:

quote:

quote:
Originally posted by senokute

Astrofizicari, tvrde da je galaksija starija milijardu god od praska.

a bog je još stariji

Zar nije logičnije da je svestan bitak (više biće, Bog, kako god da ga zovemo) svesno stvorio svet od toga da je svet nastao iz nesvesnog bitka pukom kombinacijom slučajnosti?
Meni jeste.

Ko je prvi spominjao Boga?
KRAS Posted - 10/04/2016 : 22:46:57
quote:

A ko potvrđuje da Bog sigurno ne postoji?
A ko potvrđuje da Bog sigurno postoji?

Zar je jedna strana vrednija?

zašto uopće mesomudit o bogu.zašto si ga uopće spominjo?

zar nije tema kraj svemira

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000