T O P I C R E V I E W |
markolar |
Posted - 03/11/2009 : 10:12:23 Evo, kako je bilo: Nakon natezanja oko slanja (insistirao za plačenje pouzečem, jer neče prvi platiti neku stvar, koju nije vidio), dogovorili smo se, i ja pošaljem pouzečem a sad mi se nakon 3 tjedna (od slanja) vratila pošiljka, jer je nije preuzeo!
Pošti sam morao platiti oko 16 € jer se pošiljka vratila. Za poštarinu sam platio 19 € Platio proviziju za prodan strip (zanemarivo, par kuna) --------------------------------------------------------- 35 € MINUSA (oko 250 kuna)
A sad šta da radim!? Mogu mu na AUKCIJA-ma "zaljepiti" jedan minus (ima do sada 0 komentara) i to je sve a za 35 € mogu plakati... |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
sawitch |
Posted - 20/11/2009 : 18:26:03 Pricaj.. Ne znam o cemu se radi... Znam da je bio Danijela nesto jebavao... A ja ga napljuvao na slovenackom forumu i on opet navalio na mene da je on izdavac koji daje hiljade eura za prava za stampanje stripova itd... Hahahaha... Iskidao sam se od smeha.. |
globinjo |
Posted - 20/11/2009 : 16:18:29 quote: Originally posted by sawitch Strasno... Boze ti sacuvaj kakvih idiota ima... Tako je mene onaj djubar Acika zajebao, ja mu poslao stripove (kojima nije bio zadovoljan) a on meni ni njih nazad a ni pare... I jos se kao sada bavi izdavastvom, postenjacina... Hahahaha...
NISI JEDINI KOGA JE ON ZAJEBAO ILI IŠAO ZAJEBATI...a krasno mu je izdavaštvo   |
sawitch |
Posted - 20/11/2009 : 15:14:20 quote: Originally posted by no1 Više se nesječam dali sam izbidao stripove ili smo se dogovorili mimo aukcija. Mislim da sam ih ipak izbidao,(al nikao ih nemogu nači u arhivi)radilo se o Alan Ford trobrojima. Čovjek je tražio da ih platim isključivo pouzečem na što sam ja pristao. Kad mi je stigao paket imao sam šta vidjet,doduše unutra nisu bile cigle nego gomila papira i nekih starih i izdrenih stripova.
Strasno... Boze ti sacuvaj kakvih idiota ima... Tako je mene onaj djubar Acika zajebao, ja mu poslao stripove (kojima nije bio zadovoljan) a on meni ni njih nazad a ni pare... I jos se kao sada bavi izdavastvom, postenjacina... Hahahaha... |
sawitch |
Posted - 20/11/2009 : 15:12:49 quote: Originally posted by Obi-wan
Problem je što često nisi siguran da li te netko zajebo ili nije. Meni također stigle prazne koverte / nisu ni stigle. Može kupac misliti da lažem i izmišljam - zato sam i prestao raditi sa inozemstvom. Također mi javljano da su mi novci poslani,a nikada nisam dobio - tek sam godinu dana kasnije skontao da je tip muljator. Puno takvih primjera ima kada ne možeš biti siguran. Pa nije ni lako nekoga prozvati dok nije dokazano.
Ja sam tako prosao nekoliko puta... Stizale ljudima prazne koverte pa sam nadoknadjivao Bog zna kako... Ali su meni uvek stizale pune... |
no1 |
Posted - 20/11/2009 : 14:40:33 quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by no1
Cigle su bile iz Dubrovnika!! 
