forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Orbitrek i slične spravice

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Obi-wan Posted - 30/07/2018 : 18:31:36
Ili eliptični trenažer...
Gnjavi me žena već neko vrijeme oko raznih sprava za vježbanje. Kao da se samom kupnjom spave kile već skidaju same od sebe. Nabila je čak 54 kile pa ju hvata panika. Kad napravim istraživanje, ispadne da je svaka sprava za vježbanje totalno sranje. Zadnji u nizu je bio sobni bicikl. Kažu opet uglavnom ne i preporučuju Orbitrek. I stvarno, u vezi Orbitreka su većinom pozitivna razmišljanja. Malo sam gledao youtube, za punih 20 minuta može se odraditi vrlo kvalitetan trening koji djeluje na dosta mišića, a opet je lak za moju godinu proizvodnje.
Pa ako imate nekih razmišljanja, podjelite...
Može i prijedlog koji kupiti. Ima ih na Njuškalu smiješno jeftinih, ali ipak ne bih kupovao polovno od nepoznatih ljudi. Ako imate, viška, može čak i ponuda za prodaju, zašto ne.
Uglavnom, da li je netko vježbao i kako vam se to sve čini. Nemam baš puno vremena, ali 20 minuta dnevno ili 30-40 tri puta tjedno bih mogao naći...
Iako je to za ženu, siguran sam da ću ga na kraju samo ja koristiti.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Poli Posted - 02/08/2018 : 12:35:21

Jedino ako te usred akcije strefi slok. Al dobro, valjda jedna od prijatnijih smrti.

Spiderman Posted - 02/08/2018 : 12:30:00
Vidim da nitko nije rekao da se počneš ćešće seksat. Čuo sam da je seks najbolji za sagorijevanje. Biti će dobro za nju i a i tebe :D
supermark Posted - 02/08/2018 : 08:11:55
Orbitrek je dobra stvar, puno bolja nego sobni bicikl
Jedino zauzima ogroman prostor...
dcopic Posted - 31/07/2018 : 21:14:43
Nisam toliko stručan za opremu, jer nisam puno mijenjao gume. Držim se istih ako vidim da mi odgovaraju, a volim brze gume. Onda imaš nezgodne udarce, ako imaš jak spin. Jer ako je dobar spin brzina nije presudna. Ja ipak imam možda manji spin od tebe, ali volim jače udariti. Sve su to nijanse. Vidim da puno znaš, šteta što nema nekih klubova blizu tebe. U Sloveniji je to dobro organizirano, a tek u Austriji. Tamo ako si dobar ti plaćaju prevoz i igranje u ligi. Mi u Sloveniji imamo prevoz, ali igramo besplatno. Ali u Austriji se sve plaća, pa tako i ako se želiš učlaniti u klub i igrati moraš također platiti da te netko uči. U Sloveniji je dovoljna samo članarina 60€ godišnje i već će te netko naučiti!
Obi-wan Posted - 31/07/2018 : 20:16:36
quote:
Originally posted by dcopic

Pa zar stvarno nema neki klub u blizini ili netko tko ima stol, a nema suigrače?! Šteta što ne igraš, pogotovo ako si tako dobar. Imamo sličan stil igre. Ja igram također napadački, imam odličan i forehand i backhand, spin naravno. Ove gume koristim već nekoliko godina:

https://revspin.net/rubber/butterfly-tenergy-80-fx.html

Odlične su za napadačku igru, jedino su skupe, jedna je 60€.

Nema tu ništa gdje sam ja a kamoli stolni tenis.
Opremu sam pratio, Tenergy je najprofesionalnija guma koja postoji za mene debelo prebrza. Kada sam ja igrao bila je samo T05. Ove kasnije nisam pratio mada fx uglavnom predstavlja mekšu spužvu pa je kontrola bolja, a brzina manja (da li sam u pravu?)
Ja sam za razliku od većine koristio kineske gume koje traže malo drugačiji pristup i mogu biti vrlo nezgodne (za protivnika) ako se zna s njima.
Bilo sam ovisnik o isprobavanju kineskih guma (uglavnom ništa skupo) sa visokim lukom izbačaja. Moj udarac je bio srednje brz ili čak spor sa ogromnom količinom spina. Sporije gume možeš uredno udarati bez bojazni od prepucavanja stola. Equipment junkie uglavnom, stalno sam nešto mjenjao i isprobavao i to me veselilo.
DzekDenijels Posted - 31/07/2018 : 19:15:24
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by Bachy
Ja ti orbitrek mogu od srca preporučiti. Vrhunska spravica.
Ja sam imao problema sa zglobovima i koljenima i bolilo me je kad sam trčao, međutim kad sam radio na orbitreku bolova nije bilo...
Danas se lagano probudim, izorbitrekiram 3-4 km i lagano tuširanje, kava, pa posao...
Nikad mi nije bilo žao što smo žena i ja kupili orbitrek.