Ma daj nemoj zajebavati.. Za ovo mi nisi pricao.. :))))
Više se nesječam dali sam izbidao stripove ili smo se dogovorili mimo aukcija. Mislim da sam ih ipak izbidao,(al nikao ih nemogu nači u arhivi)radilo se o Alan Ford trobrojima. Čovjek je tražio da ih platim isključivo pouzečem na što sam ja pristao. Kad mi je stigao paket imao sam šta vidjet,doduše unutra nisu bile cigle nego gomila papira i nekih starih i izdrenih stripova.
|
Obi-wan |
Posted - 20/11/2009 : 10:44:19 Problem je što često nisi siguran da li te netko zajebo ili nije. Meni također stigle prazne koverte / nisu ni stigle. Može kupac misliti da lažem i izmišljam - zato sam i prestao raditi sa inozemstvom. Također mi javljano da su mi novci poslani,a nikada nisam dobio - tek sam godinu dana kasnije skontao da je tip muljator. Puno takvih primjera ima kada ne možeš biti siguran. Pa nije ni lako nekoga prozvati dok nije dokazano. |
gregorbikupil |
Posted - 20/11/2009 : 10:02:53 U generalu: Treba objavit svakog ko zajebe (ako neki privatan dialog i dogovor nije moguč). Ko zajebe jer je zajebo, taj če se javit, objasnit i sve če bit u redu. Zajebo sam i ja Renkyja - slao novce u koverat, stigo mu prazan koverat. Niko kriv, majmun ja - pare u koverat jednostavno se ne šalju (a naročito ne momcima za koje cela pošta zna da im stalno nešto stiže...). I sredili smo sve ko ljudi. A onaj ko zajebe jer je zajebant - ja mislim, da za njih trebamo znati svi. Ali... onaj ko nekog prijavi treba za to djelo prihvatit punu odgovornost (loš glas ide ko lišče u vjetru, kad se razleti, nemoguče ga je vratit...).
Ja plačam samo na račun, s otkupninom ne primam - ali to svima izričito javljam kad god dodje taj skupi način slanja u pitanje. Pošalju mi stripove - pa, kad pošalju, ko me zna šalje odmah, ko me ne zna kad oče... Od svakog posla čuvam punu i potpunu korespondenciju - ali - nažalost i to se može krivotvorit.... Kakogod - uplatom na račun i korespondencijom što je čuvam uvijek imam jake temelje da u slučaju nekog zajeba nešto dokažem. A loših iskustava NEMAM UOPŠTE!!!!!! Ozbiljno. |
sawitch |
Posted - 20/11/2009 : 09:49:14 quote: Originally posted by no1
Cigle su bile iz Dubrovnika!! 
Ma daj nemoj zajebavati.. Za ovo mi nisi pricao.. :)))) |
no1 |
Posted - 20/11/2009 : 09:43:37 Cigle su bile iz Dubrovnika!!  |
dcarapo2 |
Posted - 19/11/2009 : 22:32:14 Koliko se sjećam ,Mario iz vinkovaca je kupio neke stripove u Sinju pouzećem..Naravno kada ih je platio i preuzeo ,unutra je našao cigle umotane u papir |
rommel |
Posted - 16/11/2009 : 22:33:14 quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by rommel
pa i ti tupiš jedno te isto....a kurac od ovce slobodno ne šalji ni otkupno jer ga neću preuzeti  generalno mi ide na živce stav da su kupci lopovi dok se ne dokaže suprotno a prodavači poštenjačine dok se ne dokaže suprotno...
Ja recimo to ne tvrdim. Ja samo ocjenjujem kupovinu pouzećem kao skupo, a ipak rizično rješenje za svakoga. Prodavač može poslati stare novine, a kupac može odbiti primiti. Oba mogu prevariti, a poštarina se debelo plati. Najgore rješenje... Što se tiče kupaca i prodavača, nikako ne bih rekao da su jedni pošteni, a drugi lopovi. Upravo zato se konstantno zalažem da uvijek onaj s manje komentara mora prvi (poslati stripove ako je prodavač odnosno platiti ako je kupac).
PS. Tebi ću uvijek poslati unaprijed, a plaćanje kada vidiš stripove. Naravno, uplata obavezno na račun...
je skupo je i zato i ja preferiram platiti nekome drito na račun kad god je moguće ali me malo začudilo tolika averzija prema otkupnini - ne samo da je to onomad (kad sam ja bio mladji tj. dok su još mamuti zemljom kročili :) bio jedini način) već i danas to moram prakticirati dok kupujem nešto recimo iz stripova na kvadrat - njima ne pada napamet proglasiti me maltene lopovom istio kao što ja znam da mi neće poslati K.O.O. (ono od ovce :)) i to je to... a thnx za p.s.  |
Obi-wan |
Posted - 16/11/2009 : 22:15:57 quote: Originally posted by rommel
pa i ti tupiš jedno te isto....a kurac od ovce slobodno ne šalji ni otkupno jer ga neću preuzeti  generalno mi ide na živce stav da su kupci lopovi dok se ne dokaže suprotno a prodavači poštenjačine dok se ne dokaže suprotno...
Ja recimo to ne tvrdim. Ja samo ocjenjujem kupovinu pouzećem kao skupo, a ipak rizično rješenje za svakoga. Prodavač može poslati stare novine, a kupac može odbiti primiti. Oba mogu prevariti, a poštarina se debelo plati. Najgore rješenje... Što se tiče kupaca i prodavača, nikako ne bih rekao da su jedni pošteni, a drugi lopovi. Upravo zato se konstantno zalažem da uvijek onaj s manje komentara mora prvi (poslati stripove ako je prodavač odnosno platiti ako je kupac).
PS. Tebi ću uvijek poslati unaprijed, a plaćanje kada vidiš stripove. Naravno, uplata obavezno na račun... |
rommel |
Posted - 16/11/2009 : 22:07:08 pa i ti tupiš jedno te isto....a kurac od ovce slobodno ne šalji ni otkupno jer ga neću preuzeti  generalno mi ide na živce stav da su kupci lopovi dok se ne dokaže suprotno a prodavači poštenjačine dok se ne dokaže suprotno... |
zoemis |
Posted - 16/11/2009 : 20:56:36 quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by zoemis
jesam i dan danas to tvrdim - ako te neko misli preveslat preveslat će te kako god bilo a evo glup sam ali ne vidim smisla u zajebu - narucit nesto pa ne preuzet - skuzio bi da uzme stripove i ne zeli platit ali ovo je fakat glupo
Očito ne kužiš neke stvari... Badava smo Obi i ja toliko pisali zašto je bolja uplata na račun nego pouzeće, kad ti i dalje tupiš da su prodavači prevaranti a kupci žrtve. Ja sam i kupac i prodavač (aukcije su mi isključivo hobi, sa plaćom i poslom sam više nego zadovoljan). Kupcu ću uvijek izaći u susret. Primjer: Kupac iz Srbije kupi od mene par stripova, čekam ga dok na ljeto dođe na more da ne plaća poštarinu, i još na njegovu molbu mu nabavljam stripove koje nemam za njegovu kolekciju (koliko košta na kiosku za toliko mu i prodajem). Nije stvar hoće li mene tko prevariti za 1 kunu, 20 kuna ili 1000 kuna, već je stvar principa - ako ti imaš malo ocjena i bidaš od mene, reci mi jedan razlog zašto bih ti slao pouzećem? Zato što se bojiš da ću te prevariti? Kao što netko napisa, misliš li da će ti poštar dati da otvoriš pošiljku prije nego što platiš? Što će se dogoditi ako ti ne preuzmeš pošiljku kod pouzeća?
a što ako mi ti pošalješ kurac od ovce ili ne pošalješ ništa po mojoj uplati...meni se svodi na isto - pušiona - kod otkupnine obojica snose rizik kod plaćanja unaprijed samo kupac kod slanja unaprijed samo prodavač - nema risk free transakcije a tko nije voljan to prihvatiti neka ne kupuje ili ne prodaje tako je najsigurniji....