+1
Identična situacija sa mnom (kolena).
Samo smo mi uzeli po nagovoru supruge, jer ona je sportski tip.
Sve preporuke za spravu.

Koji model imate? I koliko para?

Buffalo Elm 1 (King of new age 2000).
Kupili ga polovnog pre skoro godinu dana.
Bio je oko 80 evra.
dcopic Posted - 31/07/2018 : 19:08:53
Pa zar stvarno nema neki klub u blizini ili netko tko ima stol, a nema suigrače?! Šteta što ne igraš, pogotovo ako si tako dobar. Imamo sličan stil igre. Ja igram također napadački, imam odličan i forehand i backhand, spin naravno. Ove gume koristim već nekoliko godina:

https://revspin.net/rubber/butterfly-tenergy-80-fx.html

Odlične su za napadačku igru, jedino su skupe, jedna je 60€.
Obi-wan Posted - 31/07/2018 : 19:01:26
quote:

Šteta! Ja igram u sloveniji jednu ligu, zasavsko savinjsku. Treći sam po jačini u klubu, dobar sam! Jedino sam prošlu sezonu malo igrao u ligi, ali treniram redovito. Jako zanimljiv sport kada ga naučiš dobro.

Imao sam prilike baviti se većinom sportova koji su popularni kod nas i stolni tenis mi je najdraži jer ne traži neku nadljudsku spremu. Jest dobro biti u kondiciji, ali može da igrati svatko. Razvio sam odličan topspin forehand i još bolji backhand (što mi je bilo drago jer amateri tu šepaju uglavnom), a mogao sam igrati i pomalo obrambeno iz zezancije (nije moj stil). I onda puče situacija. Srce mi se slomilo.
Baš zavidim ljudima koji mogu uživati u stolnom tenisu.
dcopic Posted - 31/07/2018 : 18:55:35
Šteta! Ja igram u sloveniji jednu ligu, zasavsko savinjsku. Treći sam po jačini u klubu, dobar sam! Jedino sam prošlu sezonu malo igrao u ligi, ali treniram redovito. Jako zanimljiv sport kada ga naučiš dobro.
Obi-wan Posted - 31/07/2018 : 18:51:04
quote:

I to što kažeš. Onda samo naprijed. I ženi će koristiti ako ne trenira ništa. Moja ga ima kod kuće, ali nije stala na njega godinama.

Jednom si otvarao topic u vezi ping ponga, igraš li što?!

Igrali (brat i ja) 3 godine, došli do razine 3 HR lige. Klub se raspao i kao za inat u isto vrijeme se posvađam sa vlasnikom kuće gdje smo igrali rekreativno. I tu je bio kraj vrlo obećavajuće karijere.
dcopic Posted - 31/07/2018 : 18:46:17
I to što kažeš. Onda samo naprijed. I ženi će koristiti ako ne trenira ništa. Moja ga ima kod kuće, ali nije stala na njega godinama.

Jednom si otvarao topic u vezi ping ponga, igraš li što?!
Obi-wan Posted - 31/07/2018 : 18:41:50
Ništa nije bacanje novaca ako se koristi. Ni stripovi ni orbitrek.
Trčao sam prije 20 godina, sada pretrčim 5 km. (polako) pa bride koljena. A mjesta imam jer sam prodao masivnu fotelju.
dcopic Posted - 31/07/2018 : 18:36:11
quote:

Stalno na nogama na poslu, ne mogu trčati, za teretanu nemam vremena ni volje, nisam debeo pa ne planiram na dijetu. Trčao sam po 20 km. svaki drugi dan dok sam bio za trčanje. Dakle zanima me baš Orbitrek. Čisto za malo vježbati bez utroška previše vremena kad mi padne na pamet...
A žena ima 54 kile (što sam napisao). Zar stvarno mislite da njoj uistinu treba skidanje kila. Orbitrek će biti za mene.