Bla bla bla... Tupiš jedno te isto što više STVARNO nema smisla, prekidam svaku raspravu na tu temu. P.S. Ako ja stavim kurac od ovce na aukcije i ti ga izbidaš kao najzagriženiji kupac, uvjeravam te da te neću prevariti i da će ti i stići.   |
rommel |
Posted - 16/11/2009 : 16:50:12 quote: Originally posted by zoemis
jesam i dan danas to tvrdim - ako te neko misli preveslat preveslat će te kako god bilo a evo glup sam ali ne vidim smisla u zajebu - narucit nesto pa ne preuzet - skuzio bi da uzme stripove i ne zeli platit ali ovo je fakat glupo
Očito ne kužiš neke stvari... Badava smo Obi i ja toliko pisali zašto je bolja uplata na račun nego pouzeće, kad ti i dalje tupiš da su prodavači prevaranti a kupci žrtve. Ja sam i kupac i prodavač (aukcije su mi isključivo hobi, sa plaćom i poslom sam više nego zadovoljan). Kupcu ću uvijek izaći u susret. Primjer: Kupac iz Srbije kupi od mene par stripova, čekam ga dok na ljeto dođe na more da ne plaća poštarinu, i još na njegovu molbu mu nabavljam stripove koje nemam za njegovu kolekciju (koliko košta na kiosku za toliko mu i prodajem). Nije stvar hoće li mene tko prevariti za 1 kunu, 20 kuna ili 1000 kuna, već je stvar principa - ako ti imaš malo ocjena i bidaš od mene, reci mi jedan razlog zašto bih ti slao pouzećem? Zato što se bojiš da ću te prevariti? Kao što netko napisa, misliš li da će ti poštar dati da otvoriš pošiljku prije nego što platiš? Što će se dogoditi ako ti ne preuzmeš pošiljku kod pouzeća?
a što ako mi ti pošalješ kurac od ovce ili ne pošalješ ništa po mojoj uplati...meni se svodi na isto - pušiona - kod otkupnine obojica snose rizik kod plaćanja unaprijed samo kupac kod slanja unaprijed samo prodavač - nema risk free transakcije a tko nije voljan to prihvatiti neka ne kupuje ili ne prodaje tako je najsigurniji.... |
zoemis |
Posted - 14/11/2009 : 03:18:58 quote: Originally posted by rommel
Očito ne kužiš neke stvari... Badava smo Obi i ja toliko pisali zašto je bolja uplata na račun nego pouzeće, kad ti i dalje tupiš da su prodavači prevaranti a kupci žrtve. Ja sam i kupac i prodavač (aukcije su mi isključivo hobi, sa plaćom i poslom sam više nego zadovoljan). Kupcu ću uvijek izaći u susret. Primjer: Kupac iz Srbije kupi od mene par stripova, čekam ga dok na ljeto dođe na more da ne plaća poštarinu, i još na njegovu molbu mu nabavljam stripove koje nemam za njegovu kolekciju (koliko košta na kiosku za toliko mu i prodajem). Nije stvar hoće li mene tko prevariti za 1 kunu, 20 kuna ili 1000 kuna, već je stvar principa - ako ti imaš malo ocjena i bidaš od mene, reci mi jedan razlog zašto bih ti slao pouzećem? Zato što se bojiš da ću te prevariti? Kao što netko napisa, misliš li da će ti poštar dati da otvoriš pošiljku prije nego što platiš? Što će se dogoditi ako ti ne preuzmeš pošiljku kod pouzeća? |
TORQUE |
Posted - 09/11/2009 : 09:19:30 nikad mi nije problem uplatit na racun i onda tek dobit stripove..uvijek pazim od koga kupujem..
iako je bilo i postenjacina koji bi odmah poslali strip..ugodno je iznenadjenje kad tek uplatis lovu, a postar vec kuca na vrata sa stripom.. |
DKoor |
Posted - 08/11/2009 : 23:57:41 quote: Originally posted by Obi-wan
Osobno, radim već 3-4 godine uplata na račun/slanje običnog paketa i stvarno se pokazalo odlično. Na stotine pošiljki uspješno poslatih i primljenih. Znam da nije svatko u stanju uplaćivati unaprijed na povjerenje, ali upravo zato imamo sistem komentara.
Smatram da si u pravu.
Kad sam prodavač (u zadnje vrijeme uglavnom sam u toj ulozi) stripove ne šaljem prije nego mi uplata pristigne. Eventualno ako sam radio s čovjekom prije pa prošlo sve u redu ili ako je svota zanemariva. Neki dan mi čovjek uplatio 2000kn preko Western Uniona, stripove sam mu poslao i dobio ih je u roku 10-tak dana... paket je išao u Veliku Britaniju. Sve je prošlo u najboljem redu.
Inače sam stava da kupac uvijek prvi uplaćuje novac pa onda prima paket to je nepisano pravilo, znam da se dosta raspravljalo o tome ovdje. |
Obi-wan |
Posted - 08/11/2009 : 22:51:23 quote: Originally posted by rommel
Dešava se to povremeno. Puno djece ima pristup internetu. Naruče, a poslije tata ne da novaca i to je to. Vjerujem da je to jedan od češćih scenaria, mada ima i drugih. Ljudi naruče u hiru pa se ohlade dok pošiljka stigne, zaborave, otputuju ili im se jednostavno poštarina učini prevelika. Nisu svi kupci na internetu odrasli, odgovorni i ozbiljni ljudi. Kada sam još slao pouzećem (prije par godina), poštansku uputnicu su fizički lijepili na paket pa sam čuo i za slučajeve da se ista potrga ili odlijepi. Ne znam da li još uvijek tako lijepe... Osobno, radim već 3-4 godine uplata na račun/slanje običnog paketa i stvarno se pokazalo odlično. Na stotine pošiljki uspješno poslatih i primljenih. Znam da nije svatko u stanju uplaćivati unaprijed na povjerenje, ali upravo zato imamo sistem komentara. |
bvagner3 |
Posted - 08/11/2009 : 22:16:43 Pa ako se posluje s provjeranim prodavačem onda svakako uplatom na račun,otkupnina nema previše smisla,jedino što ima smisla je preporučeno,jer onda u slučaju oštećenja nisi dužan preuzet paket,a prodavač dobiva odštetu od pošte,to nisam prije primjenjivao(kao kupac)no nakon nekih nesretnih pošiljaka za stripove veće vrijednosti primjenjujem pod obvezno,jer se poštari neće nogometati s pošiljkama koje imaju određenu vrijednost,i kada se u slučaju štete radi o njihovom novčaniku,no to je samo zbog sigurnosti pošiljke i stajat će vas minimalno 15 kn.Svaka čast nekim prodavačima koji su nadoknadili štetu o vlastiti trošak mada je pošta oštetila paket. |
lwood |
Posted - 08/11/2009 : 22:14:27 quote: Originally posted by zeljko
:D pa i kad se s nekim nalazis licno iliti ga osobno postoji opasnost da ti polomi zube i uzme stripove koje je planirao kupiti od tebe :D tako da sve je rizik :D
čak i da te siluje     |
rommel |
Posted - 08/11/2009 : 21:49:04 jesam i dan danas to tvrdim - ako te neko misli preveslat preveslat će te kako god bilo a evo glup sam ali ne vidim smisla u zajebu - narucit nesto pa ne preuzet - skuzio bi da uzme stripove i ne zeli platit ali ovo je fakat glupo |
zoemis |
Posted - 07/11/2009 : 12:58:31 quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by Obi-wan Nedavno su neki članovi u raspravi ustvrdili da je pouzeće jedina "normalna" stvar i da onaj tko ne želi riskirati, ne treba ni prodavati.
Ja sam to tvrdio, ali kao razumnu alternativu slanja novca u pismu. 
Romel se eno sam javio. Rasprava je bila da li je bolje pouzeće ili uplata na račun/slanje. Tu se razilazimo u mišljenjima.
@rommel: Tvrdio si da sam ja paranoik jer ne šaljem pouzećem... http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35402
|
zeljko |
Posted - 04/11/2009 : 23:16:42 :D pa i kad se s nekim nalazis licno iliti ga osobno postoji opasnost da ti polomi zube i uzme stripove koje je planirao kupiti od tebe :D tako da sve je rizik :D |
Obi-wan |
Posted - 04/11/2009 : 15:17:56 quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by Obi-wan Nedavno su neki članovi u raspravi ustvrdili da je pouzeće jedina "normalna" stvar i da onaj tko ne želi riskirati, ne treba ni prodavati.
Ja sam to tvrdio, ali kao razumnu alternativu slanja novca u pismu. 
Romel se eno sam javio. Rasprava je bila da li je bolje pouzeće ili uplata na račun/slanje. Tu se razilazimo u mišljenjima. |