Po meni ti je to bacanje novca. Ne zato što je orbitrek loš već zato što si ti osoba koja je trčala po 20km i to svaki drugi dan. Svaka čast. Plus što kako kažeš na poslu si na nogama i još svaki dan prehodaš 10km. Plus što osim što ga moraš kupiti zauzima dosta prostora. Ali opet, može se spojiti ugodno sa korisnim, pa vježbaš dok gledaš film ili seriju na tv-u, to je dobra kombinacija!
Obi-wan Posted - 31/07/2018 : 18:28:33
Super je što nakon toliko godina još radi. Ja bih kupio bilo koji da znam da će toliko trajati...
Bachy Posted - 31/07/2018 : 17:50:44
quote:

quote:

quote:
Ja sam imao problema sa zglobovima i koljenima i bolilo me je kad sam trčao, međutim kad sam radio na orbitreku bolova nije bilo...
Danas se lagano probudim, izorbitrekiram 3-4 km i lagano tuširanje, kava, pa posao...

+1
Sve preporuke za spravu.

Mi smo naš orbitrek kupili prije nekih 7-8 godina, bila neka akcija pa smo ga kupili za nekih 1000 kn. Model Energetics.
Sneaksie Thiefsie Posted - 31/07/2018 : 17:42:15
razvedi se
1Euro Posted - 31/07/2018 : 09:02:09
quote:
Originally posted by Risar_69

Kao što kaže Bachy, orbitrek je odlična spravica. I ja je imam ali za odlaganje veša.

Risar_69 Posted - 31/07/2018 : 08:37:37
Kao što kaže Bachy, orbitrek je odlična spravica. I ja je imam ali za odlaganje veša.
DKoor Posted - 30/07/2018 : 23:19:45
Za prosječnog korisnika koji pretežno gleda kako ostvariti idealnu težinu a potom nekakav zadovoljavajući izgled najvažnije dvije stvari o kojima jako treba voditi računa su:
-unešene kalorije
-potrošene kalorije

Ako se tu nema dobra baza onda priča pada u vodu prije ili kasnije.

Što se tiče tih nekakvih sprava bilo koje vrste, sve su one dobre u tom smislu, a one najbolje imaju čak i nekakve mjerače potrošenih kalorija ili se oni mogu naknadno kupiti.

Danas imamo svu silu kojekakvih kvalitetnih mjerača koji mjere kalorije preko otkucaja srca, odnosno inteziteta i duljine vježbe.

Što se samih sprava tiče, mišljenja sam da je svaka kvalitetna sprava dobra... postoji naravno ona na kojoj ćeš prema danoj jedinici vremena i uložene snage postići bolji efekt, ali treba birati neku prema vlastitim afinitetima. A na kraju krajeva i prema željenom efektu koji pokušavamo postići.

Sprave tipa Orbitrek su jedne od najpopularnijih i to sa dobrim razlogom, jer omogućavaju velike potrošnje energije u relativno kratkom vremenu... osobno ipak preferiram bajk trenažer prije Orbija, a nije mi mrzak niti veslački ergometar (kojeg na žalost nisam koristio jako dugo vremena)... trkačka traka je fantastična ali trebate uzeti u obzir da su povrede učestalije pri trčanju nego npr. biciklizmu pogotovo kad je riječ o amaterima.

Rezime;
https://www.myfitnesspal.com

Ovo je alfa i omega, a vježba samo nadgradnja.
solar Posted - 30/07/2018 : 23:00:56
Pa ja upravo "treniram" da bi mogao jist i pit, ne pada mi na pamet pazit što jedem.
To je jedini način da ne nabacim još 40 kila do četrdesete.
ivanl Posted - 30/07/2018 : 22:51:34
Stvarno je dobro trenirat, ali jos je ljepse "jist i pit", jbg. Ja sam trcao i trenirao, a onda shvatio da mi je ovo potonje ljepse i draze.
Ali bez zahebancije, duge setnje i bicikla kroz sumu recimo,(Marjan), je sjajno sredstvo odrzavanja konducije i zdravlja, ako ne mozes trcat. Kucne sprave mi se ne cine bas primamljive.
solar Posted - 30/07/2018 : 22:43:24
Ja trčim otprilike svaki drugi dan, ali ne neku bolesnu kilometražu, ono, kreneš s nekom skromnijom rutom pa je onda pomalo povećavaš.

Bolje kad si u prirodi jer te sprave u kući brzo postanu monotone i dosadne.
Obi-wan Posted - 30/07/2018 : 22:28:54
quote:

quote:

+1
Sve preporuke za spravu.

DzekDenijels Posted - 30/07/2018 : 22:26:54
quote:

+1
Sve preporuke za spravu.
izivko Posted - 30/07/2018 : 21:35:56
quote:
Originally posted by zeljko

Jutro je za spavanje ne prcanje

Ovo jednostavno nije točno. Jutro je najbolje za ove stvari.

Zaboravih nadodati: Plus se troše kalorije a time se gube i kile.
Evo ti recepta Obi-wane!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000